- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
s4hu|SyD^
addikt
Valaki találkozott már olyannal, hogy az MSI Afterburner nem mutatja, hogy mennyit megy a memória és a GPU? 0 Mhz-t ír. Meg a kártyára is, hogy 59%-on megy. Értem ez alatt azt, hogy játékokban, 3D alkalmazásokban a bal felső sarokban lévő rózsaszín értékekre gondolok, amiket beállítottam, hogy mutasson.
[ Szerkesztve ]
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
ffodi
veterán
válasz Dancs Ákos #14977 üzenetére
Majd csinálok az autoflash-ből egy verziót ami megy Pascal-lal is, és akkor 2 kattintás lesz az egész.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
s4hu|SyD^
addikt
Az milyen már, hogy a csere kártyám Samsung memóriás lett a visszaküldött meg Micron-os volt.
-
salytmasztor
aktív tag
Lehetne kérni egy kis statisztikát azoktól, akiknek itt EVGA 1070 kártyája van (FTW,SC,stb)?
Ki mennyire tudja / tudta húzni a kártyáját (gpu,vram), akár a régi, akár az új bios-szal?
Micron / Samsung infó is jöhet persze.
(Nem EVGA-s 1070 húzások is érdekelnek, de főleg EVGA-sokra lennék kiváncsi.)[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Persze amilyen szerencsém van, nekem is Micron ramos a kártya (GW Phoenix GTX 1070 (sima)).
Remélem gyorsan kijön a javítás."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
teko99
tag
Na bepattintottam a gépbe az előbb a strix 1070 Oc-t ezzel a 375.57WHQL driverrel.
4-5x win7 betöltés után fekete kép,monitor írta hogy nem érzékelek jelet és alvó mód,de most elindult hibamentesen. Ez a driver végett lehetett? Vagy friss vga és ezért nem adott képet?
BAZINGA!
-
Laraxior
titán
válasz gainwardgs #14979 üzenetére
Most telepítettem, restart.
Igazából nekem vissza kellett vennem mindent a gyári órajelre, mert DX hibával kidobált. OC-s a VGA, de alapórajelen nem csinálja, azaz az OC órajelein.
Ha ez megszűnt akkor oké, ha nem akkor végülis mindegy milyen driver van fent, amúgy se szoktam cserélgetni[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
ffodi
veterán
válasz Dancs Ákos #14966 üzenetére
Elég valószínűtlen, hogy azon rövid idő alatt baja lesz. Másrészről ha elcsesződik a flash, akkor is megvan a módja, hogyan tudsz újra nekiállni.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
nullpoint
őstag
Sikerült.
https://prohardver.hu/tema/garanciara_visszavitt_termekek/friss.html#msg1
Akinek van folyamatban garanciás ügye , az legyen kedves írni, és kezdjük el topicot, remélhetőleg nagy segítség lesz ez a jövőben.
[ Szerkesztve ]
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
nullpoint
őstag
válasz assemble #14970 üzenetére
Már korábban felvetettem a garanciás topic lehetőségét, aki garira visz valami akkor kiposztolja hogy mikor hova és milyen szériaszámmal rendelkező árut vitt vissza. Akkor a topicban kereshető lenne, és kijátszható a boltok patkánysága. Kéne valaki aki segít, nem csináltam még topicot itt.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
wolf13
őstag
válasz wolf13 #14965 üzenetére
Beszéltem a fogyasztóvédelemmel. A vásárlás napja nem számít bele, és ami fontos, hogy nem be kell érkezni a terméknek a boltba 3 munkanapon belül, hanem csak jeleznem kell. Ennek viszont írásos nyomának lenni kell, nem elég a telefon. Tudom, kicsit szemétség a bolt fele. De nem 3 ezer forintról van szó.
-
assemble
addikt
válasz Hachiko95 #14967 üzenetére
Es tenyleg, 1070 Phoenix GS-hez nem latom most azt a BIOS-t az oldalon, amit tegnap leszedtam+felraktam.
Eleg fura, mert a facebook oldaluk szerint (amit linkeltem) pedig ebben mar benne kene, hogy legyen, nem is szeptemberi datum volt rajta, hanem oktoberi, par hetes. Lehet, hogy csak azert szedtek le, mert nem teszteltek meg agyon, aztan majd visszarakjak ugyanazt ha kelloen tesztelt lesz. Vagy kiadnak majd egy megujabb verziot. Meglatjuk majd, nem izgulok miatta, eddig is perfekt volt, most is perfekt.nowan: az eleg alja dolog lenne, nemtom ilyet hany bolt szokott eljatszani.. De azert feltunhet az embernek, ha nyitva volt mar, vagy felirhatja a serial-jat ha ettol fel - vagy megveheti mashonnan
[ Szerkesztve ]
-
Hachiko95
aktív tag
válasz Dancs Ákos #14968 üzenetére
Nem ez még nem az, azért szedték le, hogy ne zavarják össze az embereket.
Én már nem látok bios-t az oldalon fennt [link].
Még várni kell egy keveset a micron-os biosra. -
Hachiko95
aktív tag
A palit/gainward gtx 1070-hez kijött bios még nem az volt ami javít a memória tuningon [link].
Ahogy ez a komment kijött le is vették az összes bios-t a palit/gainward oldalról. -
Dancs Ákos
csendes tag
Ez csodálatos.
A palit 1070em pont micron ramos.
Ha esetleg bármi balul üt ki windows alóli BIOS frissítés közben miatt mehet papír nehezéknek 150000 az forint.
Csodálatos...
-
wolf13
őstag
válasz GeneraL_XTX #14961 üzenetére
Ennek esetleg van valami hivatalos írásos nyoma ?
-
blue01song
aktív tag
válasz Fehercsoki #14938 üzenetére
Köszi a válaszokat srácok )
-
GeneraL_XTX
veterán
-
Jack@l
veterán
válasz wolf13 #14959 üzenetére
A csaj a hülye (by default, vagy direkt), fel kell dolgoznod...
Amugy a helyedben egy ilyen után simán vissza*sznam a boltnak a kártyát és máshol vennék ujat. (nem asust)[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
wolf13
őstag
válasz GeneraL_XTX #14958 üzenetére
Az elállási idő az más. Én nem lemondani szerettem volna a kártyáról. hanem azonnali cserét akartam érvényesíteni. Ha lemondom, akkor csak a pénzem kapom vissza. A gép azt nem kezeli
-
s4hu|SyD^
addikt
Én az MSI 1070 Gaming X-re ezt a hiba leírást kaptam, miután bevizsgálta a bolt:
Scan diagnosis: System powers off when running Heaven Benchmark
Mivel kérdezték, hogy hogy teszteltem vagy találtam meg a hibát, szóval ők is kipróbálták. Csere kártya jön is ma, remélem azzal nem lesz baj. Kicsit letöri az embert mikor berendel egy 430 fontos kártyát és igazából teljesen használhatatlan.
-
wolf13
őstag
válasz ForRedGlory #14954 üzenetére
A kedves hölgy közölte, hogymivel kedden vettem át, így a kedd is beleszámít. Igazából, sok jelentősége nincs abból a szempontból, hogy vidéki révén nem igazán tudnám feljuttatni hozzájuk még holnap sem. Viszont ha jó fej akart volna lenni, akkor egy telefon a főnökének, és esetleg megkérdezi, lehetséges -e , hogy futár-fordultával kicserélik a kártyát. Most már jó pár éve, de egy monitoromat így cserélték , az pixelhibás volt.
-
wolf13
őstag
válasz keIdor #14904 üzenetére
Sajnos micron. De ennek megnézése is 20 percig tartott. Annyiszor megállt a kép.
A boltot 50. Hívásra sikerült elérnem. Sajnos a hölgy azt mondta a 3 napos cseregaranciatol eleste mert kedden vettem át a futartol es máig vissza kellet volna ,hogy érjen a boltba. Hurraaa. Meg reggel
Az Asus - nal bepróbálkozom -
Hachiko95
aktív tag
-
salvation
aktív tag
Asus-hoz akkor nincs és nem is lesz?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Lidl
senior tag
válasz Hachiko95 #14942 üzenetére
Én kerestem a change log-ot a Gainward Phoenix-nél, de nem találtam sehol. Ezért nem is szedtem le.
Nálam van egy kis flicker Fallout 4-ben, de ez azóta van, hogy DSR-rel 1440p-ben játszom. Szóval valami program hiba lehet.#assemble: Na akkor csak arra van. Köszi
Lidl
[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
válasz Hachiko95 #14942 üzenetére
Ez alapjan az az: [link]
Felraktam azota en is, ugyanazok a tapasztalatok, mint Fehercsoki kolleganal, ugyanaz a BIOS verzio lett utana, siman ment a dolog.
Eloszor csak siman futtattam, es a frissites idejere atallitja a felbontast valami 1024 * 768-ra, ami elsore nekem kicsit problemas volt mert igy kilogott a progi a kepernyorol es nem tudtam athelyezni se, szoval nem tudtam tovabb menni, de aztan masodjara futtatva, admin modban (biztos ami biztos) vegul ment minden.
[ Szerkesztve ]
-
Hachiko95
aktív tag
A palit/gainward bios, ami október első hetében jött biztos, hogy micron memória overclockra javításra keszült és nem valami más javított? Az evga az 100% mivel ott van a changelog-ba.
-
nagyúr
For Palit GTX 1070 after Flash:
Board power Limit:
Target: 195.0 W
Limit: 225.0 W
...raised to Gamerock Power Limit!Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Erdei88
veterán
válasz blue01song #14937 üzenetére
Tedd fel, bajod nem lehet belőle
-
s4hu|SyD^
addikt
Amíg nem jön elő semmilyen anomália én nem foglalkoznék vele, nyilván nem minden memória érintett. Én nem hallottam, hogy itt panaszkodtak volna rá.
Én azért szeretem updatelni a dolgokat mindig, biztos, ami biztos, nem véletlen adnak ki frissítéseket."Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
Fehercsoki
aktív tag
Ha nincs semmi problémád a kártyával akkor nem szükséges feltenni, de akár fel is rakhatod, te döntesz...
-
blue01song
aktív tag
Emberek,hajlandó lenne vki segíteni? feljebb írtam a problémám.
EVGA 1070-es Micron memóriával. Hibát nem tapasztalok. Van valami teendő ezzel
Köszi. -
Erdei88
veterán
válasz gurubefree #14932 üzenetére
EVGA-nál. Novemberben szállítják az első szállítmányt
-
Modst3R
senior tag
válasz gurubefree #14932 üzenetére
ha valaki keresne, elmentem a postára feladni a reményt
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
sixpak
nagyúr
-
Shaza
senior tag
Hello!
Msi Gtx 1070-hez lehet kapni power linket?
-
assemble
addikt
válasz Fehercsoki #14927 üzenetére
Koszi, ez megnyugtato, akkor azert alapvetoen mukodnie kene.
Ha hazamegyek, szerintem megkiserlem en is. -
Fehercsoki
aktív tag
Nekem GTX 1070 Phoenix GS-em van, eddig nem volt problémám a memóriával (pedig húzva van, jelenleg +100/+400-on van a vga, nem próbálgattam, hogy mennyit bír, elég ez is), de azért frissítettem, a GW honlapjáról leszedtem a BIOS frissítést, magától megcsinált mindent, biztonsági másolatot is készített (bár azt nem írta, hogy ezt hogy lehetne visszatölteni ha gond van), 1-2 másodperc alatt frissítette a kártyát, a BIOS verzió 86.04.26.00.2B volt eredetileg, most 86.04.3B.00.3E.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz assemble #14925 üzenetére
Gainward oldaláról töltöttem le, ott 1 exe fájl van, az elvileg megcsinál mindent.
TP.up oldalán néztem, ott elvileg csak a gyári van felt a Phoenix GLH-hoz. De otthon majd megnézem.
(az alap kérdést feltevő, és az utolsó válaszadó ugyan az az illető)Más fórumon is olvastam a témában, és volt akinek felment, és volt akinek nem. Volt akinek felment, de nem változott a verziószám, és így tovább.
Lényegében Nálam is az történt, mint az illetőnél, csak annyi különbséggel, hogy Nálam letiltotta az eszközt, és újra engedélyeznem kellett.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz assemble #14923 üzenetére
Hát, amit Én láttam eddig, hogy a Gainward FB oldalán írtak ilyen problémáról. Ott 1 valakinek jeleztek vissza, hogy elküldték a megoldást neki. Más is írt erről, de arra nem válaszoltak külön.
Ami Nálam történt:
Elindítottam az update-et, kérdezte, hogy csináljon-e biztonsági mentést, csináltam, 99%-nál megállt. Hát, vártam 10-15 percig, semmi, reboot. Onnantól DP-n nem volt kép, de HDMI-n igen. Megpróbáltam megint, semmi változás. Próbáltam nvflash-sel is, semmi. Kártyát semmisként ismerte fel, tehát 0MHz, stb. Reboot, a helyzet változatlan. Csökkentett mód, reboot, semmi.. Megint csökkentett mód, majd néztem eszközkezelőt, írta a vga-ra, hogy eszköz letiltva. Engedélyeztem, reboot, utána minden jó lett, mennek a DP portok is.
Én ezek után úgy döntöttem, nem bántom. Plusz nem is találtam leírást arról, hogy mit módosít ez a bios.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
assemble
addikt
válasz hackeeeee #14908 üzenetére
BIOS frissites kozben allt meg 99%-nal? Az mokasan hangzik.
Mi lett azokkal a kartyakkal, tuleltek? Tudsz errol valami infot linkelni?Mondjuk dual BIOS van elvileg (annak a kapcsoloja mondjuk nemtom hol van), szoval azt gondolnam, hogy nagyon azert nem lehet elrontani.
Ugy voltam vele, hogy ha hazaerek felrakom artani nem arthat alapon, de igy azert meggondolom. Senki nem tette meg fel, nincs tapasztalat valahol?
-
Locutus
veterán
válasz Archttila #14918 üzenetére
Hol nem szarom le, ha egyszer mind a sok hő kimegy hátra egyből Innentől ha 40 ha 80 mindegy. De amúgy értettem a célzást Tiéd megvan már?
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
prime77
aktív tag
Annyira kiváncsi vagyok az 1080Ti-re - vagy a 2080Ti-re?
Mikor jön ,mit tudtok srácok?
Mármint teszteket vagy mikor lehet olvasni róla? -
Locutus
veterán
válasz gurubefree #14912 üzenetére
Semmi baja az Air 240-nek, mint mATX háznak, csak nem a legnagyobb batár vga való bele
130mm magasságba bele kell férni tápcsatival együtt. Ami azt jelenti, hogy a VGA maga igazából olyan 120-122 körül meg kéne álljon. Vagy süllyesztett tápcsatival, ilyen is van.
Ugyanakkor a custom cooleres VGA sem minden áron jó az AIr 240-be, főleg ha nagyon kitölti a helyet. Ugyanis a meleg levegő amit ledob magáról, se alatta, se fölötte nem tud az ablak közelsége miatt távozni a másik térfélre, ahol a kifújó házventik vannak.
Nekem pl FE van, pont ezért. Gyönyörűen halkan teszi a dolgát, és még az alatta lévő M.2 SSD-t se fűti fel. Ami ugye szintén baromi nagy gondot jelent olyan mATX alaplapoknál, mint a gene is. Teszel bele egy eleve melegedős gyors SSD-t, aztán már throttlingol játék közben, ahogy megkapja a VGA hőjét is.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
veterán
válasz gurubefree #14912 üzenetére
par matx haz amibe boven elfersz :
TT Core V21
Bitfenix Aegis
Aenas -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz wolf13 #14913 üzenetére
Mivel az Asus kártyákhoz még jelenleg nincs update, így sanszos, hogy jelenleg ez ígyis-úgyis gari lesz. Vagyi esetleg megpróbálsz egyeztetni az Asus ÜFSZ-szel, hogy akkor most mi tévő legyél, főként ha micron chip-es a kártya.
@Jack@l: Én kétszer próbáltam az 1080-nál, mindkétszer 99%-nál megállás lett a vége. Reboot, lényegében semmit sem látott a kártyából + alacsony felbontás, eszközkezelőben le volt tiltva a kártya, engedélyeztem, és működött minden tovább. Ezek után feladtam.
Elnézve a Gaiward FB oldalát nem egyedi eset.[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Jack@l
veterán
válasz hackeeeee #14908 üzenetére
Tegnap toltam fel, csak egy katt az exe-re winből, nem volt gond.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
PhilBrick
őstag
válasz gurubefree #14906 üzenetére
EVGA kellett volna adapterrel.
-
Locutus
veterán
válasz gurubefree #14906 üzenetére
Szerintem az ablakos oldalát kurvaélet hogy nem tudod felrakni a vga tápcsatiktól...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz assemble #14907 üzenetére
Csak a kérdés az lesz, hogy a Gainward-oknál használható lesz-e a frissítés, többeknél a korábbi update is megállt 99%-nál.
Nekem az 1080-nál is ez volt.. Először be is pánikoltam, hogy gond van, de szerencsére nem lett, azóta nem erőltetem a dolgot. Persze lehet, hogy nvflash-sel felment volna, de amikor baj volt, akkor azzal sem ment, miután észhez tért minden, inkább már nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Locutus
veterán
válasz gurubefree #14903 üzenetére
Hasonló gép lesz mint az enyém akkor
De biztos vagy benne, hogy a super jetstream befér az Air 240-be? Szerintem ha rá is feszegeted az albakot, a tápcsatiknak már biztosan nem marad hely. Kb 130mm hely van az Air 240-ben az ablakig, erre meg csak magában 133mm-t írnak...[ Szerkesztve ]
-
gurubefree
senior tag
palit super jetstream gtx1080 .... hozza a postas ma
i5 6600k ( holnap )
asus maximus gene ( ma )
hdd , ssd ( ma )
evga supernova 650w ( ma )
corsair air 240 ( hetfo ) :/
corsair 16GB memoria ( hetfo )
corsair H100i v2 ( hetfo )Jol kibasztak velem ... kulon kerem , hogy egybe csomagoljak ! De a Lenovo T430 ha mnden igaz ma ideer . Egy 10.1" istenveresevel potyogok napok ota
Xiaomi Redmi Note 5 Plus ( xbox one x , xbox live : ExistedName )
-
törölt tag
válasz Lotus_Omega #14887 üzenetére
Köszi!
-
blue01song
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nemrég vettem egy EVGA 1070-es kártyát.(EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0 8GB GDDR5 256bit PCI-E (08G-P4-6173-KR)
A kérdésem az lenne,hogy láttam ezt a cikket guru3d-n és nem értem az egészet:
http://www.guru3d.com/news-story/manufacturers-roll-out-firmware-updates-for-geforce-gtx-1070-due-to-memory-issue.html
Én nem tapasztaltam semmiféle problémát a kártyával kapcsolatban és azt se értem,hogy milyen problémát old meg ez az update, és, hogy fel kell -e tenni.
Tudna nekem ebbe vki tanácsot adni?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest