- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
válasz Bjørgersson #37199 üzenetére
1080p144-re elég is egy húzott R5 2600 Siege-hez, főleg a Vulkan update óta, viszont BF5 144-hez már azért kevés rendesen.
(#37197) regener A benchmarkkal az a baj, hogy az offline, az offline része meg normálisabban fut, online durvábban jönnek a gondok elő. R5 2600 vs 3600, 1660Ti-al, elég nagy az FPS különbség.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Bjørgersson
félisten
Fejtsd ki kerlek ezt az optimalizalatlan GTA dolgot. Kivancsi vagyok.
Nyilvan fenntartod, hogy egy R5 2600 eleg mindenre, hiszen te fix 60 FPS-sel jatszol mindent, de mondjuk egy stabil 144 FPS-es Siege vagy BFV multihoz mar valoszinuleg keves lenne.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Raidon
őstag
Pl Division 2 Ryzen 2700X EVGA GTX 1080Ti FTW3 GPU 99% Proci 50% fix 75 fps mivel monitorom nem tud többet jah ultrán WQHD-ba. Élsimítás minimum
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
regener
veterán
válasz CJ4567 #37195 üzenetére
Ez akkor lenne procilimit ha a proci 100%-on nyögne, míg a vidikari malmozna.
Nézd meg a benchmarkot így, 2x futtasd le (a 2. elv jobb lesz mert már betöltöte a fájlokat egyszer), majd vedd le a szorzót (mondjuk 35-re csak) a biosban és nézd meg ismét, elviekben ugyanannyi lesz az átlag FPS-ed.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz CJ4567 #37195 üzenetére
Valami hasonlóval foglalkozik ez a videó is.
De ez a GTA optimalizálatlansága, meg a nagyon buta játékmotoré.
GTA 5 low GPU usage fix - re kerestem rá, van pár találat...úgyhogy ez alatt érdekes meglepetések értek már sok embert, még akkor is ha pl. 9900K-val mentek neki a játéknak...
-
Krami
kezdő
Sziasztok!
Egy Gigabyte GTX 1070 Windforce 2X OC Rev. 2.0 kártyát vettem, erősebbre nem futotta sajna. Viszont meg vagyok vele elégedve, mert a ventije egyáltalán nem hangos. Eddig pozitív hatással van rám, igaz, tüzetesebben még ez után fogom tesztelni. A kérdésem annyi lenne, hogy megéri-e beruházni ezen kártya mellé egy 144 Hz-s monitorra? Egy I5 8500-as proci mellett szolgál 16 giga RAM társaságában. Valamint a későbbiekben erről a kártyáról mire lenne érdemes váltani Full HD felbontáson? -
fanti
addikt
válasz betyar1974 #37188 üzenetére
Igaz, a házad miatt úgy sem érvényesülne az előlapi dizájn.
Mindenképpen valami olyan emberkét kérdezz a megfelelő topikban, aki jártasabb nálam a témában!
-
betyar1974
senior tag
Az NZXT tetszik, lényeg hogy automata legyen. Viszont feleslegesnek tartom, mert ajtós a házam, takarásba lenne(ajtós ház) és ennek tudatába, az ár sem kevés(erre a célra).
Időközbe nézelődtem, [EZT] találtam, elég egyszerű és célnak megfelelne. "Sys fan 1", Sata és jöhetnek a ventik, amit Bios-ból szabályzok! Igaz azt nem tudom, hogy a "TT fan hub" tudja-e a 0 dB-t, de [EZ] igen. Véleményed? -
fanti
addikt
-
jymri
csendes tag
válasz betyar1974 #37183 üzenetére
Én is pont ezt a kettőt néztem ki. Köszönöm az infót!
-
betyar1974
senior tag
-
jymri
csendes tag
válasz betyar1974 #37180 üzenetére
A videód szerint akkor a gtx1070 kb 80 FPS -t hozhat.
-
betyar1974
senior tag
9600k, z390, 2x8 3000 trident z. gtx1080, 960 evo, ultra beállítás. [Far Cry 5] , de mindjárt csinálok frisset, játék közbe
-
betyar1974
senior tag
Köszi a visszajelzést!
Tudom nem ez a "topik"(hűtés), de mégis megkérdezném... Jelenleg alul 2x120-as(Yx2), elől 200+hátul 140-es(Yx2), vagyis az Y osztást szeretném megszüntetni, lapom 2x fan van csak. Kérdésem, tudsz ajánlani "szabályzót", amit esetleg 0 rpm-re is tudok programmal szabályozni? [ALAPON] semmi nem indokolja(láthatod a szinte passzívan, milyenek a hőfokok google 3 oldal nyitva + youtube zene mellett), hogy esetleg éjjeli torrentezésnél hangja legyen, [TT f51] házban. -
fanti
addikt
Attól függ, hogy mikkel játszol és mik az elvárásaid.
Játékok?
Felbontás?
Képfrissítés?
És milyen CPU hajtja majd?Vannak itt azért olyan kérdések amiket ismernünk kell ahhoz, hogy érdemben segíthessünk.
Saját tapasztalatom az az, hogy egy pl. 4 magos Ryzen processzor, 2x8GB DDR4-3000-as RAM, egy kis B450-es alaplap, egy kis 250GB-os akármilyen SSD-vel már jó alap az RX580 4GB-os kártyádhoz HA :
-1080p a felbontás
-60Hz-es a monitorod és elég a 60 fps is neked
-bizonyos játékokban nem erőlteted az "Ultra" grafikai beállítást, hanem kompromisszumkészen lemész VeryHigh-ra mondjuk, vagy éppen High-ra.Egy GTX 1070 már erősebb, mint GPU is, és ugye a 8GB VRAM is ugye...
Ezért már célszerű egy 6 magos CPU-val megkínálni, és az 1080p, 60 fps esetében az Ultra settings is jöhet nyugodtan!
Asus ROG Strix GTX 1070Ti 8GB Advanced Edition - nekem és a lányomnak is ilyenünk van.
Halk, hűvös, gyors, szép.[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz betyar1974 #37168 üzenetére
Teljesen patent!
Igen, az a lényeg, hogy ugye nyáron a nagy hőségben egy 25-30 fokos szobában nem szabad hagyni, hogy a számítógép a sok hőt (GPU, CPU, VRM, SSD, HDD) bent a zárt gépházban turmixolja...jó házszellőzés kell. Lentre előre kell egy de inkább két légkavaró ami beszívja a levegőt, hátra meg fentre is kell legalább 1-1 darab, amik meg kihúzzák bentről a meleget. Át kell huzatolni a gépházat!!! De ez kijön egy 15-20 ezerből max. És probléma megoldva!
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz pacni120 #37172 üzenetére
Ugyan nincsenek számaim róla de szvsz a backplate sokat nem hoz a konyhára hőfok szempontjából (bár én is használok). Alu. bp.-t vízhűtés kieg. kategóriában érdemes keresni (én legalábbis ott találkoztam vele) Legolcsóbban úgy tudnál kijönni, ha találsz használt FC-blokkot amihez adják a bp. és ajánlatot teszel csak a bp.-re. Mivel azt önmagában úgyse tudják eladni, így sokat nem ér másodpiacon. Ha a Giga Turbo kártyáról van szó akkor viszont az a probléma, hogy bár blower, ennek ellenére nem ref. pcb-s. [link] Így nem is biztos, h létezik olyan bp. amivel kompatibilis a csavar kiosztása.
-
jymri
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg AMD RX580 4GB van, és érdeklődöm, hogy GTX1070 -re érdemes -e váltani és ha igen, akkor melyik verziót érdemes keresnem? Fontos, hogy halk legyen, de ne szálljon el a hőfok.[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz betyar1974 #37168 üzenetére
Ez így korrekt szvsz.
-
-
ericdrawen74
senior tag
válasz Pakmara #37162 üzenetére
Pakmara: Süniztem
mihione: Már nem akarok cserélgetni, majd 3070-nél, lap, memória, proci is. Max: 2560x1440-ben jászom, 3,5m x 2m-es felületen jászom
[ Szerkesztve ]
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
pacni120
tag
Sziasztok!
Több helyre is írtam, nem igazán tudom, hol lenne a legjobb helyen a kérdésem...
Szóval egy blower gtx 1080Ti-ra keresnék backplate-et mert gyárilag nincsen rajta (amennyire tudom ugyanolyan kell rá, mint egy sima 1080-ra). Nem vitaindítónak szánom, de én szentül hiszem, hogy amellett, hogy fizikai védelmet is ad a kártyának a backplate, a megfelelő helyre szerelt thermal padok segítségével, esetleg a backplate-re pakolt további felület növelő bordákkal kicsit hűvösebb is lenne a kártya (backplate nélkül nem szívesen pakolnek bordakat a videókártya hátuljára még szigetelő-hoatado anyag közbeiktatásával sem). Nem élet-halál kérdése, az is lehet hogy tök hülyeség, igazából blower létére soha nem éri el a kártya a 80 fokot, de szeretek kísérletezni Esetleg tudtok ajánlani valami olcsóbb megoldást? A neten 10-20 ezer forintos árakon talaltam csak backplateket, ha ennyi az ára azt is elfogadom, csak elsőre engem megleptek ezek az árak.
Köszönöm! -
lajoka88
csendes tag
válasz Bjørgersson #37164 üzenetére
köszi a valaszt!
ugyanez a hőfok marad full grafon is 1920*1080 ba.a sracc akitől vetteam azt mondta 4 k ba csinált neki 90 et is de neki nem volt vele semmi baja soha.az lenne a kerdés hogy mi lenne ennek a kartyanak az üzemi hőfoka és hány százalékos vendi használattal?
valaszod koszonomlajoka88
-
Bjørgersson
félisten
válasz lajoka88 #37158 üzenetére
Talan ha valami minden szellozest mellozo hangszigetelt hazban van, egyebkent nem.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
mihione
őstag
válasz ericdrawen74 #37159 üzenetére
Jo megoldas bar en inkabb eladtam volna es amennyit raforditottal mar 1080ti is majdnem megvan.Vagy egy aiot raktam volna ra,en a 1080ti-ra aprorol 15k-bol csinaltam 360-as aiot ra.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Pakmara
őstag
válasz ericdrawen74 #37159 üzenetére
Fc blokkot én csak használtan vennék, bár lévén hogy nem ref. pcb a gaming x lehet eltartana egy ideig mire találsz rá. Ramokat sünizted?
-
Pakmara
őstag
válasz betyar1974 #37154 üzenetére
Nagyon nagyot ugrott plusz ventire. Lehet ház légáram újragondolással is tudsz még rajta segíteni kicsit.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz lajoka88 #37158 üzenetére
Én így "oldottam" meg a problémát igaz nekem Msi 1070 Gaming x-em van. Csendben van, 45 fok fölé azóta sem ment azt bánom, hogy nem kaptam fullos blokkot. 2101mhz a gpu 4700 a memória.
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
lajoka88
csendes tag
Udv mindekninek.
Most vettem egy msi gtg 1080 8gb gaming x et.
A kovetkezo lenne a kerdesem.
A 80 85 fok uzemi homerseklet az normalis?
Ventik kb 85 szazalekon mennek msi afterburnbe ha a progit bezarom valamivel alacsonyabbra megy a fordulat es tartja a 85 ot. Jatek cod warzone 144 fps re allitva es kb kozep beallitasok 80 fok.felbontas 1920x1080
A valaszokat elore koszonom!lajoka88
-
betyar1974
senior tag
válasz gainwardgs #37156 üzenetére
Egy ventit(mint az előbb írtam), mindenképp rendelek, aztán ennyi. Már többen is írtátok, hogy nem lesz gondja pl. 70 fok alatt, attól még távol vagyok vele. Neked is köszi a segítséget!
-
gainwardgs
veterán
válasz betyar1974 #37154 üzenetére
Én nem aggódnék érte annyira, nálam 70fok a 1080ti 50% ventivel ebben a melegben
-
betyar1974
senior tag
válasz Pakmara #37152 üzenetére
Délelőtt megvolt a pasztázás, gyári(semmi szabályozás) fordulaton néztem.
Előtte: 67fok-45%rpm, utána: 64fok-41%rpm, ennyire sikerült. Következőnek beraktam a kártya alá(házba, a táp mellé) egy 120-as ventit, 58fok-37%rpm lett belőle, vagyis vennem kell egy normális 120-as ventit, mert ez csak próbának(10 éves biztos van és hangos) volt jó. -
fanti
addikt
válasz betyar1974 #37151 üzenetére
Ha már szétkapod, akkor szerintem cseréld le a gap padokat is. És egy szereléssel kész is a nagygenerál!
-
Pakmara
őstag
válasz betyar1974 #37151 üzenetére
Furi, h egy fokot se hozot,t de akkor ez van sajna. Mire lőtted egyébként? 2000/1? Majd dobd be itt a közösbe milyen lett pasztázás után.
-
Pakmara
őstag
válasz betyar1974 #37149 üzenetére
Miben nincs változás? Hőfokban? Azt azért nézd hozzá, hogy venti is úgy pörög-e. Mert ha alul feszeled és venti profil marad akkor valószínű ugyanaddig fog elmenni a kártya hőfokban, csak nem teker annyira a venti rajta. MX 4 jó szvsz.
-
betyar1974
senior tag
válasz Bjørgersson #37147 üzenetére
Ok, "szándékot" félreértettem. Akitől vettem, állítása szerint "túlzásba vitte a játékot", vagyis sokat használta. Gari nincs rá, vagyis 3 éves elmúlott. Ez alapján piszkál(nem szerelési vágyam van) a paszta jelenlegi hatékonysága. Aktív(napi sok órás) használat esetén, meddig lehet megfelelő a paszta hatékonysága?
-
Bjørgersson
félisten
válasz betyar1974 #37139 üzenetére
Mindenfele rosszindulat es biralati szandek nelkul tettem fel egy egyszeru kerdest pusztan kivancsisagbol. Nem hiszem, hogy ennyire felreerthetoen fogalmaztam volna.
Erezheto teljesitmenycsokkenest talan 80°C korul ha tapasztalnal, a paszta pedig ugyanugy fog kiszaradni 60, 70, 80°C-on is, hiszen nem hore szarado, hanem hovezeto pasztarol van szo. Igy legfeljebb a ventik csapagyai fognak hamarabb elkopni.As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Pakmara
őstag
válasz betyar1974 #37145 üzenetére
2037,5-ig megy fel 1,062 V mellett. Szép gyári OC-ja van Többeknél láttam itt 2000/1V-on futtatni a kártyát. Ha nem akarsz teljesítménnyel lentebb menni attól még fesszel szvsz mehetsz. Menj neki Ab-el curve mód[link] . Van fent 1000 video, szépen bemutatja mit hogy kell. Te esetedben a gpu clockot nem is kell piszkálni csak a feszt kicsit lentebb. Ha nem hoz érdemi eredményt akkor még egy pasztázást meg lehet próbálni.
-
Pakmara
őstag
válasz betyar1974 #37143 üzenetére
Írja mindkettő. Ha GPU-Z-ben futtatsz egy render tesztet (kis kérdőjelre klikk középtájt jobb oldalon) akkor a sensor fülön látod hogy mennyire teker fel. A lap manuálja alapján a második slot 4X kivezetésű egyébként (fizikailag 16)
-
Pakmara
őstag
válasz betyar1974 #37141 üzenetére
Nem nagy ördöngösség, kérdés inkább az, hogy szeret-e ilyenekkel pepecselni. MSI afterburnert leszeded, megnézel két YT videot és az alapján megy. Ha nem találod elégnek lehet megér egy újrapasztázást is. Mennyire boostol a kártya alapból, milyen fesz mellett?
-
betyar1974
senior tag
-
Pakmara
őstag
válasz betyar1974 #37138 üzenetére
-
betyar1974
senior tag
válasz Bjørgersson #37135 üzenetére
Először is megoldásért kértem a segítséget és nem bírálatért. Ne is haragudj, de Én nem fogom 70fokon járatni az biztos. Véleményem szerint, nem hinném, hogy ide nem vonatkoznak, az alapvető fizikai törvények: "magasabb hőfokon, hamarabb kiszárad a paszta" és még ott van a teljesítménycsökkenés(asus 1070 dual-nál tapasztaltam, úgy 68-70fok környékén).
-
milszab
senior tag
MSI 1070-em életben nem ment még 100on de még talán 50-en sem, pedig mini itx-et használok és így is megáll 60 / 1-2 fokon. Lehet segítene egy kis alulfeszelés, vagy a háznak a szellőzésén kéne módosítani, vagy tényleg újrapasztázás. Asus 3ventisem volt de érdekes módon az is melegebb és hangosabb is volt mint az msi...
-
mihione
őstag
válasz Bjørgersson #37135 üzenetére
Ez igy igaz,en tuti hulyet kapnek tole :D
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Bjørgersson
félisten
válasz betyar1974 #37134 üzenetére
Engem az erdekelne, hogy miert ordittatod 100%-on a ventiket? 70-75°C korul sem lesz semmi baja a videokartyanak.
-
Tomassy00
senior tag
válasz betyar1974 #37130 üzenetére
28 fokos szobában szerintem nem rossz a 62/100% fan.
-
fanti
addikt
válasz betyar1974 #37130 üzenetére
Az 7 fok eltérés...hagyd így, ez is egy bika hűtés a strix is az...talán még annyit, hogy hány fokos a szoba ahol hajtod? Ha mondjuk 24-25, akkor maradhat így, semmi gond. Ha meg hűvösebb a szoba, akkor meg egyedi ventiprofillal old meg, azaz ne menjen passzívban a kártya most nyáron mert lehet későn kapcsolnak a ventik és nem tudják kellően visszahűteni már...próbáld ki.
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok! Tudna valaki [erről] a kártyáról, tapasztalatot megosztani velem? Ezekben a melegekben, milyen hőmérsékleten kell dolgoznia, játék közben 95-99% teljesítményen? Hőmérséklet/fan érdekel és csak ez a típus! Lényeg ami érdekel, pasztázni kell, vagy normális 62fok/100%fan? Ugyanez a körülmények között, a "strix" 55fokot produkált.
-
Krami
kezdő
Sziasztok!
Egy Gigabyte WindForce OC 8G lett a kiszemelt.
Jövő héten hozzá is jutok, ha minden igaz. -
fanti
addikt
-
fanti
addikt
2 db (Kislányomnak és nekem is) Asus GTX 1070 Ti 8GB Advanced Editionnal beszállok én is, 1070-ben is van ugyanilyen, szuper hűtésű kártyák!
-
Don.Corleone
aktív tag
Csatlakozok, én egy Palit GTX 1070 Super JetStream 8GB-al erősítem a tábort, piros oldalról váltottam, pazar a kártya, hűtése is zseniális.
-
laychi
veterán
Palit Jetstream/gamerock. Jó hűtése van.
(1080-am volt Gamerock.1080 Ti váltotta, szintén Palit lett a választott, ezúttal Jetstream)
Gainward Phoenix kb ugyan az.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Krami
kezdő
válasz Bjørgersson #37123 üzenetére
Értem. Gigabyte-ból 1060-asom volt, nem volt baj a ventijével szerencsére. Asus kártyám még nem volt. Köszönöm a tanácsokat. Fontolóra veszem az MSI kártyákat, még gyűjtenem kell úgy is, hogy meg tudjam venni az 1070-est.
-
Bjørgersson
félisten
Gigabyte-oknak típustól függetlenül a ventilátoraikra szoktak panaszkodni, hogy zúgnak, berregnek, fingorásznak, az Asus Dual pedig spórolós hűtés, a memóriák pl. egyáltalán nincsenek hűtve, s nem is lesz a leghalkabb.
-
Krami
kezdő
válasz Bjørgersson #37121 üzenetére
Ezeken kívül akad még valami érdemleges? Arról a ketttőről, amit felsoroltam, tudsz mondani véleményt?
-
Krami
kezdő
Sziasztok!
Tervezem, hogy beszerzek egy Gtx 1070-et. Melyik típust lenne érdemes bevállalni? Tudnátok ajánlani valamit? Amik között gondolkodok :
Asus Dual OC
Gigabyte Gaming G1
Előre is köszönöm! -
Chalez
őstag
Sziasztok! Becsatlakoznék egy MSI 1070 ARMOR OC-val, egy Sapphire Pulse 5700 XT-t váltott
Amúgy ideiglenes a megoldás, nemsokára műtik a bal vállamat, kevesebbet fogok tudni játékkal tölteni, így inkább az őszi új vga-k előtt kicsit visszafejlesztettem. De addig is ez megteszi helyette... -
fanti
addikt
válasz Bjørgersson #37117 üzenetére
Na viszont ebben meg nagyon igazad van!
Képzel el, az egyik ismerősöm a jófogásról vett egy i7-es procit alkalmi áron utánvéttel, és a kibontás után szembesült azzal, hogy egy kerékpár hátsó agy volt becsomagolva...persze jó alaposan...
[ Szerkesztve ]
-
-
TPimi
csendes tag
válasz DeathAdder #37097 üzenetére
Légyszi meg tudnád írni hogy mire jutottál? Engem is érdekelne a téma
-
PAtr0n
addikt
Tavaly májusban vettem az MSI armor 1080-et szintén egy megbízható múltú eladótól (124 pozitív, 0 negatív), tuti bányásztak fél évet ezzel is, mert 1.5év gari volt még rá, és az elküldöütt számlán összesen 4 ilyen kártya szerepelt.
Ettől függetlenül, nem paráztam rá, a VGA azóta is szépen üzemel, néha-néha használtam húzva is.
Nem volt kérdés az előre utalás sem, megbízható eladónál én nem is gondolkozok ezen.
Persze, óvva int tőle a PH, hogy ne utalj soha előre, de valljuk be a postai utánvét drága, és mi van akkor ha a vevő át se veszi? Az eladót így nem biztosítja be semmi.
Újoncnak én se utalnék, minimum kell hogy legyen 20+ pozitív értékelése."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Skullwipe
senior tag
Közben már fel is adtam a kártyámat, intel beépítetten se olyan rossz amire én használom a gépet legtöbbször, bár lehet hogy az i7-ben jobb van mint i3-ban. Doom eternal is 100fps felett van 5500xt-vel, amit 4GB memória engedett.
Ezekről a részelektről nem tudok sokat, és nagyon köszönöm, hogy beszélsz és van kedved leírni. A delidálást én is megpróbáltam volna, de megállapodtunk, hogy a szállítás miatt igazán csak helyileg éri meg, azt nem tudom így fejből ki volt az.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz Baryka007 #37110 üzenetére
Igen, pontosan!
FrozenTrone-t felhívtam előtte, megkérdeztem a kártyák (2 db Asus Rog Strinx 1070Ti 8GB Advanced Edition) előéletéről.
Teljesen őszintén elomondta azt, hogy BÁNYÁSZKÁRTYÁK voltak kb. fél éven át, de kulturáltan bányásztak velük, azaz klimatizált szobában üzemeltek és eleve olyan ember használta aki értett is hozzájuk, azaz pl. semmiféle BIOS mókolással nem lett tuningolva egyik sem, valamint számlamásolatot is küldött róluk, ahol kb. húsz ilyen kártya szerepelt, amit egy ember vett egy cégtől.
És biztosított afelől is, hogy a kártyák teljesen patent állapotban vannak, nem voltak szétszerelve, de pormentesek.Így is volt, mindkettő tökéletesen működik azóta is, gyorsak és halkak.
De az értékelései is ezt tükrözik, ugyebár nem véletlen van valakinek majdnem 3000+ és 0- értékelése...és meg lehet nézni hogy miket adott el, hát nem éppen floppy lemezeket egyesével...
-
fanti
addikt
válasz Bjørgersson #37111 üzenetére
Mert azok is lehetnek jó.
Mi több, én már vettem addig még nem értékelt, friss reges embertől is eszközt, DE AZT CSAK SZEMÉLYESEN, MERT A KÖZELBEN LAKOTT, ÉS ÍGY KI IS TUDTAM PRÓBÁLNI.
De olyat tuti csak régi nagy öregekkel csinálok meg, hogy előre utalok, és még a beszámítandó cuccom is elküldöm.
A másik ennyire korrekt ember az Pioneer volt, vele volt egy olyan üzletem, hogy itt a PH aprón vettem egy eladótól i7-6700K BOX procit, majd 100 ezerért anno, amit eleve Pioneernek postáztattam el delidelés végett, és még előre el is utaltam a delidelés árát a visszapostával együtt Pioneernek.
Azaz eleve Pioneerhez ment postán a proci, amit előreutaltam a proci eladójának.
Tehát Pioneernél volt az új procim és a delidelés összege is...Na ehhez kell a maximális bizalom, és a sok-sok értékelés, no meg a régebbi regisztráció. Ugye eleve olyan embernek utalok el előre 100 ezret a prociért, akivel soha sem találkoztam. Ő meg elpostázza egy olyan embernek delidelésre, akivel szintén soha nem találkoztam.
Ilyenhez nekem kevés lenne az 50+, kéne legalább 150-200...minimum! -
Bjørgersson
félisten
-
Baryka007
őstag
válasz Skullwipe #37109 üzenetére
Abszolút rendben a dolog, de ilyenbe tényleg csak akkor menj bele, ha van előélete. Mert simán átverhet. FrozenTrone ilyen szempontból több ehhez hasonló üzleten van túl, illetve bonyolított le ez látszik. Olvasd el előtte a hozzászólásait is az értékeléseknél, mint eladó és mint vevőként is. Illetve, ha akarsz tőle valamit venni, én azt is megszoktam nézni, hogy itt vette -e már valakitől konkrétan azt a terméket. És ha még nem törölt a hirdetés azt is megnézem elolvasom ott mit írtak róla. Eléggé tájékozott lehetsz így egy termékről, akár anélkül hogy beszéltél volna az eladóval.
[ Szerkesztve ]
-
Skullwipe
senior tag
De jó hogy elkezted leírni ezeket a dolgokat, magamtól nem gondoltam erre, hogy így megy, de logikus. Csak jó ötlet volt kérdezni. Hát nagyon remélem, hogy ez a kártya már érték állób lesz mint az 5500xt. Nem értem pedig, kiváló kis kártya ez is 1080p-hez. Csak én szeretném ha az emulálás jobban menne.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz Bjørgersson #37105 üzenetére
Nem értesz.
Ez ilyen beszámítósdi lesz, én is csináltam ilyet Frozennel nem is egy alkalommal...előre elpostázom a cuccomat, ő kiteszteli, utána visszajelez, hogy megfelelő vagy sem, és ha megfelelő, akkor utána még utalom a különbözetet (PH aprós alapszabály : ne utalj előre), így nála az én cuccom is meg a különbözet is. És ezután másnap küldi azt, amibe beszámított.Ehhez nagyon korrekt üzletfél kell.
Természetesen én vidékiként írom ezt (Gyula).
Nyilván akik egy városban laknak, vagy ahol a személyes tali megoldható, az teljesen más, ott bárkitől lehet venni bármit.[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz Bjørgersson #37105 üzenetére
A 50+ értékelésnek van egy olyan vetülete is, hogy dealer az illető. Folyamatosan csak folynak át rajta a cuccok. Előéletét Ő se volt ismeri feltétlen...
-
Skullwipe
senior tag
4GB-os verzió. Rendben akkor rákérdezek. A techpoweren nézegetem, már értem miért erősebb és ez ugye egy OC verzió, tehát nem kell húzgálni ha jól gondolom.
De amúgy igaz, azért nem feltétlenül az dönt mennyi pontja van. Attól még én is bíztam már meg többekben és nem volt gondom kevesebb ponttal. Vannak más oldalak is ahol nincs még ennyi védelem se. -
Bjørgersson
félisten
Miert? Igy akkor akinek "csak" 10 pozitiv ertekelese van, sosem lesz 50+. Akkor soha ne vasaroljon toluk senki? Az 50+osok is 0-val kezdtek.
-
fanti
addikt
válasz Skullwipe #37101 üzenetére
Érdemes!
Igazán jó állapotú GTX 1070Ti-t 85-95 között kapsz már.
Vannak nagyon jó darabok, én FrozenTrone - t ajánlom, én is tőle vettem a kislányomnak is és saját részre is GTX 1070Ti-t, és gyönyörűen mennek. Fontos az, hogy csak megbízható, régi reges és sok-sok pozitív értékeléses emberkétől vásárolj! Ha valakinek van legalább 50+ pozitív értékelése mint eladó, akkor ne habozz.
[ Szerkesztve ]
-
Skullwipe
senior tag
Mit gondoltok, mert úgy gondolom, hogy nem igazán értek hozzá. Érdemes használtan 1070Ti-t venni? A mostani konfigom láthatjátok. Az a bajom, hogy egy 1070-el is már a különböző emulálások is sokkal jobban mennének, de akkor meg már miért ne egy Ti verziót vennék, a techpower chart alapján jelentős boost lenne a mostanihoz képest. És milyen árban kell ténylegesen gondolkoni, mik a véleményetek? Most is vannak 80k-ért Ti modellek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Nvidia RTX 3070 Founders Edition
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / Akár -10 fok / 20XX 30XX 40XX Ti Super / AMD-hez is!
- RX 460 2Gb Gddr5 128bit HP OEM (hangos ventilátor, csere is érdekel)
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB !!Cserélném!!
- ASRock Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB GDDR6 eladó magyar garanciával, beszámítás is!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest