- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZsemleMorzsi
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem Gigabyte 560Ti OC kártyám leváltására egy Asus GTX660 Ti TOP karit és furcsa dologra lettem figyelmes.
Kicsit visszakeresve ebben a témában láttam egy embert, aki hozzám hasonló problémával küzd: #5124Utána sajnos láttam, hogy ebből elég parázs vita alakult ki, ezért gondoltam kicsit pontosítom a "hiba" (ha ez egyáltalán az) leírását, hátha többet ki tudtok így hámozni a dologból.
A jelenség:
Nem komoly vibrálásról van szó (legalábbis nálam), hanem sokkal inkább hasonlít arra, mint amikor a V-Sync ki van kapcsolva, csak mindez halványan, pár pixel szélességű vízszintes csíkban, ami igazából csak hangyányival világosabb, mint a kép többi része (kicsit hasonlít arra, mint amikor zavar kerül a jelbe). Igazából túl is lehetne ezen a gondon lendülni, mert világos részeknél nem észrevehető, ha jól láttam a desktop fekete részein sem lehet észrevenni -ebből gondoltam, hogy köze lehet a v-synchez, vagy program specifikus-, de a sötét, fekete háttereknél kimagaslóan észrevehető és zavaró. Konkrétan a BF3-nál szúrtam ezt ki és elkezdtem egy kicsit aggódni, mivel az előző kártyámnál ilyen nem volt, ill a monitorom egy másik gépre rákötve nem mutatta ezt a jelenséget.
Átnéztem jó pár fórum témát (főleg a tomshardware-en) ahol ugyanilyen problémáról számoltak be és ott több helyen is a D-sub-ról HDMI/DVI kábelre való váltás jelentette a megoldást.Sajnos többre nem volt már időm és energiám tegnap este, mint például, hogy megnézzem, hogy film alatt is csinálja-e ezt, vagy csak játékoknál, illetve nem álltam vissza egy régebbi driverre, de majd délután megpróbálom ezeket is.
Pontosan melyik fórumtémában merültek fel ezek a panaszok? Megnézném, hogy ugyanerről van-e szó.
Egyébként -csak teoretikus szinten egyelőre-, ha valóban a D-Sub okozza a problémát és a monitoromon csak D-sub bemenet van, akkor egy elég drága HDMI-VGA konverteren kívül van valami lehetséges megoldás? Nem szeretném lecserélni a monitoromat, mert nagyon elégedett vagyok vele és az, hogy nincs rajta HDMI csatlakozó nem kéne, hogy ekkora "hátrányt" jelentsen, ha már van visszafelé is kompatibilitás...
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest