Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Devid_81 #96778 üzenetére
Meg nem az. Hátsókeréknek nulla előnye van, meg nem hóba szórakozni veszek én már autót, arra tényleg kiváló, csak hó nincs, 2000m fölé kell menni a hóért, alatta elolvad. Szóval ez a része is mindegy...
Én már közlekedni veszek autót, egy hegyes osztrákba a Quattro kiváló. Tudom van xDrive is, de az nincs olyan jó.Kurva szépek az új 5-ös, 7-esek, de overall ha pénz nem számít, 4 karikát vennék inkább.
-
Devid_81
félisten
3080 teszt...hat ezen meg kellene csiszolni, nah majd Hetfon meglatjuk
-
Devid_81
félisten
válasz
DeckardCain #96786 üzenetére
Jah az arak meg viccesek, eloszor kiraktak oket "olcson" aztan meg ki se jott a kartya, pre-order sehol, de emelkednek az arak.
Jovohet hetfoig meg tutira emelkednek majd a semmitolValamiert nagyon "surgetik" a dolgot, csak azt nem tudom mi van az egesz mogott...
Tudom ne gyartsak osszefugges elmeletet, mar a masik topikban is megkaptam a magamet -
DeckardCain
senior tag
-
Devid_81
félisten
válasz
DeckardCain #96784 üzenetére
Ha van egy cseppnyi eszuk akkor igy tesznek
Mert a ket oldalon memchip az +25-30W fogyasztas alsohangon, hutessel igy is baj lesz sok markanal, akkor meg arrol ne is beszeljunk, hogy a hatlap sok AIB szerint csak muanyag desing elem, pedig most annak is nagy szerepe lenne a PCB tulso oldalan hutes szempontbol. -
Devid_81
félisten
Csak nekem furcsa, hogy Szept 1 utan jott egy cikk, hogy alig lesz a boltokban nVidia kartya - mindenki rohanjon venni elso nap.
Majd jott egy kamu cikk a banyaszatrol, beindult kesz vilagvege nem lesz VGA - mindenki rohanjon vasarolni elso nap.Kisebb osszeget mernek ratenni, hogy Jensen papi all a dolgok mogott, vagy a konzolok vagy a Big Navi veszelyes.
Patkany marketing ONAzert is megvarom a Big Navit, ha meg barmi a kamuzasok kozul igaz volt akkor a jovo ev elejet is, hogy lecsillapodjanak a dolgok, biztos nem fogok fejvesztve rohanni vasarolni, mert egyre jobban szagosodik itt valami...
-
Devid_81
félisten
válasz
keIdor #96781 üzenetére
AMD ellen, hogy megfojtsak Oket teljesen?Barmit megtesznek
A 3080/20GB az szinte biztos, csak az a kerdes megvarjak e a jovo evet a Micron 2GB-os memchipekkel vagy sem.
Gyanitom nem fogjak, hanem majd lesz ketoldalas memorias eleinte majd szepen atmegy szo nelkul 1 oldalasba jovore ahogy kijonnek az ujabb mem chippek -
Devid_81
félisten
válasz
snecy20 #96779 üzenetére
Ha kiakarjak adni Oket konzolok elott es nem csak paper launch, akkor gondolom November 7 lesz az.
Szerintem a Zen3 se jon Oktober 7 elott, nem is tudom mi ez az Oktober 8, meg 28, szerintem valaki csunyan beszivott naluk, mert eddig nagyon vertek magukat a 7-es szamokkal -
Devid_81
félisten
válasz
keIdor #96772 üzenetére
Nem rajongok ertuk en sem, a kormany is hulyen mukodik bennuk, a gazpedal is...
Sokszor latom oket index nelkul (ahogy emlitetted ugye ez is szar bennuk) ele vagni masoknak, vagy csak indokolatlanul sebesseghatar felett menni oket millioval.
Full hibasak azok mind, mas automarkaknal alig tapasztalok ilyet -
snecy20
nagyúr
Igazából ha még meg szeretnénk várni az AMD VGA cuccait, meg a duplázott memóriával kijövő nVidiákat, akkor lehet hogy idén már nem is kell venni semmit!
-
Devid_81
félisten
En olyan csoro vagyok max csak streamen tudok BMW-t nezni
Szerk:
Naon sziiip, foleg az a tapkabel toldo impozans vagymi
Meg veletlenul sem adnak hozza hosszabb kabelt, hogy ellehessen tuntetni valahogy ha mar csunya
Mar alig varom a lelkes usereket elopattanni egy ilyennel, tokre megeri majd a 3090 azt az egy millat -
VTom
veterán
válasz
ScomComputer #96752 üzenetére
Használ valaki még steamet?
-
válasz
ScomComputer #96750 üzenetére
ja 4 slot
-
Devid_81
félisten
-
ScomComputer
veterán
A Steam felhasználók alig használnak AMD és RTX kártyákat...
[link] -
ScomComputer
veterán
Láttátok már a Gigabyte-ot,milyen jó kis videót rittyentett az új rtx30** hűtéseknek...
[link]
Az extreme jó vastag lesz... -
Devid_81
félisten
válasz
ScomComputer #96746 üzenetére
Ugy ugy ez csak HW Ray Tracing, semmi tobb
-
keIdor
titán
válasz
Shkiz0 #96739 üzenetére
Nyilván Asus.
Az meg a legdrágább gyártó.2016 nyarán Pascalt is nehezen lehetett szerezni, az elsők között volt GTX-1080-am annó az országban.
De egy hónap alatt sokan szereztek. Itt sem lesz másképp, október közepére csomó 3080 tulaj lesz, november közepére meg 3070.A bányászattól én is jobban tartok egyébként, szerintem arra senki sem számított. Személy szerint ellehetetleníteném.
Semmiféle érték teremtés nem származik belőle.
Zabálja a hardver az áramot, aztán hamar mehet az e-hulladék Afrikába. Ez a mining, röviden. Tiltanám... -
válasz
keIdor #96737 üzenetére
Persze épp ezért mondom, hogy én nem a "sírsz mert sokat buktál a kártyádon" kategóriába tartozom, és nem is ezért hangoztattam, hogy nem eszik forrón a kását, és hogy a független tesztek fixen mást hoznak, mint amit a bőrkabátos előadott. Nyilván gyorsabb továbbra is, és van erőlelépés főleg RT terén, de én nem ájultam el továbbra sem. Megvárom a Big Navit, illetve talán hétvége körül legkésőbb jövő hét elején már konkrét árat is tudok mondani majd nektek mennyi az annyi, egyelőre bármennyire puhatolóztam engem is lerázott az egyik nagykerben a kontaktom, mondván nem adhat ki infót egyelőre. Viszont ahogy írtam is annyit elárult, hogy dömpingre nem kell számolni, és ebbe a nagykerbe csak 1 adott gyártó 1 féle kártyája érkezik, aztán majd ha lesz készlet kint akkor érkezik itthonra is.
Idehaza max Alzára kell számolni, ahol lehet majd kártyát venni az elején, de tippre ott is hamar el fognak kelni, mert nem lesz bőséges készlet, ez már a külföldi adatokból is látszik.
Hogy ebben szerepe van e valóban a bányászatnak, vagy csak szimplán kihozatali problémák vannak nem tudom, de ez semmikép sem jó hír az árakra tekintve, és így még azt is fenntartom, hogy talán a 3070 startja sem lesz zökkenőmentes, pedig ugye a legtöbb ember arra vár, valamint majd a 3060-ra.
A procit is mondtam ugye, hogy tudnám cserélni, ma mondtam is havernak aki vinné a jelenlegit, hogy sztornó, most már kivárom a zen3 teszteket, ha meggyőző akkor lecserélem arra a jelenlegi gépet, ha nem akkor marad ez, és DDR5-ig bőven elvagyok vele.
A vga meg megint majd elválik, egyelőre nem hajt a tatár, bár váltanék már 3440x1440-es UW monitorra a jelenlegi 2560x1080-ról, de per pill nem látom értelmét hanyatt-homlok szabadulnom a 2080S-től. Ha oda kerül a sor az sem fog érdekelni ha 100-ért tudom eladni, de mit veszíthetek? Ha ellátásbeli problémák lesznek akkor fixen azok szívták meg, akik most "elkótyavetyélték", és könnyen lehet hogy simán többért megy el mint most, mert értem én, hogy elvileg a 3070 majd letolja az árakat, de ha gixxer lesz akkor aztán hajukra kenhetik az ideiglenesen "csak papíron létező" 2080Ti-t verő 500 dolláros kártyát. Ha meg nem így lesz, akkor meg majd elmegy amennyiért elmegy, ha az 100k akkor 100K (amúgy ennyire szerintem nem fog beszakadni a piac).
Szóval igazából kb ezt a hónapot kell kihúzni, és okosabb az ember. -
keIdor
titán
-
Puma K
nagyúr
válasz
cyberkind #96735 üzenetére
Áh. Nem veszek én most semmit
Bár azért nézegetem a 2080 és 2080 Super kártyákat, hogy mégis csak szeretnék ebben az életben egy SLI-s gépet hajtani, de meh...
Vizes blokkos dögök kellenének
De ahhoz meg már karcsú lenne a mostani 420x45-ös radiátor és meg kellene támogatni egy 140x45-ös radival meg még valami vékonyabb 420-al vagy egy vastagabb 280-assal...
Vagy szerezni 2db AIO-s kártyát... de azok meg ritkák
De aztán eszembe jut hogy hova...? Minek...? Melyik címnek...?
Semmi sem igényli azt a teljesítményt (már ha működik az SLI) mint amikkel mostanában elszüttyögök... -
-
Amúgy komolyan nem tudom megérteni az embereket. Még itthoni árakat sem láttak, nem tudni azt sem, hogy valós lesz e a vga hiány vagy sem, és máris mindent készpénznek vesznek, mert az nvidia "azt mondta".
Eleve mire számolnak? Azt már most látni, hogy külföldön is elkezdtek felkúszni az árak, itthon se lesz ez máshogy. Plusz ugye eleve idehaza a legmagasabb az ÁFA az egész EU-ban, így itt sem rózsásak a kilátások.
A legjobban az tetszik, hogy mindenki készpénznek veszi, hogy a 3070=2080Ti, pedig a 3080 látottak alapján én azért ebben sem vagyok 100%-an biztos. E mellé még mindig azt sem tudjuk mennyire hűthetőek ezek a kártyák, az is lehet még probléma, ha esetleg egy rosszul szellőző házba kerülnek, és esetleg nem lesz akkora boost mint amire számolnak.
És ezt most igaz úgy mondom, hogy nekem is 2080S van, de mielőtt jön az hogy csak a csalódottság beszél belőlem, leszögezném, hogy nem, mivel ezt is nettó áron vettem, és nem sok mindent buknék rajta ha most adnám el akkor sem.
Szóval ettől függetlenül is azt gondolom, hogy túl sok még a kérdőjel.
Ugye tegyük fel hozza a 3070 raszteresen is a 2080Ti-t és tegyük fel az ára is annyi lesz amennyit az nv mondott. Az még akkor is 200k lesz itthon kb abból is a custom modellek inkább 230 szerintem, de ezekből relatív nem lesz használt, tömegesen így aki ilyen teljesítményt akar akkor vagy megveszi ennyiért a boltban, vagy marad a használt 2xxx széria.
Amennyiben utóbbi marad úgy akkor sem néz ki úgy, hogy 100-ért legyen Ti még egy darabig, mert a kettő közötti űrt be kell tölteni. Ha meg megint bekavar a bányászás akkor meg főleg.
De mind ezektől függetlenül nem értem, miért kell átmenni állatba, és egymásnak esni. Nincs azzal baj, ha különbözik az emberek véleménye, de meg lehet azt normális keretek között is vitatni, nem úgy ahogy folynak a dolgok. -
ÁdiBá
veterán
Annyira irigyek az emberek, komolyan... az a réteg aki eddig nem tudta vagy nem akarta megvenni ezt a 2080Ti kártyák ennyiért most úgy nyomja a fikázást...
-
Erdei88
veterán
Jólvan faszomöccse, meggyőztél. Meg is veszem az összes használt szemetet 260ezerért darabját. Ha lenne annyi eszed, hogy beírod magadtól ebaybe: "2080 Ti", akkor nem mástól kérdezgetni. Annyiban igazad van, hogy szállítással a legolcsóbb most 168. Egy hete volt 159-ért is, de elárulom, hardveraprón is eladott egy srác 2 db strixest 160k/db áron. Kezd már kicsit sok lenni, hogy a beszűkült látószögű majmok még meg is védik ezeket a hirdetéseket. Ha ennyire fáj, hogy elértéktelenedett a te félmillás kártyád is, sajnálom. Én kiszálltam ebből a beszélgetésből, sajnos a hülyéket arról meggyőzni, hogy miért hülye, nem lehet.
Forrás -
DeckardCain
senior tag
válasz
Devid_81 #96717 üzenetére
Nálam marad a fing i7 8700 még egy darabig, nem látom értelmét a cserének. Egy 3070-et meghajt majd 2560*1440-ban, vagy 3440*1440-ben, még nem döntöttem el melyik lesz.
Szerintem majd a DDR4 vége felé lesz cserélve egy komolyabb 4xxx-es zen-re, mikor már jön a következő széria és olcsóbbak lesznek már ezek a procik.
-
Devid_81
félisten
válasz
DeckardCain #96714 üzenetére
Hold on, akkor most jon az a pillanat amikor el kell adjuk a sz@r Intelt felaron se?!
Ez a honap tele van meglepetesekkel, mar nem csak az nVidia 2xxx fing, de mar az osszes eddig proci is ami a piacon van -
Devid_81
félisten
válasz
DeckardCain #96714 üzenetére
Bakker, mehet fel ebayre a lap+cpu-m vegre
-
DeckardCain
senior tag
-
Devid_81
félisten
válasz
ScomComputer #96712 üzenetére
Barmit megeszek, olyan vagyok mint a rozsda
-
Na le lehet nyugodni, gyors a 3080, de azért nincs meg az az előny mindenhol.
A videón a 2080S-hez van viszonyítva nem a TI-hoz (ott még kevesebb a difi)
World first RTX3080 simple test -
Devid_81
félisten
válasz
ScomComputer #96709 üzenetére
Most nezem szintetikus tesztben kb 15%-al erosebb a 3080 a sz@rszemethulladek 2080Ti-tol
Jo ez sokat nem szamit de 85k-ert hazhoz viszem jo?
Egyetlen baj van a hazhozszallitassal, kulfoldrol erkezem es 2 het karanten van, azt nalatok tolthetem?Nem eszek sokat -
Devid_81
félisten
-
-
VTom
veterán
válasz
snecy20 #96703 üzenetére
Ez minden generációváltásnál így van. A Turingnál csak azért nem volt ilyen lázongás, mert az nvidia k@rva drágán adta, így a 1080ti gyakorlatilag nem vesztett a használtpiaci értékéből.
A 980Ti --> 1070-nél már voltak szép monológok, dialógusok, és banánok. Akárcsak a 780Ti -->970-nél.
-
cyberkind
félisten
500$ a drágább Xbox, szerintem a Ps is ennyi lesz, ez így abszolút jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest