- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #7363 üzenetére
Antisztatikus porpisztoly vagy sűrített levegő érdemes keresned. Sima hajtógázas spray, hosszú csővel a nehezen elérhető helyekre. Érdemes szétnézni mert valahol kétszer, háromszor annyit elkérnek ugyanazért a termékért.
Arra vigyázz ha rossz szögben tartod a hajtógáz kicsapódhat és lehűtheti a fújt területet. Portalanítás után érdemes várni kicsit bekapcsolás előtt.
Ilyet vettem utoljára, a kommenthez hasonló tapasztalattal, igaz nekem kicsit tovább tartott. Előtte vettem egy sokkal jobbat de már nem tudom milyen fajta volt.
-
Eagle16
addikt
válasz
Enigma1945 #7331 üzenetére
Játékfüggő is gondolom, de 3D Mark alatt fej-fej mellett vannak.
De egyébként itt is egyenlőek, ebben a tesztben: [link]
(A 260X kb. egy 7790)
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #7297 üzenetére
Királyság, így tovább! Csak kerek számokat nem látok, de nem baj!
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #7289 üzenetére
Azért írtam hogy vedd lejjebb 1250-re, hogy ne instabilitás határán legyen. Egyébként mivel tesztelted a stabilitását?
Pehi: Tehát nem ugyanilyen volt.
Szerk:
Mondjuk láttam az ikonokat. BF1 és CoD multi, tökéletes instabilitás tesztre. Ha azok nem fagynak vagy dobnak ki, stabilnak mondható. Igaz olyat is láttam már hogy x játék nem fagyott, y pedig igen.Olyankor elég 10-20 Mhz-cel alacsonyabb órajelet beállítani.
-
Pehi
senior tag
válasz
Szia. Én 1 évig hajtottam ugyan ilyen kártyát. A boost nálam max.1380-ig bírta,utána szemetelt. A RAM vitte az 1500Mhz-t,de visszavettem 1450-re. Mivel nem vagyok a tuning híve,csak 2 hétig ment így a kártya. Az enyémen Elpida ramok voltak. Azt mondják,a 750 Ti azért jobban bírja a kraftot mint ez.Egyik kedvencem volt ez a kártya. Se hő,se zaj.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Nem feltétlen, mert a RAM még vehet el kraftot előle, és instabil lehet. Nem tudom tápcsatis kártyád van-e.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #7287 üzenetére
A GTX 750/Ti szériánál azok voltak a jók, de nem mindegy mennyire hitelesítették. Érdemes pontos típust nézni.
A memória húzásnak van értelme, szerintem kapásból dobhatod 1400-ra, és onnan érdemes elkezdened a tesztelést. Persze csak ésszel, 6Ghz fölé (már ha megy annyit) nem mennék vele.
Szerk:
1259 helyett 1250-re állítanám a GPU-t, főleg ha memóriát tesztelek. -
laskr99
addikt
válasz
Enigma1945 #7285 üzenetére
Szorozd meg 4-el mindig. Ez olyan mint az 1600mhz DDR3 valójában 800mhz. GDDR5 meg 4x az effektív.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #7283 üzenetére
A prohardver tesztben szépen látszik.
Minden modulnak van egy kódja, ha rákeresel megtalálhatod hogy milyen órajelre hitelesítették. Érdemes azért megnézni hogy milyen más kártyákra rakták. Ha a tiéd mondjuk 5Ghz-es, de más kártyákon simán 5,6 vagy 6Ghz-en járt gyárilag, akkor nagyjából tudhatod meddig érdemes húzni.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #7281 üzenetére
Hiába kapna több feszt, ezeknek nagyjából itt van vége. Volt anno aki BIOS moddal tolta a 750 Ti-t de csak pár Mhz-cel ment többet.
A Guru3D tesztje szerint 6310 MHz-en ment a memória az OC tesztnél. Érdemes megnézni neked milyen típus van, és más kártyákon mennyire állították. A hitelesített órajelhez képest maximum 10%-ot húztam eddig minden kártyán, az gond nélkül ment. Memória tuninggal persze óvatosan, ezeken jellemzően hűtetlen modulok vannak.
Az tesztben ne zavarjanak meg az alacsony GPU órajelek, ezek még a Boost 2.0 előtt készültek.
CPU ügyben nem tudok nyilatkozni, meg kell nézni teszteket ahol a 2C/4T i3 van összemérve a 4/4-es i5-tel.
Szerk:
Ha az én kártyám lenne, megnézném mennyire hitelesített modulok vannak rajta, és ahhoz viszonyitva, maximum 10% órajelet engednék neki. -
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #7279 üzenetére
Ha nincs módosítva a BIOS, nem tudsz plusz feszültséget adni neki, bármeddig tolod a csúszkát Afterburnerben. Ti-nél Power limitet 100%-ra raktam anno, Voltage +31mV volt (ez a maximum), de ha nem állítottam akkor is ugyanannyi feszt adott.
Szerk:
Mekkora órajelnél tartasz most?1200-1250Mhz alapból menni fog, 1250 fölött már csak pár 10 Mhz-et tudsz csavarni a GPU-n. Ez a Boost nélküli órajel, erre fog még emelni.
VRAM-ot érdemes megnézni milyen típus van a kártyán, sokszor downclockolva mennek. Az enyémen anno 6Ghz-es RAM volt és 5,4-en ment gyárilag. -
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #7270 üzenetére
Mindent jól ír ki, csak a maximális Boost órajelet nem, mert az mindegyiknél más, és több változó (pl. hőmérséklet, feszültség) függvénye.
fauv:
Kép alapján jónak tűnik, de nem ismerem a márkát, és láttam már kamu kínai VGA másolatot. -
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #7268 üzenetére
Azért mert a GPU-Z csak a statisztikák közt írja a Boost 2.0 órajelet. MSI AB mindig a valósat mutatja.
-
Pehi
senior tag
válasz
Enigma1945 #7264 üzenetére
Ezért is szeretne teljesen új konfigot csinálni.
-
Pehi
senior tag
válasz
Enigma1945 #7262 üzenetére
Az a helyzet,hogy újítani szeretne,és nem tudom(mivel nem volt) a 460 nem-e gyengébb azért egy 750 Ti-nél. Meg azért gondolom nem gyári hűtővel toltad meg a procit.
Mennyit bír amúgy stabilan ez a szerencsétlen
Q6600?
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #7254 üzenetére
A tesztekből kiderül, de a 750 / 750 Ti elég jó tuningpotenciállal rendelkezik. Személy szerint csak a Ti-ről tudok nyilatkozni. Gyári 1189Mhz Boost és 5400Mhz VRAM helyett, az enyém 1426/6600-at ment, de az 1400/6000 mindegyikkel működött.
icon:
A nagyobb tesztoldalakhoz képest, a ph! tesztekben mindig kicsit jobban szerepelnek az AMD termékek. Ha VGA teszről van szó, részemről a Guru3D és a Techpowerup a mérvadó.Szerk:
Azért szétnéznék és számolgatnék, 950, 960, és 1050 kártyákat is figyelembe véve. Inkább egy kis spórolás és combosabb kártya. -
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #7251 üzenetére
Anandtechen sajnos csak Ti szerepel.
Szerk:
Ph teszt kicsit részrehajló az AMD-t illetően ("csak" 20% differencia), Guru3D szerint a legrosszabb esetben is +20-30% a 750 javára. nV pozitív címeknél 40% is lehet.Szerk:
Egyébként épp ezért javaslom hogy Ti-t vegyél. Az gyorsabb, jobban érezhető a különbség, plusz OC szempontból is jobb. -
icon
senior tag
válasz
Enigma1945 #7245 üzenetére
Az úgy volt, hogy anno bejött a Batman Arkham Knight... igaz akkoriban a csúcskártyákon futhatott elfogadható tempón, de a 7770 akkor sem volt az... viccesen úgy írtam le a jelenetsort, mire földet értünk szolíd 4 méterről, hogy 10 perc olyan diavetítés, ahol a képkockát van módod vászonra festeni...
Ekkor fogalmazódott meg bennem a csere gondolata, amúgy egy Vapor-X-em volt.
750 Ti... amiket volt már módom végigtolnom vele
- Batman Arkham Knight... FullHD 40 FPS körül
- Witcher sorozat... a 3 ment olyan 40 körül szintúgy
- Rise of the Tomb Raider FullHD 25-40 között
- Dishonored 2 Fullhd... 25-35 környékeEzek többsége biztosan max közepes beállításokon menne a 7770-el
Nincsenek benchmarkjaim, csak a 750Ti-ról...
-
icon
senior tag
válasz
Enigma1945 #7243 üzenetére
Mivel én pont így váltottam elmondhatom, hogy igencsak megérte
Új hozzászólás Aktív témák
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Keresünk dokkolókat
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest