- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hobby elektronika
- Philips LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz PAtr0n #38854 üzenetére
Akkor nem csak az én rendszerem bugos a szoftverrel egyetemben.
Nagyon felcseszte az agyam, mikor észrevettem. Nem azért undervoltolom, hogy az MSI afterburner felülbíráljon. Jó lenne erre megoldást találni, mert zavaró. Így folyton ellenőrizgetnem kell...Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz PAtr0n #38830 üzenetére
1050mV környékén gondolom nem szándékos az a pár MHz emelés, mert tök felesleges.
Viszont akkor a krédésem, hogy nektek is elállítja az értékeket az MSI? Így szokott elcsúszni nekem is. Aztán, ha valamiért felboostol, akkor a 900mV helyett pörgeti 1050mV-on...
Most én inkább a TDP kerettel játszok. Lefolytom 50%-ra.Jevons paradox
-
Pakmara
őstag
válasz PAtr0n #38428 üzenetére
Szóval karcos lehet, köszi. Nem nálam merült fel a dolog, soha nem használtam 400-as táplál. Eladtam a kártyám. Eladás után egy héttel írt a vevő (miután rákérdeztem H rendben volt-e) H nem működik. A srác korrektnek tűnt egyébként a találkozón de jelen helyzetben nem tudom H mit gondoljak. Azt írta egy 430 W -os táppal próbálta és nem működött. Most megnézi egy másikkal. Nekem ott fura a történet, hogy hiába 430 W-os a táp, ennek csak terhelés alatt kellene problémát jelentenie. Plusz H egy hét után merül fel ez, úgy H én kérdezek rá.
-
-
fanti
addikt
válasz PAtr0n #37073 üzenetére
Igen, én is azt nézem, hogy a Pascal-os GTX-ek, lülönösen a 1070-1080Ti között nagyon tartják az árukat...nem is véletlenül.
Mint ahogyan pl. az RX580 8GB-os kártyák is tartják elég jól, hiszen velük is az 1080p az lazán vállalható 60 FPS mellett, igaz nem mindennel Ultrán, de High-on igen!
Úgyhogy sok gamerhuszárral ellentétben én azt mondom, hogy nem csak 2080 supertől van élet... Csak tudni kell ésszerű kompromisszumokat kötni, és venni a fáradságot arra, hogy beállítani egy játékot aprólékosabban, nem csak felcsapni mindent Ultrára oszt csókolom.
Kis pénz kis foci, de a kis foci is foci!
És igazad van, ha meghúzod a 1080-asodat, ott vagy a 2070 szintjén sugárkövetés nélkül, de a sugárkövetés meg...hagyjuk is.
Én is az Asus Rog Strix 1070Ti-t szépen tudom üzemeltetni az alap 1080 szintjén, kipróbáltam és be is teszteltem három nap alatt mindenféle játékkal meg tesztprogikkal. De csak az érzés miatt, hogy mi van ha kellene még erő..?
Mert amúgy teljesen alapon használom őméltóságát, semminél nem érzem hogy kellene a plusz kraft.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz PAtr0n #36991 üzenetére
Nekem a riva beállíása így néz ki:
próbáld meg,hátha...
MSI afterburnerben, ha megnyitod az Active hardware monitoring graphs melletti pontozott részt,ott milyen pluginek vannak?
Én sem vagyok pro benne, de megpróbálok segíteni,amit tudok.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz PAtr0n #36986 üzenetére
Ahogy fent a srácok írják MSI afterburner.
Illetve, ha van fenn a gépen aida vagy hwinfo64 és a háttérben futnak,akkor bővül a lista a plugin-eknek köszönhetően.Ahogy a képen látható ki kell jelölni,hogy Show in On-Screed Display
Illetve átnevezhetők a paraméterek Override group name-nél.
Illetve beállítható a Show in On-Screed Display melletti résznél,hogy text,graph vagy mindkettő megjelenjen.[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
törölt tag
válasz PAtr0n #35765 üzenetére
Ryzen váltás több rejtett költséget, technikai buktatókat rejthet. Win10 rendszer az alapértelmezett, ezért a nem Win10 kompatibilis hardvereket és a Win7-et elfelejtheted. Legalább a B450 vagy méginkább az X470 alaplapokra és jó gyors DDR4 RAM kitre, az AMD Ryzen 5 (2600X) vagy AMD Ryzen 7 (2700X) procikra érdemes tovább fejleszteni. Egy gazdaságosabb alaplap és DDR4 RAM, a Ryzen 5 (2400G) procival semmivel sem lesznek előbbre, mint egy Intel i5 @4.5GHz-es procival. Miközben a régi AMD alaplapok a legújabb AMD Ryzen procikra nem mindig kapnak támogatást, vagyis az időtállósága nem jobb. Én is szeretnék ilyen kevés pénzből feljebb váltani, de nekem az i5 -> i7 váltás volt csak 20ezer, és a gyorsabb DDR3 RAM kitre szántam vagy 10ezret. Érezhető gyorsulás igy is megvolt a GTX 1070 Ti videókártyának és a gépnek.
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz PAtr0n #35768 üzenetére
Amúgy nem meglepő nem? Mikor veszel egy CPU-t és itt a tesztben meg 8 év után van 10 fps lemaradása. aztán utána kell váltani ,de mivel még a 8 éves config is 10 fpssel rosszabb csak így eladható olyannak akinek mondjuk véges a számlája és annyira futja akár mennyivel jobb gyorsabb éretekben. stb.
Másik sokan cserélnek mert BF-be nem jó valaki meg ezer vées i5-tel WOW-ik és tök jól elvan.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
PAtr0n
addikt
válasz PAtr0n #35638 üzenetére
Kis érdekesség.
Meglett az MSI 1080 Armor OC. Azt nem gondoltam volna, hogy egy CM HAF-912 házba alig fog belemenni, a HDD rack és a kártya között, maradt kb 3-4mm. De nem is ez jelentette a fő logiszikát, hanem a táp...
Egy 2008-ban újként vásárolt FSP350-PNR-ről van szó. A jártasabbak tudják, hogy 350W-os tápról van szó, abból is a jobbik fajtából.
Már kiszolgált 3 féle konfigot a 10 év alatt, a mostanit is beleértve, persze a kábelek "moddingja" elengedhetetlen lett ahogy jöttek az újabb hardverek. Ebben a házben van már forrasztott, "csokizott", toldott, mindenféle kábel, hogy az igényeimet ki tudja szolgálni, vagyis inkább az egyes hardver elemeket. (Igen, mindenre volt pénz, de tápra nem, ne kíméjetek)
Hajtott a kíváncsiság, hogy egy papíron 180W-os TDP-vel rendelkező VGA-val megbírkózik e még az öreg 350-PNR, mielőtt kicserélődik egy 500W-os HEXA-ra.
Mivel ez a táp még 2 különálló 12V-os ággal rendelkezik, így kis fejfájást okozott, hogyan oldjam meg azt, hogy a CPU is kapjon az erősebb ágból, de azért a VGA egyik csatlakozója is, és ne feküdjön le terhelés alatt semmi.
Utóbbi elvárás persze elrugaszkodottnak tekinthető egy 10 éves táp esetében, ami csak takarítva volt, de átkondizva sosem, meg amúgyis, a rendszer össz fogyasztása erős terhelés alatt elméletben el kellett hogy érje a bűvös 350W-ot.
Na de, kis kábelvagdosás, átcsokizás, ide toldás, oda toldás, után megszületett a nem túl szép (sőt igényes tuning berkekben kifejezetten ocsmány) bekötés.
Tudtam, hogy a gépindítással még nem lehet baja a tápnak az új jövevénnyel a hátán, így is lett, fogyasztásmérővel mérve a bootolás konektorból felvett teljesítmény megállt 110W körül, win7 asztalon nyugalomban 80W-ot mértem.
Na de jött a lényeg. Furmark, avagy szőrős fánk, ki hogy hívja. Itt már bele-bele ugrottunk a 360W környékébe, de nem volt stabil a dolog, vissza-vissza ugrált a teljesítmény, monitorozva a CPU nem volt igazán kiterhelve. Persze azért izzadtam a teszt 1-2 perce alatt, mikor fekszik le a rendszer, de nem tette...
Gondoltam hajtsuk meg Wicser 3-mal, full grafikán, WQHD-ban. Na itt jött meglepi.
A játék nagyon szépen futott, de mintha betrottyolt volna 1-1 pillanatra. Monitorozva, a CPU magok (4670K, 4.2Ghz) 90% körül voltak max, GPU kihasználtság jellemzően 99%.
A konektorból felvett teljesítmény 415W szinte végig, sőt nem volt ritka a 435W-os 1-2 mp-es fogyasztás. (80%-os hatásfokkal számolva a gépnek leadott teljesítmény a 350W közelében van)
Persze a táp ilyenkor már elég hangos búgással jelezte, hogy bizony ropognak a csontjai a teher alatt, szinte könyörgött, hogy hagyjam abba, de én még kértem tőle időt.
3 percig kínoztam, és azt mondam, hogy ez igen. Ez táp. Bárcsak az utódja is ilyen lenne.Holnap megy nyugdíjba. Bizonyított, megérdemli a pihenést, és egy szett jó minőségű elko-t.
Addig meg a MSI afterburner-ben a Power Limit 50%-ra van belőve, biztos ami biztos."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
Új hozzászólás Aktív témák
- Modellvasút topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Path of Exile 2
- BestBuy topik
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...