Új hozzászólás Aktív témák
-
gabesy
tag
A Test Drive Unlimited-et 1.66A patchel játszottam, sőt még a radial.cdb-t is töröltem mndig, mert állítólag az is okozhat fagyást. (Egy rakat TDU fórumban megfordultam) Sőt még az 1-(2) ms megállásokat is eltűrőm néha néha. De nálam lefagyott a gép. (kikapcsolt a moncsi) És ami igaz, az igaz. A ventifordulatszám növelésével megszünt a probléma mindegyik játéknál. Vagy a hűtő nem érintkezik rendesen a vidkarival, vagy nincs elég paszta nem tudom. (szétszedni még nem szedtem szét, de ami késik nem múlik)
gabesy
-
válasz
KTTech #27703 üzenetére
"Alapvetően olyan usereknek készülnek a driverek, akik nem informatikusok. Számukra jobb a honosított verzió. Mellesleg nálam, ha nem internationalt töltöttem le, akkor érdekes módon angolul települt... De ha jobban tetszik az ATI miért nem azt használod...?"
Azok az alapvetően hozzánemértő userek magyar windows-t használnak, international driverrel.
Tehát, ha szar az nvidia driver/support, akkor ne irjam be a problémát, a véleményemet és a megoldást? Hanem vegyek ATI-t? (egyébként szoktam ATI-t is venni, fele-fele arányban. általában a legjobb ár/értékű kártyákat vesze, gyártótól függetlenül. tudod, ÉN nem vagyok elvakult ;) )
Amugy, konkrétan neked irt az nvidia, h "ugyan magyarázd már ki a faszságunkat" vagy miért véded abszurd módon a céget?
-
jarlax
tag
Sziasztok!
Nem rég óta van egy Galaxy 8800GT-m HDMI-s változat, és az lenne a kérdésem, hogy terhelve hosszú távon 76-78 fok az még normális, vagy esetleg érdemes cserélni a hűtést.
Fagyás, kilépés eddig nem volt, pedig használva van rendesen. Assasin Creed folyamatos 4-5 óra játék, R6:Vegas2 is hiba nélkül ment eddig, CS:S alatt meg nem is megy 64 fok fölé. -
rup1u5
nagyúr
válasz
gabesy #27987 üzenetére
GTS-nél az az első, hogy amint a gépbe kerül, rivatunerrel be kell állítgatni a ventifordulatot. Te még jó helyzetben vagy ezzel az alap 43%-al mert az én EVGA GTS-em alapból 29%-os ventin állt és onnan nem mozdult soha sehova magától. Én azt tapasztaltam, hogy 85fok fölött kezdenek el fagyogatni a játékok ha húzva is van a kártya. Sajnos EVGA-n matricával van védve a hűtő csavarfeje a hátlapon, így csak garivesztéssel tudnám újrapasztázni.
Kacérkodom a gondolattal. Később lehet hogy rászánom magam és akkor kap a kártya egy kis MX-2-őt. Az biztos javítana pár fokot.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
gabesy #27987 üzenetére
én nem akarok vitatkozni veled de nem feltétlenül igaz amit mondtál. sokaknak van gts karijuk, ráadásul gigabyte és ugyanilyen hőmérsékleten és nekik meg nem fagyott.(test drive-nál javaslom használt az 1.66os patchet. az megszünteti a fagyásokat.) ráadásul az én gt-m(jó nem gts, de közel ugyanaz) akkor is ezt csinálta amikor már ac s1 pihent rajta, és ugyanígy ez alatt a 2 game alatt. és én is nem kicsit csodálkoztam rá hogy crysis alatt me semmi. nekem pl vissza kellett venni a gyári órajelekre, mert sajna az én karim nem bírja a tuningot. szal sztem nem szabad általánosítani ez minden gigabyte gtsre, mert ahány kártya annyi hibája lehet.
-
BalaNce87
addikt
csatlakoztam egy gainward 88gt vel, 100%os hűtés mellett kemény hang áradat fültanúi lehetünk
-
gabesy
tag
Sziasztok!
Szeretnék Veletek megosztani egy történetet, ami igazán tanulságos lehet. Birtokomba került egy Gigabyte 8800 GTS (G92) 512 (GV-NX88S512H-B) még valamikor március környékén és furcsának találtam, hogy az előző kártyámhoz képest elég halk, (MSI 8800 GT) de nem törödtem vele. Nosza. Új kártya, hát legyen új rendszer is. Felraktam a frissen vásárolt Windows Vista Home Premiumot (32bit magyar) és tesztelgettem a rendszert. Minden futott rendesen, bár eget verő gyorsulás nem történt a GT-hez képest, bár nem is vártam igazán. Aztán úgy 2 hete gondoltam fölrakom régi kedvenc játékomat a Test Drive Unlimited-et. De valamiért vacakolt a rendszer. Szabálytalan időközönként megmerevedett a kép, piros árnyalatba borult, és kikapcsolt a monitor, a gép viszont ment tovább, de nem tudtam visszalépni a rendszerbe (gondolom lefagyott). (Érdekes, hogy még egy játéknál előjött ez a jelenség ez pedig az Assassins Creed volt.) Nem hagyott nyugodni a dolog, és a végére akartam járni az ügynek. Megvettem az eredeti Test Drive U-t, de az sem segített a dolgon. Fölraktam a Vista service pack 1-et, de az sem volt gyógyír a problémára. Próbálkoztam különféle driverekkel (174.93 béta, Omega driverek, régebbi driverek, stb...) de mind hiába. Fölraktam az Xp-t, de ott is ez a probléma jött elő. Különféle memória tesztekkel próbálkoztam (Prime95, Memtest), de semmi. Szerencsére nem oly rég vettem egy Zalman MFC-2-es előlapi panelt, amely 4 hőmérsékleti sensorral is rendelkezik. Az egyik a videokarin volt, amely játékoknál elég magas felületi hőmérsékletett mért (60 fok!!!
) Nosza. Elő a Rivatunert, fix fordulatszám 100 %. (Alapból 37%-on ment és mint útólag kiderült soha nem ment följebb 43%-nál) És láss CSODÁT a fagyás megszünt.
Valamiért nem jó tehát a Gigabyte 8800 GTS (G92) 512 (GV-NX88S512H-B) automatikus ventilátor szabályzója. Csak 37%-on pörög állandóan. (Vagy csak nálam???) Azért érdekes, hogy a 3DMark teszt progiknál nem köpött a rendszer, még Crysis alatt sem. (Igaz érezhetően simábban fut most a Crysis-is, de fagyás itt sem fordult elő soha) Azért a TDU olyan program, ami izzasztja a rendszert, az egyszer biztos. Akinek tehát ugyanilyen kártyája van mint nekem (GV-NX88S512H-B) és hasonlókat tapasztalt, az tekerje föl egy kicsit a vidkari ventijét, és megoldódik a probléma.Üdv: gabesy
-
N95 8Gb
tag
válasz
juhi07 #27978 üzenetére
Mondd nekik, hogy: Sz@r vazze! Cseréljétek ki! Na jó, csak vicceltem. Vidd be a géped, és mutasd meg rajta a problémát. Macerás, de a leggyorsabb módja a szemléltetésnek. Valószínűleg valami registry-s balhé, és így hamarabb rájönnek a hibára. Esetleg próbáltasd ki velük a gépedet egy másik, ugyanolyan VGA-val. Nekem a lapom szarakodott. Bevittem, kb. 10 perc alatt megoldották a gondot garanciában, pedig nem is hardver hiba volt.(registry kavart valamit) Mondjuk nem IPON-nál történt, hanem kisebb kiskerben.
-
Macka
veterán
Kinek van itt GALAXY v-mod jumperes 8800 GT-je???
-
-
ntommy
csendes tag
a giga gyári zalman hütéssel job mint a zotac?vmit irjatok pliiz mert jeleznme kell
-
fagy53
nagyúr
válasz
hahajdu #27959 üzenetére
Úgy, hogy a táp látja el energiával az egész rendszert, minden egyes tagját. Ha vele valami baj van, hazavághatja szélsőséges esetben az egész gépet. Megbízhatónak és stabilnak kell lennie, mert ellenkező esetben rejtélyes hibák, vagy katasztrófák jelenhetnek meg.
Nem szabad éppen a tápon spórolni!ako127: a Giga GamerHUD programja jó tuning lehetőséget jelent
-
ako127
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb?
-Gigabyte NX88T512HP
vagy
-ASUS EN8800GT 512M 256bit GDDR3 Dual DVI? -
Macka
veterán
válasz
rumkola #27956 üzenetére
Az érdekes, hogy jumper 2-3 1.3 volt. Csak mert azért, mert LOAD állapotban felfele droppolnak 0.07 voltot. Azaz: ha 1.3 voltot adok, akkor terheléskor feldroppol 1.37 re. Akkor a GALAXY-n milyen kondik vannak? Csak mert az én refnyákos Gigabyte-om 1.25 beállított fesznél feldroppol 1.3-ra, és az OCP lekapcsolja a VGA-t.
Akkor a GALAXY-n hol tilt az OCP? És ha valóban 1.3 voltot pakol neki, akkor a Mark06 listán miért nincsenek előttem GALAXY-k? Mert 1.3-as magfesznél igencsak 850 körül kellene menniük.
Ki kellene mérni multival, mert nekem gyanús ez az 1.3 volt? Nekem Thermalright HR-03 hűtéssel 2.25 volton elmelegszik GPU Caps Viewerrel 76 fokra. Akkor 1.3 volton elég szerintük gyári hűtés? Na ne már????!!! -
ntommy
csendes tag
üdv! a kiszemelt kari egy Zotac 8800GT 512 MB. Tud valaki rola valamit? 45 k az ára ha minden jó hnap rendelem!
-
N95 8Gb
tag
válasz
rumkola #27948 üzenetére
Köszike! A tápomon van 2db 6 pin-ás VGA csati(SLI-hez), de csak az egyik ér le a kártyáig. (kicsit magas az Aurora
) A VGA-n, a második csatlakozóba az az átalakítós (2X4 pin-ből 6 pin) van dugva. Az ugyanannyit ad neki, vagy hosszabbítsam meg a tápból jövő 6 pin-ást? (kis barkáccsal megoldható)
-
Mr Sm!tH
tag
A tápomnak kevés ága van és szeretnék egy coolert rakni a vinyóimhoz, csak ugye elfogytak a csatik...
mind1 hagyom, a következő a táp lesz amit cserélek ezek szerint
-
N95 8Gb
tag
Galaxy 8800GT-n 2db 6 pin-es tápcsati + v-mod jumper van. Ha a jumpert átrakom a másik állásra, kell piszkálni az órajeleket (riva tuner 2.08)? Vagy a jumper azt is intézi? (Lehet hülye kérdés, de a régebbi alaplapokon jumperrel lehetett órajelet állítani. Ezzel is így van?)
-
Mr Sm!tH
tag
válasz
rumkola #27942 üzenetére
rosszul fogalmaztam, bocs!
A kártyán valóban egy darab 6 pines ajzat van amin kapja a póvert!
Inno karikhoz adnak egy olyan csatit aminek egyik fele a 6 pines dugasz(a kártyába való), a másik fele pedig 2 db tápcsatlakozó.a kérdés hogy kell-e két tápcsatit dugni rá vagy megy egyel is?
(remélem így már nem félreérthető) -
Mr Sm!tH
tag
Üdv uraim!
Valakinek van tapasztalata azzal kapcsoltaban, hogy egy 88GT-nek kell-e mindkét tápcsati?
Elég az egyik is, úgy hogy húzva van a kártya?
(nem próbáltam még ki mert nem volt időm) -
csokisbugyi
tag
és nekem melyik a jobb ?
-
Numcsi90
csendes tag
Tudom, hogy ez ostoba kérdés de azért felteszem. Szerintetek meik az előnyösebb?
BFG Tech 8800GTS 512MB OC
vagy
(SLI) 2db BFG Tech 8800GT 512MB OC2 -
csokisbugyi
tag
Sracok !
Érdemes ezt felrakni 174.93 beta ? vagy inkabb jobb a 169.21 ?
-
bugjack
tag
válasz
juhi07 #27925 üzenetére
Én mostmár mindent el tudok képzelni. Az nvcleanert használtad a driver leszedéséhez? Lehet, hogy egy régi hibás része bekavar. Ajánlott akkor egy win reinstall, és csak utánna menjen a gariztatás.
A törvényben az van megszabva, hogy "törekedni kell a 15 napos javítás betartására, bizonyos esetekben túllépheti ezt az időd akár 30 napra is, de erről 3 munkanapon belül értesíteni kell az ügyfelet" by fogyasztóvédelem.
-
juhi07
senior tag
válasz
bugjack #27924 üzenetére
De én kb 1.5 hete hozzták le a vgát akkor meg semmi baja nem volt !!
Amugy letöröltem a régi drivert és feltettem az omega drivert és ugyan az a baj a rinbow six nél és ugyan azt irja ki a GPU-Z nél..Ja meg a másik hogy felteszem a rainbow six 2 ött akkor nem indul el !! Pedig a másik XP-n simán elindult .
Amugy az is lehetséges hogy xp hiba van ??
Ja és ha most küldöm fel a vgát a futárra kb mennyi idö hogy kivizsgálják és kicserélik ? -
juhi07
senior tag
válasz
juhi07 #27920 üzenetére
Megnéztem a GPU-z vel a vgát és meglepödve ezt irja ki
-
juhi07
senior tag
válasz
BemAnyó #27885 üzenetére
Sziasztok
leszedtem az omegdrivert és nem történt semmi ..
a rainbow six uggyan olyan hibákat csinál...A többi játéknál meg ég nem tapasztaltam ilyet.
Mi lehet a gond ?? Milyen programmal lehet letesztelni hogy a vga jo vagy nem ??
Mert az xp telepitése elött nagyon szépen ment a rainbow six most meg nem ..Pedig nem tuningoltam stb.Ja és szerintetek enyi hiba miatt felehetne küldeni az IPON-nak hogy nézze meg ??
((#27882)
-
-
Macka
veterán
válasz
#54630400 #27903 üzenetére
Nem S1 hűtésem van, hanem TH HR-03. De volt S1-em is. A lényeg, hogy, a süniket felteszed, rányomod a nyákra óvatosan. Aztán mikor bekapcsolod a gépet, érdemes valamelyik szőrmókos teszttel izzasztani, hogy jobban odaragadjanak a sünök. Ezek ugyanis hő hatására köznek rendesen.
-
VR6-Fan
veterán
-
-
rumkola
nagyúr
Nem spirázzátok egy picit túl ezt a hűtés témát? Életemben nem vettem hűtést a vga-imra. Max rá egy 12-es venti a passzívra azt helló. De hogy 5ezreket költsek hűtésre....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- UHD filmek lejátszása
- Nintendo Switch 2
- E-roller topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Dell E5470 Core i3-6100 (hibás)
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged