Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hobby elektronika
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
GeForce Game Ready Driver 580.88 (WHQL) / Highlights
Itt az 580-as széria. 28-i build.
"Also, after a final Game Ready Driver release in October 2025, GeForce GPUs based on Maxwell, Pascal, and Volta architectures will transition to receiving quarterly security updates for the next three years (through October 2028). Our support lifetime for these GPUs reaches up to 11 years, well beyond industry norms. Also, we’re extending Windows 10 Game Ready Driver support for all GeForce RTX GPUs to October 2026, a year beyond the operating system’s end-of-life, to ensure users continue to receive the latest day 0 optimizations for new games and apps."
-
westlake
félisten
GeForce Game Ready Driver 577.00 (WHQL) / Highlights
NVIDIA Studio Driver 577.00 (WHQL) / HighlightsMindkettő 15-i build.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
bobalazs
nagyúr
Van itt preview driver.
-
bobalazs
nagyúr
NVIDIA DLSS Global Override Mode
Allow you to update DLSS games and apps to use the latest DLSS models.
DLSS Global Override Mode Recommend
NVIDIA GeForce R566.36 or later. NVIDIA DLSS version 3.1.11 or later. -
westlake
félisten
GeForce Game Ready Driver 576.88 (WHQL) / Highlights
25-i build.
#2837: Nem a következőtől. Vagy lehet hogy te is úgy értetted, hogy az 580-as lesz az utolsó széria, ami támogatja a Maxwell-t és a Pascal-t. Tehát lényegében a következő utániban szűnik meg.
-
core i7
addikt
Új driver érkezett a mai napon 576.88
-
westlake
félisten
Tudom, hogy ez a DLSS téma nem egyszerű, de többen fogalomzavarban vagytok. Legalábbis, ha én értem jól a dolgokat persze. Például: a DLAA és a DLSS. Hasonló, de különböző technológia. A lényeg, hogy vagy ez vagy az. Se a DLAA, se a DLSS nem valami olyan, ami a másik mellett (párhuzamosan) használható. Én talán nem is láttam még olyat, hogy ez a két dolog ne egy "legördülőben" lenne, szóval nem is értem, hogy valaki szerint hogy állítható be egyszerre. És még mindig: kellene már egy AI scaling topik végre.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2820 üzenetére
Igazából ezek a presetek amik jelentését meg kellene keresnem valahol, van belőlük elég sok és mind más. Mondjuk ezekkel nem hiszem hogy variálni fogok, ahol mehet a DLSS 4 ott vagy DLAA vagy Quality, esetleg Balanced.
-
R0GERIUS
tag
válasz
kolopele #2822 üzenetére
A DLSS 4 drágább, mint a 3 teljesítményben, de elvileg az a poén, hogy lejjebb mehetsz 1 preset-et és legalább ugyanolyan jól néz ki, azonos preset-en pedig jobban.
Hasonlítási alapnak, kissé sarkítva: DLSS 3 Quality == DLSS 4 Balanced
(A 2000-es és 3000-es kártyákon jelentősebb a költség, 4000-es kártyákon jóval kisebb.)DLAA kissé bonyolultabb eset, ott nem láttam még konklúziót és így arra se fogadnék, hogy DLSS 3 DLAA == DLSS 4 Quality.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Megnéztem kicsit tüzetesebben most az AC Shadows - t is, és most az appban ahogy beállítottam a DLSS 4 - e meg a DLAA - t tényleg tök mindegy mit állítok a grafikánál ezen opciók esetében, nem változik meg a kép, ráadásul ennél a játéknál úgy tűnik stabil. Mondjuk igazából az Indiana esetében panaszkodtak mások is, csak az már nincs meg hogy megnézzem, a DOOM befejeztével lemondtam a Game Passt, ráadásul a DOOM - nál meg sem néztem mi van ha változtatok, annyira jól nézett ki (bár abban úgy rémlik volt DLAA) hogy ahhoz nem is nyúltam.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Én a DLSS 4 - et kihagyom amióta az Indiana esetében a 60 fps - ből lett 40, de írnak is erről. Nem ér annyit, hiába kicsivel szebb a 4 mnt a 3, viszont a DLAA meg kifejezetten jó.
-
kolopele
nagyúr
válasz
R0GERIUS #2818 üzenetére
Akkor ha a játékban be van állítva a gyári DLSS 3 (ez a 4 nem oké valamiért, kevesebb az fps), és az appban csak DLAA - t állítok, akkor DLAA lesz a játékban attól függetlenül hogy nem írja ki? Mi van akkor ha meggondolom magam és átállítom mégis Quality - re, viszont az apphoz nem nyúlok? Akkor is a DLAA fog menni amíg vissza nem állítom az appban?
-
R0GERIUS
tag
"De, kell futnia az Appnak."
Nem feltétlen, mert driver oldalon tárolódik a felülírás, Nvidia Inspector-ral is helyettesíthető az app és azzal még a nem támogatott játékok is felülírhatók.
Az app inkább egy interfész/eszköz a driver beállítások módosításához ebben az esetben.
"Az App felülírja a játék beállításait, tehát amit ott beállítasz, azt fogja csinálni, függetlenül a játékban beállítottaktól."
Pontosan, és a játék nem tudja olvasni, hogy a driver hogyan írja felül a beállításokat, azért nem jelenik ez meg játékon belül. -
kolopele
nagyúr
válasz
pandras83 #2816 üzenetére
Érdekes, hogy mindenkinél más jelentkezik hibának, van akinél meg semmi. Az eddigiekkel nekem is bajom volt, kissé félve tettem fel, de eddig tényleg nincs gond vele, az app újra telepítése óta a dupla program felugrás is megszűnt. Felraktam a srácoknak is az új AMD drivert, pedig arról is írnak mindenfélét, de gond nélkül megy eddig. Mondjuk muszáj volt, mert egyik lurkóm DOOM - ozni akart, de fél perc és kifagyott a régebbi driverrel, sajnos van hogy ez miatt kell frissíteni.
-
kolopele
nagyúr
válasz
rumkola #2812 üzenetére
Mindenesetre ezt az app törlést, újratelepítést kipróbáltam, és egyelőre nem ugrik fel kettő a programokból, meglátjuk ez volt e a baj. Amúgy tényleg olvastam valahol hogy érdemes az appot újratelepíteni valahol egy DLSS 4 problémánál, azt még nem próbáltam ki jó lett e.
gejala: A háttérben futást azért kérdeztem mert pl. a VLC media playert ott optimalizálom, és nem kell futnia a háttérben, a programban viszont látni hogy át van állítva a hardveres gyorsítás, ami alapból nincs. -
gejala
őstag
válasz
kolopele #2813 üzenetére
"Ha az appban bejelölöm egy játékhoz hogy DLSS 4 legyen, meg legyen DLAA, az miért nem jelenik meg a játék grafikai beállításainál, ha elvileg tudnia kellene? Gondolom az appnak nem kell futnia a háttérben."
De, kell futnia az Appnak. Egyébként nem egészen értem a problémát. Az App felülírja a játék beállításait, tehát amit ott beállítasz, azt fogja csinálni, függetlenül a játékban beállítottaktól.
-
kolopele
nagyúr
válasz
rumkola #2812 üzenetére
Csak felraktam én is az újat, eddig semmi gond, talán egy-két dolgot kivéve ami olykor előjön, bár kérdés ez mennyire driver hiba. Van hogy megnyitom a böngészőt vagy valamelyik programot, és kettő nyílik meg belőlük, vagy előfordult már hogy leteszek valamit az asztalra, és nem tudom onnan megnyitni, csak ha nyitok előbb egy új böngészőt. A másik inkább egy kérdés: Ha az appban bejelölöm egy játékhoz hogy DLSS 4 legyen, meg legyen DLAA, az miért nem jelenik meg a játék grafikai beállításainál, ha elvileg tudnia kellene? Gondolom az appnak nem kell futnia a háttérben.
-
Sparti04
újonc
Sziasztok! Lefrissítettem a drivert az 576.52-re, ami teljesen megölte a Warzone-t. Eddig semmi probléma nem volt a játékkal, most pedig 1-2 perc után directx error üzenettel kidob. Teljesen hozzá nem értő vagyok, valaki esetleg le tudná nekem írni, hogy mi volt az előző driver?
-
kolopele
nagyúr
[link]
Ez már szégyen. Nem is emlékszem hasonlókra a régi időkből. -
kolopele
nagyúr
válasz
rumkola #2807 üzenetére
Akkor szerencséd van. Nekem olyan droppokat csináltak a legutóbbi driverek hogy borzalom. Egyébként rengeteg helyen azt javasolják hogy a 4xxx széria és alatta maradjon mindenki az 566.45 - nél. Én már nem merem feltenni egyik újat sem, mert nincs kedvem utána DDU - zni, megint visszatelepíteni a régebbit. Amíg ez jó és visz mindent ami érdekel marad.
-
kolopele
nagyúr
válasz
ribizly #2805 üzenetére
Még mindig az 566.45 a legstabilabb, ha valaki még nem váltott 5xxx szériára, akkor semmi értelme lecserélni. Most végzek a 4070 - nel többek között a DOOM - mal is, egyetlen röccenés nem volt eddig a játékban max. grafika mellett, totál stabilan hozza a 60 fps - t (nekem ugye több nem kell). Sajnos ezen driver óta szinte minddel voltak gondok. Egyedül a DLSS 4 - re nem lehet átváltani ezzel a verzióval még, de amikor felraktam az újabb driverek közül bármelyiket az fps számon inkább rontott, pl. az Indiana közel 10-12 fps - t is esett, azaz 60 - ról képes volt 50 - re is beesni, de írnak is erről, meg vannak összehasonlító videók. Mondjuk kíváncsi vagyok mikor sikerül egy olyan drivert írniuk ami végre jó is lesz, de ugyanez van most AMD fronton is, a 24.12.1. az utolsó normális.
-
westlake
félisten
válasz
westlake #2803 üzenetére
Nem értem, hogy a "main screen"-en miért nem a legújabb RTX verzió van kint. Meg azt sem, hogy mi ez a másik (573.24). Mindenesetre akkor az 576.52-es RTX is:
NVIDIA RTX Driver Release 575 R575 U2 (576.52) (WHQL) / Highlights
Nyilván ez is 16-i build, ahogy a többi.
-
westlake
félisten
válasz
ribizly #2801 üzenetére
GeForce Game Ready Driver 576.52 (WHQL) / Highlights
NVIDIA Studio Driver 576.52 (WHQL) / Highlights
NVIDIA RTX Driver Release 570 R570 U5 (573.24) (WHQL) / HighlightsA Game és a Studio 16-i buildek, az RTX pedig 13-i.
Ha már linkelted a notebook-os verziót is, akkor megemlíteném azt, amit már jó néhányszor leírtam itt: a desktop és a notebook verzió ugyanaz. Pontosan nem emlékszem már, hogy mikortól nincs különbség, de szerintem lassan 10 éve. Ha feltennéd az amúgy logikus kérdést, miszerint akkor miért van két "különböző" verzió, a supportnak címezd, mert én nem tudom. Feltételezem, van valamilyen szabály, ami erre kötelezi őket.
-
core i7
addikt
576.52 WHQL ki is jött
-
ribizly
veterán
válasz
westlake #2800 üzenetére
Ki is került:
Cikk pár kommenttel - https://videocardz.com/driver/nvidia-geforce-game-ready-576-52
Desktop - https://us.download.nvidia.com/Windows/576.52/576.52-desktop-win10-win11-64bit-international-dch-whql.exe
Laptop - https://us.download.nvidia.com/Windows/576.52/576.52-notebook-win10-win11-64bit-international-dch-whql.exe
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Motoros topic
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asustor NAS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest