- Mini PC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Home server / házi szerver építése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DUNE médialejátszók topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saint
aktív tag
Ha ügyesen szeded szét akkor nem veszik észre, akkor van gáz ha van a csavarokon matrica, amúgy miből állapitaná meg, hogy szétszedted, a pasztából szerintem nem...
ha átpasztázod, attól nem megy tönkre a kari, és magától álltalában egy ilyen volumenű kártya nem hal meg...
[ Szerkesztve ]
Gigabyte X99 Gaming 5P, I7 - 5820K- 3,3 GHz, 32GB Corsair 3000, 1080 GTX , Codegen S101, Sata 6 SSD, Popcorn A-500, Asus Transformer Book T100Ta 64GB+500GB, FULL-FULL VIZ Hűtés..
-
robyg
senior tag
válasz idegbeteg18 #12595 üzenetére
Ha mindenre vigyázok honnan tudják meg,hogy szétszereltem?
-
core i7
addikt
válasz idegbeteg18 #12595 üzenetére
Na ezt jó tudni magyarul a kártya 3 évig csavar húzót nem láthat
-
PepLogan
tag
Sziasztok! Cole86-tol vasarolt mar itt valaki? Mik a tapasztalatok?Jokat irnak rola,de a gariztatas resze erdekekne.
Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming 8GB || Intel Core i7 4770||
-
sixpak
nagyúr
válasz Szinyák #12584 üzenetére
Nem rossz a Gainward...futattam 4-5 Valley-t egymás után, alapjáraton.
2037mhz-re áll be és onnan nem mozdul. Ezzel a venti profillal használom, nincs hangja...Devilstudio: utoljára a 7950-em cicergett, de csak extrém magas fps esetén.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Devilstudio
tag
Sziasztok!
Na és kinek cicereg?
Nálam volt Msi is meg Evga is. Mind 2 ő cicergett. Na és nektek?Az adatvédelem halott, és a szociális média tartja a dohányzó fegyvert.
-
Saint
aktív tag
válasz salvation #12585 üzenetére
Én azt mondom vegyétek amire van pénzetek
hogy most 2 fokkal melegebb, vagy 2 db-el hangosabb , szerintem mindegy, ha halk kártyát akarsz tegyél rá vízhűtést...
0 db, és hűvös...
Gigabyte X99 Gaming 5P, I7 - 5820K- 3,3 GHz, 32GB Corsair 3000, 1080 GTX , Codegen S101, Sata 6 SSD, Popcorn A-500, Asus Transformer Book T100Ta 64GB+500GB, FULL-FULL VIZ Hűtés..
-
blu79
addikt
- refet ne vegyetek
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Két kártya között vacillálok .
Gainward gtx 1070 vs Msi gtx 1070 gaming x . Mi a vélemények tapasztalatok a két kártyával ?
Köszönöm.
Üdv
Szinyák
-
robyg
senior tag
Üdv Skacok.
Lenne egy kérdésem pasztázni vagy termal padozni érdemes a kártyát? Melyik a jobb?
-
Tomassy00
senior tag
A Zotac is jól megcsinálta az RGB szín vezérlést. Egyszer felrakod a progit hozzá, beállítod amilyenre szeretnéd, és utána akár mehet is az uninstall, megjegyzi.
-
keIdor
titán
Nem baj, a Gaming App-nál sokkal jobb így, nem kell fent legyen.
Az Asus egyébként sokkal jobb munkát végzett az Aura-val, valamint az is pozitívum, hogy ha ott egyszer beállítod a színt, akkor megjegyzi mind az alaplapom, mind az Asus Strix kártyák. Akár le is lehet szedni az Aura-t ezek után. Az M8F lapnál csak akkor kell újra beállítani a színt, ha biost frissítesz.
Ez a Gaming X-ről nem mondható el sajnos.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ffodi
veterán
válasz keIdor #12565 üzenetére
Nem baj, köszi.
Mondjuk én szívesebben tettem a program files-ba, illetve az sem éppen tetszik, hogy a tool elindítása után fut a háttérben. Utóbbi talán megoldható lesz egy batch fájllal, ami indítás után egyből bezárja. (mert ahogy nézem nem kell futnia...)
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
keIdor
titán
Nekem is most segítettek TS-en úgy 3 órája megcsinálni. 2 perces folyamat.
Van egy 4MB-os szoftver, amit házilag csináltak.
C:\MSI\MSI LED Tool mappába kell berakni, egy Settings.json fájlon belül megadni az RGB-t, az én esetemben R: 255, G: 0, B: 0, utána a programmal elfogadtatni, majd egy regedit-et is futtatni kell.
Gaming App nem kell, viszont Windows indítás után egyből beállítja a megadott értékeket, és meg is jegyzi.A piros meg valóban piros lesz, nem a régi másik rózsaszínesebb árnyalat.
Ide a TS szobába fel van töltve a kis szoftver, akinek kell, abban tudok segíteni."Egyébként időközben ráleltem a megoldásra." Akkor már megy.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz ForRedGlory #12541 üzenetére
Asus 980Ti Matrix-ról váltottam MSI 1080 Gaming X-re, szerintem az MSI legyen. Az biztos, hogy ez az egyik leghalkabb kártya a piacon, sokkal halkabb a Matrixnál is, a minőségre sincs panasz, most már van mód vezérelni az MSI logó RGB-t is a szoftvere nélkül.
Az Asus Strix 1080 nem játszik egyébként?
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Saint
aktív tag
válasz n3m3r3 #12555 üzenetére
igen elég jó a radim...
Az egész gépet hüti a vizes cucc, ..
proci, fet, chipset, Hdd-k, Vga, szóval mindent lefed az egész viz !!!!!Magyarán úszik a gép a vizbe
Mora 2 a radim, és vagy 7 éve hűti a cuccaimat
[ Szerkesztve ]
-
s4hu|SyD^
addikt
Beesne 400 font alá az MSI Gaming X 1070 én is vennék egyet, annyira szép eredményeket produkál.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
Devilstudio
tag
válasz Devilstudio #12517 üzenetére
Közben megoldottam a problémát.
Véletlenül rossz Processzor oc töltöttem be biosban.
Core fesz: 1.235 volt.
Aztán lejebb tettem amin volt azaz 1.230-ra és minden kajak.Az adatvédelem halott, és a szociális média tartja a dohányzó fegyvert.
-
cszalien
csendes tag
Na nekem is meghozták a héten ezt a gyönyörűséget
(bocs a képminőségért, asszony telója)Gondolkodtam a gigán, voltak itt érvek ellene és mellette is egyaránt, végül berendeltem.
Jelentem, bazi nagy, csendes és semmi egércincogás
Az anyaga persze műanyag, de a hátlap fém, egyszerű fekete, elegáns sztem (szubjektív vélemény).
Az i5 eddig hajtja rendesen, de hosszabb távon valószínű megtámogatom majd egy i7-tel.A 270x után egy álom
Húzás még nem volt, nem is tervezem, bitang jó kis kártya ez így is!
Húzok is vissza játszani (/L)[ Szerkesztve ]
"A tiszteletet otthon tanulják. Ha a gyereked egy tiszteletlen kis s*ggfej, az a te hibád. Nem a társadalom, vagy a videójátékok hibája. A tiéd."
-
Saint
aktív tag
válasz ForRedGlory #12549 üzenetére
-
Saint
aktív tag
válasz Fr3eWar #12547 üzenetére
Igen a Giga G1 Biztosan nem REF nyákos... tudom mert mikor vizeztem a kártyát, teljesen más volt a nyák, és rajta az alkatrészek....
-
Fr3eWar
őstag
Giga G1 nem refnyákos!
Csak nem extra széles mint a többi gyártó egyedi PCB-je.[ Szerkesztve ]
-
Ha 20k a kulonbseg, akkor giga, ha 5k akkor inkabb msi (imo)
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Sz.Miki
őstag
Szerintem az Msi hűtése jobban sikerült, golyóscsapágyas ventikkel van szerelve. A G1 gamingnél nem.
Egyik kártya sem referencia nyákos. -
törölt tag
válasz rambustibi #12532 üzenetére
Hol lehet az APEX-ben kikapcsolni a V-Sync-et? Nem találtam ilyen opciót, de kipróbálnám...
-
ForRedGlory
félisten
Na úgy néz ki, hogy én is jövök 2-3 nap múlva. Viszont annyira nem nagyon követtem az 1080-as kártyák életútját. Úgy néz ki, hogy az alábbi kettőből lesz az egyik a "nyertes":
- MSI GTX 1080 GAMING X 8G
- Gigabyte GTX 1080 G1 GamingA kérdésem az lenne (figyelembe véve, hogy a Gigabyte kb 20.000 Ft-al olcsóbb), hogy melyiket lenne érdemes megvenni? Teszteket láttam, a kettő kb egál, de itt inkább az érdekelne, hogy melyik minőségibb? Mindkettő referencia nyákos vagy egyedi? Bocs, fogalmam sincs róla.
[ Szerkesztve ]
-
DokiBaxxi
őstag
Én se értem miért hajlik Backplate + rögzítve van a ház hátulján, illetve a kábeleket is próbáltam úgy rakni, hogy ne húzza le, de ez nem nagyon érdekli
(#12538) Tomassy00
Köszi"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."
-
Tomassy00
senior tag
válasz DokiBaxxi #12536 üzenetére
Valaki egy ilyet linkelt korábban: [link]
Ma megrendeltem ki is van fizetve, kiváncsi vagyok le e küldik
Szerintem ez egy marha jó megoldás, főleg SLI re amit én is tervezek. Nézegettem, próbálgattam ilyen olyan házilag eszkabált alátámasztásos praktikákat, van ami jó is, de SLI-nél már sokkal bonyolultabb a dolog, ezért döntöttem e mellett a gyári megoldás mellett.
-
Saint
aktív tag
válasz DokiBaxxi #12536 üzenetére
Szia , nem tudom miért van majdnem mindenkinél kártya elhajlás, akinek vizes blokk van rajta, vagy még a ventis is hajlik , nálam nem hajlik a kártya, egyenes mint a zászlórúd...
-
DokiBaxxi
őstag
Elhajlás ellen valami tipp valakinek? Olyan gyönyörűen hajlik a backplate-es kártya, hogy öröm nézni
"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."
-
rambustibi
őstag
válasz Devilstudio #12534 üzenetére
Fent van:
[link]Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Devilstudio
tag
Na az király. Nem is néztem a beállításokban hogy van vagy nincs fps mérő. De köszi hogy szóltál holnap mérem és közlöm az eredményt. De valószínűleg hasonló értékekkel. Milyen vga ha szabad kérdezni?
Majd linkeld be a videót kíváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
Az adatvédelem halott, és a szociális média tartja a dohányzó fegyvert.
-
s4hu|SyD^
addikt
Akartam is mondani, hogy a Vsync az 60-ra teszi a tetejét.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
rambustibi
őstag
válasz Devilstudio #12531 üzenetére
Nem is kell, van saját fps mérője a Forzának, viszont a videómnál be volt kapcsolva a vsync, ezért nem jó
Most töltöm fel a vsync off verziótKlaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Devilstudio
tag
válasz Devilstudio #12528 üzenetére
Lemaradt hogy egyik se hajlandó Forza alatt elő jönni. (action, fraps)
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
-
BandiT85
aktív tag
válasz Montesantos #12510 üzenetére
Köszi, megpróbálom, bár ugyanez a felállás, (hdmi kábel, minden) működött a win7 alatt egy bizonyos driverrel, nem emlékszem hányassal...
-
Devilstudio
tag
válasz rambustibi #12527 üzenetére
Elarulnád mi a fenével merjem le amikor se az action! Se a Fraps. Szóval hogyan? Szívesen lemérem. Csak mond mi a fenével vegyem fel vagy merjem le?
-
rambustibi
őstag
válasz Devilstudio #12526 üzenetére
Megnézed a Forza Apexet UHD felbontáson ultra beállítással, ahogy nálam is van?
Legyen azonos pálya azonos autóval..[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Devilstudio
tag
válasz rambustibi #12524 üzenetére
Evga 1070 FTW
NFS16 Settings: MAX
Avg: 106.105 - Min: 58 - Max: 201Crysis 3 Settings: MAX
Avg: 70.387 - Min: 29 - Max: 125DOOM Settings: MAX
Avg: 137.738 - Min: 57 - Max: 202Battlefield 1 Conquest Settings: MAX
Avg: 143.435 - Min: 0 - Max: 202Battlefield 1 Rush Settings: MAX
Avg: 127.107 - Min: 88 - Max: 174Az adatvédelem halott, és a szociális média tartja a dohányzó fegyvert.
-
rambustibi
őstag
Egyelőre még csak fullhd a minőség:
[link]
Egész jól teljesít a 1070.[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Locutus
veterán
válasz Devilstudio #12517 üzenetére
Először a tuningot venném le a helyedben. Aztán esetleg driver újrainstallálás. Tesztprogramokkal is megnézni mit mutat... bármi lehet szar.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Erdei88
veterán
válasz ForRedGlory #12520 üzenetére
Evga Hybrid
-
korpas15
tag
válasz ForRedGlory #12520 üzenetére
MSI
-
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
Melyik GTX 1080 ajánlott mostanában, ami nem túl hangos és gyors is?
-
Devilstudio
tag
Tegnap óta játékok alatt fagy a gépem.
Alaplap: MSI X99S Gaming 7
Proci: i7-5820k @4,4Ghz
Ram:16GB hyperx Fury 2133mhz
Táp: 750-es evga SuperNOVA b2
Vga: EVGA GTX 1070 FTW
Hangkártya: creative soundblaster z
Egyéb: 1SSD, 1HDDMit kellene megnézem?
Fallout 4 teljesen lefagyott. De ctrl+alt+del feladatkezelo és bezár... Működött.
Doom új rész ugyan ezt produkálta.
Homefront új rész viszont már úgy lefagyott hogy csak reset segített.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Gonzο
senior tag
Üdv!
Pár napja mintha láttam volna egy innen linkelt oldalt amiben az összes GTX 1070 gyári adata szerepelt, táblázatszerűen.
Boost, energia ellátottság, fogyasztás, stb.
De hiába nézek vissza nem találom. Tudna valaki esetleg linket adni hozzá? -
Garsza
veterán
You can try this in Afterburner:
1. Ctrl-F to bring up the curve window.
2. Select the point at 1.081v on the curve
3. Press the "L" key and a vertical line will appear on the graph.
4. Click on the apply button in afterburner.
After locking the voltage, now try increasing your ram speed and see how you go.
Tud nekem ebben segíteni valaki hogy is kell ezt pontosan csinálni? Miről is van itt szó?
-
Tomassy00
senior tag
válasz KAMELOT #12324 üzenetére
Hello, tudod e hogy a szlovák alzán mért csak két év garit adnak az eddigi három helyett a Zotac kártyákra ?
Július 17.én vettem 1 GTX 1070 AMP Extreme kártyát és akkor még három évet adtak rá és a számlán is 36 hónap van feltüntetve. Mondom veszek még egyet SLI be oszt nézem hogy csak két év a gari...
Vagy nem veszek, vagy veszek más gyártótól 3 évvel...[ Szerkesztve ]
-
-
BandiT85
aktív tag
Sziasztok, segítség kellene!
Van egy Fhd monitorom, és egy 4k Panasonic tv-m. A monitor DP kábellel, a tv hdmi-vel összedugva. Mikor megvettem a 1070-est, feltettem az akkori legfrissebb drivert win7-re. Tv nem adott képet, miután felállt a win. Ha csak a tv volt rádugva, boot srceen volt. Monitor rendben adott képet. Ok feltettem egy régebbi dirvert, minden jó lett, a monitor ugye az elsődleges, boot sreen nem volt, de windowsban már volt kép.(tv kikapcsolva, vagy legalábbis nem HDMI-re kapcsolva). Ekkor windózgomb+P kombinációval szépen át lehetett vátani a tv-re.
A sok mikrolagg miatt viszont feltettem a Win 10-et, 7 már jó régi volt. Hiba volt... legalábbis filmezés szempontból...
Na és innéttől kezdve kipróbáltam mind a 3 legfrissebb WHQL-t, nincs kép a tv-n. Viszont ha pl törlöm az nvidia drivert, akkor van, de akkor csak a tv-n, monitorra nem tudok átváltani. DDU-val csinálom az uninstallt mindig.
Ha csak a tv van rádugva, boot screen van, meg addig van kép, amíg megy a win töltés animációja. Amint feláll, semmi...Nem, nem akarok perndrávjról filmezni, többek közt ezért vettem a sz@ros 1070-et, a 4k 60hz miatt. A tv tudja, ez biztos.
Van aki tudna segíteni? Megköszönném!!!
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz szabadoslac #12507 üzenetére
-
AdluAn
tag
válasz szabadoslac #12505 üzenetére
Nem tudom mert már úton van Németországba.
Azért köszönöm