-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
Az összes "G-Sync compatible" monitor Freesyncet használ. Tavaly tették elérhetővé a Freesync támogatást Nvidia videokártyákon. A 144Hz-hez 144FPS dukál nem teljesen igaz, mert 1. ott a Free/Gsync, 2. nem kell minden játékhoz 144FPS, pl. egy Witcher, AC-nél inkább a grafikát tenném fentebb, mint 144-et célozzak, viszont pl. egy Siege-t minimum grafikán játszanék(közepes árnyék, high lod-dal), mert ott nem a grafikát nézed.
Az ultra grafika meg az esetek többségében valami random effekt túlhúzva, amiből alig látsz valamit, de -10-20FPS.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
DeathAdder
veterán
Üdv
GP104 biosát lehet modolni mint a régebbi nV-ket (NiBiTor appal)?
Annyit szeretnék, hogy a ventik sosem álljanak le teljesen. Ha ezt egyszerűen meg lehet csinálni egy külön appal, akkor talán könnyen meglehet magában a gpu biosán is.
Sajna van egy idegesítő hangja amikor az egyik venti elindul és leáll, ami ismert probléma de gariban sem cserélik, és unom már hogy mindig telepítgetni kell az AB-t ez miatt.
-
Raidon
őstag
A FullHD-val az a bajom, hogy mivel kellett a 27” méretben mert a 22-23-24 col kicsi lett.
Na szóval nekem a 27” FullHD eléggé recés,pixeles. Azért döntöttem úgy, hogy 27” WQHD. Eddig 60hz-es monitorjaim voltak. IPS-nél meg a be világítási dolog zavart. Azért lett a mostani monitorom. Jelenlegi konfigom elnézve gőzöm sincsen mit kellene javítani. Monitor esetleg VGA még maradna egy darabig mivel a 2080Ti aranyár számomra. 2070Ti lenne szimpatikus de ugyebár az sem adna annyival többet mint a mostani jó jó frissebb architektúra kevesebbet eszik etc. Maximum monitor de arra sem szánnék most sokat. Fene tudja de ez kicsit offosra sikerült[ Szerkesztve ]
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
fanti
addikt
válasz Raidon #37094 üzenetére
A 144hz Freesync helyett inkább a Gsync legyen, az passzol igazán jól az nVidia-hoz.
De a 144hz-hez 144 fps dukál... arra biztos hogy csak 1080p-ben lesz esélye a 1080Ti-nek...WQHD-ban már biztosan nem teljesíti, ahhoz már a 2080 Super kellene, és még annak is lógna a nyelve...Ultra grafikai beállításokra gondolok persze.
Bár ha megelégszel a medium, esetleg high grafikai szinttel, akkor lehet elég lesz a 1080Ti is WQHD-ra 144 fps-hez...talán...
[ Szerkesztve ]
-
Raidon
őstag
Ryzen 2700x-GTX 1080Ti párost használok WQHD-ra 75hz-en. Nem sok mindenben kell kompromiusszumot kötnöm. 1070Ti-ról váltottam de az alatt i5 3570K volt előtte GTX 970.
Érezhető volt a gyorsulás már pusztán a VGA csere után ,de kijött néhol ,hogy kevés a proci.
Amikkel játszom a jelenlegi konfig kiszolgál. Monitornál nem tudom hozna e annyival többet esetleg egy 144hz Freesync 27" Full HD vagy WQHD... mert most nagyon azon jár a fejem, hogy meg kellene próbálnom egyet."A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
fanti
addikt
válasz #69523456 #37090 üzenetére
1440p.... hát, ott már lehet az egész gép lesz kompromisszumos...
Ez már az a terület, ahová elkelne a 1070Ti, de inkább a 1080, illetve a 1080Ti. Arany középútnak én a 1080-ast javallanám.
Mert itt már a GPU is nagy terhelést kap még a kötelező 60 fps kisajtolása esetében is, pláne az új játékokban....sajnos.És ugyebár lépned kell platformot is, és én javasolnék egy nagyjából 35 ezer környéki B450-es alaplapot, egy Ryzen 5 2600X-es procit (és akkor maradhat annak a gyári hűtője is), valamint egy jóféle 2x8GB-os (bár már lehetne inkább 2x16GB) DC memóriakittet, olyan DDR4-3000MHz sebességgel, vagy esetleg gyorsabbat is lehet, de én pl. DDR4-3200MHz fölé már nem mennék.
Sajnos az 1440p az sokkal több erőt követel a folyamatos játékélmény érdekében a géptől, mint a 1080p.
És nem hagyhatsz gyenge láncszemet a CPU-GPU-RAM trióban, hanem egymáshoz mérten, arányosan kell összeválogatni őket.
Esetleg még egy tanács.
A 2600X helyett lehetne egy 2700-as Ryzen, mert a +2 mag/4 szál időtállóbb lehet, ha években gondolkodunk.[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
Tomb raider pont proci igenyes jatek,amugy leginkabb a min fpsekben lenne valtozas.Szerintem a legjobban akkor jarnal ha egy i7 sandy/ivy-t raknal a lapba de k verziot es azok elmennek olyan 4600 mhz korul huzva (persze kerdes milyen lapod van).Ez jo kombo lenne 1440p-re kis penzbol.Lehet keves mar 1070 is oda de azert biztos van meg benne,az az i5 nem tul eros,nekem volt i5 2500k es i7 2600k oriasi kulonbseg van alap orajel es tuning kozott,sot 2600k 4,6 ghz utan valtottam r5 2600-ra (szinten huzva 4.1 ghz-re) gtx 1080 mellett nem volt olyan nagy ugras mint amennyibe kerult a teljes platform csere.Szamolj meg ra h lap,proci es ramot is cserelned kell.Amugy en nem vennek ryzen 3000 szeriat ar ertekben boven jo a 2600,gtx 1080ti van mellette es boven eleg mindenre 2560x1080p 75hz.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Bjørgersson
félisten
1440p-n azert mar jellemzoen inkabb a 1070 lesz a szuk keresztmetszet egy R5 3600 mellett, ha ultran szeretnel jatszani. Foleg pl. az uj Assassin's Creedekben, ahol egy 1080-bol mar 1080p-n is eppen kijon a 60 FPS.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
törölt tag
Jogos, lemaradt néhány infó... 1440p monitorom van és úgy érzem túl sok kompromisszumot kell bevállalnom a beállitásoknál. Ilyen pl. az AC Origins amit még kibirnék, de, hogy az AC 4 Black Flag se megy fullon az már kiveri a biztositékot nálam. Sok éves game... A két utolsó Tomb Raider-nél is hasonló a helyzet. Az is tény, hogy nem vagyok hive se a proci, se a VGA tuningolásnak - minkettő alapon megy. A 60 Hz nekem tökéletesen elég. 1080p-re nem szeretnék visszaállni, jól látható a különbség...
-
Baryka007
őstag
Azt hittem FHD ra a 2080Ti sem elég
De amúgy igen, nem mindegy mennyire proci igényes játékról van szó... Mert pl a Furmark teljesen ugyan annyi fps-t fog hozni bármilyen procit raksz mellé Cerkáktól a Threadripperekig.
De én amondó vagyok, 20% os teljesítménynövekedést pl egy R5 3600 al szinte minden játékban fogsz kapni szerintem. Ha nem, akkor az nagyon kivételes precedense a példának. De massive multikban pl CoD ban kaphatsz +50% ot is... Haverom 1080Ti al FX 8320 ról váltott I5 9600K ra amit meghúzott 5.2 ig. És 110 avg fps ből lett 166 avg... -
fanti
addikt
válasz #69523456 #37086 üzenetére
i5 3570 : 4 mag/4 szál, 3.8GHz maximális boost freki.
Egy GTX 1060-ashoz ideális, a 1070-ben már hagyni fog, de hogy mennyit, az nagyon játékfüggő, felbontásfüggő, részletesség-beállítás függő, képfrissítés függő...stb...
Ha úgy játszol mint én, azaz 60Hz-es FullHD monitoron Vsync On-al és Ultra grafikai beállításokkal, akkor eldöcöghetsz még azzal a proci+vga párossal.
Most hol érzed kevésnek a gépedet? Milyen játékok alatt, milyen felbontással és milyen grafikai részletességgel?
Jócskán pontosítanod kellene az adatokat, hogy segíteni tudjunk.
-
Bjørgersson
félisten
válasz #69523456 #37086 üzenetére
12,7% es 83,6% kozott barhol.
Mindenfele rosszindult nelkul kerdem; ezt igy hogyan kellene barkinek is tudnia? Nekem pl. R5 3600 procival honnan kellene tudnom, hogy milyen gyorsulasra szamithatsz? Kb. mindentol fugg; jatek, felbontas, reszletesseg, 60 / 120 / 144 / vegtelen FPS-e a cel. Mindenbizonnyal eg es fold lesz a kulonbseg, de ezt igy nem lehet szamositani.
Ha raszansz egy orat a keresgelesre, a Google es Youtube segitsegesel szazszor elorebb leszel, mint innen barmelyik hozzaszolassal.[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
törölt tag
MSI 1070 Gaming Z-t használok egy i5 3570 procival. Utóbbi kevéske hozzá, tisztában vagyok vele. Kérdésem az lenne, hogy hány százalék FPS lehet még tartalékban egy erősebb procival? A proci árát illetően nem a csillagos ég a határ... Ryzen 5 3000 vagy hasonló ár/érték teljesitményű Intel proci jöhet szóba. Aki ilyet használ 1070 mellett, irja meg legyen szives, hogy mekkora teljesitmény növekedésre számithatok? ( Röviden: van-e értelme alaplap+proci cserének, vagy el kell engedni ezt a gépet ahogy van, és inkább egy új gépet épiteni a nem túl távoli jövőben?)
-
Baryka007
őstag
Van mutyiméterem, de nulla ellenállást mértem minden kábelen, és egyik sem szakadt... .... Ez volt a gépemben
Hozzáteszem, 18AWG-s kábelvastagságnak elégnek kéne lennie 40amperig. De a 8 pines csatiján az egyiket nem lehetett kattanásig bedugni VGA -n lévő csati aljzatáig, lehet hogy az okozta a problémát és ott volt egy kisebb érintkezési hiba. Miért is ne méretezték volna el a műanyagot kínában... -
Baryka007
őstag
válasz Baryka007 #37079 üzenetére
Kb 15 perce kicseréltem a narancssárga harisnyázott tápkábelt a VGA-n amit Aliexpressről rendeltem, és lám azóta semmi... De azért még nem akarom elkiabálni... Szorítok, hátha az volt a baja.
Drive link a PC-m képeiről, hogy lássátok miről is volt szó.
Szóval jah... olcsó húsnak híg a leve, ebből ez a tanulság egyelőre... -
Baryka007
őstag
válasz Baryka007 #37078 üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni... bementem a BIOS-ba ott semmi csíkozás meg ilyenek szóval innentől passzolom, mert ha a GPU után van, akkor ott is kéne... Ha meg előtte akkor a videószerkesztőben is látni kéne. Most vírusra gyanakszom 8 hónap az 8 hónap és volt pár nem tiszta szoftver telepítgetve a gépre jobbra balra... De mindent meghallgatok, hátha van több tapasztalatotok ilyennel, vagy hasonlóval esetleg láttatok -e már ilyet.
-
Baryka007
őstag
Szerintetek, ha random fekete vízszintes vékony csíkok jelennek meg a képen, néha meg elmegy a kép 1mp re ( de nem no signal van csak fekete kép ) aztán visszajön, mintha mi sem történt volna ( videófelvevővel amúgy nem látszik semmi, tehát a gpu után történik a dolog gondolom ... ) az mi a pékfene lehet? Displayporton van a jelenség GTX 1070 MSI GamingX nél (soha nem volt húzva vagy ilyesmi, csak 1-1 benchmarkra max )
HDMI kimeneten viszont semmi csíkozás, ott sokkal ritkábban mondjuk hetente egyszer megy el a kép, de nem fél mp ig mint displayporton hanem csak egy pillanatra. És csíkozás sincs. Ugye fekete vízszintes csíkokról beszélünk egy-egy rövidke pillanatra, de ezek folyamatosan jönnek. Mindegy hogy terhelem a gpu-t vagy nem. Feszültségek úgy tűnnek rendben vannak.
Olvastam ilyen black screeneket, de ott a többi 1070 nél felpörgött a venti és no signal... Nálam azért nem fossa el magát, de jó lenne tenni ellene valamit mielőtt nagyobb baj lesz. (Windows már 7-8 hónapja van fent a gépen Driver reinstall megvolt)
Minek lenne érdemes nekiugrani elsőnek ?
Azt még tegyük hozzá, hogy mivel a 4K tv-m képernyője beszart ezért kerültem át HDMI ről displayportra, egy baromi régi 22" os monitorral asszem 2008 körüli, 1680x1050 felbontással és a displayport VGA !!! ra van átalakítva.
De azért gondolom, hogy nem az átalakítással van gond, mert a kép kristálytiszta, és HDMI-n is néha elment a kép azelőtt, csak nem ilyen látványosan... A csíkozás meg folyamatosan a displayport kimeneten.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz PAtr0n #37073 üzenetére
Igen, én is azt nézem, hogy a Pascal-os GTX-ek, lülönösen a 1070-1080Ti között nagyon tartják az árukat...nem is véletlenül.
Mint ahogyan pl. az RX580 8GB-os kártyák is tartják elég jól, hiszen velük is az 1080p az lazán vállalható 60 FPS mellett, igaz nem mindennel Ultrán, de High-on igen!
Úgyhogy sok gamerhuszárral ellentétben én azt mondom, hogy nem csak 2080 supertől van élet... Csak tudni kell ésszerű kompromisszumokat kötni, és venni a fáradságot arra, hogy beállítani egy játékot aprólékosabban, nem csak felcsapni mindent Ultrára oszt csókolom.
Kis pénz kis foci, de a kis foci is foci!
És igazad van, ha meghúzod a 1080-asodat, ott vagy a 2070 szintjén sugárkövetés nélkül, de a sugárkövetés meg...hagyjuk is.
Én is az Asus Rog Strix 1070Ti-t szépen tudom üzemeltetni az alap 1080 szintjén, kipróbáltam és be is teszteltem három nap alatt mindenféle játékkal meg tesztprogikkal. De csak az érzés miatt, hogy mi van ha kellene még erő..?
Mert amúgy teljesen alapon használom őméltóságát, semminél nem érzem hogy kellene a plusz kraft.
[ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
Osztom a véleményed én is.
Én GTX 1060 3Gb-ról ugrottam 1080-ra 1 éve. Elég nagy ugrás volt, és itt már nem nagyon kell kompromisszumot kötnöm, ha fullon akarok játszani. Ezzel egy időben 144Hz-re váltottam, és WQHD-ra. Valóban, WQHD-nál, azárt van már bőven olyan Single játék, ami ultrán örülök ha 60fps-t tud. De amire nekem kell, arra bőven elég. És elég is lesz még legalább 2 évig úgy érzem.
Aki ki akarja stabilan facsarni a 144Hz-es monitor képességeit, főleg WQHD-n, annak nyilván kevés lesz 2080ti is.
De manapság FHD-ra, bőven elég az 1080, sőt mégz1070 is. Nem véletlenül tartják az árukat.
Mivel egy 1080 egy 2070 szintjén van így nincs miről beszélni, nem véletlenül drága még mindig 10xx széria."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
fanti
addikt
válasz Bjørgersson #37071 üzenetére
Én is így látom pontosan, és nem alaptalanul.
2070 Supert követte egy RX 5700XT Nitro+, majd három hónap után azt is eladtam és azon a pénzen vettem FrozenThrone barátomtól 2 darab Asus Rog Strix GTX 1070Ti 8GB Advanced Edition kártyát, egyet a kislányom gépébe, egyet meg az enyémbe.
És milyen jól jártam velük!
BF V, BF 1, BattlaFront II DX12 alatt, ultra grafikán, Vsync On-al, 32" LG 1080p IPS-en (60Hz) vajsimán fut 64 fős szervereken.
De ugyanígy kimaxolva álomszépen megy a FarCry5, a NewDawn, a COD MW, és a Metro Exodus is.
Nekem ennél nem kell több.
-
Bjørgersson
félisten
válasz regener #37070 üzenetére
Gyűjtögess még inkább szorgalmasan szerintem, aztán meglátjuk, mit hoz a 3000-es / 1700-as (?) széria. Én sem látom semmi értelmét a 1070 Ti cseréjének, Battlefield V is gyönyörűen fut rajta.
-
regener
veterán
Ezaz, nézve a mostani kínálatot egyszerűen nincs jobb perf/price kártya még használtan sem.
Lehet letudom egy egérpad újítással az újdonság éhes szörnyet, lévén tényleg messze van még az "új gen" mindkét oldal kártyáiból.
1080Ti-re visszatérve 2 éve mikor vettem a 1070-et akkor is 150-160 körül mozgott és azóta sem lett olcsóbb hiába jött a 16 és 20 széria.
Ördögi egy dolog ez a PC piac. -
fanti
addikt
válasz gainwardgs #37067 üzenetére
Látod ez a baj a PH-val mostanában...
-A GTX 1080Ti kevés 1080p-re
-CPU fronton a 4 mag/8 szál kevés netezni és filmezni
-Gold minősítésű tápok alatt nincs élet
-DDR4 3600MHz alatti memóriák lassúak, semmirevalók
-A SATA3-as SSD-k böszme lassúak, csak nVME-s lehet valamirevaló
-Egy 50 ezres alaplap ipari hulladék, 100 alatt nincs normális lap
-A 30 ezres gépházaktól felfelé szabad csak gépházat nézni
-A vízhűtések 50-től indulnak, de ha igényes vagy csak az épített víz játszikNa ezért nézem én már csak nagyon ritkán meg a PH topikjait...
Mert akkor én mondjam azt, hogy Nikon D5 alatt csak olcsó szar fényképezőgépek vannak, amikkel nem lehet épkézláb fotókat csinálni...?!
Nagyon nagy butaság lenne, mint ahogy az is az amit állítasz.
-
Tomassy00
senior tag
válasz gainwardgs #37067 üzenetére
Akkor a 2080ti is kevés. Talán a 3080ti elég lesz már 1080p -re
-
fanti
addikt
válasz gainwardgs #37061 üzenetére
1080Ti 1080p-n...? Érdekes javaslat... oda az én 1070Ti kártyám is bőségesen elég.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz gainwardgs #37064 üzenetére
Amit aztán ki kell pótolnia egy másik 1070 árával, úgyhogy a kérdésem továbbra is áll.
-
gainwardgs
veterán
válasz Bjørgersson #37062 üzenetére
Jelenlegit eladja úgy gondoltam
-
Bjørgersson
félisten
válasz gainwardgs #37061 üzenetére
Egy masik 1070 ara kis raforditasnak szamit?
-
milszab
senior tag
válasz regener #37058 üzenetére
Vegyél egy 2K/144hz-s monitort és mindjárt nem lesz annyira elég HA mindet csutkára felnyomsz. Bár amikkel én játszom még oda is elégnek mondanám. De én is cserén gondolkozom már egy jó ideje és úgy vagyok ahogy te. Új generáció várás van. Aztán vagy az vagy ha lemegy a többi ára, akkor meg azok küzül valamit behúzni.
-
regener
veterán
Szerintetek van bármi értelmes káryta amire egy 1070-ről kis ráfordítással megéri váltani 1080p-n maradva?
Igazából elég még, de eddig az volt hogy xy gyenge azt cserélni kell, most egy ideje mindenre elég a vas és így az újdonság varázsa hiányzik
-
fanti
addikt
Majd kötök ésszerű kompromisszumokat a számomra tetsző játékok grafikai beállításain belül. De ezt a kártyát nem cserélem le, csak ha jobb létre szenderül.
Tökéletesen elvagyok 32"-os IPS-en, 60Hz-en, Vsync-el, Ultra settingsel, és kikapcsolt, vagy a legbutább élsimítással.Ha jön olyan játék ami nagyon tetszik, és ezen feltételek mellett lassú lesz, akkor Ultra helyett elég lesz nekem a Very High is, vagy a sima High.
Médium alá viszont már nem mennék, de szerintem nem is fog kelleni...azt azért a GTX 1070Ti még sok évig elviszi 50-60 fps-el.
És nekem ennyi elég is. -
laychi
veterán
Azért van erő ezekben a kártyákban.
Mellesleg 2016-ban jelent meg a széria, szóval 2022-ig 6 év lecsorog,de még mindig a használható és megfizethető kártyák közt lesznek.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Atla
senior tag
Következő konzol generációig biztosan, mivel ugrásszerűen onnantól fejlődnek mindig a játékok.
Amennyiben jól tudom idén jelennek meg a kövi konzolok, szóval 2022re érkeznek olyan játékok amikkel már nem biztos hogy vigyorogva játszunk az 10... Kártyákkal.[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
válasz gabber01 #37053 üzenetére
Hát először tudni kéne hogy hány venti lenne cserés, mivel ahogy néztem mindhárom venti aliról kb 12k, azért az árért meg már lehet használtan van valami aftermarket megoldás
Itt 7k a 3db [link]
Ha szétszeded úgyis kiderül milyen típus kell, de elvileg ez az.[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz gainwardgs #37052 üzenetére
Ok, cserélem nyilván ha kell, de mit, mire? És hogyan?
Utoljára még egy GF 6600GT-nek a hűtését cseréltem anno egy Zalman VF700-ra.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Van egy Zotac 1080 Amp! Extreme-em. Annyi a gondom vele, hogy 60-65% venti sebesség környékén kicsit kerreg a ventije. Sem alatta, sem felette (szélzajt leszámítva) nincs hangja.
Mit lehetne ezzel kezdeni?Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
laychi
veterán
Most raktam fel a Metro Exodust.
Eszméletlen, hogy mennyire felfűti a gpu-t, eddig egy játéknál sem láttam hasonló hőmérsékletet. Normális ez? 10-15 fokot ráver egyéb játékokra.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
fanti
addikt
válasz Bjørgersson #37047 üzenetére
Pontosan igazad van, és én a saját szubjektív véleményem írtam le, tudom jól, hogy ezzel alaposan kilógok a sorból...de attól még én így látom a dolgot.
És ennek a Családi költségvetés is nagyon örül
Szavazás esetén úgy sem tudnék 2/3-os többséggel átvinni egy "Vegyünk már egy 2080Super-t" törvényjavaslatot
Úgyhogy marad még sok-sok évig az én kis kedves ROG Strix GeForce® GTX 1070 Ti Advanced edition 8GB GDDR5 kártyám...
-
Bjørgersson
félisten
Kerdes, hogy kinek mi szamit eszszerunek, zavaronak es eszrevehetetlennek.
-
fanti
addikt
válasz Bjørgersson #37045 üzenetére
Dehogy is kiabálok.
Csak épp annyit felejtettem el a "kompromisszum" szó elé beírni, hogy ÉSSZERŰ.
Mert ugyebár ha mindent Ultra részletességre teszek, akkor megfigyeltem azt, hogy ebben -játékoktól függően persze- de benne vannak olyan grafikai pillenpattyok is, amiken igazából nem is látok...
Példa : Far Cry 5, vagy a New Dawn.
Ha állítgatom Customban az egyes grafikai beállításokat, van pár olyan aminél a spampleképnél sem látok igazából semmi eltérést adott beállítás On és Offja között...csak annyit, hogy ha On, akkor mondjuk +200MB-ot eszik a VRAM-ból.Játék alatt meg végképp nem látom a különbséget.
Nem látom azt, hogy mit is kéne látnom cserébe a +200MB VRAM-ért.Ugyanígy a GPU-t aktívan terhelő grafikai beállításokra is ez vonatkozik.
Ott is vannak olyanok, amiknek a látványvilágra gyakorolt hatása annyira elenyésző, hogy értelmetlenség aktiválni, még úgy is ha nem enne GPU erőből többet egy mákszemmel sem.Talán így fejből a HDAO/HBAO-t tudnám kiemelni, aminek én sajnos semmiféle látványbéli hatását sem látom sehol sem...akkor meg minek engedélyezzem? Lassító funkciónak max...
Kövezz meg érte, de nekem az élsimítás is egy ilyen pontom.
Sokszor van az, hogy a legkisebb mértékűt állítom be, de olyan is akad, hogy kikapcsolom teljesen, mert taknyolja pl. a fák ágait, a lombkoronát, a bokrokat, a ringatózó füvet, stb...Persze tudod, 49 évesen már meg van az az "előnyöm", hogy olvasó-mukaszemüveg kell a gépezéshez, ha azt nem teszem föl, akkor nehezebben olvasom a szöveget kissé (32" 1080p IPS monitor kb. 75 centiméterről nézve), de játékokban már ez az öregedő szem egyfajta hardveres élsimítás...
De igen, a lényeg az ésszerű kompromisszumon van.
Hisz elvégre az életünk maga is kompromisszumok sorozata...Béke!
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
1080p 60 FPS-re gondoltam en is. Nem kell kiabalni, megertjuk anelkul is.
-
fanti
addikt
válasz Bjørgersson #37042 üzenetére
FullHD esetében szerintem nem!
Ha nem valami önjelölt HC Gamerről van szó, akkor a GTX 1070Ti tökéletesen kiszolgál bárkit aki játszani akar 60 fps-t tartva Ultra grafikán. Nekem pl. mindig is ez volt az elvárásom, a monitorom is 60Hz-es, nekem KELL a 60 fps, de TÖBBRE NINCS SZÜKSÉGEM!
Persze ez én vagyok. -
Don.Corleone
aktív tag
Én ár-érték arányban keresek most, egy olyan kártyát ami már bizonyított és még jó pár évig tenné a dolgát a sláger játékokkal. Ha az ár nem lenne fontos, akkor egy 2070 super lenne a választott, viszont amire nekem kell egy 1070 bőven megérné. Egyébként egy Palit Super Jetstream-re esett a választás, vissza olvasgatva elég pozitívak a vélemények róla, remélem beválik.
-
Bjørgersson
félisten
-
fanti
addikt
válasz Tomassy00 #37040 üzenetére
Ha FullHD-ban játszol, oda elégséges a 6GB VRAM még sokáig!
Én viszont a GTX 1070Ti - ot ajánlanám, ugye ott 8GB VRAM, és a GPU-ja is erősebb mind a GTX 1660 supernél, mind a GTX 1660Ti-nél egyaránt.
Ha GTX 1070Ti - ot veszel, akkor még hosszú évekig mindennel tudsz játszani rajta FullHD-ban és kompromisszumok nélkül!!!
-
rumkola
nagyúr
-
Bjørgersson
félisten
-
arghoska
tag
válasz Don.Corleone #37034 üzenetére
Ne a bolti árakat nézd, hanem az aprós árakat. Ugyanúgy kapsz 70 körül 1660supert garival mint 1070-et gari nélkül... De a te döntésed, te pénzed.
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz arghoska #37033 üzenetére
Amire nekem kellene, arra bőven jó lenne a 1070, simán vinné maxona játékokat (pubg, warzone, gta, f1). Ránéztem a 1660-ra azért bőven 90 felett vannak, a 1070-t pedig 70 körül lenne. Nyilván a gari egy elég jó opció, de ennyi erővel meg akkor inkább egy 2060.. szóval kötöm az ebet a karóhoz és inkább rizikózok.
-
arghoska
tag
válasz Don.Corleone #37032 üzenetére
Ha elég neked a 1070-es tempó, akkor inkább már 1660-ban gondolkodj. Újabb is, garis is.
Miért vennél ugyanannyi pénzért gari nélüli 3-4 éves kártyát? -
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Segítségetekre lenne szükségem, jelenlegi videokarim a végét járhatja, gyakran terhelés alatt fekete képernyő, win megy tovább.. így gondolkodok hogy váltok és egyben váltok a zöld oldalra is. Újra most nem adnék ki annyi pénzt, az élet más területeire kell a zöldhasú, de a gamelés mai napig kikapcsolódás, így valamit muszáj venni. Mint arany közép utat választva a 1070 8 gb-os formula lenne az amire rábólintanék. Gondolkoztam gtx 980-ban de szűk a piac ott.
Kérdésem az lenne, mivel a nagy része a kártyáknak már nem garanciális, mennyire orosz rulett ez a típus, vagy abszolút nem futnék lyukra? Mire érdemes figyelni, vannak olyan márkák amiket érdemes elkerülni? Evga, Palit, Gainward márkákkal szemezgetek az aprón.
Előre is nagyon szépen köszönöm minden nemű segítségeteket, információtokat! -
Smoki122
kezdő
Sziasztok!
Pár napja sikerült beszereznem egy ASUS GTX 1070 OC garis grafikus kártyát. Az előző tulaj vigyázott rá, ez a kártya állapotán is látszik. A problémám az, hogy alapjáraton és terhelésnél kisebb zúgó hangot ad (coil whine-ra gyanakszom). Lehet hülyeséget kérdezek, de köze lehet a nem megfelelő földelésnek a jelenséghez? Tudtommal a házunkban nem patent a földelés. A korábbi RX kártyámnál is volt, de én akkor alaplapi VRM coil whine-ra gyanakodtam. A régebbi konfigomnál nem tapasztaltam ezt a jelenséget.
Jelenlegi konfigom: R5 2600X,2X8GB memória, Gigabyte B450 Aorus Elit alaplap, FSP Hyper 600W tápegység. Nos, ha vennék egy túlfeszvédő hosszabítót az megoldaná a problémát?
(Wolfenstein Youngblood alatt iszonyatos hangja volt a kártyának, nagyon brutál).
Vagy, ha tudtok ötletet/tanácsot adni azzal kapcsolatban, hogy a zúgó hangot tudjam a nullához redukálni azt megköszönném!Segítségeteket előre is köszönöm!
-
shteer
titán
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Mini ITX gépbe szeretnék egy GTX 1070 est betenni. A kérdésem a következő:
Megér 5% felárat a kétventis zotac mini változat az egyventis giga minihez képest? Nem tuningolnám nagyon, de fontos hogy ne legyen pokoli forró. Egy Jonsbo u2 es házban lenne. Nem túl szellős megoldás.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Chibass
tag
Sziasztok segítsetek, ha tudtok, mert felrobbanok. Vettem egy LG OLEDC9 készüléket és szeretném az MSI Armor 1070 kártyámmal kihozni a 4K@60hz felbontást, de nem megy csak a 30hz. A kábelt direkt most vettem Belkin 48gbps ra van hitelesítve (8k@60hz). 1080p120hz megy, custom felbontással 1440p60hz megy, de a felajánlott 120hz már nem. A 4K60hz is a listában van de csak fekete kép fogad, akkor is ha átteszem 422-re. Mi lehet a megoldás?
Aki nappal is legény, az éjjel nem volt ott!
-
fanti
addikt
Én csupán egy 1070Ti-t hajtok FullHD-ban, ilyenekkel, hogy FarCry 5, New Dawn, BF 1 multi, BF V multi, BattleFront II multi, és a S.T.A.L.K.E.R TRILÓGIA agyon moddolva és felturbózva grafikailag.
Minden játék ULTRA beállításokkal természetesen.1. A 1070Ti alapon is röhögve visz mindent, de az előd VGA, azaz egy RX 580 8GB is még a legelvetemültebb játékhelyzetek esetében sem nézett be 60 fps alá soha.
2. A 2700X jobbadára csak malmozgat.
A BF V multi alatt 64 fős szerveren éri el a kb. 50-60%-os maximális terhelést a multi miatt, de már a BF 1 alatt is multival 50% alatt marad végig, a FarCry 5 és New Dawn alatt meg....max 30%. -
laychi
veterán
válasz s.bala31 #37019 üzenetére
Azért 8400 vs 8600K@5GHz van némi különbség
Több,mint 2 és fél éve van ez a rendszer. Ami az árat megnyomta,az az akkori ram ár. Még képben sem volt 8 mag az intelnél.(#37018) milszab
Ahogy eddig tapasztaltam a játékok többségében messze van a 100%-tól a proci.
Utána néztem, erősebb vga-val is bőven megbírkózik(még).
Több fps-t nyerek vele sokkalta,mint egy cpu cserével
[2080Ti-vel] - Ahol nincs 8600k,ot vehetjük alapul a 9600K-t,de ez még turboboost órajel,nincs OC, látható, hogy nem sokban marad el a nagyoktól vagy hozza a szintet.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
Persze, már vagy 2 éve.
Arra voltam/vagyok kíváncsi, hogy erősebb proci mellett mivel másabb.
Proci cserén gondolkodtam, de valószínűleg vga csere lesz majd hamarosan 2070 Superre.
Ahogy néztem a kis 8600k szépen kihajtja a 2080Ti-t is.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
s.bala31
őstag
válasz laychi #37014 üzenetére
Találtam a beállításokról egy korábbi képet 2012 Mhz-ről indul de ezt kb pár másodpercig tartja :
Próbáltam régebben magasabb órajelekkel is de nem hozott sok pluszt max 1-2 fps-t, a powerlimit lekorlátoz. A te kártyád komolyabb ott ki van tolva a powerlimit ha jól tudom. vRamot 5500-ig sikerült stabilan járatni de ott is visszavettem egy kicsit.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz s.bala31 #37013 üzenetére
Nekem 86fps-t dobott a te beállításoddal,2x futtattam
Ram 3066Mhz cl16-on ment
Itt-ott ugye belenyal a 100%-ban,ahogy a videón is látszik.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
-
Pixx96
aktív tag
-
Baryka007
őstag
válasz mcmike #37003 üzenetére
Én pl 15 perc Furmarkkal szoktam őket tesztelni... Az teljesen jó, amellett még talán a superposition hasonló erősségű... Úgy értem, a furmark folyamatosan 100% ig kihasználja a vga-t... A legtöbb benchmarkban snitt váltásnál, van ideje fellélegezni vissza hűlnie ilyenek.
De a furmarkot 2 perc letölteni a superposition pedig 1gb körül van. -
mcmike
őstag
Sziasztok!
Pénteken megyek megvásárolni egy MSI GTX1080 Gaming X-et. Gari már nincs rá, de tesztelni tudom saját gépben mielőtt kifizetném és elhoznám.
Milyen és mennyi tesztet javasolnátok arra hogy megbizonyosodjak arról hogy rendben van a kari? Előre is köszi a válaszokat!
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest