- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DUNE médialejátszók topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet a GeForce Experiencben kikapcsolni, hogy az In-game overlay ne működjön bizonyos programokban?
Van egy tervezőprogram, amiben az Alt+F gombokra lenne szükségem, de bármelyiket nyomokodnám, csak az nVidia szalagja jön előazzal a szöveggel, hogy "A supported game required to use this feature."Köszönöm a segítséget!
-
Biga123
addikt
Az mért lehet hogy amint kiiratom az fpst ( AB rtss, nv experience, fraps) sérül a g-sync. Sync-el szépen s moncsi (D32q-20) de meg meg akad a kép. Amint kilövöm az fps kiiratást egyből frankó minden. NV pendulum AMD windmill . De simán az AB is gond rtss nélkül.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
Egy ryzen 4650g tudna együtt dolgozni hybrid mode ban a 1070 el? Vagy elvetélt ötlet?
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Pakmara
őstag
válasz Hencso #38191 üzenetére
Szia!
Legegyszerűbb ha megnézel két YT videót róla és mindent érteni fogsz: MSI afterburner undervolting vagy curve undervolting afterburner vagy hasonló hívószó. Ha nem egyértelmű akkor szívesen leírom, de abból képpel/szöveggel mutogatva sztem hamarabb megérted. Ha megvagy akkor meg tesztelgesd pár olyan progiban amiben használod, ill. futtass pár benchet. Ha nincs anonália akkor ok, ha van akkor emelj vissza picit a feszen.
Pakmara
-
Tradiator
csendes tag
Ha több a kijelző van, hogy tudom azt beállítani ,hogy ne tv-n (ami hdmivel van összekötve a videokártyával) menjen a alaplapi boot képernyő, hanem a monitoron ami displayporton csatlakozik a videokártyához, persze az is jó megoldás, ha megy egyszerre mindkettőn.
VGA: EVGA 1080 ti sc2[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz 4264adam #38179 üzenetére
Én akkor már 21" 1680*1050-en toltam. Elötte nem sokkal cseréltem le a Belinea 10808-at. Meg kellett volna tartanom azt a böszme 30kg-os CRT-t!
Azt már el is felejtettem hogy 7800GT-m is volt! (most látom a videóm alatt!)
Beleírhattam volna az egész konfigot mert már nem emlékszem. AGP-s Athlon 64 volt azt tudom.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Hencso
Ármester
válasz 4264adam #38173 üzenetére
8600 gt silenpipe 512 mb + sempron 3200 as procival kezdtem.
Aztán athlo 5200+ x2 + galaxy 9600gt 512mb
Utánna phenom 2 b25 és hd 5750 1gb
Volt még 5850 6970 és phenom 2 x6 1100t
Uttána fx 8320 és r9 280x trix oc ( meghalt)
Lett 7950 aztán 580x
És az 1070 tiSamsung Galaxy Note 20 Ultra
-
rup1u5
nagyúr
-
Hencso
Ármester
Sziasztok.
Szerdán hozzám kerűl egy ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-GTX1070TI-A8G-GAMING) vga. Xfx rx 580 8gb gts oc + vált le.
A kérdés hogy meik drivert pakoljam fel neki meg hogy mire kell oda figyelni. Utolso nv kártyám egy 9600gt volt 😁
A válaszokat előre is köszi.
Minden info a profilomon meg található!Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Leszedtem a legújabb hwinfót és meglepődve tapasztaltam, hogy jelzi a gtx 1080 (MSI aero oc) hot spot hőmérségletét. Jól rémlik, hogy régebben nem közölte ezt az adatot, vagy csak én nem voltam figyelmes rá?
Köszi, Pakmara
-
-
GST_Leslie
csendes tag
válasz Bjørgersson #38157 üzenetére
Igen, ez volt a folyamat vége (Safe Mode + DDU, reinstall, villogás).
Windows driver update kikapcsolva - majd én tudom, mit mire akarok frissíteni!A táp teljesítménye az idő múlásával csökkenni képes - teszterrel megnéztem, az enyém elméletileg jó. Ja, meg közben még beugrott a gépbe ez-az: egy 12cm venti, egy 2TB HHD, egy CD/DVD író (muszáj volt), de ezek korábban kerültek be a gépbe, nem közvetlenül a hiba jelentkezése előtt! Most egyelőre csak a 2 db SSD és a ventik vannak, szépen lassan haladok!
[ Szerkesztve ]
-
GST_Leslie
csendes tag
válasz Bile Demon #38156 üzenetére
Teljesen szétszedtem a gépet, kipucoltam, pasztáztam, összeraktam... Ugyanaz...
-
Puma K
nagyúr
válasz Bjørgersson #38157 üzenetére
Idővel elöregszik a táp belseje (leginkább a kondenzátorok felpúposodnak vagy kiszáradnak) és már alapon sem tudja kiszolgálni a gépet.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
válasz GST_Leslie #38154 üzenetére
Szedd le az Nvidia oldaláról a legfrissebb driver-t.
Szedd le a legfrisebb DDU-t.Húzd ki a net kábelt a gépből vagy erre az időre tiltsd le a hálókártyát.
Csökkentett módban indítsd el a Windows-t majd utána a DDU-t és töröld le az Nvidia driver-t teljesen.Indítsd újra a gépet és a szokásos-rendes módon a Windows-ba belépve rakd fel a legfrissebb Nvidia driver-t.
Nézd meg hogy tapasztalsz-e még furcsaságot. Ha nem, akkor mehet vissza a net kábel vagy leszedheted a tiltást a hálókártyáról."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Bjørgersson
félisten
Ez az MS Basic Display Driver már alapból érdekes nekem. Csökkentett módban futtass megint egy DDU-t, pucolj le minden nVidiás dolgot, és amikor kérdezi, válaszd, hogy a Windows Update ne telepítsen automatikusan drivereket, mert ez a vége. Ha ezekkel kész vagy, telepítsd fel ezt a drivert, nálam hibátlanul működött. Ha utána is csinálja, akkor esetleg másik ugyanolyan csatlakozó, másik kábel, másik típusú csatlakozó, ezeket próbáld végig.
Hogy fogyna el X idő használat után a táp? Nem értem. Főleg, hogy az asztalon csinálja, nem is terhelés közben.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bile Demon
őstag
-
demmer123
őstag
Elég érdekes eset, én úgy tudom ha vga meghal akkor van kép vagy nincs.
-
GST_Leslie
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Adott egy Gigabyte 1070 8GB-os karim, amivel eddig semmi gond nem volt.
Majd egyik napról a másikra elsőtétedik a képernyő, ha megnyitok/bezárok egy-egy ablakot - teljesen mindegy milyen alkalmazás (böngésző, Intéző, Notepad, stb.)
Észre vettem, hogy az nVidia driver frissült a háttérben (460-ra), előtte 457 volt.
Nosza, DDU-val töröltem az új drivert, hogy visszapakoljam a korábbi jól működő verziót. Hát újraindítás után (ekkor már MS Basic Display Driver) ugyan úgy villog a képernyő ablak nyitás/záráskor. Azért feltettem a korábbi nVidia driver-t, de ugyanaz a helyzet.
Amit még észre vettem, hogy villanás után a MSI Afterburner-ben az egekbe ugrik pár 10ed másodpercre a GPU és a VGA memória órajele, majd szépen vissza csökken. (Képet mellékeltem).
Tegnap még az MS Basic Display Driver tulajdonságai alatt mutatta, hogy nVidia grafikus kártya van a gépben (proc. típusa, DAC, adapter, stb.), de ma már <nem elérhető> van odaírva.
Meghalt a VGA-m? Vagy elfogyott alóla a táp (600W Chieftek)?
Előre is köszönöm az ötleteket!
GST_Leslie -
Biga123
addikt
-
Puma K
nagyúr
válasz cyber86 #38150 üzenetére
Nem tudom megmondani, de ami a lényeg:
"Hővezető képesség W/(mK): 6"
Esetleg érdemes lenne itt visszakeresni vagy ha nem jutsz előrébb akkor rákérdezni hogy mi az ajánlott és ami itthon is beszerezhető és esetleg a hővezető képessége is jobb annál mint amit linkeltél.
Plusz a kártyádra is rákereshetsz mert lehet anno mikor új volt akkor vizezték páran pont azt ami neked van most.
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Milyen vastag thermal padot érdemes venni a Zotac GTX 1080 AMP Extreme kártyához? A vrm és a memóriához egyforma vastag kell?
-
Puma K
nagyúr
válasz cyber86 #38143 üzenetére
Elvileg a probléma forrás az onnan ered, hogy a különféle grafikus motorok indításkor a VGA kártyán lévő BIOS és a VGA driver kettőséből adott információkat kikérnek. Ezek konkrét adatok.
Adott játék esetén adott VGA-nál ha ezektől a lekért adatoktól eltérő értékekkel találkozik a grafikusmotor, akkor problémát észlel és hibát dob.
Én ha keresni akarnám hogy ki a hunyó a történetben, akkor itt az EA-re mutatnék.
Mert a dinamikusan változó GPU órajellel rendelkező VGA kártyák nem az NFS: Heat megjelenése óta léteznek...
Továbbá a tuning sem egy új keletű dolog... Szóval a referencia értékektől való eltérés inkább legyen a felhasználó baja, mint sem a pocsékul megírt kód fogjon meg már indításkor, hogy hoppá ez nem annyi amennyi gyárilag bele van "sütve" a kártyába akkor inkább nem indul el...
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz cyber86 #38136 üzenetére
A Frostbite grafikus motor ezen verziója érzékenyebb a tuningra. Még ha azt az Nvidia GPU Boost is végzi automatikusan.
Vegyél visszább valamelyik tuning programban a GPU órajeléből mondjuk -100 MHz-et és nézd meg úgy.
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
válasz Bjørgersson #38135 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
válasz cyber86 #38134 üzenetére
Nem tudja túlhúzni magát. Azt kellene megnézni, hogy a DirectX errorban milyen hibakód van.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Puma K
nagyúr
válasz adam320 #38126 üzenetére
Anno a GTX 275-ömet hajtottam játéktól függően 75-85°C-on.
Így nem sokallom én sem, de jobban állna egy ilyen kártyának az alacsonyabb hőmérséklet. Már csak a zaj miatt is.
Emlékeim szerint a korábbi Asus Strix GTX 1070-em 72°C-on járt teljesen alapon hagyva gyári ventilátorprofillal.
Itt már meg van annak a lehetősége, hogy terheléskor kevesebb feszültséget vegyen fel a GPU.
MSI Afterburner-ben lehet finomhangolni a kártyát. Megnézném a helyedben milyen órajelet tud stabilan 1v-on és 0,9v-on a GPU.
-
mihione
őstag
válasz adam320 #38126 üzenetére
Az en szememnek mar sok lenne foleg full stock beallitasokkal,de amugy nem is a core gaz hanem a vram,fet ha az meg ennel is magasabb.Egy pasztat itt is megprobalnek a helyedben,minel huvosebb annal jobb neki+ teljesitmenyben is tobbet tudna.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
zolee0307
őstag
válasz adam320 #38124 üzenetére
Nekem Palit 1070 dual a gyári hűtővel 72 fok volt, most arctic accelero III-al max 50 fok. Az rx 590-em gyárilag 80-82 fokon ment, -10% tdp és 55 % venti fordulattal sikerült 75 fok környékére belőni. Szóval szerintem elfogadható.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Puma K
nagyúr
válasz adam320 #38124 üzenetére
Mekkora fordulaton járnak ilyen hőmérséklet mellett a ventilátorok?
Lehet kicsit lelazult a kártya hűtése és ilyenkor érdemes 2 ujjal fogott bitfejjel szépen finoman rátekerni a kártya csavarjaira.
Volt itt korábban a topikban (kb 2017-ben...? ), egy MSI Gaming X 1070 tulaj akinek melegedett a kártyája.
Viszont nem akarta szétszedni mert volt még rá garancia. Akkor volt az a tipp, hogy húzzon rá a csavarokra mert lehet csak lelazultak és emiatt nem jó az érintkezés a hőátadó felületek és a melegedő részek között.
Láss csodát miután végig tekerte a kártya csavarjait a melegedési problémája megoldódott.
Nálam is az MSI Gaming X 1080 Ti-nél volt hogy csak úgy végig tekerésztem gép szerelés-fejlsztés közepette a VGA-t is, és volt bizony olyan csavarja a 1,2 kg-os kártyának ami már laza volt.
Ezzel nem az MSI meg a Gaming szériába tartozó kártyákat szeretném ekézni vagy rossz fényben feltűntetni hanem inkább azt akarom kihozni ebből, hogy meg van rá az esély, hogy a VGA kártyának a gyári hűtésénél használt csavarok lelazulhatnak az évek során.
-
adam320
senior tag
Sok e az EVGA1070Ti-nak warzone alatt a 76 fok?
-
senior tag
válasz Tarill #38115 üzenetére
Ezt próbáld meg szerintem: NVIDIA Vezérlőpult -> 3D beállítások kezelése -> Globális beállítások / Programbeállítások (attól függően, hogy csak adott játékban szeretnéd átállítani, vagy mindenhol) -> Energiagazdálkodási mód -> Maximális teljesítmény előnyben részesítése.
[ Szerkesztve ]
-
Tarill
őstag
Hello! Nemrég váltottam rx 580 ról egy 1070 gtx-re és máris gondokba akadtam, gta online, nem megy szépen, az nv driver által ajánlott beállításokon vagyok, picit lejebb is vettem, és játék közbe a gpu load 60-70% körül van az órajel 1300-1400 körül és 45-50 körüli fps elég szar játékmenettel, viszont ha felmegy az órajel 1911mhz-ra ami nem a max mert 2000 fölé is boostolt már, akkor simán meg van a fix 60 fps, nem lehet valahogy ezeket a powersave köztes órajeleket kivenni vagy valami? Vagy mitől lehet ez? Nem pörög ki rendesen a vga mindíg, ha igen akkor tökéletes minden. Egy i7 3770 van mellette 4.1 ghz-n, nem egy mai darab de szerintem az még nem fogja vissza. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz adam320 #38113 üzenetére
Most fogják dobálni rám a követ, de én akkor alszom nyugodtabban ha hardver csere-bere után frissen feldobom a Windows-t.
Pont ezért amit te is írsz, mert gyorsan meg van. A legtöbb programból az egyéni beállítások pedig lementhető, kiexportálható vagy felhőbe feltölthető.
Mióta van USB 3.0 és 3.0-ás pendrive-om, azóta egy pillanatig sem gondolkodom el hogy hardver cserénél újra rakjam-e a gépet.
A C meghajtóim úgy is mindig úgy voltak használva, hogy bármikor jöhetett az egész meghajtónak a formázás Windows telepítőből, mert azon direkt nem tárolok semmi olyat ami eget rengetően fontos lenne. Ha pedig van valami fájl-program akkor gondoskodom, hogy ugyanúgy meglegyen és használhassam friss Windows telepítés után.
-
adam320
senior tag
Végül windows reinstall lett
Olyan gyorsan megvan hogy nem is kellett volna gondolkozni.
Nem olyan mint a régi időkben, a lassú hdd-re xp-t telepíteni -
Bjørgersson
félisten
válasz adam320 #38111 üzenetére
Nem probléma, de biztos, ami biztos alapon csökkentett módban még indíthatsz egy DDU-t, hogy letöröljön minden megmaradt AMD-s fájlt.
-
zolee0307
őstag
-
adam320
senior tag
válasz Busterftw #38106 üzenetére
Mit mondotok, kártyacsere után érdemes újrahúzni a windowst?
Természetesen az előző kártyám (radeon) drivere még a kártya kiszedés előtt le lett törölve, elvileg ugye ez egy sokkal jobb kártya mint ami volt, de nem érzek olyan extrém nagy különbséget.szerk.: nincs mit
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz adam320 #38103 üzenetére
Sosem installálom ezt a szutykot Csak fut a háttérben és meg akarja mondani nekem hogy mikor frissítsek drivert. Legutóbb feltelepítette magát valahogy sunyiban, annak ellenére hogy mindíg kiszedem mellőle a pipát hogy csak a driver települjön.
Csakis Afterburner[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
adam320
senior tag
Megvan végül.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mazda topik
- Betilthatja a kínai drónokat az USA
- Kerékpársportok
- AliExpress tapasztalatok
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- További aktív témák...