- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
icon
senior tag
válasz
Ed3r_X_ #7314 üzenetére
A gyári paszta egy fikarcnyival sem volt rosszabb, mint a Deepcool Z9 amit mostanság használok idehaza. Egyszerűen az aluborda a két ventivel ennyit tud.
A Furmark még egy dologra jó, hozzásegíti jó kártyával és áraméhes procival (meg persze prime95) segítségével, hogy megközelítsünk tesztkörnyezetben 500 W fogyasztást
Ez egy jo sztori volt a héten
Az első pontra, valóban nem, mert 720p-ben élsimítás nélkül nem játszik az ember fullHD-n...
-
icon
senior tag
válasz
Ed3r_X_ #7312 üzenetére
Több "oka" is van:
- az ember látta, hogy a hőcsöves hűtéssel milyen nagyszerű, így kíváncsiságból megnézi az alubordással is
- ha régebben ezt megtette, és éri azt hogy 5-8 fokkal emelkedett fél év alatt a hőmérséklet, csak utána próbál járni, hogy mi lehet a dolog mögött, ha meg valami gond van, ezzel a programmal kijön
- rejtélyes villanások is voltak, de az megoldódott régebbi driver használatával, és újfent mellőzöm az Experience-t -
icon
senior tag
Mitől lehet Furmarkban 72 fokos a kártya? Frissen cseréltem pasztát, de a helyzet ugyanaz. Ráadásul az Afterburner vezérli a ventit, gondolom még rosszabb lenne a helyzet nélküle... pedig szellős kuckóban van, felette kifújásra állított 20 cm-es ventivel, igaz nem megy padlógázon, de az sem számít, kipróbáltam...
-
icon
senior tag
-
icon
senior tag
válasz
Enigma1945 #7245 üzenetére
Az úgy volt, hogy anno bejött a Batman Arkham Knight... igaz akkoriban a csúcskártyákon futhatott elfogadható tempón, de a 7770 akkor sem volt az... viccesen úgy írtam le a jelenetsort, mire földet értünk szolíd 4 méterről, hogy 10 perc olyan diavetítés, ahol a képkockát van módod vászonra festeni...
Ekkor fogalmazódott meg bennem a csere gondolata, amúgy egy Vapor-X-em volt.
750 Ti... amiket volt már módom végigtolnom vele
- Batman Arkham Knight... FullHD 40 FPS körül
- Witcher sorozat... a 3 ment olyan 40 körül szintúgy
- Rise of the Tomb Raider FullHD 25-40 között
- Dishonored 2 Fullhd... 25-35 környékeEzek többsége biztosan max közepes beállításokon menne a 7770-el
Nincsenek benchmarkjaim, csak a 750Ti-ról...
-
icon
senior tag
válasz
Enigma1945 #7243 üzenetére
Mivel én pont így váltottam elmondhatom, hogy igencsak megérte
-
icon
senior tag
válasz
apollo12 #7228 üzenetére
Akkor profilozz Afterburnerrel... BIOS átalakítást is láttam már, én nem voltam ennyire bátor...
Nekem amúgy pont fordítva van gondom, 80 fokig alapból 50%-on lenne hajlandó forogni, az is halk még...
Én az Afterburnerrel szabályzom, teljesen alap beállításokkal, ott 60 fokon 60%-on teker, azt azért már lehet hallani... -
icon
senior tag
válasz
Redneck #7216 üzenetére
Nekem mindkét procim volt (utóbbi van is még), sokkal jobb az I5... anno a Batman Arkham Knight-on tapasztaltam ezt ki (7770 ment át az új konfigba is), de az igazi áttörés az a 750Ti bekerülése volt a gépembe, így azért össze tudom hozni a 60FPS zárt térben fullHD-ben... (Hát igen, a mindenhol 60FPS-hez kicsit komolyabb VGA kellene, de majd annak is eljön az ideje)
-
icon
senior tag
válasz
Redneck #7206 üzenetére
Ketyeg a gépemben egy Gigabyte 4GB-os példány, a windforce2-nek keresztelt bordás, kétventis hűtésével, Afterburner alap ventivezérléssel megy 60-62 fokon a Witcher 3-ban (már majdnem 100 órát tettem bele), átlag 34 fps-el az experience profillal...
Kicsit süvít így a hűtés, de az XB evo-ból jóformán minden kihallatszik
-
icon
senior tag
-
icon
senior tag
válasz
bandy13 #7188 üzenetére
750Ti... nekem egy 4GB-os Gigabyte-om van, a hűtése minden, csak nem remekbeszabott...
Ha Gigabyte-ban gondolkodsz, mindenképp valami duplaventis-hőcsöves megoldásút keress, de szerintem ez a többi márkára is igaz.Ha plusz tápcsatis, az is jó, de pl. az Asus Strixnek az sincs mégis jó kártya...
De ha ezen a színvonalon gondolkodsz, érdemes szétnézni az 1050Ti-ok között is, árban egy picit felette van, de erősebb is, újabb technika, stb.
Típushibáról nem tudok, az enyémet inkább afterburnerrel vezérelem hűtésileg, inkább legyen kicsit hangosabb, de játék közben jobban díjazom a 60 fok környékét...
-
icon
senior tag
válasz
J.Hetfield #7181 üzenetére
Én most a legfrissebb drivert pakoltam fel, 9 éves lányom bétateszteli MesterMC-vel... eddig nincs panasz rejtélyes akadásokra, fagyásokra, még az előzőnél még hotfixel is tapasztaltunk fura dolgokat...
Érdekességként emlitve volt a fórumban a 366.00 driver, ráálltam egy pár napig arra, még ott is rendben volt minden azzal a pár játékkal-tesztprogrammal amivel volt alkalmam próbálgatni...
Ja én Experience-t nem raktam fel, csak audio, meg grafikus illesztőt, illetve physx-et, illetve legacy physx-et a régebbi játékokhoz. (pl. Helldorado... agyament
)
-
icon
senior tag
válasz
J.Hetfield #7179 üzenetére
Én DDU-val leszedem a drivert a windowsról, majd aztán friss telepítés...
-
icon
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #7128 üzenetére
Nekem szépen teker alapon 30%-on 42 fokig... Gigabyte 750Ti OC 4GB-os
-
icon
senior tag
-
icon
senior tag
válasz
Redneck #7087 üzenetére
2 érdekesség csak van:
- kivettem a TV kártyát, ugyanúgy felmegy 80 fokig, csak lassabban
- továbbra is indokolatlanul alacsonynak tartom a belőtt fordulatszámot, 60% se lenne hangos, de 8 fokot jelentene mínuszban...Valóban, ha játékra vetemedtem, (a gépen lévő Venetica volt a tesztalany, az ezelőtti VGA-t ugyanúgy terhelte, mint a Furmark), akkor 62 fokig szaladt csak fel.
-
icon
senior tag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném, ma raktam át a nappaliban lévő htpc-be a GV-N75TWF2OC-4GI-emet, mondván hogy kimondottan csendes és tapasztalataim szerint terhelésre sem melegszik (65 fokig tudtam asztali gépemben Furmarkozni, mégis hangtalan volt).
Sajnos a gépben közvetlen szomszédságában ott van egy bő 10 éves TV kártya, néha használatban is van.
(Terratec Sinergy 600), amely másfél ventillátort takar ki.Nekieresztettem a szokásos Furmark-ot, feltűnt az hogy meredeken megy fel a hőfok, és a görbe letörését még olyan 70 fok környékén sem lehetett észlelni, de a ventilátor csak nem akart 50%-os fordulaton sem menni, nem vártam meg hogy durvuljon a helyzet, leállítottam a tesztet.
A kérdés: van-e értelme Afterburnerrel újraprofilozni a hűtést (fogalmam sincs, hogy mekkora hőfoknál kapcsol esetleg komolyabb fordulatszámra a cucc)?
Vagy marad a TV-kártya likvidálása?
Az alsó foglalatba megint nem kerülhet a kártya, mivel kétfoglalat-os a felfogatás is.
(A lap amúgy egy Gigabyte B85M-D3H... direkt a PCI foglalat miatt vásárolva...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Battlefield 7
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Garmin topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 27% ASUS TUF Gaming RTX 5090 32GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Retro nVIDIA GeForce FX 5500 AGP videokártya
- KERESEM: KFA2 GeForce RTX 2060 Mini DOBOZÁT
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest