- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifer092
senior tag
Még anno írtam ide hogy "ciripel" az 1050Ti-m... Akkor a VGA "hibájára" gyanakodtam, ez már egy jó ideje így megy...
Tegnap véletlenszerűen ránéztem a GPU-z -ben a szenzorok fülre, és némileg furcsálltam hogy nem fut semmi és a kártya 60°C, GPU/Memória maxon... Indítom a CPU-z -t, proci szintén max 3.7GHz-en pörög ha kell ha nem... Na mondom itt valami nem oké... Nagyon nem. Folyamatokban semmi kiugrót nem láttam, minden optimális tartományban volt. Szépen ráengedtem egy teljes rendszervizsgálatot a gépre. Reggelre mire felkeltem kész is lett, és mit talált? Hát BitCoin Miner malware-t!! Mégpedig a Realtek driveremhez kapcsolódva.... Kiirtottam az írmagját is, gép restart, még egy gyors vizsgálat, semmit sem talált. A GPU/CPU egyből 3-600 Mhz-es tartományban megy, és 26°C-on. Nem mellesleg az iszonyat idegesítő és hangos "visítás" is megszűnt a kártya részéről, mert az nem ciripelés volt már amit csinált... Illetve a játékon belüli indokolatlan FPS zuhanás, beszaggatás is megszűnt...
Hogy mitől és hogyan és mikor került ez a gépemre lövésem sincs, nem torrentelek, ami játékom/appom van mind jogtiszta vagy free.
Gondoltam leírom, hátha később valakinek hasznára válik...
-
kisza25
félisten
válasz Lifer092 #805 üzenetére
hát igen, a bányász vírusok most a menők, mondjuk AMD-re jobban rá vannak állva, mert az bányászni jobb
facebookod van-e? na látod, meg is van, hogy honnan kaphattad, elég megnyitni egy olyan oldaltEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Lifer092
senior tag
Igen, a kerneljében is AMD-k voltak beleírva, de volt benne nVidia is egészen a 750Ti-től kezdve...
Az a vicc, hogy gépen nem nézek FB-t. Telefonról megyek csak fel néha, illetve Messengert használok. Gépről ha nagy ritkán fel is megyek az annyi, hogy megnézem az értesítéseket ami 99%-ban Assetto Corsa ( ) aztán ennyi. Na mindegy, nem tudom honnan jöhetett. Egy a lényeg, sikerült letakarítani így a gép ismét boldog. Meg én is...
Ettől függetlenül lehet hogy valóban valami weboldalból jöhetett, még ha az az oldal hivatalos, és normális oldal is. - Nem kizárt.
[ Szerkesztve ]
-
kutkut
addikt
Sziasztok! Van egy EVGA 1050 Ti-m. Elvileg félpasszív, gyakorlatilag viszont üresjáratban is pörög a ventije. MSI Afterburner szerint 35%-on, ugyanakkor a fordulatszámot 0-nak írja. Nem azért pörög, mert valami használja a háttérben a GPU-t, a kártya 27°C-os. Játék alatt (igaz, nem max. terheléssel) 58°C-ra sikerült felmelegíteni. (Ha jól tudom, kb. itt kéne bekapcsolnia.) Mit rontottam el? Kéne valami EVGA-s program, ami aktiválja a félpasszív üzemmódot?
Egyébként egy ASUS H61M lapban van egy i5-2400 mellett... Nem bűvészkedtem semmit, csak bepattintottam, és felraktam a legújabb drivert.
Ötlet?Meizu MX3 32GB
-
Dendytv
senior tag
válasz Lifer092 #805 üzenetére
Esetleg megkérdezhetem azt,hogy milyen progival csináltál teljes vizsgálatot ?
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
kutkut
addikt
Igen, ezt nem írtam, de szemmel láthatóan is pörög a venti. Egyébként pontosan erről lenne szó: EVGA GeForce GTX 1050 Ti SSC GAMING ACX 3.0
Meizu MX3 32GB
-
athomi
veterán
Minden rendben, mégsem állnak a ventik. Mintha nem lenne félpasszív. Amúgy a hivatalos oldalukon erről én semmi infót nem találtam, de a ph!-n elég egyértelműen azt írták félpasszív, lásd alább.
"Az EVGA GeForce GTX 1050 Ti SSC jó vaskos, duplaventilátoros hűtést kapott, ami alacsony terhelésnél teljesen néma, ugyanis nem pörgeti lapátkerekeit." Forrás.
[ Szerkesztve ]
-
Lifer092
senior tag
Sima Avast Free -vel, én azt használom. Nagyon megvagyok vele elégedve.
-
törölt tag
Jó az 1050 Ti 4GB....Ghost Recon Wildlands Highon megy 30-60FPS között. (1680x1050)
-
Dendytv
senior tag
válasz Lifer092 #818 üzenetére
Köszönöm szépen Most már akkor én is inkább áttérek erre Eddig nem használtam semmit ! Mert ugye az eredeti vírus védők nekem picit drágák voltak (Bár most látom,hogy valami 6000FT az alap felhasználású avast is 1-évre ) A kamu vírus védőkről tehát azok amik tört serial key el vannak azt hallottam,hogy kamuzik, hogy ő frissít meg keresi a vírust de ez nem igaz ! De ez most akkor nekem így marad
De lenne egy kérdésem !
Miért van az, hogy a GeForce-ben a megosztás fül az nekem nem működik ! Pedig működőt és most valamiért nem megy ! Pedig hasznosnak találtam és szeretném is használni ! Így néz ki az experiencem és itt látható az ,hogy a megosztás fül nincs bekapcsolva. De mikor bekapcsolom akkor meg ez az üzenet fogad ! Ez nem sikerült. Próbálja újra indítani a rendszert !Valakivel történt már itt ilyen ? VGA GTX1050 2GB OC
[ Szerkesztve ]
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
kutkut
addikt
Egyébként ez nem tudom, számít-e, de driver telepítésnél semmi "felesleges" (vagy annak vélt, pl. GeForce Experience) csomagot nem raktam fel, csak azt, ami PhysX-hez kellhet meg a drivert magát. Továbbá épp most tértem át AMD-ről... Próbáltam 7-es és 10-es Windowson (dual boot). Ugyanúgy pörög a venti.
Meizu MX3 32GB
-
-
weborgon
csendes tag
Ha nézem az általad megadott gyári linket:
EVGA GeForce GTX 1050 Ti SSC GAMING ACX 3.0
ott azt írják, hogy ez a kártya félpasszív (ha legörgetsz majdnem az oldal aljára, akkor ott részletezik az ACX 3.0 hűtés tulajdonságait és ott virít baloldalt a kék 0dB Operation felirat, ergo ennek tényleg félpasszívnak kéne lennie).
DDU progival le kéne gyalulni az összes régi drivert és maradványt és újrarakni a drivert. Ha nem válik be, akkor alaplapi BIOS -t frissítenék (nem mai gyerek ez a deszka), ha az se válik be, akkor valamelyik partícióra gyorsan feldobnék egy szűz-windowst és azon gyorsan lecsekkolnám, hogy pörögnek-e a ventik. Ha alaplapi BIOS frissítést követő szűz-windowson is pörög idle, akkor gáz van a kártyával, irány a gari.
-
Dendytv
senior tag
Közben most sikerült megoldanom a gondomat (gondoltam be írom ide is, hogy ha valakinek hasonló búja-baja lesz hát ha neki is segít majd !) Észre vettem azt,hogy az experiencem (amit a driver CD-ről telepítettem fel) 3.0.6.48-as verzió számú felnéztem a hivatalos Nvidia honlapra ahol az experienc fülben egy 3.3.0.100-as verzió számú van jelenleg. Mondom OK le szedtem az én full experiencemet driver-estől mindenestől,fel telepítettem ezt és azóta működik
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Palit GeForce GTX 1050 Ti KalmX Review
Frankó kártya. Ha van némi légáramlat/házhűtés, akkor terhelés alatt hűvösebb, mint az MSI Gaming változat!Kár, hogy nálunk egyelőre aranyáron megy. Ennyiért veszek egy alap, 50k HUF-os kártyát, és veszek rá egy Accelero-t, vagy akármit.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
athomi
veterán
válasz AxBattler #834 üzenetére
Azért megnéztem volna ennél életszerűbb szituban is, amikor a kártya egy házban van. Gondolom nem állt volna meg 83°C-nál a max. hőmérséklet, ami már nem túl egészséges.
Plusz a házventi a bordákra nem ilyen ideálisan fogja rátolni a levegőt, hanem szemből.[ Szerkesztve ]
-
Dendytv
senior tag
A Gigabyte GTX1050 2GB OC-nak kb hány fokon kell bekapcsolni a Ventilátoroknak ?
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
1050ti minibol melyiket érdemes venni?
Zotac-ot neztem ki eddig.
Raijintek metis classic házba lesz.Köszi
Üdv
Sanyihttp://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html
-
kisza25
félisten
válasz sanyi0627 #844 üzenetére
ha sfx tápot raksz bele 25cm-ig elmehetsz, nekem is az van benne, mostani képem nincsen:
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
sanyi0627
senior tag
Viszont most gondolkodok hogy lesz felette egy vinyo és merekedhet fent a házba a meleg.
A házban ez a konfiguráció lenne
G4560 54w egy id cooling vs40v3 mal hutve ez nem fogyaszt sokat.
Viszont van még 2 vinyo és egy SSD is.
Egyik alul másik felül közvetlenüla videokártya felett elég kevés hellyel.
Egy 12cm vetni nyomja ki a házból a meleg levegőt.
Így is mehet ez a kártya?Kisza
Ugyan az a táp és ház mint neked. Elestek tőled.[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock AMD Radeon RX 7800 XT Steel Legend 16GB
- Gainward RTX 2080 Ti Phoenix 11G videokártya garanciával
- Acer RTX 3060 Ti Predator Orion 8G videokártya garanciával
- MSI AERO ITX Rx 6400 garanciális 2026.2.11-ig
- ASUS GEFORCE GTX 760 DIRECT CU II OC 2GB DDR5 PCI-E DUAL DVI HDMI DP hibásan, bontásra eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest