- Milyen egeret válasszak?
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
buherka
addikt
válasz
Boci_83 #38334 üzenetére
Nem vagy egyedül...nekem ezt művelte a 180.48-as WHQL.
Sokan panaszkodnak a 18x.xx-es driverekre, de a leksz@rabb ez a 180.48-as sajnos.
Szóval túrd le gyorsan a gépedről, mert ez csinálhatja a galibát.Fél évig a 169.21-es Omega volt a gépemen és semmi gond nem volt vele...mióta felraktam ezeket a friss gyári drivereket, csak szívok én is a géppel.
Lehet, hogy visszarakom az Omega-t és xaraok a PhysX-re(#38336) cellpeti...nem vagyok nagy MSN bajnok, de visszaigazolok
-
Dr.Én
veterán
-
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Boci_83 #27330 üzenetére
Így kell VGA-t venni: Megvárod, amíg lemegy az ára 20-30%-ot, aztán vársz még pár hónapot, amikor stabilnak tűnik, majd a következő nagy árcsökkentéskor megveszed. Azt szoktam mondani, hogy hülyeség várni, mert ha az ember 4-5 hónapig használta már a kártyát, és akkor vesz olcsón, akkor relatíve nem nyert semmit (ha kiszámoljuk a vételi és a majdani eladási árából, valamint a várható felhasználási idejéből az 1 havai költséget), csak nem volt gyors grafikus megjelenítője, de az ilyen zuhanások azért durvák. Végül is minél tovább használod, annyival kisebb lesz az 1 havi költsége, tehát hosszú távon nem buksz akkorát (kérdés: mennyi ideig tartod meg?). De buksz mindenképpen. Vagy a másik olcsó megoldás, csak a marketing ezt nem engedi a fogyasztó agyának: 2 éves konfigokon játszani 3 éves játékokkal Konfig is olcsó, játékokat is 2-3 ezresért megkapja az ember, és már lehet tudni, hogy a 100 királynak kikiáltott programból melyik 95 a szar.
-
buherka
addikt
válasz
Boci_83 #24873 üzenetére
Kipróbáltam...és natívban nálam 1360X768-at állít be.
Milyen TV-d van? Egyáltalán felismeri a TV fajtáját a driver?
Mert nekem kiírja, hogy LG LCD.D-SUB-on automatikusan 1280X1024-es felbonással indít a Win. az LCD-n, de azzal nekem nem olyan tiszta a kép. HDMI-ben sokkal élesebb és szinesebb.
Szerintem neked ott a driverrel lesz a problem...nem ismeri fel a TV-t szerintem
Próbálkozz másik driverrel -
buherka
addikt
válasz
Boci_83 #24865 üzenetére
Én használok HDMI kábelt.
32"-os LCD TV-vel (LG 32LC41).
169.21 Omega drivert használok és tökéletesen megy a 1366X768-as felbontás a TV-n.
Belépsz az NV driver-be és...
Megjelenítő->Sikképernyő méretarányinak módosítása->Átváltás a natív felbontásra...és láss csodát full-ban megy a TV.Ha fokzni akarod a dolgot az Egyedi felbontások kezelése-nél kipipálod a Kezelés HDTV-ként pontot és Alkalmazod
Ha fakó a szin akkor akkor állítasz az Asztali szinbeállítások modosítása menüpont Digital Vibrance csúszkáján kicsit felfelé.
Néha a játékon belül is át kell állítani a felbontást 1366-ra!
Én ezt a 3 menüt használom és nagyon durván néznek kia Game-kSok sikert
-
buherka
addikt
válasz
Boci_83 #24028 üzenetére
Ezt én is olvastam, de azért jó lenne tudni ezekről a z időzítésekről valamit, mert egyenlőre csak a nyers tényekre tudunk alapozni...másra nem nagyon.
A GPU-nál meg ki kell fogni a tuningos példányokat, ugyanúgy mint a prociknál, nem hiába kap a Gainward válogatott chipeket a GS. verziókhoz.
-
keIdor
titán
válasz
Boci_83 #23756 üzenetére
Simán használható rajta a két említett kártya, csak nem fog 3DMark csúcsokat döntögetni...
Én most élesztettem újjá a LAN Party-s gépemet:Asus A8N-SLi Premium
AMD Athlon X2 4800+ S939 @ 3GHz
2GB DDR @ 500MHz 2,5-3-3-6
Gainward GeForce 9600GT Golden Sample 512MBSzerintem nagyon fasza gép lett és olcsón vettem mindent. Gyakran járok LAN Party-kra és oda bővel elég lesz ez a gép 1-2 évig!
Sajátomat nem cipelgetem, mert féltem
meg nehéz is.
-
DRPCDoki
tag
válasz
Boci_83 #23386 üzenetére
Erre a tácsers dologra én is gondoltam, de 400W-os Chieftech-nél erősebb tápot nem tudok kérni senkitől, mert senkinek nincs. (enyém 420W-os, habár már van pár éves, a kézikönyvében azt olvastam, hogy 70%-os hatásfokkal működik)
Most szőrös kocka megy (meg a hasam is)
-
DRPCDoki
tag
válasz
Boci_83 #23383 üzenetére
Nem tudom, mert az az igazság, hogy már nagyon régóta ezeken a beállításokon használom a gépemet. Az előző karimmal (GAINWARD 7300GT 256MB GDDR2 (elég gagyi kari)) nem csinált ilyen se szőrös fánknál, se máshol. Jah és minden be van tesztelve elég tisztességesen. (több mint 8 óra ORTHOS 10-es prioritáson, memtest, atitool stb stb)
-
buherka
addikt
válasz
Boci_83 #23290 üzenetére
akkor már ez a Extreme verzió, kicsi magasabb feszen dolgozik...nekem vígan elég a 1.05V-ot is. Lehet, hogy már ezen megvariálták a tápáramkört és azért kell neki több fesz.
Az úgy tudom, azzal a dual Bios-t tudod aktiválni.
Ilyen volt a régi Galaxy-kon is az SLI csati mellett.
Két bios-t tudsz beégetni a kártyába...és ezzel tudod változtatni.
aztán ki dudja hogy ennél már mi lehet, de szerintem nem nagyon tértek el a régi megszokott dolgoktól -
-
Dr.Én
veterán
válasz
Boci_83 #23203 üzenetére
Hali
Innen Szörös fánk
-
buherka
addikt
válasz
Boci_83 #23184 üzenetére
Igen ha alapon használod, akkor akár le is veheted a jumpert...én is így használom, mert minden Game így is hasít vele.
Nekem 4 fokott esett a 2. variációhoz képest, pedig akkor sem volt húzva.
De mivel nagyobb feszt kap a GPU így jobban melegszik.
Valakinek úgy jött meg a kártyája, hogy a legmagasabb Vmod-on volt a jumper és nem értette , miért 50-55 fok alapon, húzás nélkül.
De nagy általánosságban 1.10V-ra van állítva a jumper amikor megkapod -
Andrej1
aktív tag
válasz
Boci_83 #22860 üzenetére
kiváncsi vagyok kiprobálom én is a kari nagyon friss 1 hete lett üzembe helyezve
felraktam az omega drivert mindjárt megnézem alapon és huzott állapotban mit dob
sajna a procit nem tudom huzni ebben a lapban amig abiték nem irnak 1 jo biost
szoval most csak az alap és a tuning közötti külömbséget vizsgálom -
buherka
addikt
válasz
Boci_83 #22759 üzenetére
Ezek a mai hardver cumók már olyanok mint a hímes tojás...csak rosszul nézel rá már be is adja a kulcsot sajnos. Csak jószándékból mondom, hogy ne tapizd a karit. Dolgoztam számtech szervízben 2 évet... Ott olyan követelmény volt, hogy még puszta kézzel meg sem lehetett fogni a hardvert, még beszerelésnél sem.
Csak antisztatikus kesztyűben melóztunk aminek gumírozottak az ujjai, állandóan leföldelve, hogy a ruhánk álltal keltett elektromosságot nehogy a hardverbe vezessük le.
Szóval csak óvatosan...gondolom te sem akarsz várni 4 hetet az új karira.
Pont most gyártottam itt az egyik srácnak gari matricát mert lesarkazta a G92-őt, hogy ne bukjon 70K-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Zelda Játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged