Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
TurboJET4
The revolutionary cooling design on the new GameRock series, Palit invented the TurboJET4 technology on the thermal solution. The TurboJET4 fabricates dual Double-Fans with the anti-vortex design. It offers the high-centralized air volume and provides much more efficient on heat dissipation. This design even generates lower acoustic level than normal dual-fan design. #Patent Number: 106205954
-
Raymond
titán
válasz
sirszevenap #8750 üzenetére
Nem lehet, mert nem a te gepedben vagy a beallitasokban van a hiba, a jatek es az engine implementacioja a ludas.
-
Raymond
titán
válasz
sirszevenap #8667 üzenetére
MSI Afterbuner-ben CTRL+F es ott lesz a grafikon hogy milyen olrajelen mennyi Volt-ot kap a GPU. Miutan terheles alatt megnezed mi a max orajeled milyen fesz mellett elkezdheted azzal hogy azt allitod be de kevesebb fesz-el es az osszes utannalevo pontot ugyanarra a szintre huzod. Valahogy igy:
Itt lathatod hogy 1987Mhz (ha jol emlekszek, nem mostani a kep) van beallitva 950mV-ra es utanna minden feszen marad ez az orajel. De ezek az ertekek kartyafuggok, kezdj mondjuk azt azzal a frekivel amire magatol boost-ol a kartya oC nelkul es azt allitasd be 1V-ra. Utanna mehetsz feljebb a frekivel vagy lejebb a fesz-el, ahogy gondolod.
Ott a vegen hogy feljebb megyaz ne figyeld, van hogy az AB magatol feljebb tolja, de abban a regioban mar ugyis mindegy, oda nem jutsz el soha.
-
Raymond
titán
válasz
sirszevenap #8664 üzenetére
Alapon megy vagy mar volt alulfesz? Ha nem volt adj neki egy kicsit (mondjuk 1V a max orajelekhez) lehet ugy nem fog belefutni.
-
Raymond
titán
NV Control Panel -> 3D Settings -> Manage 3D Settings
A Global Settings fulon keresd meg hogy DSR Factors es pipald ki mindet. Igy lesz egy rakas plusz magasabb felbontasod es menni is fognak a monitorod nativ felbontasatol fuggetlenul.
Szerk: ha 2560x1440 a monitorod es 4K-ban akarsz merni akkor eleg a 2.25x opciot kipipalni.
-
Raymond
titán
válasz
ScomComputer #8445 üzenetére
Es ez honnan kene hogy legyen ha holnap (4.-en) kezdodik a legkorabbi Beta? Meg ki is irja ott az elejen. Mar volt preload?
-
Raymond
titán
válasz
MésziGab #8357 üzenetére
Wow, az elso hivatalosan 600EUR alatti 1080Ti
Gondolom nem veletlen.
-
Raymond
titán
válasz
cyberkind #7912 üzenetére
Jelenleg:
Crucial MX200 - 500GB - OS, programok, Oculus, stb.
Crucial MX300 - 750GB - Steam, Oculus es aprosagok
Crucial m4 - 512GB - Origin, UPlay, VMs, ossze-visszaKi lehet birni, de azert nem artana egy takaritas. Meg azt hiszem egy rakat dolog atkoltozik majd a laposra igy nyerek par 100GB-ot es nem kell azt nezegetnem mikor esnek lejebb a 2TB arak
-
Raymond
titán
A masik topic-ban linkelt BF5 videobol - a kartyaja 2025Mhz 1.25V es igy 260W-300W kozott megy a futes. Az ilyet nem ertettem soha, mert van olyan erzesem hogy talan 2%-al alacsonyabb orajelent (1987Mhz) elmenne valahol 1.0-1.1V kozott lenyegesen kevesebb fogyasztas mellett. Marmint megvan hozza persze minden joga hogy az utolsot is kisajtolja a kartyabol, de en soha nem votlam az ilyen vegletek hive hogy +10Mhz miatt szenne feszeljek egy kartyat vagy egy CPU-t.
-
Raymond
titán
válasz
hackeeeee #3728 üzenetére
Igy MPix-ben jobban latni, mert siman a felbontas szamokbol nem jon le annyira:
1920 x 1080 = 2.1 MPix
2560 x 1440 = 3.7 MPix (+ 76%) (1.76x)
3840 x 2160 = 8.3 Mpix (+125%) (2.25x)Kerekitett szamok, egyebkent a valosagban az UHD pont 4x annyi mint az FHD. Zarojelben az van hogy mennyi +pixel az elozohoz kepest).
-
Raymond
titán
Az elso ket lepcso nem a hofokok miatt van, utanna jon elo ez. Ezert gondoltam hogy egyszeruen tul optimista a GPU Boost es azonnal vagy nagyon hamar rajon hogy az a freki/fesz kombinacio nem mukodik igy egyet kettot lejjebb lep. Peldaul 1988-rol szinte azonnal lelep 1975-re es roviddel utanna 1963-ra ami aztan vagy marad vagy egy ido utan amikor tovabb dolgozott a GPU terheles alatt es a homerseklet is felment akkor meg lejebb megy 1950-re, es van hogy meg 1938-ra is. Ugyanezt jatsza el nagyobb orajelen es feszen is, csak mas szamokkal persze. Akarhogy kombinaltam, olyan talan soha nem volt hogy csak egy lepcsot essen, a legjobb esetben is tartja azt a masodikat.
-
Raymond
titán
Nekem ugy tunik a GPU Boost 3.0 eleg optimista es barmit beallitasz minimum 2 lepcsot mindig visszavesz. Az elsot azonnal vagy nagyon hamar utanna nem sokkal ra a masodikat is. A tobbi aztan a jatektol es hutestol fugg.
-
Raymond
titán
válasz
Laraxior #3352 üzenetére
A 4x felbontasnal mindket iranyba (4320->1080) mar azert sokminden kozrejatszik, egyebkent mindkettonel van egy kis elesites, ha mondjuk BF1-ben 200% es lemegy 3840x2160-ra ott van egy lepes elesites a downscale resze kent aztan meg egyszer van amikor a DSR leviszi 3840x2160-rol 1920x1080-ra (ez az aminek a %-at allithatod a meghajtoban). A masik dolog hogy lehet neked jobban bejon az egyik vagy a masik elesites, igy lenne ertelme kiprobalni melyik az. Probalj egy nativ felbontas es 200% jatek es egy 4x DSR es 100% jatekot is aztan meglatod melyik tetszik jobban.
-
Raymond
titán
válasz
Laraxior #3349 üzenetére
Nem lovi ki egymast, kombinalja. A DSR azt mondja a jateknak hogy 3840x2160-ba rendereljen es abba fog. Aztan a resolution scaling meg meg raduplaz erre ha annyira allitod igy kapsz 7680x4320 (8K) felbontast amiben a jatek az akciot rendereli, majd leskalazza 3840x2160-ra, hozzateszi a 3840x2160-ban lekepzett UI-t es kikuldi a kartyanak. A kartya tudja hogy a 4K kamu, mert DSR es a monitornak kisebb kell igy mondjuk meg egyszer leskalazza 1920x1080-ra
-
Raymond
titán
válasz
Németh Péter #3306 üzenetére
Mindket jatek (mert ugyanaz a motor) zabalja a memoriat. Mindkettot - system RAM es VRAM. Foleg az IW, megeszik 9-10GB system RAM-ot siman es VRAM-bol amennyit nem szegyell, 2560x1440-ben foleg. Ezert ha van egy 11GB kartyad akkor problemak lehetnek, mert egyszeruen felzabal a kartya mindent es kifut a rendszer az allokalhato virtualis memoriabol. Egy 8GB kartyaval meg epp belefertel, annal a 9-10GB system RAM-nal van termeszetesen atfedes a VRAM tartalommal ezert nem szamolhatod ossze a kettot, de nagyon a hataron voltal a 8GB kartyaval is. Ott 9+7 min es 10+8 max a ketto, most meg 9+11 es 10+11 es azert az atfedes miatt meg epphogy belefertel a 16GB-ba az elozovel, de a 20-22GB meg atfedessel is tul sok.
-
Raymond
titán
válasz
hackeeeee #3192 üzenetére
"Én nem tudtam párhuzamot vonni, hogy mikor kezd el droppolni."
Terhelestol is fugg. Marmint nem attol hogy milyen jo a grafika egy jatekban hanem a hardware kihasznaltsagatol. Ezert megy mas-mas orajelen egyes jatekokban. Az egyszerubb de nem teljesen primitiv shader-ek peldaul le tudjak terhelni rendesen, ezert melegit a Firestrike Stress Test is. Nagyobb texturak, bonyolult scene es magas AF viszont csokkenti a terhelest mert sok a memoria olvasas. Olyan ez mint CPU-nal a P95-ben a Small FFT-s es a Blend beallitasok - az elso sokkal jobban leterheli az FPU-t mert nem kell varnia adatokra igy nincs ideje "pihenni". Ezert van hogy hiaba nez ki sokkal jobban a BF1 peldaul, ott magasabb frekvenciakat tud a GPU tartani hosszabb ideig mint mondjuk egy Firestrike-nal vagy egy Heaven/Valley eseteben. Az erdekes motorok egyebkent az Ubi jatekoknal vannak. A The Division se kutya, de kulonosen a Wildlands az nagyon meg tudja rikatni a kartyakat.
-
Raymond
titán
válasz
Laraxior #3012 üzenetére
Nekem is 3 display van az asztalon, de csak darabszamban egyezik a kepen lathato felallassal
Ketto van a gepre kotve (23" es 24" LG IPS FHD joszagok, 50EUR-ert szereztem darabjat, egy evesek se voltak) es csak egyen jatszok (a 24"), ketto csak melora van hasznalva. Van meg itt a jobb oldalon egy 32" szinten LG FHD TV, de csak a konzolnak lett odateve amit a vegen sose kotottem be igy most itt-ott megy rajta Amazon vagy Netflix a FireTV-n keresztul ha kell hatterzaj vagy olyan sorozatot menetek ami nem erdekel tulsagosan, de azert "megnezem"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest