- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam Deck
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #6606 üzenetére
Meglepően jól bírja.
+150/750-en ketyeg egy jó 5-6 napja és nem megy 68-69 fölé és stabil mindenhol, feszhez nem kellett/kell nyúlni szerintem érzésre, bőven jó a hőfok.
Annyi, hogy lentebb toltam az alsó ház front ventit, hogy jobban kapjon a kártya direktben a lamellákra.AC Valhalla 1600x900 medium preset ~45-47 FPS avg, 0.1min 22 max olyan 55-56.(nem 10 perc játékot néztem
)
CP2077 is egészen szépen fut 1080P Low egy jó stabil 30-as ha Lockolok (néha 24-25-re hajlamos ejteni a volumetrikust nem csípi...) vagy ott is 900P és 30FPS lock + medium, utóbbi kevésbé droppolja.
Nem egy csoda de nekem One S után felüdülés vizuálisan is, a 10600KF meg majd kap játszótársat vagy karácsony környékén (1660S / 2060) vagy tavasszal, kell még pénz mag is meg kivárok hátha jön egy 3050 vagy 3050Ti.
edit.: mondjuk ilyen idős kártyát ha nem legjobb cimbimtől veszem át tuti nem mernék OC-zni... főleg nem ha nem frissen én padoztam volna újra.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Ed3r_X_ #6319 üzenetére
Jaja igen, kb annyi a boost. De neten is találtam 1-2 vidit youtubon, ott is mind így ment.
Igen elég korrekt a hűtése is, hiába ez a két kis valami van rajta. Mondjuk azért súlyra is érződik rajta, van benne anyag. Majd kipróbálom valamikor hétvégén venti nélkül is.Köszi szépen, azt hiszem ez hosszú barátság lesz (bár az Rx460-al is az volt).
-
vakrepulo2
csendes tag
válasz
Ed3r_X_ #6302 üzenetére
köszi az ötletelést
úgy néz ki meglett a hiba
alkatrész cserélgetés közben egyértelműen kiderült hogy a vga kártya a hibás
ha az eredeti gép kapott egy 500w-os chieftech tápot, akkor is jött a hiba
ha -csak- a kártya lett átrakva egy másik gépbe akkor is jött a hiba
picit szívatos, mert:
- ha csak valami stresszelős programmal, pl aida64 vagy msi afterburn volt probálva, akkor nem jött ki a hiba
- 1 nap állás után ha frissen lett bekapcsolva a gép, egy ideig nem jött ki a hiba
- csak akkor jön a hiba, ha már egy ideje megy a gép és bekapcsolok vele valami játékot (annak mondjuk nem is kell nagyon erősnek lennie, pl egy war thunder vagy egy sims4 már kihozza)szóval úgy néz ki be van azonosítva, most jön a garanciális pöcsölés
ha ezzel kapcsolatban van jó tanácsotok akkor azt szívesen fogadom
köszi
vakrep -
athomi
veterán
válasz
Ed3r_X_ #6288 üzenetére
Bár több mindentől is előfordulhatnak újraindulások, de nekem akkor is a noname táp a gyanús.
Hiába 450W, a noname tápok jóval gyengébbek a számunkra fontos 12V-os ágakon, mint a minőségi társaik, ráadásul amit ráírnak a 12V-os ágakra azt is csak ráhazudják. Emellett silány minőségű alkatrészekből épülnek fel és nincsenek meg bennük a különböző védelmek. Lehet ráterhelt azzal a 70-75 W-tal amit a GTX1050Ti eszik és elég is volt neki, hogy elszálljon.Akárhogy is, ha gagyi tápról van szó (igazából nem tudtuk meg milyen tápról van szó), akkor a táp is cserés.
(#6293) sfshad:
Ahogy előttem is írták, mehet mellé nyugodtan. -
Csupingo
veterán
válasz
Ed3r_X_ #6288 üzenetére
Az a hiba tényleg kicsit gyanús, bár sok hibátlan amd kártya is "szemetel" így induláskor. A táp meg lehet 2500 W-os is, akár márkás is, ha éppen haldoklik. Mondjuk ezek az eseménynaplós bejegyzések is furcsák, driver hiba is okozhatja talán, vagy vga hiba is. Valószínűleg ez a 3 dolog lehet a pakliban, de ezt csak alkatrész cserélgetéssel lehetne szűkíteni.
-
vakrepulo2
csendes tag
válasz
Ed3r_X_ #6280 üzenetére
i3-8100
8gb ddr4
gtx 1050ti
1000gb hdd
gigabyte h310m
táp: noname 450W (nbase ház)egyébként elején játék közben azóta teljesen rendom bármikor képes kikapcsolni
a csatolt kép kockás hibáit leginkább újraindítás után szokta előadni
a még jó és a már rossz álapota közt nem volt sem hardveres sem szoftveres belenyúlás, azaz ugyan azokkal a játékokkal agyja meg magát mint amiikkel előtte ment (ráadásul nem is erős cuccok, mert sims4 és war thunder) -
athomi
veterán
válasz
Ed3r_X_ #6275 üzenetére
Tényleg nem. Konkrétan 2 ember rémlik a topikból, nekem például 1970 MHz körül volt a vége. Viszont hozzáteszem hogy az elején sokan - köztük én is - rosszul próbálkoztak, mert a GPU hőmérsékletének letornászásával nem foglalkoztak, miközben tudjuk, hogy a boost 3.0 órajele függ a GPU hőmérsékletétől is. 70°C-os GPU-val nálam se ment 1911 MHz-nél többet.
-
válasz
Ed3r_X_ #6073 üzenetére
A teljesítmény / fogyasztás mutatója elég jó a kártyának, alul lehet feszelni, a hűtése okés, és elég széles a kínálata, olcsó fapadostól (pl. Inno3D) a komoly felszereltségű darabokig (pl. Strix).
Mi kellhet még egy bányásznak?
A lényeg a megtérülés és a költségarányos hozam. -
válasz
Ed3r_X_ #6012 üzenetére
Kérdés, hogy melyik 1 ventis Ti-vel lehet ugyanezt eljátszani?
Most néztem: MSI Aero 2pin-es kábellel, feszültség alapon szabályozza a ventijét, azzal nem menne a PWM adapter. Kár, pedig annak jobbnak tűnt a bordája a Zotac Mini-énél, és D5-ös Giga-nál.(#6010) kisza25
Engem meg megeskettek, hogy egy alaplapi csatira csak ugyanolyan modelleket szabad kötni, mert a venti elektronikája bánhatja. -
válasz
Ed3r_X_ #6004 üzenetére
Nem VGA ventire gondoltam cserének, hanem rendes házventire.
Pl. van, aki 2db 120mm-es Noctua vezérlését oldotta meg közvetlenül GTX 1070-ről egy adapter segítségével.(#6005) kisza25
Igen, ez is egy megoldás, viszont így ugyanolyan modellt kell rá szerelnem, mint ami a CPU hűtőn, vagy a házhűtésen van. -
bul07
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #5834 üzenetére
Nem tudom megítélni annyira
De szerintem stabilabb meg több FPS-em lenne egy jobb processzorral, olyan úri huncutságok mint videó készítés játék közben eszembe se szabad jutni, egyből megáll a játék FPS beesik 10-20 környékére
Hogy tegyek be egy friss BF 1-es géphasználatot is
Jól látszik hogy a 1050Ti-be még van egy kis tartalék
Mondjuk nálam a 8GB memória is kevés, tehát egy proci csere meg memória bővítés hozhatna elég sokat -
-
-
AllTheBest
őstag
válasz
Ed3r_X_ #4948 üzenetére
Kis túlzással írtam ez igaz, de szerintem érthető volt amire ki akartam lyukadni... Engem személy szerint zavar ha akár egy kis hang is jön ki a gépemből, anno az MSI rx 480 gaming x-em annyira undervoltoltam, hogy komoly terhelés mellett is épphogy néha-néha felpörgött a venti.
-
bul07
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #3792 üzenetére
Én nem tuningolok, nem értek hozzá, meg kedvem sincs napokat tölteni azzal hogy miért omlik össze a gép
K proci vagy egy ezressel volt több mikkor rendeltem annyit meg megért a k-sGép ellen azóta nem játszok hogy van nettem
(#3793) carl18
Akkoriban ha jól emlékszek FX 8350 volt még képbe
8350 akkor 50e környékén volt a 6600K-t meg 79281Ft-ért vettem
Én balga azt hittem hogy az a +30e Ft megéri hogy sokáig lesz egy erős processzorom, meg elhittem a marketing maszlagot hogy az Intel a csúcs hát közel se ár arányban sose volt
És nem is sokkal gyengébb a 8350-es lehet bf1-be meg a 8mag miatt még jobban is jártam volnaNa de tanultam belőle sose többet Intel és akit lehet le is beszélek róla nem éri meg a felárat
Más játékkal nem játszok ha van egy kis időm akkor bf1 multi
Következő projekt valahogy kiszállni az Intel vonalról és a lehető legkisebb bukóval váltani
Na megyek megcsinálom a 560Ti hirdetést, amúgy hogy abban menyivel több anyag van mint a MSI 1050Ti-be
Mikkor raktam be a 1050Ti elégé nyeklett nyaklott, hiányzott róla a felső panel merevítő ami 560Ti esetén még ott van -
kisza25
félisten
válasz
Ed3r_X_ #2455 üzenetére
Nagyon egyszerű, akkor neked nem kell i5, én nem azt írtam, hogy nem lehet i5 nélkül élni.
Kiindulhatunk a legalacsonyabb gépigényű játékból is, de én azt írtam, hogy egy általános játékgép, ha mindennel akarsz játszani,16gb+ i5+1050ti, ezen minden el fog futni fps drop nélkül, kivéve amit sz@rul írtak meg, de az máson is akadni fog -
AllTheBest
őstag
válasz
Ed3r_X_ #2412 üzenetére
A vicc, hogy nálam is deepcool tesserractban volt a 760 és lesz a 1050ti is. Wf3 volt, hiába pasztáztam újra, hiába szedtem darabokra és pucoltam ki a hűtőbordákat, akkor se akart halk kártya lenni. Természetesen arctic mx4-es pasztát használtam. A 960 wf2-vel meglepően halk volt még oc alatt is, pedig nagyon nem akartam a 760 után megint giga-t venni.
-
athomi
veterán
válasz
Ed3r_X_ #1896 üzenetére
Nyomhatod neki nyugodtan, bár nem tudom mekkora értelme van. ROTTR alatt 4-5% teljesítményt nyertem az 1290 MHz-es GPU órajelhez képest egy 160 MHz-es tuninggal.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Last Epoch
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- PALIT RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL Eladó!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- Gigabyte RTX 3060TI VISION OC 8GB
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest