Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- RAM topik
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
válasz
core i7 #2099 üzenetére
531.26 -t pár napja telepítettem, nincs probléma így marad ez. Amúgy is csak amiatt cseréltem drivert mert a BF2042 nem indult el csak ha frissítem az 531.18 -ra. Pedig az 522.25 volt a 3070 -re az egyik legjobb driver. Ha valaki az 531.29 -et felteszi mondjon róla véleményt.
-
core i7
addikt
Megis jött az utódja. No mármint nem a Hotfix ,hanem a WHQL 531.29 WHQL
Béta teszterek itt az időTesztelni
-
keneseig
tag
Üdv!
Valaki tudja mi az oka ha nem nyílik meg az nvcp? Gamma érték van beállítva benne így mikor felébresztem a gépet alvásból és túl világos a monitor már tudom, hogy nem indult el és nem is fog. Csak ha újraindítom a gépet. Legújabb driver de a régebbiekkel is előfordult. -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
tobias88888
őstag
Hát igen, egy picivel egyszerűbb lenne ha csak simán megcsinalnak ezt a teljesen alap featuret, ha már ott a hdmi port. Amúgy van olyan kábel ami egy USB-re irányítja a cec részt.
-
csiby222
aktív tag
válasz
tobias88888 #2087 üzenetére
-
tobias88888
őstag
Sziasztok! Próbáltam neten rakeresni, de nem találtam választ, lehet fel sem merült senkiben eddig a kerdes: hdmi cec támogatás van videokartyaknal? Gondolom nincs, pedig jó lenne egy mpc-t vezérelni akárcsak minimális szinten
-
bodo753
tag
Meglett a bűnös
Egy Sony tv-t használok kijelzőnek,amin külön be kell állítani hogy legyen-e VRR-vagy ne.
Eddig nem használtam,mert amd kártyával bugos volt.
És kiderült hogy azért nem volt kép,mert a kártya ilyen jelet küldött,miközben a funkció ki volt kapcsolva a tv-n.Amd-s kártyával érdekes érzékelte hogy a tv mikor képes ilyen jelet fogadni.
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot. -
Dtomka
veterán
válasz
bodo753 #2080 üzenetére
Oksa.
Ez azért elég szomorú, hogy nem kevés pénz költöttél a vga-ra és ilyen abnormális dolgok történnek. Miközben a picipuha erőlteti a népre a 11-et amivel nem lenne gond, de bosszantó ha gamer gép emiatt nem úgy szuperál ahogyan kellene.
3070 en van "csak" és az 522.25 drivert már 2x lecseréltem és sokkal rosszabb lett a bf2042. Elég gyorsan erőltetik a játékosokra a köv szériát, elég gusztustalan egy világot élünk sajnos. De aki nem hiszi majd a saját bőrén fogja előbb vagy utóbb megtapasztalni. -
Dtomka
veterán
válasz
bodo753 #2078 üzenetére
A win 11 egyik frissítése okozott némi galibát az nvida kártyákkal. Melyik verzió van fent a win 11-ből? Javaslom előtte tegyél fel minden update-t (integrált vga-val) majd utána tedd be a 3090 -et. DDU val előtte gyaluld a korábbi drivert.
Hirtelen ennyi jutott eszembeJa a végét nem értelmeztem, hiszen megvártad amíg a win 11 frissül.
Esetleg tegyél fel 1-gyel korábbit az 528.49 -nél, hátha zzal jó lesz. -
bodo753
tag
Sziasztok!
Erre a különleges problémámra keresem a választ:
Vettem egy msi 3090-es kártyát és a windows 11 által feltett driverrel ami a 456.71 tökéletesen működik.Viszont amikor próbálnám frissíteni az 528.49 telepítés közben elmegy a kép és újraindítás után sem.Csökkentett módból drivert letöröltem és visszatelepül az elöbbi,akkor megint jó.Próbáltam a stúdió driverrel is és egy decemberivel is,de ugyan ez.Kipróbáltam egy ssd-ről amin win 10 van,ott tökéletesesn felmegy a legújjabb.
Biost is reseteltem,újratettem a win 11-et,megvártam míg mindent frissít,de nem lett jó akkor sem.
Valami ötlet? -
-
csiby222
aktív tag
válasz
ledgeri #2068 üzenetére
MSI Afterburner is tudja GPU-Z is tudja. Én is simán játszottam a géppel akkor semmi baja nem volt. Sőt pár driver frissítést is kibírt aztán megtörtént vele egyszer utána már a BIOS-ban is ugráltak a feszkók, megmozgattam a csatit és helyre álltak. Szóval érdekes volt. Nem azt mondom, hogy neked is ez lesz a gond de van rá esély.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
csiby222 #2067 üzenetére
Hetente játszok 3 órákat egyben, próbálok demókat, amik közel maxra húzzák a gép fogyasztását (pl loading screen max fps) (fali fogyasztásmárő, és ventihang alapján), többszöri gép-szétszedés és összerakás is volt. Mindannyiszor csak akkor jön a crash, mikor újraraknám a drivert, és mindannyiszor akkor, mikor hallom hogy le lett választva a kártya-driver.
Egyébként: Hogyan kéne mérnem kártyába menő feszültséget terhelés alatt? -
csiby222
aktív tag
válasz
ledgeri #2066 üzenetére
Nekem ez kisértetiesen hasonlít arra ami a második gépemmel történt. Abba egy sima 1050 van frissítettem a drivert amikor újraindította telepítés közben a drivert sötét kép gép nem reagált újra indítás után teljes mértékben tönkre vágta a rendszert. A baj elég érdekes volt az egyik VGA-ba menő plusz táp csati valahol megvolt törve és igen össze vissza ugráló feszültségek voltak. Mivel egyébként is ki akartam cserélni a tápot ez volt a végszó. Táp csere után minden normális volt. Nézd meg Te is a fezsültésgeket, hogy terhelés alatt rendben vannak-e, vagy hogy nem-e lazult ki valami.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Mika1227 #2065 üzenetére
Most nem tudom mi van:
Utóbbi egy, de inkább másfél évben ha frissítek driver-t, akkor amikor lecsatlakozik a kártya gép "búgó hangszóróval" kifagy. Gép újra indítás után a driver-t aktuálisnak írta.
Most karácsony környékén gépújrarakás volt. Kis teszt rendszeren a wintelepítés utáni egybőli felrakott driver is fagyot. Állandóra szánt rendszeren a gép nem kapott netet mielőtt a driver fel nem ment rá, és akkor az felment rendesen.
A friss driver megint fagyott leválasztáskor. Újraindításkor (gép, és driver installer) azt írta, hogy a verzió nem változott. Gondoltam rápróbálok a "perform clean install"-ra. Elindult, újra akart indulni, ráböktem gép leáll,gép indul, és "driverbajos csakozódás", majd fekete képernyő közepette megjelent a windows bejelentezési képernyő jelszómezeje. Majd egy jelszórontás után bejött a háttér, és minden ami szokott, majd be tudtam lépni. Ezután fojtatta a driver telepítő, de a kép úgy fagyott ki, hogy a gép nem (hdd led még villantgatott...). Hagytam 7-8 percig, majd kellen force-olnom egy restartot (ház gombjával). Onnan betöltve win rendesen indult.
A fentiek után mondom ránézek, hogy felment-e a drive: Driver installert indítottam, majd ahol ki kéne legyen írva, hogy melyik modul van fent és melyik nem, azt írja, hogy nincs fent driver.... DE pl játék megy, OBS-es encode megy.Mi lehet most akkor? Illene egy DDU-val átmenni rajta, majd net nélkül indítva a wint felrakni az 528.49-et? Van egyéb egyértelmű hely, amivel megláthatom, hogy teljesen fent van-e a driver, csak az installer nem látja?
ja igen... 1060, win 10.... más kell?
-
Mika1227
őstag
-
tibaimp
nagyúr
-
westlake
félisten
válasz
core i7 #2061 üzenetére
Az AMD sem "úgy" csinálja. A első és a második szám valóban az évet és a hónapot jelöli, de a harmadik nem a napot. Az azt jelöli, hogy a hónapban hányadik darab. Ami persze a legtöbbször nem fedi a valóságot. Az NVIDIA verziószámai meg semmilyen szinten nem követik a dátumot.
-
westlake
félisten
válasz
core i7 #2059 üzenetére
Véletlen egybeesés. Egyébként melyik legutóbbira gondolsz? Az 528.02-t ötödikén adták ki. Egyébként pedig a 528.24-es driverből van már Studio, és RTX/Quadro is, mindkettő több nappal ezelőtti.
528.24 WHQL (Gamer)
528.24 WHQL (Studio) 01.23
528.24 WHQL (RTX/Quadro) 01.19 -
core i7
addikt
Sziasztok! Új driver 528.24WHQL. Jól látom ,hogy az utolsó két számjegy immár a napot jelöli ,amikor kiadják. Vagy véletlen egybeesés lenne!? Minthogyha a legutóbbi driver száma is megeggyezne a kiadás napjával.
-
westlake
félisten
528.02 WHQL (gamer)
528.02 WHQL (studio)
528.02 WHQL (quadro) -
GL820
tag
Hdmi-t használok, de van egy dp kábelem is, rádugom majd azzal.
Biosban minden gyári beállításon van, kivéve a ram, ott az xmp-t bekapcsoltam.
Wint már harmadjára raktam újra, de nem oldotta meg, frissebb vga driverrel ritkult a probléma csak, de nem tűnt el.
Másik gépben sajnos nincs lehetőségem kipróbálni, illetve másik kártyám sincsen csak egy régi gtx260.
Mindenesetre érdekes, hogy terhelésnél semmi gond, minden játék megy ahogy kell, valamint, hogy hol csinálja, hol meg nem, kiszámíthatatlan.
Köszönöm a tippeket, próbálkozok majd! -
Dtomka
veterán
Hm érdekes, még van 1-2 lehetőség.
►Monitor vga kábel csere
►GPU bios frissítés
►Alaplap firmwire update
►Alaplap default -ra állítás
►Másik gépben való tesztelés ill a te gépedben egy másik vga-t tesztelniEzeken kívül én lehet a Win-t újra telepítenem ha már semmi sem segít.
-
GL820
tag
Alapon megy. Hűtése a gyári, nem nyúltam hozzá. Játékok alatt soha nem csinálja, csak néha a win bejelentkező képnél. Gép indításnál nem csinálja, win betöltés közben se, csak mikor a jelszót kéne beírjam, akkor néha ilyenre vált a kép. És ami érdekes, hogy az előző kártya is csinálta, de az sem volt húzva sose.
-
GL820
tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Adott a következő vga: MSI Ventus 3x plus RTX 3080 10gb. A következő driverrel: 526.47
Néha előfordul, hogy a win10 bejelentkező kép helyett ez fogad:
Korábban egy régebbi driverrel sűrűbben csinálta, de most is előfordul. Valamint a korábbi kártyámmal / RTX 3070 ti / is csinálta néha.
Ha nyomok egy resetet, akkor utána minden rendben.
Lehet ez driver probléma? Vagy valami más? -
csiby222
aktív tag
válasz
Pista0001 #2045 üzenetére
Elméletben nem kellene problémát okoznia a Win10 jelenlétének. Esetleg azt tudom elképzelni hogy valami update vagy netframework verzió vagy visual C++ valamelyik verziója hiányzik a telepítéshez.
A driver release logjában ezt írja:
Itt a link hozzá: https://support.microsoft.com/en-us/topic/2019-sha-2-code-signing-support-requirement-for-windows-and-wsus-64d1c82d-31ee-c273-3930-69a4cde8e64fRequirement for Obtaining NVIDIA Drivers for
Windows 7
Microsoft now provides only SHA-2 signed drivers. If your Windows 7 system is NOT equipped to
detect SHA-2, you need to install the SHA-2 update support patches. For details as well as
accessto SHA-2 update support patches, see the Microsoft KBA "2019 SHA-2 Code Signing
Support requirement for Windows and WSUS".
-
Pista0001
addikt
válasz
csiby222 #2044 üzenetére
Egy másik SSD-n van Win 7 egyedül ugyanezen a gépen telepítve ugyanarról a telepítőről (Dell 3020 a gép, Delltől hivatalos recovery), MBR-rel (nem tudom, van-e jelentősége), ahogy a Win 7 telepítő létrehozza a dolgokat, azon gond nélkül sikerült telepíteni a felülírottak közül többet is (a legújabbat leszámítva a többiből a legrégebbit eredetileg, a másik kettőt frissítésként). Amikor a Win 10 mellé telepítettem, kiírta egy figyelmeztető ablakban, hogy lehetnek problémák, elképzelhető, hogy ilyesmire gondoltak?
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Van egy frissen telepített Win 7-em, és egy Nvidia driver telepítés problémám. A telepítő elindul, de a fájlok kicsomagolása után nem fut tovább, és a mappa is eltűnik azonnal, amibe kicsomagolta a drivert. Több driverrel is próbáltam (kb az utolsó 4 kiadott driver), ugyanaz. A Win 7 egy Win 10 mellé lett telepítve GPT meghajtóra, ha ez számít, teljesen legális, a kártya egy 1050ti. Szerintetek mi lehet a probléma?
-
Dtomka
veterán
válasz
westlake #2023 üzenetére
Köszi, hogy linkelted!
Korábban 2 hónapig semmi, most meg szinte hetente új driver. Ha valakinek van 3070 vga-ja nem kap kevesebb fps-t és nincs drop kérem jelezze. Meguntam már a kísérletezgetést. Szerintem ezek a driverek már inkább a 40xx sorozathoz készülnek, és azokon a kártyákon váratható gyorsulás\javulás. -
westlake
félisten
-
akerbis
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném az itt leírt dolgokat beállítani BFV-hez, mert egyelőre egy 750Ti van csak a birtokomban ás kellene az a kis plusz.
Nekem magyar a driver ami fent van, Nvidia Vezérlőpult a neve. Csak tapogatózok, hogy bal oldalt kiválasztom a 3D beállítások kezelése panelt, kiválasztom hogy tetsre szabom a BFV-t, aztán a lehetőségek magyarul vannak és nem tudom mik a megfelelők az esportos leíráshoz.
-
törölt tag
válasz
Jack Oneill #2019 üzenetére
Experience nem menti a beállításokat? Ha jól emlékszem régebben, amikor használnom kellett, akkor kellett hozzá fiók.
-
csiby222
aktív tag
válasz
Jack Oneill #2017 üzenetére
DDU mindent letöröl.
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok! Azt szeretnem kerdezni, ha DDU-val torlok regi drivert, az nem bantja a GF experience programot ugye?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2015 üzenetére
Én nem szoktam újra rakni. Simán leállítom a gépet, kikapom a VGA-t, be az újat és kész.
Amikor AMD --> Nvidia váltás volt, akkor csináltam úgy, hogy mielőtt kikacsoltam a Win10-et, letöröltem az AMD féle VGA drivert, majd VGA csere és a Win már az új Nv-vel boot-olt be és rakta fel magának, amit akart, majd azt frissítettem, ill. aktualizáltam már én "kézzel".
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Televan74 #2014 üzenetére
Sziasztok!
Videokari cserenel erdemes ujra rakni a drivert? Elvileg ugyanaz a driver valo a regi es az uj kartyahoz is. A regi 1050 ti, az uj 1660 super.
Illetve én használok MSI afterburnert, de csak arra, hogy a ventillator profilt allitom, ilyenkor az afterburnert erdemes letorolni, majd az uj kartyanal telepiteni?Jaj bocs, ez nem valasz akart lenni neked 😆
-
cyber86
őstag
válasz
tibaimp #2007 üzenetére
Ilyet olvastam én is, hogy 2 monitornál már nem kapcsol le. Elvileg 170-en megy mindig csak ami érdekes, hogy mikor megvettem a monitort akkor nem vettem észre ezt a jelenséget hanem pár napja mikor 1xre jött ki win update meg a 527.37 nv driver. És a másik, hogy 1080p-n leveszi a teljesítményt idlebe 170hz-en 1440p-be meg csak 165hz alatt de öcsém monitora 165hz-es és ott nem jelentkezik a probléma
-
tibaimp
nagyúr
válasz
cyber86 #2006 üzenetére
Ez érdekes! Olyat olvastam itt korábban, hogy valaki, ha jól emlékszem, 3 monitort kötött a VGA-ra, ebből az egyik 4k-s volt, és akkor csinálta ezt, de ott érthető volt. Egy monitor estén nem.
Hülyeséget kérdezek lehet, de a monitor idle-ben, desktop-on is 170Hz-en frissít? Mert akkor lehet az a baja a VGA-nak.
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Valaki találkozott már olyan hibával, hogy idle állapotban nem hajlandó a vga gpu és ram órajelet csökkenteni? 1 monitort használok win 11 és 170 hz-es monitor.
-
Dtomka
veterán
Az alábbi fórumon is vannak akiknél jelentkezik. Lehet teljesképernyőre kell beállítanod a játékban.
Estleg az experinece-t feladatkezelőből leállítani és utána újra elindítani.
Nvidia gforce experience FPS counter not working?
GeForce experience FPS counter not displayingDe ha nem megy semmikép akkor használd az MSI Afterburner-t.
-
westlake
félisten
-
Dtomka
veterán
válasz
MaxxDamage #1998 üzenetére
Ez így igaz
#1999 SteveS
Akkor kijelenthetjük, hogy nem hasztalan. Igen a win sokat fejlődött driver frissítések terén, a win 8 nál már észrevettem. A win 11 ezen a téren is tudott fejlődni, csak néha tulzásba viszi, mert van amikor feltelepíti miközben én szeretnék 1 újabbat instalállni#2001 tibaimp
Értem, köszönöm a részletes választ. -
tibaimp
nagyúr
Igen volt személyes tapasztalatom is vele, nem a saját gépemen, hanem akinek rendbe akartam tenni a gépét, eztán nem jött be....
Páran válaszoltak is helyettem, hogy mi értelme van ezeknek a programoknak, passz, mint az okos WC ülőkének kb. De semmi gond, nincs, ha Neked tetszik, akkor használd nyugodtan, csak fenntartásokkal.Az "eszközkezelőben vannak felkiáltójelek" kérdésére meg elég jó megoldást az az AIDA64, az ki tudja elég sok esetben olvasni, hogy mi hiányzik és akkor már manuálisan telepíthető az adott driver. Én ezt használtam sok esetben, főleg laptop-oknál, ahol van/volt egy csomó ismeretlen driver főleg még a Win7-8 idejében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- RAM topik
- Energiaital topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- World of Tanks - MMO
- Mercedes topic
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest