-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Something_
őstag
válasz Something_ #13195 üzenetére
-
boogie84
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz crowgun #13178 üzenetére
Sz kemeény, ez már rövid időn belül itt a második ilyen eset a gigával....nem véletlenül mondom (és no offense) de olcsó húsnak híg a leve...de hogy segítsek is:
Hasonló volt nálam a Sapphire Tri-X 290-el, ott is a gagyi műanyag kártyaborítás rezonált be bizonyos fokú ventiszázslék hatására. Mivel itt is műanyag a borítás és ugyanaz a szitu mint nálam erre gyanakodnék. Szégyen de egy kis papirgalacsint kellett a borda meg a műanyag ház közé ékelni, hogy megszűnjön a rezonálás.
-
Shaza
senior tag
Hello!
Milyen programmal lehet a kártya világítását állítgatni?
Az msi gaming app még mindig használhatatlan? -
AdluAn
tag
Evga 1080 ftw garancia ügyintézés:
Írtam már hogy elküldtem a kártyát garanciába mert 80+ fokos volt meg cicerget.
Múlt hét előtti héten pénteken elvitte a futár a kártyát amit múlt héten kedden átadott az evga németországi képviseletének. Ők csütörtökön bevételezték a kártyát az oldaluk szerint ahol nyomon lehet követni hogy hol tart az ügyintézés. Ma kaptam tőlük két darab emailt. Az egyik hogy ma délelőtt átadták a ups futárnak (leellenőriztem a csomagszámot és tényleg náluk van) a másik meg az új serial number. Megnéztem az oldalon ahol be van regisztrálva a kártya és már nem ipon a kereskedés helye hanem evga RMA és már ott is kicserélték a sorozatszámot. Halkan megjegyzem hogy egy alig észrevehető helyen megjelőltem a kártyát
Remélem a héten megjön és majd leírom hogy javult e a helyzet. Eddig látatlanban csillagos ötös az evga garancia ügyintézés -
salvation
aktív tag
De ez mi hogy elindul meg leállás elött megint elindul?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Jack@l
veterán
Ocsó ventik, lehet indításnál odaér a lapát a muanyag burkolathoz.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
s4hu|SyD^
addikt
Inkább cseréljék, mint javítsák. Valakinek volt hasonló problémája itt ezekkel a felpörgésekkel, valami szoftveres volt, talán NV panelban kellett valamit beállítani nem emlékszem már. Az a hang nagyon nem szimpatikus. Ahogy egyre többen vesznek olcsó Gigát egyre jobban állok el tőle.
Amúgy az el lett mondva, hogy a 980Ti párja majd a 1080Ti lesz/lenne, felesleges a többihez mérni, pláne ha olyan combos az a Ti.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
crowgun
tag
Sziasztok!
Másfél hete, Lecnél vásárolt Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming kártyám elkezdett hangos, kerregő hangot adni. A jelenség akkor figyelhető meg, amikor elindulnak a ventilátorok, valamint ha játék közben 50°C körül van a hőmérséklet, akkor újraindulgatnak ezzel a kerregő hanggal (a folyamatos újraindulgatást ki lehetne védeni custom fan profillal, de attól még a kerregés nem szűnik meg). Küldtem egy videót a garanciáztatás végett, amit itt is csatoltam, szerintem ez nem normális ez a hang és ki kell cserélniük vagy meg kell javítaniuk. Valakinek hasonló tapasztalata van ezzel a kártyával?
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz GeneraL_XTX #13172 üzenetére
Nem vitának szántam, szerintem sem éri meg lecserélni a 980 TI-t 1080-ra (1070-re meg pláne nem). Ettől én is nyugodtan lecseréltem a 980 TI Matrix Platinum-ot, mert kellett a több fps 1440p-be. Aztán, ahogy Laraxior is írta, ha lesz 1080 TI, akkor gondolkodás nélkül cserélek arra. Ilyen ez a hobbi. Amúgy meg csak a benchmarkok nem adják ki annyira a különbséget, erre akartam rávilágítani pár eredménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
A különböző Maxwell és Pascal kártyák összehasonlítását mellőzük! Nem lenne vele baj, a baj az, hogy ellenségeskedést és offolást hoz magával!
Köszönöm. A versus topikba szerintem mehettek vele, elfér ott.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Laraxior
titán
válasz GeneraL_XTX #13172 üzenetére
Hol a vita?
Egészséges versenyszellem.
Hozzátartozik a topikhoz az 1070/1080 összehasonlítása más régebbi VGAval. Örülj neki, hogy a pirosak nem rúgnak labdába... így legalább zöld a zöld ellen, családon belül maradnak.
1080 előtt fejet hajtok.. de hamarosan jön a Ti, úgyis eladjátok
De akármelyik OC-s, 1070 előtt nem... és igen, én gondolom, hogy jó ez a kártya, de a tesztek meg is erősítenek ebben. Legalább ha egyszer eladom, majd másolhatok be eredményeket*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Modst3R
senior tag
válasz ForRedGlory #13171 üzenetére
20% - ahogy mondtam, köszönjük h megmutattad
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz ForRedGlory #13171 üzenetére
Gyerekek ne menjünk már át megint 1070/1080 vs 980Ti vitába, ezerszer lerágott csont ez már....
-
ForRedGlory
félisten
válasz Locutus #13168 üzenetére
Kicsit én is önigazolásnak és ön meggyőzésnek érzem, hogy milyen király kártya és nem éri meg váltani. Sok értelmét én sem látom az itt lévő 980 TI vs 1070 vs 1080 összehasonlításoknak. Arról nem is beszélve, hogy 1080p nagyon kevés az 1080-nak és az 1070 is jó 1440p-re is.
GTA V: 92 fps vs. 118 fps
Battlefield Hardline: 69 fps vs. 87 fpsFenti két szám a KFA2 GeForce GTX 980 Ti HOF és a ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 alap eredménye ugyanazzal a tesztkörnyezettel, tehát 100%-ig hiteles. A többi összehasonlítást nem volt kedvem linkelni, ott van az oldalakon.
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz Laraxior #13167 üzenetére
- ja ez jó lenne , de belenézve a 980Ti topicban ritka az amelyik megy úgy mint a tied.... , és ha ebből a szemszögből nézed akkor egy szinten van az 1070és980Ti talán az 1070 a 8Gb miatt picit jobb
(#13169) ericdrawen74 inkább fogyasztásban
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
ericdrawen74
senior tag
Ha a gtx 1070 mellé bedobok egy gtx 970-et, "dob" valamit fps-ben?
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
Locutus
veterán
válasz Laraxior #13157 üzenetére
Persze, de neked HOF van, ami a 980TI-k között is a felső 1%-ban van tuninggal. És még abból is a brutál nukleár kim dzsongil approved edition
Nem is értem minek hasonlítgatod itt bármihez is. Az 1070-ből is talán az ugyanilyen HOF majd megveri, vagy eléri. Csak az 1070 fogyasztása ami biztosan sokkal kisebb azonos teljesítményhez.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Laraxior
titán
Jöhet bármi.
Én szívesen csinálok tesztet. Legalább összehasonlítjuk őket. Mondjuk nekem jelenleg nincsen fent olyan játék amiben van beépített bench program, de ha összebeszélünk, és rá is érsz, vagy akárki, akkor mehet a dolog.
Azért gondolom ez a topik is, meg a 980Ti topik is biztosan érdeklődve olvasná át, tanulmányozná át a teszteket*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
kenwood
veterán
válasz Modst3R #13164 üzenetére
ha az belefer,hogy minden harmaidk hozzaszolas egy 980ti tulajtol szarmazik akkor sztem felesleges offba rakni a 1070/1080hoz ajanlott procikkal kapcsolatos okfejteseket.
egyebkent,ha valaki megkerdezi,hogy megeri-e,akkor nem.
viszont ha a 30k nem a konyhapenzbol megy le,akkor azert jo az az i7.
van par jatek,ami kihasznalja a ht-t,es joval gyorsabb,mint az i5.
az viszont teny,hogy nem jellemzo,viszonylag ritka.
Csak ha pont arra a jatkera kattansz ra ...[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Modst3R
senior tag
válasz kenwood #13159 üzenetére
i5öm 4,5-ön ment, i7 4,6-on, gyárilag úgy van belőve h el lehessen adni az i7-et is, láttam 4690k-t 4,8-on menni, sőt valszeg kaby i5ök közül vagy mind vagy jó része tudni fog ennyit
bocs az offért
[ Szerkesztve ]
-
-
Jack@l
veterán
válasz Garsza #13149 üzenetére
nem. Huzz valamennyit rajta es teljesen jo lesz.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
kenwood
veterán
válasz Modst3R #13151 üzenetére
A HT valoban nem er 30k-t, viszont az alap es a turbo orajel is 500 mhz-el magasabb az i7-nel.
Ha nincs komolyabban megcibalva az i5,akkor azert jelentos lesz a kulonbseg.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Laraxior
titán
válasz assemble #13154 üzenetére
En ebben a topikban még nem lattam erosebb 1070-et az en 980Ti-mtől. (Meg van még pár a masik topikban amik elég jol mennek) Pedig figyeltem a Unigine Heaven, Firestrike,Timespy bencheket
De jöhet teszt, szivesen lefuttatom.
1920-rol beszelek,mert ha jol lattam akkor efelett már tenyleg erosebb az 1070[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Modst3R
senior tag
válasz xPraetoriaNx #13152 üzenetére
kb ugyanezt számoltam múltkor ki akk más is, ennek örülök
assemble
-tx-et nem, az marketing duma vt nem fogom megtalálni de vki itt ph-n kitesztelte, vagy ebbe vagy maxwell topicba ki is posztolta...[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz Modst3R #13151 üzenetére
Nem drágább ez se, mint sok hobbi... Csak társadalmilag kevésbé elfogadott (még mindig), illetve lévén itt egybe fizeted, "többnek tűnik"
De én úgy fogom fel, hogy pl nem cigizek, szóval az, hogy 3-4 évente elköltsem azt a pénzt, amit más pár hónap alatt szór ki tüdőrákra, szerintem beleférThere is no war. Only the harvest.
-
Modst3R
senior tag
válasz Laraxior #13150 üzenetére
bárcsak úgy lenne, 1070 már kb egy szinten van 1080 meg plusz 20%, bár ne igy lenne
drága sport ez...bár erre mindig azt mondom h drogra költenénk sokkal rosszabul járnánk
Szerk.:
Garsza
-én anno ugyan ebben a dillemában vtam, sajnos nem hoz sokat a HT, és 30k-t nem ér meg nagyon max 10k, akk ok h egyszer kiprobáld. biztos lesz most olyan aki ezért nekem esik de gamere i7 felesleges i5+költsd azt a 30at is vgara.[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
Szerintetek érdemes lecserélni a 4690k -m 4790k -ra? Ehez a kártyához?
Kb. 30k kéne ráfizetnem. -
Modst3R
senior tag
válasz LordAxwell #13145 üzenetére
Most megnéztem én is h majd össze tudjam hasonlitani a mostani 980tit az 1070 v 1080al még nem tom melyik lesz...de természetesen majd megosztom veletek
Am érdekes h valley xtremen full screenel indul heaven meg nem.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz LordAxwell #13139 üzenetére
Hát, Passmark szerint a te CPU-d (alapórajelen, gondolom) gyengébb mint az enyém szóval nem vagyok meglepve... Én félek is egy kicsit attól, hogy jól megveszem az 1070-et, aztán amíg nem rakok be alá (és tuningolok fel) egy 6600K-t addig nem nagyon fogom érezni, hogy ez a kártya amúgy majdnem 2,5x erősebb mint a jelenlegim...
There is no war. Only the harvest.
-
Jack@l
veterán
válasz keIdor #13132 üzenetére
https://youtu.be/r0fgEVEgK_k?t=758
Így meg is van mi az a nagy örömködés amd részen a doom-os vulkan gyorsuláson. Nem a vulkan a jó, hanem az opengl 4.5 driverük szar.
Az 1060 ugyanolyan jól megy mindkét apival...[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz LordAxwell #13141 üzenetére
Nem a pont a lényeg, hanem az FPS.
Amúgy ha húzod a CPU-t nőni fog az egész, ha meg a VGAt is mellé, akkor megkapod a 100FPS feletti eredményt ami reális*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
LordAxwell
senior tag
válasz Laraxior #13140 üzenetére
De nem az a lényeg, hanem, hogy -300 pontom van egy 6600K-hoz képest. Mondjuk ami 4.4ghz- en megy.
Húznom kéne a procin és akkor jó lenne.[ Szerkesztve ]
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
Laraxior
titán
válasz LordAxwell #13139 üzenetére
Az FPS az oké, de a felbontás kisebb volt, mert ablakban futott, majdnem 25ezer pixellel.
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Devilstudio
tag
heaven meg valley eleve elavult 2-3 eve.
De akkor most mehet a mindenki toljon le egy sima Fire Strike-ot.
Demoval mehet és a teljes eredményt toljátok be mert az lesz a mérvadó.
Kiváncsi leszek.[ Szerkesztve ]
Az adatvédelem halott, és a szociális média tartja a dohányzó fegyvert.
-
addikt
válasz Devilstudio #13136 üzenetére
Nem tudom, kérdeztem, hasonlítsd össze azzal, amit linkeltem. A két proci azért nem egy szint, csak azt tudom elképzelni, hogy a 6 magot nem használja ki az Unigine.
-
törölt tag
válasz Devilstudio #13133 üzenetére
A házadba beépítve jól mutat a Megatron. Nincs ezzel baj nem kell megsértődni.
-
addikt
válasz Devilstudio #13127 üzenetére
Ez i5 teljesítmény, biztosan jó az a proci erre?
-
keIdor
titán
Minden, amit tudni érdemes az új API-król, úgy elmagyarázva, hogy átlag felhasználó is megértse, ez után nem lesz bla-bla-bla érzése az embernek, érdemes megnézni!
Angol tudás szükséges!
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Macka
veterán
válasz GeneraL_XTX #13128 üzenetére
Szerintem nem az, sőt nekem az X4 kifejezetten tetszik.
-
Devilstudio
tag
válasz GeneraL_XTX #13128 üzenetére
A proci fel lett tolva 4,4ghz-re.
A vga-t ma fogjuk Overclockolni, de ez még az alap 2012[ Szerkesztve ]
Az adatvédelem halott, és a szociális média tartja a dohányzó fegyvert.
-
Locutus
veterán
PNY XLR8 1080
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Dyingsoul
veterán
válasz Dyingsoul #13116 üzenetére
Végre újra jó a GE!
Csak annyit csináltam vele hogy tegnap este ki-be jelentkeztem az alkalmazáson belül a google accountba, most egy másikba jelentkeztem be. Tegnap este még nem volt jó, ma reggelre viszont megjavult!
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz ForRedGlory #13119 üzenetére
Hát ahhoz képest a ~6600 pontom nem is rossz egy 1070-el nem?
-
ForRedGlory
félisten
válasz GeneraL_XTX #13095 üzenetére
Na megnéztem. 1080 Strixen az alap GPU score 7016, húzva meg 7400. Mondjuk kissé anti tuningos, 2025 Mhz felé nem nagyon megy.
-
Dyingsoul
veterán
válasz ScomComputer #13111 üzenetére
Nem értem mi lehet nálam, tegnap raktam újra a winfost és most feltettem egy comodo tűzfalat is de nem hiszem, hogy az az oka, kikapcsolom a tűzfalat, sőt teljesen kilépek belőle akkor sem tölti be a Driver oldalt.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Laraxior
titán
-
nagyúr
-
ForRedGlory
félisten
válasz GeneraL_XTX #13098 üzenetére
Jó-jó, bocs, telefonról néztem és csak a nagy számig látott el a szemem.
-
milan18
aktív tag
Zotac AMP- kártyákról van tapasztalat? Nme nagyon látom hogy bárki is venné pedig azt írják ha be regeljük a hivatalos oldalán akkor 5 év gari van nem?
-
Laraxior
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest