Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zorel
senior tag
válasz
bombibmw #968 üzenetére
Bajom egyedül a -2GB VRAM, na meg, hogy még nem láttam 980 ACX review-t és hát a 970 ACX után mindenképpen megvárnám. 970 ACX-et nagyon osztják a neten több fórumon is. Egyrészt ugye a heatpipe miatt, másrészt több darabon észlelték, hogy ventiknek a hangja olyan mint elérne valamit és fura hangot ad.
Ezt még pluszba tetőzi, hogy a kártya alkatrészei is zajosak (coil whine).
link - érdemes beleolvasni...(#992) KAMELOT: Igen, csak sajnos EVGA step-up programba nem adnak ASUS vagy Zotac 970/980-at.
-
NoLF_
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #988 üzenetére
A 120k mar sok egy 970ert,nem?
-
KAMELOT
titán
Elég durva lett ez a ZOTAC 1200 (boost1355) /7200 Mhz Nem is drága!
-
nyinya
tag
Sziasztok,
mit gondoltok, egy 3570 K alap órajelen elég lenne a STRIX 970-esnek?
Vagy inkább húzzam fel némileg? -
ÁdiBá
veterán
Amúgy értem hogy ClockToClock durván ugyan olyan erősségű a GTX780Ti mint a GTX 980, viszont a GTX980 elve magasabb a gyári órajele, illetve ahogy olvasom magasabb tuningórajelet lehet vele elérni mint a GTX780Ti-vel.
Innentől kezdve tárgytalan hiszen a GTX980 számítási teljesítménye is több mint a GTX780Ti kártyáé. -
KAMELOT
titán
Haver betette a 970-et.
Crysis 3 1080p minden maxon...azt írja 30FPS
Ugyan ez 3D-ben 20FPS.
Ezek nekem elég fura értékek! -
Zorel
senior tag
-
helkis
veterán
válasz
akoska07 #949 üzenetére
nem önigazolás miatt írom a hsz-eimet, (korábban eldöntöttem már hogy nincs értelme váltanom) hanem mert tisztán szeretek látni, ha valóban jobb valami akkor az egyértelmű, a mostani helyzetben számomra nem az. sőt, érzek egy kis megvezetést/sugallást/elfogultságot is a tesztoldalak részéről, ill. az itt hozzászólóktól is az új kártyák irányában, alaptalanul, ill. olyan kijelentések jönnek elő, amik valójában nem állják meg a helyüket, vagy rész információt tartalmaznak, ami könnyen félrevezető lehet, ha valaki nem jár utána, vagy olvassa el az egész topicot.. pusztán ennyi, ha már kielemzünk valamit, akkor csináljuk profin..
-
Blaise
veterán
Megnéztem, a mostani vga (Giga 660Ti) mérete:
4,2 cm x 26,6 cm x 13,7 cm
A 970 Strix méretei:
4 cm x 28 cm x 14 cm
Ezek alapján elvileg be kéne, hogy férjen a Bitfenix Prodigy ITX házba.
Hütővel együtt szokták megadni a méretet, vagy ez csak simán a kártyára vonatkozik a cooler nélkül?
-
cyberkind
félisten
Middle-earth: Shadow of Mordor - 6GB VRAM kell az ultrához
Így még a 8 is kevés lesz már jövőre.
-
Sonja
nagyúr
Úgy látszik valami probléma van az MSI GTX 970 Gaming venti vezérlése körül.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Forestgreen #951 üzenetére
én is ezen agyalok
-
bombibmw
veterán
válasz
akoska07 #949 üzenetére
Engem csak a 980 érdekel,a 970 semmiképpen sem,főleg 780-ról.
(#953) h1mpi:
Az már nekem a megfizethetetlen kategóriába tartozik és értelmetlen is lenne.
Egy igazi e-pé..sz növelés,jó drágán.
Ha 980Ti lesz a neve,akkor talán megfizethető is lesz,de ha Titan-nak fogják hívni,akkor már csak a név miatt is 300k lesz. -
Az a helyzet,hogy vagyunk itt sokan akiket nem nagyon érdekel a 780Ti.
A 3-way sli 780-t sem cseréltem,mert semmi értelme nem lett volna.Senki nem mondta,hogy nem jó a 780 vagy a 780Ti.
Mindenki szépen megtartja a kártyáját és örül neki.
Látom arra megy ki a beszélgetés ki miért és hogyan talál önigazolást,hogy ne cserélje a 780Ti kártyáját.
Nem is kell,megy az ugyanúgy.
Magyarázni sem kell mitől jó a 780Ti és mitől jó a 970 980.Aki cserélni akar ugy is meg fogja kérdezni érdemes-e.
És mindig azt a választ fogja akpni,hogy akkor cseréljen ha ki akar mást próbálni,érinti a kisebb fogyasztás... egyébként nem érdemes a 780Ti-ről váltani.Mi pedig örülünk a 970 980 kártyáinknak.
Új generációt ami erős,megvesszük "olcsón",nem sűrűn fordul elő ilyesmi. -
westlake
félisten
Jó-jó, majd felveszem a "ritmust" és néha-néha írok valami semmitmondót egy szakmai fórumba.
#940: i7-4770K (4000Mhz).Futtattam Extreme-et is, csak jött ez az állandó össze-vissza szabályozgatás a 980-nak és egy kicsit elment a kedvem az egésztől.
#942: Természetesen iyen méréseket is szándékomban áll csinálni. Ezek nélkük a C2C adatok valóban keveset mondanak.
-
h1mpi
félisten
C2C összehasonlítást lehet csinálni, érdekes is, de mivel ez 200 Mhz-et ráver az elődükre, ezért a való életben nincs jelentősége. Szerintem, akkor lehet összehasonlítani, ha mind a két vagy mind a négy vga-nak a végső határait teszteljük. Ott meg gyorsabb a new generation.
-
Rathrol
senior tag
Evga GTX 970 ACX 1.0 hűtéssel mind széria hiba lenne [link], mert az frankó lesz hogy kifizetek 100k és szart kapok...
-
helkis
veterán
válasz
westlake #927 üzenetére
köszi! úgy látom beigazolódott a meglátásom..
az hogy mezei vga tesztekben melyik kari van elől csupán mhz kérdése, amivel a 9xx-ek jól el vannak látva, a korábbi 7xx-ek meg kevésbé.. röviden ennyi.. semmi értelme váltani az előző szériáról ezek szerint, elég egy afterburnert felrakni szvsz..más:
milyen konfig volt alatta?
esetleg egy FSExtreme-et is futtatnál? ott talán jobban kijönnének a különbségek..
ami feltűnt hogy a nem annyira preferált benchmarkokban, ill. amik inkább játékmotorok tudását próbálják meg bemérni, jobban elmaradnak az újdonságok.. ezekre nincs driverpath? a régi exe átnevezős trükköt is be lehetne dobni, hátha van különbség..(#938) ST05 : mert mondjuk ebből látszik, hogy valójában mennyit fejlesztettek? ha van egy 1000mhz-es procid, ami 1Tflops-ot tud számolni, majd érkezik az "új" ami 1300mhz-es és 1.3Tf-tud, akkor nagyon nagyot fejlesztettek ugye?
-
ST05
őstag
válasz
westlake #936 üzenetére
Nem attól nem lesz értelme a C2C összehasonlításoknak, hogy te nem érted.
hanem akkor mitől? vagy mi értelme? kaptál X eredményeket C2C, ebböl milyen konzekvenciát vontál le?
Nem trollkodásbol ,de tényleg nem látom értelmét, nekem ugy logikus, hogy azért nem csinált semelyik oldal C2C tesztet, mert nincs értelme?(értelmesebb) emberek tapasztalatokat, információt cserélnek.
mondja ezt az, aki egyenes arányba állítja a shaderek számát az órajellel különböző architekturák esetében? -
Crytek
nagyúr
válasz
gainwardgs #934 üzenetére
Értelmetlen lenne kiadni.Majd ha veszélyeztet az amd csak akkor.
-
törölt tag
válasz
gainwardgs #934 üzenetére
Szerintem az adu ász úgy fog jönni mint a 290x re a 780ti. Kiadják a 390x karit ès rá kèt napra jön az új nv.
-
gainwardgs
veterán
Hát ha ez is kijön idén akkor az amdnek lőttek [link]
-
westlake
félisten
válasz
akoska07 #928 üzenetére
Kíváncsi vagyok a véleményedre, miért lenne ez sántítós.
Nem tegnap kezdtem hardverekkel, meg méréssel foglalkozni.#929: Lehet nem voltam egyértelmű. Az egy C2C teszt, tehát minhárom kártya azonos sebességen üzemelt. Pont ez volt a teszt lényege. Mondtam már, hogy klasszikus kártyatesztet nem csinálok, mert tele van vele az internet. Én azzal szeretek foglalkozni, amivel más nem.
-
westlake
félisten
Hangsúlyozom, hogy nem pontos eredmények, de nagyságrendileg elfogadható. Szerintem a GK110 (780 Ti) a fogyasztást leszámítva hasonló tudású GPU, mint a GM204 (980). Nekem olyan érzésem van, mintha a 980/970 GPU azért bírná az 1500MHz-et, mert arányosan annyival kevesebb shader van bennük, mint a 780 Ti-ben.
3DMark (v.1.3.708) - Fire Strike (v.1.1) @ 1100/1750MHz
GTX 970 - 8857 (Graphics score 10151) - 68C / 38% RPM
GTX 980 - 10285 (Graphics score 12013) - 69C / 39% RPM
GTX 780 Ti - 10315 (Graphics score 11986) - 77C / 100% RPMA hőmérséklet és a ventilátor fordulatszám a maximális értéket jelenti.
A 970 custom, a 980 és a 780 Ti referencia modell.
A 780 Ti "kihajtásához" kellett a módosított BIOS, mivel a TDP 117.6% volt maximum. A ventilátor fordulatszámot manuálisan kellett 100%-ra állítanom, mert még a gyári BIOS-szal (TDP max. 106%) is 90 fokos volt a kártya. Na ez a különbség a Kepler és a Maxwell között.[ Módosította: radi8tor ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Motion_Blur #902 üzenetére
IDLE nem hiszem, ha meg igen, azt kiviszi a házventi.
-
westlake
félisten
Akkro jöjjön egy újabb érdekesség, ezúttal nem konkrét típust, hanem a GM204-et említve.
OpenCL benchmark futtatása közben a memória sebessége 1500MHz-re ugrik a gyári 1752MHz helyett. A mérés végeztével a sebesség egy pillanatra felugrik a gyári MHz-re, de utána azonnal át is lép 2D (powersave) módba. A 780 Ti (GK110) ilyet nem csinál. Remélem Abu tud valamiféle hivatalos választ kérni az NVIDIA-tól. Rettentő kíváncsi vagyok, hogy ez bug, vagy "feature". Ha feature, akkor meg a magyarázatára. -
westlake
félisten
Öt percnyi 3D-s alkalmazás alatt három különböző GPU sebességet állt a 980. Fenomenális.
#919: Nope.
-
Akik jófajta GTX 980-ra várnak.
GALAX GTX 980 HOF Spotted While ASRock’s Nick Shih Achieves 6.6 GHz Core i7-5960X World RecordMegnézném GTX 970 HOF-t is.
#920 westlake : Nálad csak evga van ?
-
h1mpi
félisten
válasz
gainwardgs #915 üzenetére
Miért pont 1500 mhz-en?
-
westlake
félisten
Gyári BIOS-szal nem lehet a boost miatt hiteles C2C tesztet csinálni. A 980 például beállított 1200MHz-ről néhány perc után átállítja a sebességet 1188MHz-re. Egyáltalán nem indokolt, hogy miért csinálja ezt. Cseppet bosszantó.
Nem hiszem el, hogy minden egyes tesztet úgy kell lefuttatni, hogy közben monitorozni kelljen mindent. Egyébként nem derülnek ki azek a dolgok. Gyakorlatilag emiatt egy fél napi munkám ment kárba. -
-
Alice90
aktív tag
1db
aki kapja marjahttp://ipon.hu/webshop/product/evga_04g_p4_0972_kr_gtx970_4gb_gddr5_acx_pcie/790748
-
westlake
félisten
válasz
akoska07 #908 üzenetére
"980 nem érint meg,970-el tudom hozni azt a szintet sokkal olcsóbban."
Úgy szeretem, amikor valaki ilyen féligazságot ír le. Lehetnél annyira gyakorlatias ember, hogy konkrétan leírsz valamit, és esetlegesen nem vezetsz félre másokat.
A 980 default teljesítményét el lehet érni egy tuningolt 970-nel. Ugye mennyivel másabb a jelentése? -
Holnap pont küldök haza egy nagyobb csomagot,az szerdára ér haza.
Abba bele tudnám rakni amit most vettem,újabb vásárlás után nekem meg csak hétfőn lenne vga-m.Nem mintha nem bírnám ki addig.
Sajna fizikai lehetetlenség addigra beszereznem újabb vga-kat,holnap sajna nincsenek nyitva,de sztem addigra el is fogyna a készlet (4db-ra emelkedett a számuk).Mondjuk ha még ma megvenném,akkor az enyém lenne mind. És hétfőn fel tudnám venni onnan.
OcUK-n is elfogyott már,délelőtt még volt 7db.980 nem érint meg,970-el tudom hozni azt a szintet sokkal olcsóbban.
-
Én kiharcoltam,hogy holnap kihozzák.
Remélem be is tartják.#901 JoolsNOS : Nekem is tetszik ez az opció.
#902 Motion_Blur : Ez szted befűti a házat ?
19:50-től nézd a hőfokot.#903 warcat : Vegyek nektek ?
Itt van készleten.(igaz már csak 2 db,tegnap délután amikor én rendeltem még 21db volt,ma délelőtt még 12db volt)
Kiváncsi leszek hogyan fogják beárazni otthon az MSI-t. -
warcat
veterán
válasz
JoolsNOS #901 üzenetére
Ez az egy baj van vele,hogy csak lesz...ha majd hoznak készletet.
Azért vannak nagyon elborult emberek - ami vigasztaló, mert 1 hetes X99 rendszeréből dobja a 780-at 980ért (ASUS X99 Rampage V Extreme stb)
De ami árulkodó: 1000Wattos táp
Ezek után már nem érzem magam olyan pazarlónak,hogy 670SLI-ről akarok váltani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest