- E-book olvasók
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Mennyire kell foglalkoznom, hogy BF1 alatt a 1080ti tartósan 82-84 fokon van? (gpu limit, 2050MHz-en)
Köszönöm!
-
Devid_81
félisten
válasz
ProNoob #7789 üzenetére
Takarits le a geprol mindent, ami a VGA-t allitgatja, majd vegul rakj fel egy MSI Afterburnert.
Dobj fel egy tesztprogramot, lehetoleg olyat ami gyorsan indul mint pl Unigine Valley
MSI Afterburnerrel iratsd ki a kepernyore az orajelet es a GPU homersekletet mindenkeppen, meg meg amit szeretnel, a tobbit radbizom.
Induljon a teszt es nezd meg mikor szal el, pontosan melyik lepcsonel.
Ha megvagy vele "biztosra" akkor MSI Afterburnerben CTRL+F es freq/voltage curve-el allitsd at magadnak manualisan a gorbet.
A lenyeg, hogy amikor a kartya ledropol az instabil frekire, ott allits a gorben es minimum egyel nagyobb feszultseg ertek mellett kapja ugyan az a frekvenciat, majd mentes, es teszt ujra.
Ha meg mindig baj van, akkor meg allits a gorben egyet.
Nekem ez oldotta meg a gondom, hirtelen a semmibol lett a gepem full instabil.Nem ertettem miert, majd leszukitettem eloszor VGA-ra a dolgot, RMA-ban kaptam egy masik VGA-t ami szinten ezt csinalta (meg rosszabb is volt), es onnan aztan jott a tippeles, tap, lap, proci, ramok minden.
Mivel vegigprobaltam regebbi driverekkel is, igy annyit tudok mondani, hogy valami az ujabb windows frissitesekkel jott be ami mindent szetcsesz (max 1, 1.5 honapos windows updatekkel jott/johetett valami ami teljesen szetcseszett minden addig stabilnak hitt tuningot)Nalad ha bebug mode-ban is csinalta a VGA a fagyasokat az fura, de nem kell megijedni, ugyanis nekem a stabilnak hitt CPU tuningom sem volt mar stabil, avagy azt is ujra kellett csinaljam a legelso lepestol.
Javaslom neked is a procit/ramot mindent alapon hagyni teszt idejere, es csak koncentralj a VGA-ra eloszor. -
Lann
tag
válasz
ProNoob #7792 üzenetére
Nos bios frissítés okozhatja, ha pl. szarul lövi be a ram feszültséget az alaplap magától. Nézd át a bios beállításokat, hogy úgy van e minden, ahogy lennie kell. Ha esetleg volt egy elmentett bios profilod, és azt töltötted vissza frissítés után, akkor is inkább tedd defaultra az összes beállítást, és nézd meg rendben vannak e.
Ezt találtam egyébként a témával kapcsolatban: https://forums.geforce.com/default/topic/389688/geforce-drivers/nvidia-statement-on-tdr-errors-display-driver-nvlddmkm-stopped-/ -
RazoR
veterán
-
ProNoob
tag
Aha mindegyik játék. Különböző idő után történik, a legrosszabb 2 perc, de volt, hogy majdnem 20 percig bírta. Közben kint volt riva tunerrel, a gpu kihasználtság és hőmérséklet, meg néztem a fogyasztást is, de semmi olyat nem vettem észre, hogy valami állandó dolognál történne, teljesen random. Szerintem akkor történik, amikor valami nagyon terheli a kártyát.
-
ProNoob
tag
GPUTweaket leszedtem, újraindítottam és s GR megint kifagyott kb. 2 perc után. :/
Eladtam a GTX 1070-et és pár napig az integráltat használtam, amíg meg nem jött a 1080ti kártya, ez alatt az idő alatt volt egy bios frissítés, lehet, hogy azzal van a baj? Lehet, hogy mindent újra kellene telepíteni a windows-al együtt. -
ProNoob
tag
válasz
Bismarck24 #7788 üzenetére
Én Ghost Recon: Wildlandsnál, Witcher 3-nál és Farcry5-nél is ezt tapasztaltam. 23:01- kor fagyott. Az első figyelmeztetés kapcsolódik a kártyához a naplóban, az utolsónál volt a fagyás.
Az esemény napló az alábbi hibákat írja:
22:59:58 A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.23:00:32 A WLAN bővíthetőségi modul leállt.
Modul elérési útja: C:\Windows\system32\Rtlihvs.dll23:01:01 A helyi adapter nem támogat egy fontos energiatakarékos vezérlőbeállítást a perifériás üzemmód támogatásához. A minimálisan szükséges támogatott állapotmaszk 0x491f7fffff, a jelenlegi 0xffffffff. Az energiatakarékos perifériás szerepkör funkció nem fog rendelkezésre állni.
23:01:02 A Hálózatlistázó jelenti, hogy nem képes kapcsolódni az internetre.
23:01:04 A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Indítás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{7022A3B3-D004-4F52-AF11-E9E987FEE25F}
, APPID:
{ADA41B3C-C6FD-4A08-8CC1-D6EFDE67BE7D}
, felhasználó: DESKTOP-C8236BQ\kissr, SID: S-1-5-21-61761148-3301248853-286166939-1001, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható. -
ProNoob
tag
válasz
Devid_81 #7786 üzenetére
Leszedtem csökkentett módban a DDU-val a drivert (tisztítás és újraindítás) és felraktam a legújabb drivert az újraindítás után. Megpróbáltam újra a Ghost Recon Wildlands-ot, ami kb. 8 perc után megfagyott. Ilyenkor a kép megáll, az utolsó hang ismétlődik, a windows reagál, csak a játék képe eltakarja az ablakokat, de a start menüt látom, meg elindul a feladatkezelő. Én nem húztam a kártyán, csak a GPUTweakbe lehet OC, Gaming és silent mód közül választani, mindegyik módban próbáltam az elején, de mindig ez történt.
-
Devid_81
félisten
válasz
ProNoob #7785 üzenetére
TDP limitet is alapra tetted?
A VGA-t teszteld full full alaporajelen, semmihez ne nyulj, semmit ne emelj, akar meg az MSI Afterburnert es/vagy barmit amivel OC-ted egyelore felejtsd el, es ugy teszteld minden nelkul.
Drivert rakd ujra, elotte szedd le DDU-bal csokkentett modeban.Kb 2-3 hetem ment ra egy nagyon hasonlo problemara.
Ha ez eddigi segit, akkor onnan majd meg mondom, hogy mit csinaltam ezek utan. -
ProNoob
tag
Sziasztok,
Az a problémám, hogy a gép 5-10 perc játék után mindig lefagy. A gépet nem régen vettem, csak egy darabig GTX 1070-el használtam és minden rendben volt, a benchmarkok is és a játékok is szépen futottak. A videókártyát most cseréltem le egy 1080ti kártyára, azóta van ez probléma. Semmi nem változott csak a kártya. Addig nincs vele baj amíg megy, a benchmarkokban és játékokban is úgy teljesít, ahogy kell, aztán 5-10 perc és megfagy. Csak a játék fagy meg, a windows nem. Az alábbi a konfiguráció:
[link]
Asus Maximus X Hero (Wi-Fi AC)
Intel i7 8700K
Corsair H100i
Corsair Vengeance RGB 3600mhz 2x8 Gb
Asus ROG Strix GTX 1080Ti OC
Samsung 970 EVO 256 GB M.2
Samsung 950 EVO 256 Gb Sata3
Samsung 840 120 Gb Sata3
Western Digital Caviar Blue 1Tb
Ház CoolerMaster H500P Mesh Gunmetal
Tápegység EVGA Supernova 650 G3 - (superflower leadex belső)
Monitor Samsung U28E590D 4K 28"
Operációs Rendszer Windows 10 x64 ProAmiket már próbáltam:
- Mindenből a legfrissebb van (windows, bios, driver, firmware), próbáltam régebbi drivert is.
- Próbáltam a tápcsatlakozót, hogy egyet használok meg azt is, hogy két külön csatlakozót rakok rá, nem segített.
- Megmértem a gép fogyasztását a konnektorban. Játék alatt kb. 400-450 watt, Aida stressz teszt alatt max. 500 watt. Szóval elégnek kell lennie a 650-es tápnak, a kalkulátorok is azt írják.
- Visszavettem az OC módot a kártyán normálra és az Nvidia vezérlőpulton teljesítmény centrikusra raktam az energiagazdálkodást.
- A kártya hőmérséklete játék közben kb. 70-80 fokra kúszik fel)
- Az alábbi játékokkal próbáltam: Witcher 3, Farcry5, Ghost Recon Wildlands - 4K, UltraValakinek van valami ötlete, amit kipróbálhatnék? Vagy rossz a kártya? Köszönöm a segítséget!
-
Devid_81
félisten
Ameddig engem 1440p-ben az 1080Ti kiszolgal, addig tutira nem lesz masik VGA.
Ertem itt ez alatt a legalabb atlag 60FPS-t, es meg az sem fog kulonosebben zavarni ha itt ott kicsit lazitani is a grafikai beallitason
Ilyen VGA arak mellett nem igazan erzem a kesztetest az elorelepesre -
Devid_81
félisten
Ahogy bejott a 10-es szeria a GTX980Ti a GTX1070 araban volt, mert tulajdonkeppen annyit is tudott.
Akkor marad az ar, ha a next gen egy elcs.eszett valami lesz es nem jon a nagy teljesitmeny ugras. Vagy az arak olyat ugranak most felfele, hogy az 1170 $699 lesz es akkor maradhat az 1080Ti is ott ahol most van.
De egyik verziot se akarjuk inkabb -
Találtgyerek
veterán
válasz
2thletme2day #7774 üzenetére
Én pont erre pályázom,de még kivárok pár hónapot. Nagyon megszerettem az EVGA Hybrid hűtését.
-
Devid_81
félisten
válasz
Varjatok az ilyennel 2 honapot, aztan jo lesz ez $499 nek addigra
-
F e Z o
veterán
válasz
Annyi pénzért szerintem rablás az a kártya...
-
2thletme2day
őstag
Hátha valakit érdekel a dolog. Van készleten eu.evga.com-on EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 HYBRID GAMING. Jajj ha nem lenne már egy levegős FTW3 kártyám lehet beruháznék rá...
-
-
keIdor
titán
Nem tudom mennyibe került a jelenlegi kártyád, de én nem cserélnék ugyanolyan kártyát ugyanolyanra.
Tapasztalatból beszélek, volt MSI GTX-980Ti Gaming X 6G után Asus GTX-980Ti Matrix Platinum.
Oké szebben néz ki, meg hűvösebb is volt, de nem érte meg, akkora rajta a bukta, hogy nem igaz. Főleg így a generáció végén, én is 2016 elején szórakoztam vele, semmi értelme. -
Sziasztok! Jelenleg egy MSI GTX1080Ti Armor kártyám van viszont szóba jött, hogy lecserélem egy ASUS-ra mivel minden ASUS a gépembe szinte. Az ASUS ROG Poseidon GeForce® GTX 1080 Ti Platinum Editon jött szóba és olyan 40 körül kellene pótolnom rá. Szerintetek megéri a cserét? Egy ideig valószínű csak a léghűtés lenne, viszont későbbiekben lehet tennék rá egy vízhűtő blokkot! Szerintetek megéri?
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Gróf... #7759 üzenetére
Régebben játszottam a feszültséggel de beláttam tök felesleges mert úgyis annyit ad magának a kártya amennyi "jólesik"...a teljesítmény benchmark tesztekben kb ugyanannyi maradt vagy minimális plusz adódott miközben a kártya fogyasztása 60-80 wattal megnőtt, és a hőtermelés is hatványozottan megnőtt.Vízhűtés esetén van értelme a fesszel játszani mivel akkor nem fog visszadroppolni a magórajel a hömérsékletemelkedés függvényében.
-
Devid_81
félisten
válasz
Gróf... #7759 üzenetére
En ugy vettem eszre siman csak tulfeszeli a kartyat ha adok neki, vagy a VRM-et tulfuti, utobbi passz mert egy $1-os extra sensor-ra ugye ezeken a kartyakon mar nem tellett.
Az enyem gyari freki +25MHz-et birta alapfesszel eddig gond nelkul, ott boostolt fel 2032-ig majd 2025 volt amit altalaban lattam tole "sokaig", es ment vissza lepcsonkent 1987-ig ahogy elerte a 60 fokot.
Most mar core voltage 100%-al sem hajlando erre
Raadasul minnel feljebb megyek a core voltage-el annal hamarabb ki is fagy.
Tutter vmi a Giga biosokban sem "kerek" raadasul ez a "valogatott" GPU duma is egy nagy lofosh, barmelyik Founders ettol tobbet tud, csak ugye ott a hutes egy masik kerdes. -
Gróf...
aktív tag
Csak egy ártatlan kérdés: Miért nem húzzátok fel a feszültséget 100%-ra?
Szinte semmi jelentősége nincs. Hacsak az nem, hogy így megkapja a processzor az órajelemeléshez "szükséges" icike-picike plusz delejt! Amit aztán a bios úgyis leszabályoz 1.093 Voltnál! -
Devid_81
félisten
Koszonom!
Holnap megnezem ezt a beallitast mindenkeppen!
Nekem 11 honapig tokeletesen ment igy:
Vcore +0%
Core +25MHz
TDP 130%
Mem +300Es egyszer csak teljesen hirtelen elkezdett fagyni minden.
Kozel 2 hetet szivtam vele, es nem jottem ra mi okozza.
Nem kizart hogy a draga win10 valamelyik update-je kavar be.
De nem mernem mar arra sem rafogni 100%-ra -
-
-Solt-
veterán
-
Devid_81
félisten
Sziasztok,
Nalatok (ha van) a tuning ugyan ugy megy mint regebben?
Ertem ez alatt az ujabb drivereket, windows frissitesek stb.Minden maradt stabil ahogy "regen" is volt?
Nalam valami nem kerek, en mar oda jutottam, hogy RMA-ztam a kartyat, kaptam helyette egy sz@rabbat.
Vettem probara masik tapot stb stb.
Es ugyan ott tartok, a Giga Xtreme mar nem stabil gyari OC-n.
Mar csak annyit tudok kihozni belole, hogy alaporajelen kitolt TDP-vel ha adok +20% feszt neki akkor "stabil".
Eddig meg hozza nem kellett nyuljak a feszultseghez es MSI afterburnerrel belottem neki a gyari OC erteket es ment.
Lassan ket hete szivok vele, es egyre gyanusabb, hogy szoftveres oldalrol van valami baj.
Windowst komolyan mondom legalabb 5x raktam ujra az elmult ket hetben... -
Puma K
nagyúr
válasz
KAMELOT #7751 üzenetére
Jelen esetben jobb választás az MSI.
A szóban forgó EVGA-hoz képest, nagyobb az MSI PCB-je ami magával hozza azt hogy minden szempontból nagyobb a hűtés tehetnek a kártyára. Nem csak a bordák hanem a ventilátorok is méretesebbek. Az sem mellékes, hogy az MSI az 2,5 slot-ot foglal az EVGA 2 slot-jával szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Keresek 7900 xt/xtx hibátlan, dobozos kártyát
- Sapphire Radeon Nitro RX470-DVI only
- GIGABYTE Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16G, 2026.10.15-ig Alza garanciával.
- Gigabyte GeForce GTX 1070 Windforce OC 8GB GDDR5
- ZOTAC RTX 4090 Trinity - ZT-D40900D-10P + Alphacool Eisblock block + backplate - Garancia 2028.04
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest