-
PROHARDVER!
NVIDIA GeForce RTX 2080 (TU104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
sittes79 #4002 üzenetére
Az a hűtó nagy, és nehéz ne csodálkozz ha hajlik a nyák. Támaszd alá, mert hosszú távon káros lehet (ezért is jobb a víz). VRM hőfokot ellenőrizd, és a kiinduló alap (mivel ez sem ugyanolyan minden kártyán) az lenne, amit a gyári hűtéssel mutatott a kártyád (ha mutatta). Sajnos ez kritikus fontosságú, mert végleges meghibásodáshoz vezethet a nem megfelelő hűtés.
GAbre: nem minden GPU sikerült egyformán, és a hőfok alapján is szabályozva van tehát gyakran nem azonosak a BOOST órajelek. Nálam 1905-1950Mhz között mozog a gyári BOOST órajel, ahol a max. 1950Mhz csak 50 fokig van meg, ahogy nő a GPU hőmérséklete úgy veszi vissza az órajelet. Ez mind így működik, ezért lehet vízzel magasabb órajelet elérni.
-
szasanyi
félisten
válasz
sittes79 #3960 üzenetére
Ezzel csak a feltételes mód a probléma... többszörösen is. Nem tudod mennyi lesz az amit ki is fizetnek a jelenlegiért mint ahogy azt sem tudhatjuk mennyi lesz az új - és persze azt sem mennyivel lesz jobb az új, hiszen az éppolyan lényeges mint maga az ár.
A legjobb az lenne, ha az AMD is előállna minden teljesítmény kategóriában valódi ellenféllel, ami növelné a választási lehetőséget és az árversenyt egyaránt. -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
sittes79 #3949 üzenetére
A gyári hűtő hátulján pontosan látni fogod hol vaolt hűtve kvázi pontosan ugyanoda rakj bordákat. Stabil és megbízható legyen a ragasztás, mert a VRM elégtelen hűtés miatt pikkpakk megfőhet és dobhatod ki a kártyádat - ti. ha van Warranty matrica a hűtőrögzítő csavaron, akkor annak eltávolítása garanciavesztéssel jár. Ha nincs, akkor is fugyelj a megfelelő méretű és hibátlan csavarhúzó / bitfej használatakor, hogy a csavarokon ne látszodjon nyoma a szerelésnek. Így ha gond lenne visszarakhatod a gyári hűtőt és van esélyed egy gariztatásra.
-
szasanyi
félisten
válasz
sittes79 #3857 üzenetére
Igen, azt mondtam én is. De jó is! És nem az a drágább ami többe kerül, hanem az amiért fölöslegesen fizet az ember (pölö nem olyan jó mint gondolta, és nem váltotta be a hozzá füzött reményeket). Egyébként az AIO kompatibilitása és használhatósága is sokkal jobb mint az a VGA hűtés, így az eladhatósága is jobb (ha úgy adódik). De nyilván te tudod számodra melyik az elfogabhatóbb.
-
szasanyi
félisten
válasz
sittes79 #3850 üzenetére
Az a gond, hogy batár nagy és nehéz is (VRAM sünik hajlamosak leesni egy idő utá + a VRM hűtést is meg kell oldani). Szerintem sokkal jobb lett volna egy NZXT Kraken G12 + 240 AIO Ami nyilván nem kön ki ennyiből, de a VGA számára minden tekintetben jobb (sokkal kevésbé terheli a súlya és a hűtés is sokkal jobb).
-
szasanyi
félisten
válasz
Találtgyerek #3526 üzenetére
Egy meglepetés biztosan lesz, nehogy 2 legyen!
-
szasanyi
félisten
Azt csak hallkan jegyzem meg, hogy 230k-s kártyát (a PC többi komponenséről nem szólva) nem azért vettem, hogy 1080p-ben játsszak. Ezt csak azért jegyzem meg, mert a RT használhatatlan pölö 4K-ban, mert olyan súlyos teljesítményvesztést okoz, hogy bőven a FreeSync (min. 42Hz / 42FPS) alá esik a 2080 esetében (és jön a szaggatás, akadás ami számomra játszhatatlanná teszi a játékot). Ez azért is fontos, mert szerintem az NV 2080/2080S-nek megfelelő, NextGen GPU-ja sem fogja tudni teljesíteni 4K-ban a 60FPS-t RT-vel. Szerintem...
-
szasanyi
félisten
válasz
Találtgyerek #3473 üzenetére
Pedig alighanem nekem lesz igazam... bár ne lenne! Egyrészt a 2080S/2080Ti is piacon lesz még, és ezek ára valszeg már nem fog sokat csökkeni és az új mindig jóval drágább. Másrészt te kurv@drága kártyát vettél, ti. az én Gigabyte RTX 2080 Gaming OC-m 230k volt - és kizárt, hogy 100k-val jobb legyen.
Persze az új (mondjuk RTX 3080) is nagy szórást fog mutatni gyártó és/vagy hűtés szerint, de úgy saccolom a piacra dobáskor az "ócsósz@r" is bőven 300k fölött lesz.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Mosqu!to #3444 üzenetére
A tuning mindig lutri. Ebből kiindulva minden típus kábé hasonlóan tuningolható, kvázi az alapórajeles és a tuningos teljesítménykülönbség nagyon hasonló lesz. Azt senki nem tudja megmondnai te az átlagtól mennyivel jobb / rosszabb darabot fogsz majd ki. Az biztos, hogy az AMD kártyáktól sokkal jobb tuningpotenciálod lesz. Tájékoztatónak ott a TPU ahol nézik a tesztelt kártyák tuningpotenciálljait is [nekem ilyenem van] .
-
szasanyi
félisten
válasz
KAMELOT #3257 üzenetére
Én ésszerűséget említettem, és akkor főleg nem opció egy közel 300k-s kártyára további +50k hűtésre költeni.
Aminek egyébként - elvileg legalábbis - jó a gyári hűtése, ami valszeg a kiválaztás szempontjaiban szerepelt.
Aki nem érti mit jelent ez ott gond van, esetleg nem kell értenie mer' sz@rásig van lővé - utóbbinak az ilyetén való mérlegelés irreleváns. Saját megfogalmazásomban ez úgy hangzik, hogy "azoknak igazán jó, akik megengedhetiik maguknak, hogy hülyék legyenek". -
szasanyi
félisten
válasz
forma69 #3226 üzenetére
AURA (Graphics Card) kell hozzá, de nem mind1? Ha úgysem látod akkor nem zavarhat és semmi mást sem befolyásol.
-
szasanyi
félisten
válasz
SkyTrancer #3209 üzenetére
Az jó, maradjon is gy! Viszont én februárban br. 230k-ért (3 PC játékkal, 3DMark + VRMark licenszekkel együtt) vettem az új Inno3D RTX 2080 X2 kártyát, amibe bekalkuláltam, hogy nem lesz olyan jó mint más, 30-60k+ áraú kártya. Azt azonban nem gondoltam, hogy 4 hónapot sem bír ki... Annyi előnye volt, hogy addigra jelentősen csökkent az eredetileg kinézett, 260k-s Giga Gaming OC ára amit így júniusban ~226k-ért sikerül megvennem (szintén játékokkal együtt) ami azóta is hibátlanul teszi a dolgát (koppkopp).
Erre van 3+1év gari, egyelőre nem aggódom. Most sem vennék mást.
Az újakkal meg várjuk meg hogyan sikerültek (és persze, hogy nálunk minkor és mennyiért lesz megvásárolható). -
szasanyi
félisten
válasz
Vendettahc #3206 üzenetére
A legdrágább 2080-ak egyike sem bírta 1 évnél tovább? Nálam ez volt.
-
szasanyi
félisten
válasz
torma1981 #3186 üzenetére
Sokan lesznek akiknek annyi pénzzel - vagy annyi ésszel -, hogy odaadják akár félára alatt is csak mert itt az új. Persze elsősorban az olyanok, akiknek nincs garjuk (esetleg külföldi vásárlás ami hasonló, vagy amolyan hozzámszólagariénadokpapírt garis, meg 3-4. gazdás, stb.)
De pölö egy Giga 2080 Gaming OC első tulajtól számlásan, 3+1 év garival (és hasonló kategória) szvsz még jó ideig nem lesz annyiért.
És ugye attól, hogy lesz újabb és jobb a 2080 még ugyanolyan marad, másrészt nézzük meg az új ténylegesen milyet lett és az mikor - meg persze milyen áron! - lesz elérhető nálunk.
Én a magam részéről tuti nem fogok kapkodni a cserével, és a ~240k-s kártyát - csak azért, hogy gyorsan elvigyék nem fogom áron alul eladni (aztán még +200k-t tegyek hozzá, hogy megvehessem az újat).
És ahogy már GAbre is utalt rá: nagyon fontos lenne, hogy az AMD végre valahára árban, teljesítményben és fogyasztásba egyaránt ütőképes versenytársat dobjon piacra. -
szasanyi
félisten
válasz
gainwardgs #3179 üzenetére
Igaz, hogy sok a hülye de azért 100k még jó ideig nem lesz egy jó (és garis) 2080
-
szasanyi
félisten
válasz
gainwardgs #3171 üzenetére
"Adaptíve Sync Rage 50-90íhz" ami azt jelenti, hogy 50-90FPS között működik, kvázi alatta és felette nem.
MOD - pontosítanék, mert részben tévedtem. ASUS MG279Q Adaptíve Sync Rage 30-90íhz
vagyis30-90FPS között működik a Freesync / G-SYNC -
-
szasanyi
félisten
Giga RTX 2080 Gaming OC kártyát használóktól kérdezem, hogy használja-e valamelyikőtök nem gyári BIOS-szal?
-
szasanyi
félisten
válasz
Jakuskacsa #2914 üzenetére
Gigabyte RTX2080 Gaming OC verziót nagyon tudom ajánlani, Inno3D RTX 2080 X2 típusait egyáltalán nem. Giga van most, remek kártya remek hűtéssel és fogyasztással. Az Inno3D pár hónap alatt kipurcant, azt váltotta.
De úgy tudom az MSI Gaming-ek is ajánlott kártyák, viszont olyat nem használtam tehát nincs saját tapasztalat. -
szasanyi
félisten
Ha az ár is szempont - mint nálam volt -, akkor ezt. Igaz, már nincs 225k-ért viszont a halk üzemű kártyűk közé tartozik. Sajnos szubjektív fogalom az, hogy halk de nálam ezt jelenti: GPU max hőfok a nyári melegben, panelban (no klima) max. 71 fok 65% ventifordulatnál - a zárt, FD Define Mini C TG házból (aminek sajna nem a legjobb a szellőzése) kihallatszott a hangja, de annyira csak, hogy éppen hallható de nem zavaró. Ha nincs 32-33 fokos nyári meleg, természeetes a benti hőmérséklet is kevesebb kvázi 55-60% között megy a venti amire zárt ház esetén fülelni kell, és a GPU max. 66-68 fokos.
Én csak ajánlani tudom! Itthon 2 PC-ben is ilyen van, egyik barátom szintén ilyet vett és mindenki teljes mértékben elégedett. Nem tudom,hogy a 300k-t közelítő 2080-ak milyenek de látatéanban is valószínűsítem, hogy amelyik jobb is, nem annyival mint amennyivel drágább. -
szasanyi
félisten
Én már túl vok egy ilyenen. [link]
-
szasanyi
félisten
válasz
JONAS77 #2658 üzenetére
Ha van tunig , akkor azt szüntesd meg és álltsd alapállapotba. Zárd ki a szfzveres problámák lehetőségét (akár teljes re-intallal) Végül próbálki másik gépben, hogy ott is előáll-e a jelenség.
Ha ezek után, és másik gépben is fennáll, akkor gariztasd. Én ezt tenném hasonló helyzetben. -
szasanyi
félisten
válasz
Devid_81 #2655 üzenetére
Azért érdekes, mer VGA sere során nem volt Win re-install és simán felment ugyanerre a verzióra a Standard driver. HDD probléma miatt lett frisss rendszer (de mondom, ugyanaz a verzió mint előtte is volt) és akkor már nem települt. Ennél bosszantóbb hiba, hogy előtte simán települt a Shadow of the Tomb Raider - Croft Edition ami kifogástalanul futott. Ez most ~5,5%-nál vmi .dll hibával leáll, fel sem tudom telepíteni.
-
szasanyi
félisten
Re-install volt nálam, Win10 x64 (legális kulccsal aktiválva) és frissítve. Az NV driverből a legutolsó, 431.60 x64 STANDARD International verziólett letöltve és nem lehett feltelepíteni.
A hw ellenőrzés után azt írta, hogy nem lehet telepíteni ezt az illesztőprogramot, a DHC verzió kell. Mindig a standard verziót használtam, nem volt gond. Ez most miért, hogyan lehetséges? Találkozott már vki ilyennel?
-
szasanyi
félisten
Tudom hol, hogyan kell aktiválni. Az előző promos cucc (BFV és ANTHEM) egyszerű volt mert két játék két különböző koóddal ment, és a beváltáskor meg kellett adni az acc-ot hova kerüljön a játék. Ez most más, és ezek a részletek érdekelnek (nyilván olyantól, aki e két jákék beváltásánál már szerzett tapasztalatot).
-
szasanyi
félisten
Tudja vki, hogy a jelenlegi NVIDIA promos Wolfenstein: Youngblood + Control játékok aktiválása pontosan hogya történik? Csak mert 1db 24 karakteres kód van, és érdekelne hogyan lehet külön aktiválni a játékokat.
-
szasanyi
félisten
Mint korábban említettem, az előző Inno3D RTX2080 X2 OC kártyám kevesebb mint 4 hónap alatt megdöglött. Az Alza viszonylag gyorsan (~3 hét alatt) garizta, majd visszafizette az árát. Tehát vennem kellett egy másikat, ami nem rossz hűtésben (mint az előző, amit AIO vízzel kellett használnom) és nem drágább.
Az iPON-tól sikerült vennem egy Giga 2080 Gaming OC-t 225k-ért, úgyhogy ezzel most "újra klubtag lettem".Eddig jónak tűnik a kártya, melynek hűtése még ebben a kánikulában is kiválóan teljesít (panelban, no klima). És persze remélem sokkal tartósabb kivitel.
-
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2589 üzenetére
Nem az FPS a fontosabb, hanem a szem ami érzékeli. Ha megnézed, a bal oldali FPS grafikonon nincs is változás (beesés) míg a jobboldali Frame-time grafikonon sok, nagyon csúnya beszakadások vannak. Mondja is a fickó, hogy a micro stuttering emiatt van. Persze aki nem látja ezeket azoknak a jó, mert engem az ilyenek nagyon zavarnak amire nem vigasz a FPS számláló - magas - értéke sem. És vannak bizony, sajnos a Ryzen 7 2700-zal még több. Barátomnál is az a helyzet, nála más lap és Ryzen 5 2600 volt- és ő is éppen ezért váltott, a jelenlegi Z390 + i7-9700K nagyságrendekkel jobb. Ott is előfordul ritkán, nem azt mondom... de a mértéke nagyságrendekkel jobb, plusz aki nem 4K-ban játszik annak a magasabb FPS is jól jön.
Gondoltam elmondom, mert ez fontos (annak aki látja ezt, és, mert uo. áron nem érdemes rosszabbat venni (annak aki főként, vagy kizárólag játékra használja a PC-t, mert másban tényleg jó 3700X sőt, néha jobb is). -
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2533 üzenetére
Az enyém is az volt! Kár, hogy ˘kevesebb mint 4 hónap alatt megdöglött. Inkább lett volna Micron (vagy Hynix vagy Elpida bánná a tökszár) rajta...
-
szasanyi
félisten
válasz
runingman #2288 üzenetére
Ennek a pumpának nagyon kis zaja van, csak közelhjolva hallatszik. Lehet - sőt, szinte biztos -, hogy nem marad így hónapok / évek elteltével. Nálam a ventik 1200 f/min fölött hangoskodnak, pedih a jó GPU hőmérséklethez az szükséges. De megalkuszom, ezért engedem a GPU-t max 55-60 fokközé ahol még jó. Mert a vicc, hogy két jó venti fele annyiba (vagy többe!) kerül mint a vízhűtésem.
-
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = - #2286 üzenetére
Így különösen jó, mert én azt hittem 240-es radiátorral megy. Mondjuk a zajszint még mindig kérdés, mert abból ami leírtál nekem nem derül ki (a ventiket sem ismerem). Ti. én is be tudom állítani úgy, hogy 45-50 fok között legyen, de az nálam már hangos.
-
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = - #2284 üzenetére
Linkeld már be lécci, hogy melyik hútés az! Csak érdekesség képpen. Ezek nagyon jó hőfokok, de a zajszint az hogyan alakul ilyen alacsoy hőmérsékletnél?
KAMELOT: az is szempont volt bár főként az, hogy a teljes kártyát borító passzív fémlemezt (és a hátlapot) ne kelljen leszednem. Igazából nem is volt választásom, mert ehhez ez az egy típus felelt meg leginkább. A linkelt Alphacool hűtésre lehet, hogy áldoztam volna, de itt - mint sok minden mást sem - nem lehet beszerezni.
-
szasanyi
félisten
válasz
KAMELOT #2281 üzenetére
Meglehet, csak azzanvan két apró" gond: egyrészt borzasztó drága (és a blokk valszeg nem lesz jó semmilyen más kártyára) másrészt az egyedi vízhűtés már bonyolult (az ideális komponensek kiválasztásához már nem csak sok pénz, de némi hozzáértés is szükséges és még ott a megfelelő ház megválasztása és a beépítés is).
Az AIO vízhűtések pont ezt a két hátrányt küszöbölik ki, ezért gondoltam jó alternatívának ami be is jött. Ez ~26k volt, szinte bármire (az összes CPU foglalatra és sok VGA-ra) és egyszerűen felrkható.
Talán az Alphacool Eiswolf 240 GPX Pro lenne a legjobb megoldás, (nyilván nem ilyen olcsón, de sokaknak jó lehetne) de az nálunk nem kapható.
Az biztos, hogy így az 50-58 fokos (aminyilván játék és külső hőmérséklet függő) GPU hőfok már jó, kvázi 20-25 fokot csökkent a GPU hőmérséklete ami jelentős mértékű (mondjuk a ház tetejébe szerelt radiátorból felfelé ára hő mennyisége is jelentős, nígy em csodálkozok a gyári hűtés hatásfokán). -
szasanyi
félisten
válasz
Devid_81 #2271 üzenetére
A ház elejében lévő 120mm venti pont a kártyára fújja a friss levegőt, annyi elég neki. A gyári hűtővel ennyit sem kapott, mert a gyári hűtője Vapr Chamber rendszerű zárt 4:33 és nem fújta át a venti. Hangzatos, de sahja nem jó ez a hűtés mert LOAD~80 fokos a GPU és baromi hangos a ~80% ventifordulat. Így sem hangtalan, de nem zavaró és ~55 fokos a GPU.
scomcomputer: Inno3D de szvsz nem ugrott, ti. nincs Warranty matrica sehol.
-
szasanyi
félisten
Végre felkerült az AIO a 2080-ra.
-
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = - #2257 üzenetére
Az tuti jó lesz. 9700K is brutál jó, csak drága és - ahogy láttam tesztekben - nem könnyű hűteni ha odatolsz neki ~5.2Ghz-t. Én tegnap váltottam, gondoltam kipróbálok egy ASUS TUF B450M-Pro Gaming + Ryzen 7 2700 párost (eddig iB360 + i5-8400 volt, AMD CPU meg 20 éve nem volt a gépemben
). Eddig nem vagyok lenyűgözbe, játékokat ma nézem meg.
-
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = - #2254 üzenetére
Enermax ez, nem olyan gagyi ez.
Tesztek alapján nem rossz, és van 2 év gari. És hát nem duskálok az alternatívákban ezért örülök ha jó lesz, met így nem kell teljesen szétszedbnem a VGA-t.
-
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = - #2248 üzenetére
Hosszas keresés után lehet, hogy megtaláltam a megfelelőt [link]
Itt pontosan láthatóak a méretek, ez alapján be is rendeltem 1et úgyhogy drukkolj!
Elvileg ez pontosan olyan, de ha mégsem legfeljebb elállok és visszaküldöm (nem szeretek ilyet csinálni, de nincs más lehetőség a pontosításra csak a próba) de remélem pont jó lesz! -
szasanyi
félisten
válasz
Mostly Harmless #2249 üzenetére
Az nem jó nekem.
-
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = - #2246 üzenetére
Értem, köszi! Ez alapján a H55 kevés, H75 nem kapható (ami a G12-vel kompatibilis). Akkor talán a H90 jó lehet(ne) de... nekem olyan AIO kellene, aminek a hőátadó felülete nem sima, hanem 2-3mm kiemelkedése van (pölö mint itt látható, vagy négyzet alakban) - a lényeg, hogy 49x49mm (kör esetén d=49mm) vagy kisebb legyen
Ez esetben nem kellene lecsupaszítanom a kártyámat és megmaradna a teljes kártyát befedő passzív lemez + hátlap, ami nem csak merevséges ad de a VRAM-pk és a VRM hűtését is megoldja.
CM MasterLiquid Pro 140 jónak néz ki, de nem tudom beszerezni a szükséges infót. -
szasanyi
félisten
Használ valaki AIO vízhűtést 2080-on? Az érdekelne milyen hatékonysággal képes hűteni a GPU-t (nyilvántípustól függően) azaz jelentős-e az előnye a léghűtéssel szemben?
-
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2220 üzenetére
Szerintem a R5 2600/X és az R7 2700/x is jól sikerült. Biztos jobb lesz a 3xxx széria, de ha bő 1,5x áron lesz
akkor már inkkább i5-9600K / i7-9700K
De mint mondtam: mindentől függetlenül kétséges az elérhetősége, és valszeg akkor is csak magas áron. Emiatt szvsz készülhetsz további, akár 1-2 hónap várakozásra várakozásra.
Persze a várakozás nem kerül pénzbe, csak hát aki túl sokat gondolkodik két lépés között az a fél életét egy lábon tölti. -
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2218 üzenetére
Még mindig csak itt tartasz? Azt hittem bő hónap elég volt a választáshoz / döntéshez...
MOD - május végén jelenik meg, mire az kapható lesz nálunk... mármint nem horror ár...
-
szasanyi
félisten
Ha az új driverről ha lesznek saját tapasztalatok, lécci tegyétek be ide!
-
szasanyi
félisten
válasz
Zolko_86 #2125 üzenetére
Értem. A tesztek alapján az a hűtés sokkal jobb, mint amit nálad produkál szóval vmi nem OK. Nekem a legolcsóbb, a hűtás technológiai színvonalát tekintve és szinte fele akkora vastagságú Inno3D X2 OC kártya van a gépemben, de ez is megáll 77-78 foknál, 100% LOAD mellett.
-
szasanyi
félisten
válasz
Zolko_86 #2123 üzenetére
Ez elég gáz egy ~300k-s kártyánál. Eddig hogy nem vetted észre? Csak alacsony fordulaton van olyan hangja, vagy - mondjuk fejhallgatós játék miatt - a LOAD zajt nem figyelted meg? Egyébként semmit nem tudz tenni, az olyan és kész. Tapasztalat alapján mondom, hogy annyiért cserélni sem fogják.
Én nem is kapcsolnám be a Performance módot, mert akkora batár hűtője van... az órajelei és a teljesítmény pedig megegyezik mind2 módban. -
szasanyi
félisten
Ez érdekes... 60Hz-es panel, 90+ FPS... más nem zavarja a szemedet?
60Hz esetén 60FPS jó csak, alatta és felette is van képtöredezés, sőt akadozás is (pont azért, mert a képfrissítést és a képkockák mp-enkénti száma eltér amit csak FreeSync / G-Sync tud kompenzálni azáltal, hogy összehangolja a kettőt).
Na, de te tudod a te szemed. -
szasanyi
félisten
Az RTX2080 nem is 1080p felbontáshoz való, ott pont nem látod azt a pluszt amitől drágább. 1440p alatt szerintem vétek ilyen árú kártyát használni (bár tény, hogy mindenki azt csinál a pénzével amit akar
) nem beszélve a vizuális ugrásról amit a részletesebb kép és a nagyobb pixelsűrűség nyújt.
-
szasanyi
félisten
válasz
Devid_81 #2104 üzenetére
Ha lenne már feltettem volna.
Asszem ez nem EFI BIOS amit hasznának, de ebben nem igazán vagyok otthon. Még arra is gondoltam - mivel ez NV refkártya -, hogy a Founders Edition BIOS-át ráteszem, de azt sem tudom letölteni hivatalos, megbízható forrásból (TPU BIOS Coll-t hagyjuk, oda bárki bármit feltölthet).
-
szasanyi
félisten
Helló srácok! Végül csak beléptem a klubba egy ilyennel. Egy dolog zavar kicsit, nevezetesen a gép indulásakor megjelenő NVIDIA post képernyő. Ilyet már nagyon régen nem láttam. Nem lehet ezt kikapcsolni valahogyan?
-
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2067 üzenetére
Ahol adják ott a 2070-hez egy választható míg a 2080-hoz mind3 - ami nem azért nem mind1, ha megtartod ha nem. A Giga Gaming OC-vel nem jársz rosszul az biztos (de nálam van egy, ha szeretnéd működés közben látni gyere el
).
-
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2064 üzenetére
Nem. Én is láttam, szvsz a legjobb ha maiolben megkérdezed őket. Bár itt nem jár hozzá a 3 játék szóval emiatt biztosan nem jó választás egyik sem.
-
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2060 üzenetére
Nem egy rossz kártya az, és már az is drága. Ha nem akarsz többet költeni - mert ugye van jobb, többért -, akkor nincs jobb alternatíva jelenleg (3+1 éves gari most a legjobb, a Zotac, Palit 2 évéhez képest különösen)
-
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2058 üzenetére
Csak ránézésre tűnik úgy, hogy egyformák. De nem! Más a GPU kód (és az órajel is) valamint más a hűtője is (Gaming csendesebb és hűvösebb.
-
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2056 üzenetére
Nem minden játék reagál egyformán az OC-ra. De a lényeg mégsem ez. A lényeg az, hogy az NV Founders Edition kártyája némileg különleges (és ezért drága is) mivel a teljesítménye a legjobb a gyári beállításokkal. Jobban tartja az órajelet is, ezért van az amikor az OC-s vagy az sem képes hozni annak a teljesítményét. De ez kártyától és játéktól is függ (ahogy mondtam).
Összegezve: nem pénzkidobás az OC verzió vétele (persze ésszerű, és nem ~20k-s felár ellenében) mivel:
- a nonOC csak kisebb teljesítményt nyújthat
- más GPU típus van az alap és az OC verzión (ami a tuningot, és az alapórajeles BOOST értékét is befolyásolja) -
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2038 üzenetére
Ez nem éppen költséghatékony, de te tudod. A 1060 pedig csak némely játékban, és sokban csak kisebb-nagyobb grafikai kompromisszumokkal tudja a min. 60FPS-t (nem átlag, az más). Volt 2 is, 1070 és 1070Ti is (és csak az utóbbi volt rá képes állítgatás nélkül. Igaz, én vizuális típus vok és szeretem a maximum részletességet. De ha jót akarsz váltsál egy jó 27" 1440p monitorra, komoly minőségi ugrás és lesz értelme a 2080-nak.
Az 5év nagyon húzós, ne fogadj rá.
-
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2032 üzenetére
Szerintem egy tuningos 2070 jobb választás 1440p-hez, -60-80k közötti ár mellett. Persze csak ha számít a pénz, vagy ha csak az UTRA grafika lesz jó. Volt nálam MSI 2070 ARMOR, nagyon csendes és hűvös kártya, 200Mhz-et ment pluszban a gyári órajelen felül ami már kellemes eredményeket hoz. És csak pár kattintás az egész, ingyen. Ráadásul helyben, 155k-ért ment el ~1 hónaposan (dobozos és volt számla, 3 év gari(. Az kellett volna neked!
-
szasanyi
félisten
válasz
sittes79 #2028 üzenetére
Egy jó 4K IPS monitoron látható a különbség - ami egyébként nem azért van, hogy jól lásd hanem azért, mert abban a felbontásban sokszor a 2080 is csak kompromisszumokkal jó (a szadomazó és félvak gamerek kivételt képeznek
. 1080p-hez nem 2080 és főleg nem DLSS - szerintem fölösleges pénzkidobás ilyen kártyát venni FHD-hoz (no offense).
-
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2026 üzenetére
A fiamnak GV-N2080GAMING OC-8GC van (ua. csak fekete) - frankó, halk és nem meleg. Csak annyi a gond - de ez mondtam már -, hogy ~3 héttel ezelőtt 10k-val kevesebb volt mint most. ASUS-ból én legfeljebb STIX-et vennék, ha nem csak horror áron adnák.
És még egy dolog: több tesztben kiemelik, hogy a Giga kártyája rendkívül energia hatékony. Persze ez nem jó a tuningot kedvelőknek, viszont előnyös ha ez nem szempont.
-
szasanyi
félisten
Nem, nincs konkrét infóm (honnan is lenne egy halandónak ilyen infója
) de mivel az NV számos esetben tett ilyen lépést, miért ne tenne most is? Van és volt sok "selejt" GPU amit el kell adni (lásd 1660Ti).
Aki vásárláson gondolkodik, annak némi infó amire ma leltem rá tekintettel arra, hogy az olcsóbb 2080-ak közül ezt gondolom a legjobb vételnek (órajel, hűtés, garancia idő) a 3 játékkal.
Ha van még további infó, tapasztalat ami segíthet a döntésben - akkár ennél, akár más típusnál - azt ne tartsátok magatokban! -
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2006 üzenetére
Igen, akár jó lehetne csupán 2 gond van azzal a 2070-nel (na jó, nekem 3):
1. Palit mindenhol 2 év garis ami szerintem kevés (méh akkor is, ha nem tartja meg senki addig ráadásul a Gigabyte már 3+1 évet ad)
2. ha az NV az év ége felé bedobja a 2070Ti-t (ahogy szokta) akkor nagy lesz az áresés, és amúgy is nehéz lesz eladni amiatt
3. nekem egy LG 27UK650-W ahova bizony kevés (de legalábbis túl sok kompromisszummal jár a ~190k árához képest) kipróbáltam
Én br. 250k-nál húztam meg a határt (az is csak a 3 játékkal együtt!) mert szerintem már ez is túlzás egy videókártyáért, ahol meg csak ez a versenyző jöhetne szóba de nem merem bevállalni. Ami remek teljesítményt és halk, hatékony hűtést egyszerre biztosít - szvsz a jelenleg legjobb ár/érték arányú - kártya az MSI Duke de az már 262k. Ami még jó lenne az a Giga Gaming OC 3+1 év garival 250k-ig (a fiamnak ilyen van) de ugye jött pluszban a Metro ezért rádobtak 10k-t. Itthon vagyunk, helló! -
szasanyi
félisten
válasz
Sirandrish #2004 üzenetére
Milyet veszel? Én is ezen agyalok, de irreálisnak tartom a jelenlegi 250k+ árakat, sz@rt kártyát és/vagy hűtést meg nem akarok 240k-ért
-
szasanyi
félisten
válasz
Lotus_Omega #1979 üzenetére
Az nem túl bizalomgerjesztő, bár a teljesítményfelvételt és hőtermelést tekintve 2080 Ti az nem 2080 (lehet, hogy oda kevés és a 2080-ra még elég). De mind1 is, mert úgy döntöttem jobb minőség és megbízhatóbb márka lesz, ha már ennyit kiadok egy nyamvadt VGA-ért.
-
szasanyi
félisten
Srácok használ vki RTX 2080 Gaming OC X3 kártyát? Nem találok róla részletes infót, tesztet. Órajelei és megjelenése alapján jónak tűnik, ráadásul a legolcsóbb ebben a kategóriában. Ez viszont nem elég információ a vásárláshoz, ráadásul a visszaküldött X2 verziója meleg és - nekem - hangos volt.
Ha van több infó, láttatok tesztek erről a kártyáról lécci tegyék mér be ide! -
szasanyi
félisten
Holnap érkezik egy Inno3D RTX 2080 OC kártya, gondoltam letöltöm a hozzá való drivert. Akkor szembesültem azzal, hogy van Standard és DCH verzió, de nem tudom mi a különbség (vagy melyiket mikor / hol kell alkalmazni). Felhomályosítana vki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PHP programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzol Screenshot
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 150db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest