- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- RAM topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
A shader nem lehet sok... mert ezt az én nem emelt feszes GTX-em is megugorja 24/7 .Nekem pontosan így viselkedett amikor túlmelegedett... meglassult,sőt ki is fagyott a játék a kártya 2D-be váltott és restartig nem is volt hajlandó dolgozni 3D-ben,végsö esetben kék halál is volt (user error egy fránya IDE kábel felszorította a ventit).Én egy komoly monitorozást megnéznék a helyedben rivatuner,valahogy így mint a itt a bal felsöben...
-
TTomax
félisten
Én nem tudom nekem teljesen rendben van a 180.43... ez mitől lehet?
-
TTomax
félisten
válasz
slett27 #8960 üzenetére
Itt arról van szó,hogy a GTX260-at tartósan 24/7-re fel tudod húzni a GTX280 alaporajeles eredményeire,ehhez semmit nem kell tenned csak a rivatunert telepítened.A Radeont nem tudod...ráadásul hűtőt se kell cserélned,mert elég jó minőségű a gyári.
Hogy én miért váltottam...
Nos... először is volt egy HD3850-em.... hm hm...kevés lett... akadt ez is az is ... vettem egy 4850-et,amint kijött,azt már akkor is láttam hogy a HD4870 20% teljesitményért 50%-al drágább... rájöttem kevés lesz a kis Pentium,nem kínoztam tovább vettem egy wolfit... de az nem úgy ment egészen ahogy gondoltam ezért a P35-ös MSI lapom lecseréltem egy Giga mezei P45-re... de az akkoriban játszott játékaim akkor is akadoztak (Oblivion,Gothic 3) sebaj,gondoltam akkor veszek még egyet...
És itt kezdődtek el a gondok...Gondoltam egy HD4850 CF-nek simán bírnia kell egy 22"-os monitor natív felbontásba.... tehát le is cseréltem a monitort...
Sajnos a radeonok nem hozták amit vártam tőlük...Vagy szimplán nem ment a CF,vagy driveres bugok rontották a kedvem,a kaput az tette be amikor közben lakást váltottam és az uj lakásban jóval kisebb szobában kapott helyett a gépem... ugye nekem ez 24/7 megy,mivel a powerplay nem ment a radeonokon,igy iszonyat amit fűtöttek,még a házam is kivágtam 2X12-es xigmatek ventinek csak kimenjen a meleg....
Még talán ezt is elviseltem volna,ha a CF egy stabil 60%-ös többletet hozott volna,de sajnos nem hoz annyit az a maximum amit képes hozni... végül a Crysis tette be ami egy kártyával jobban ment mint 2-vel,viszont élsimítást sehol se láttam,viszont annál több villogó textúrát...Jut eszembe,közben azért a CF miatt vettem egy cirka 60ezeres DFI lapot is,nehogy az legyen a gond...
Egy szép napon (tényleg szép nap volt) megláttam egy jó kis akciót a GTX280-rá,figyelgettem egy ideje a teljesítményüket elég meggyőzőnek tűntek... amikor a cirka 72ezer forintos árcédulát megláttam döntöttem a radeonok menniük kell... egyre azonnal volt vevőm a másodikra rá 2 hétre (korrektül el is buktam a 2DB S1 hütés árát) .
Az idö eddig engem igazolt,az azóta kijövő játékokban szinte mindenhol voltak gondok az ATI drivereivel... FC2 (a második patch után se az igazi )BIA HH (nem tudom látszanak -e már a kocsik esőben) és most a CoD5-ben is már látom az ATI tulajok driverbugjait...(pl körberajzolt víztócsák...)
Én aláírom hogy a Radeonok fejlettebbek technikailag,azt is látom hogy NV oldalon sem tökéletesek a driverek... csak amióta megvan GTX azóta értem én is mi az hogy nincs szükséged fraps-ra...mert nincs,mert mindegy mennyi az fps, a játék folyamán stabilan ennyi marad,és nem lagol nem döcög...sajnos ezeket egy grafikonokból,és tesztekből nem lehet látni.
Elnézést a hosszú irományért.csak valahogy azt próbáltam meg leírni amit sokan nem értenek,ha valaki sokat játszik akkor Nvidiat vegyen,mert mire elavul kb 3 generáció lemegy...meg lehet nézni a 8800 Ultrákat a mai napig...2évvel ezelőtt aki megvette az a mai napig gond nélkül játszik.. a GTX280 is ezt fogja tudni 2évig,igaz hogy két HD4850 ára,de azt évente le is kell cserélni,arról nem beszélve hogy sosem lesz egy olyan VGA-d ahol teljes mértékben élvezheted egy játék grafikailag nyújtott élményeit...Huu ezt OFF raktam mert kicsit hosszú lett...
-
TTomax
félisten
válasz
Casanova* #8923 üzenetére
Én éppen ezen mérgelődök,na nem az fps-en számokon hanem a játékon... gtx280-al olyan 80-150 fps... 1680X1050 minden maxon... de valamiért nagyon izzasztja a VGA-t
A jaték pedig szerintem egy borzasztóan összecsapott fércmű....a CoD4 se volt tökéletes,azon csak rontottak.. minden tekintetben -
TTomax
félisten
Majd jöttök ti még vissza... a CCC legyen veletek,meg egy fél üveg barackpálinka...
-
TTomax
félisten
válasz
Motion_Blur #8899 üzenetére
Te áruló,ne is lássalak
-
TTomax
félisten
válasz
Firestormhun #8866 üzenetére
Tényleg szubjektív vélemény,hiszen te magad cáfolod meg amit írsz...nem 10fps difik vannak itt,max krájziszban...ott meg ugye az éppen nem semmi...kíváncsi vagyok milyen felbontáson használod te a GTX-et,mert a 22"-os monitorodon natívban igen nagy difi van egy 8800GTX vs GTX280 között....
-
TTomax
félisten
CoD5 80-92fps,és jobban izzasztja a GTX-et mint a krájzisz
,még sosem hallottam 100%-on a ventit,de most ott fütyül,nem mondom van hangja...
1680X1050,4X élsimi,max AA,minden fullon... szerintem jó kis jaték,de még az elején vagyok -
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #8805 üzenetére
Tudom,UT3-ban többet is látsz
Ide ennyi jutott
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #8803 üzenetére
Nem mondod,hogy az asztalokat nem lőtted darabokra?????
-
TTomax
félisten
válasz
Zsozsooooo #8766 üzenetére
7950GX2 volt az... ha meg meg vagy elégedve akkor le is írtad a választ a kérdésedre...
-
TTomax
félisten
válasz
HoReSz1975 #8762 üzenetére
Ennyit az összes multi GPU-rol... hányan leírták már ezt,és mégis az összes tesztben toronymagasan hozzák,hiába el kell adni...ennyit a tesztekről...
-
TTomax
félisten
Pedig kizárásos alapon csak az alaplap marad... azzal,hogy a másik sinbe is ugyanezt produkálja,csak az lett kizárva,hogy a sin ép... de alaplap attól még nem biztos,hogy jó...
Pedig sajnos nem túl sok választásod marad esetleg ha tudsz szerezni kölcsön egy lapot,vagy van ismerős gép a közelben akkor alkatrész cserélgetéssel biztosra ki tudod zárni hogy mi a hibás...
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #8700 üzenetére
Ezzel a programmal tudod a színprofilt aktiválni...
Itt pedig jópár használható ICC van samsungra,többek között neked is...
Az Nvidia vezérlöpultban a gammábol vegyél le 10%-ot,a samsung menüböl pedig válaszd a "gamer"-t ennyi...
Baromi igényes... nem is gondoltam volna,hogy ennyit jelent...Szívesen
-
TTomax
félisten
Tudom nem ide tartozik ,de bekalibráltam a samsung monitorom színeit,találtam egy jó ICC profil...hát... Nagyon szép képe van ...
-
TTomax
félisten
válasz
schwartz #8693 üzenetére
A baj az,hogy az eddig jól működő ATI powerplay,most éppen az RV770-en nem nagyon megy... a GTX-en meg igen...nincs fogyasztás merőm,de kicsi szobám az van...a GTX280 nem fűti fel annyira mint egy darab HD4850 tette anno...kettővel ne is mondjam mi volt... alsó gatyában lehetett csak megmaradni..és még valami... amikor a GTX melegszik akkor azt terhelésre szép lassan komótosan teszi...a radeon viszont (S1-el) hirtelen tette,egy pillanat alatt 30-40!!!!!! fokot melegedett... erre értem én hogy hirtelen melegszik,lesz ott még gond a gari után a ref hűtősökkel,tudod.amikor már jó tele lesz porral,esetleg megszorul a venti... a GTX ezt túléli a hűtője miatt is meg amúgy is mert véletlen én megtapasztaltam mi van akkor ha nem megy a venti (Egy idióta merev IDE kábel hurkosan megszorított a venit
)... elkezdett brutál lassulni,majd 2D-be állt... de az XP NEM fagyott le...kiváncsi lennék egy radeon mit lépne ha így járna,gyanítom gari...
-
-
TTomax
félisten
Gyanítom igen...Azért gratuálok a GTX-hez nem hiszem,hogy meg fogod bánni a BIOS-ban minden t adj meg kézzel ami PCI-E... minek raknak ilyesmit bele...meg van egy opcio még ahol beállithatod az elsődleges grafikus portot PCI,vagy PCI-E..azt is rakd PCI-E-re... amugy nézd már meg kérlek a hömérsékletét a VGA-nak amikor így szétesik a kép...mert nekem amikor a GTX lassul meg igy szétesik a kép akkor bizony 85 fokos...
-
TTomax
félisten
Nézd csak meg az alsó slotba is,elvileg egy kártyánál az is teljes értékü...ugye most a felsőben van a GTX? mármint az északi hídhoz közelebbiben???Eszközkezelőben amúgy sárga kérdőjel ugye nincs?PCI-E frekit add meg BIOS-ban fix 100Mhz-re...
GPU-Z,ja az úgy rendben van....
Valami nekem az súgja,hogy a felső PCI-E csatid odavan... szerintem ha átrakod a VGA-t a másikba akkor minden okay lesz,ha ez így van akkor van egy garis lapcseréd... -
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #8622 üzenetére
Megmondom őszintén nem vagyok otthon a MP-ben...az itt ingyé van,vagy az is fizetős?
Szerintem amúgy ez ugyanúgy jó aMP-hez is,,,vagy nem tudom az engine ugyanaz.. -
TTomax
félisten
mindjárt feltöltök egy-két havas pályás képet....
nagyon kemény ez a warhead mod... csak ne lenne ilyen lassú a feltöltésem -
TTomax
félisten
válasz
strebacom #8615 üzenetére
öhm...mármint XP?
más...
aki warhead-ezik az ugyan nézze már meg ezt a config fájlt,mert a szemem törölgetem olyan jól néz ki.... nyílt téren 50-60fps... épületben 60-100fps..persze élsimi nélkül,csak simán be kell másolni a játék mappájába... mintha nem is ugyanazt a warhead-et látnám....
[link]
Ha nem tetszik csak kitörlöd a config fájlt és viszlát... -
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #8611 üzenetére
A Crysis alapjáték szerintem 64bites Vistán a leggyorsabb,vagyis radeonnal ott volt a legjátszhatóbb a warhead meg XP-alatt szebbre tweak-elhetö mint Vista alatt bármikor,és nekem pl ultra über-brutál beállitás mellett is 30-35fps,de az amit látok semmihez nem fogható egyenlőre... az egyik angol munkatársam eljött és hát mutogattam neki mikkel gémelgetek.. BIAHH,CoD4,UT3,GRID,FC2...de amikor a Warhead-et elindítottam,úgy szedte össze az állát... szó szerint ennyi csúszott ki belöle... "so real".... és ez DX9...
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #8609 üzenetére
Olvasd vissza kérlek az utolsó 10 hozzászólásod... nem, nem kell isteníteni semmit, a 280 még a leggyorsabb egy magos kártya .... és egy jó darabig ehhez fogtok mindent mérni mint annak idején a 88ultrához... a DX10,meg 10.1-et pedig én speciel Vistastól meghagyom annak aki igényli...amíg DX9-ben ilyesmiket látok minta warhead és ezt nem übereli semmi addig nekem az bőven jó....
-
TTomax
félisten
Ez a warhead milyen jól néz ki DX9-ben... pffff....
-
TTomax
félisten
Hogy ez a GTX280 milyen brutálisan erős DX9-ben...Úgy esett,hogy beállt a 40-es teszt vinyóm,lehet a virágboltos FC2 nyírta ki,még nem tudom.Felraktam gyorsan egy SP3-as XP-t,és megint elcsodálkoztam azon mire képes GTX DX9-ben XP-n...és az,hogy én pl a Warhead-et szebbnek látom így... Azt hiszem a Vista ki fog maradni az életemből,mert egy csomó dolog nem úgy megy ahogy kellene Vistán mint XP-n már egy Rivatuneres ventiszabályozás simább...és gyakorlatilag 50-80%-al több FPS-em van számomra hasonló látványvilággal...el is döntöttem amig a GTX van addig XP-n gémelek.... na befejeztem az offot... csak mindig megdöbbenek amikor XP-t indítok ezen a gépen,hogy a szuper Vista mennyire eröforráspazarló....
-
TTomax
félisten
válasz
szucsinka #8506 üzenetére
Nekem az első Giga 4850-em simám megfőtt gyári hűtővel ... nem bírta a furmárkot... kicserélték... de csak nem ugy ment minden mint ahogy gondoltam... na erre vettem még egyet... akkor is vacakolt ,a P45-ös lapomra gyanakodtam... erre vettem egy X48...akkose akarta az igazat ... na erre berágtam eladtam őket... a két kártyán elbuktam a két S1 hűtő árát... akkor vettem,a GTX-et... azóta öröm é boddáttááááá....
-
TTomax
félisten
A RAM-oknak adj egy kis feszt azért kapcsol le mert gyanitom az nem stabil.Alapbol a giga lapok 1.8V-t adnak és az 1066-os ramoknak az egy kicsit kevés.Ha mégsem ez a gond akkor nézd meg a többi feszt is,mert elég szépen droppolnak azok a lapok... a tápodat nem ismerem,elvileg elégnek kellene lennie,de azért nézz utánna a tápos topicban tényleg tudja-e az 550W-t...ha nem akkor lehet az is gond akár....
-
TTomax
félisten
válasz
Motion_Blur #8451 üzenetére
Gratulálok
-
TTomax
félisten
válasz
Laraxior #8447 üzenetére
Na ezzel vitatkoznék,hötermelése valóban nem több,viszont nem melegszik hanem hirtelen "felizzik" amikor munkára van fogva,szerintem a 800SP amikor beindul akkor hirtelen nagyot füt,és ahogy az ATI-t ismerem megint lesporolják a normális hütést.Meg fog maradni a "rezsó" effekt...
-
TTomax
félisten
válasz
Motion_Blur #8423 üzenetére
Khm...khm... hétfön válaszolok,addig probáld meg,hátha jobban is megy a procid mert ez kevés lesz
-
TTomax
félisten
válasz
rumkola #8396 üzenetére
Már a DX10-el is az volt a gond,noha gyorsabb,X%-al de csak olyan rendszeren futathatod ami 2X%-al lassit
és akkor optimalizáljuk...
És akkor arrol nem beszélek hogy semmi radikális látványvilág változás?Akkor minek az egész?Majd Esetleg valos DX11-nél vissszatérhetünk a kérdésre... lehet én is visszarakom az XP-t megint... mindig befaragok a vistával... ha lenne normális 64bites XP ugye.... -
TTomax
félisten
válasz
Laraxior #8383 üzenetére
Most nem érted,vagy nem akarod?
Dehogynem...
(#8380) Myers
Bundás22 ha jól rémlik... még mintha vicc is lett volna hogy a 21-et elötte lelötték?
Jut eszembe... Vmod nincs???Utol kéne hegeszteni démárkokban a 4870X2-t.... még azt nem tudom mivel kellene lehüteni,de valamivel biztos le lehet... szerintem 1,25-1,3V VGPU-t simán birna ha birnám hüteni... mit mehetne? 850?
Én annyira nem sajnálom a GTX-em... -
TTomax
félisten
Mindig azon merengek,hogy nektek nincs bajotok?Problémátok?Tudjátok mire gondolhatok... ha nem sugok,irok pár pár sort rola...
-Most telepitettem nem indul....
-Mivel lehetne szabályozni a ventit?
-Telepitettem,de néha meg-meg akad,lehet a procim a kevés?
-Felraktam a 8.10-est,de nem lett jobb söt..most meg nem tudom visszarakni a 8.9-et..
-Nálam már a hotfix-szel is rosszabb, mint a sima 8.10-zel
-A következö pályán ahol asik az esö,nem látok semmit...
Na jó befejeztem a gonoszkodást
-
TTomax
félisten
Szerintem a GTX 290 nem arrol szól,hogy olcsobb lesz a GTX,vagy sokkal jobban fog menni,csupán arrol van szó,hogy több pénz maradna az NV zsebében,mert olcsobb lenne elöállitania...
-
TTomax
félisten
válasz
Foglalt név #8161 üzenetére
Én kérek elnézést ha kissé heves voltam
-
TTomax
félisten
válasz
Foglalt név #8156 üzenetére
off-ban is van....
HA már törölted... Dead Space minden maxon 1680X1050 200-260fps... a szokásos beállitások---700/1485/2500,proci 3,6Ghz,Vista64
ezt is offban merem leirni,de lehet akkor is törölve lesz...mondjuk az összes VGA topicban éppen a dead space a téma,hiszen mi máshoz is lehetne kötni..örül mindenki hogy ilyen szépen megy,és hogy ennyire ütös a Dx9-es grafika...mondjuk ezen én is csodálkozok... mindek ide dx10????
-
TTomax
félisten
válasz
Croft-21 #8147 üzenetére
Nekem mindkét radeonom ez volt,máshogy nem fértek volna el CF-be semmi gond nincs a turbo modullal,éppen elegendö levegöt szállit,és cserébe hangtalan mert nincs kerete,nyugodtan megveheted.KB 37 fok volt IDLE egy 12-es ventivel ezzel kb 45 fok és terhelve is kb 10 fok volt a difi a 12-es javára,ettöl független böségesen elég volt a turbo modul is...
Jut eszembe,nem értem milyen egy darabrol beszélsz,ezt csak igy lehet kapni párban,2x80mm... a lamellák közé kell a lábait beszurni és a láb végén van egy kis karom,hogy ne csusszon vissza...beszerelve igy nézett ki...
[link]
[link]
[link]
[link] -
TTomax
félisten
válasz
Croft-21 #8141 üzenetére
Az teljesen rendben,a legjobb VGA hütö,és a 8800GT-re rá is megy...járt már a kezemben igy összerakva...egy 12-es revoltec vagy noctua ventit gyogyits rá gyorskötözövel és meg leszel vele elégedve.. még van egy két dolog amire kell borda,érdeklödd meg a topicjában mert nem csak a GPU-t meg a memokat kell hüteni...én ha jol emlékszek én még félbevágott memoria bordákat is láttam azon ami a kezemben volt,hogy mit hütött azt csak sejtem...gondolom a VRM-et...
-
TTomax
félisten
Szerintem idén nem lesz belöle semmi...már lenne valami hir rola,szivárogna innen onnan az infó
(#8114) Croft-21
Az egy átlátszó folia rajta,mert a fényesen nagyon látszik hogyha nem karcmentes...olyasmi minta zsir uj telefonokon,orákon van...ezzel körbe van matricázva...igényes a GTX,ilyesmire figyelnek... -
-
TTomax
félisten
Te itt tesztekkel nem tudsz bizonyitani semmit,mert
És amugy is...
Érted???
[I][/I]Eddig jó volt a Crysis és állandóan azzal ment a vakítás, hogy az nVn így nVn úgy, most hogy ott is szorongatva (sőt) van az nV mogyija, már itt az FC2.[/I]
És igen,mindig az aktuális jatékban a leggyorsabb az Nvidia...
a Driverek kész vannak idöre,mi játszunk és élvezzük,és nem akarjuk bebizonyitani senkinek hogy minden rendben,mert nem kell,a teszteknek meg nem hiszünk....
-
TTomax
félisten
válasz
banderasz77 #8083 üzenetére
nekem meg egy 4850CF-em volt S1-el (persze toltam alá egy 60ezres lapot is), elötte egy HD3850,elötte 1650Pro.... elötte.. 9550,folyamat csak radeonok..és nézd meg,most az aláirásom...
-
TTomax
félisten
Hát igen sajnos az árakrol nem tudok nyilatkozni,jövöbe nem látok,ezt a rizikot neked kell felválalni...
banderasz77
Ne vegyél ilyen hütésü radeont,és ne foglakozz a teszttel sem,az a teszt arrol szól hogy el kell adni a terméket... a PCS ugyanaz mint egy mezei 1G-os 4870,csak rárakták ezt a hütést ami még ráadásul nem is kifelé fuj a házban... valahol éppen ennek az 512-es testvéréröl láttam rossz véleményt,mert alapon furmárk alatt hibázott.Ráadásul ha csak nem HD-ra akarod ,nincs is szükséged az 1G VRAM-ra radeonbol,nézd meg a teszt hol készült... 2560X1600-on meg 8XAA stb..te ott sosem fogod használni én azt hiszem,ugyenis kisebb felbontáson franc se jön ki a az 1G VRAM elönyéböl,na meg az RV770 sem... ha egy másfél éven belül szoktad cserélgetni a VGA-id akkor GTX260-at vegyél,ha ennél hosszabb idöre tervezel akkor 4870-et...bár már ebben sem vagyok biztos ,mert meg lehet nézni egy 8800GTX-et (G80) vagy Ultrát,milyen szépen el lehet vele jatszani még most is FC2-ben például.... -
TTomax
félisten
700/14XX/2500-at szinte biztos hogy mindkettö vinni fogja,az én ref Leadtek is viszi.. viszont arra számolj,hogy kb alapon azt fogja tudni mint a 260 meghuzva,viszont onnan még 15%-20% stabilan megvan,viszont anyagilag nem járnál jol 20%-ért fizetnél 30ezerért...hu,most nézem a monitord 24"-os...azt hittem, kisebb...igy már tényleg elgondolkodtató... nagyobb felbontáson jobban érezni,és gyanitom neked pont ez a 20% kellene...
-
TTomax
félisten
válasz
banderasz77 #8072 üzenetére
A környezetemben egy 8800Gt volt eddig gainward,de az pl jobban ment mint az XFX-ek...ha egy év plussz gari van rá akkor ne sajnáld a 2500Ft-ot,jol jöhet a gari ha egyszer eladod...
-
TTomax
félisten
válasz
banderasz77 #8067 üzenetére
Én inkább a Gainward felé hajlanék,de ez csupán szimpátia kérdése,szerintem egyforma mindkettö....
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
Azt meg tudja valaki mondani nekem ,hogy külföldi forumokon miért erölködnek a kimondottan Quadro FX driverek GTX200-ra és 8800GTS-re való modolásával?
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #8030 üzenetére
Bizony ez mind mind szentigaz.... és ezt mi nem a tesztekböl tudjuk,hanem a saját börünkröl,pénztárcánkról...
-
TTomax
félisten
Az tény nem volt 4870-em na most az alap 4870 meg a GTX280 között több van mint 20%,de ezen ne vesszünk össze,a 4870-ben sajnos nem sok tartalék maradt...a GTX-ben ott a stabil 15% amit jaték közben is produkál.. csakhogy az nem mindegy minek a 15%-a tehát az ollo tovább nyilik...
Az X2 valóban erösebb de én többet multiGPU-ban nem gondolkodok,söt nem is hiszek mert mindig ott nem müködik ahol én szeretném (az erösebb táp ami kell azt most ne firtassuk)...a DX 10.1 szerintem mire jó lenne addigra itt lesz a DX11,,,,ez a még nem jó,még nem jó ...már nem jó lesz, A GTX-ek pedig nem tudom hogyan de elég jol viselik a szüröket,lehet csalnak,de valahogy amig ATI-s voltam addig a piros "oldalon" többet szivtam ezzel...
Amugy nézegettem a 4870-et is amikor a CF-et cseréltem...Ez a GS lett volna kiszemelt,de akkor ez 211 font volt amikor megláttam,hogy a a Leadtek GTX280 240 font nem is gondolkodtam sokat...én nagyon jó áron vettem és hát ennek tükrében nem bántam meg... persze amikor a 4850Cf-et kitaláltam akkor is 330 font körül volt a GTX 280,és én ugy gondoltam ha a két 4850re extra hütést is kell vennem akkor is olcsobb lesz mint a GTX280,ezzel nem is volt gond,de nem hozta a reményeket,egy pedig kevés volt a 22"-es monitorhoz...
A topictol pedig elnézést.... -
TTomax
félisten
Nem nem, a probléma ott kezdödik hogy a fáradságot sem vetted,hogy megnézd a hozzászolásomban linkel képeket,mert akkor láttad volna hogy nem DM06 hanem vantage...a DX10 ami állitolag olyan jol megy az ATI-nak ..tehát el sem gondolkodtál azon hogy esetleg másnak is igaza lehet.Márpedig ez elég negativ hozzállás,ezek után azt irod hogy a 4870 elfenekeli MINDENHOL a 260-at....és hát ugye a szénné huzott 4870 meg a szénné huzott 280 között nem 10% van,de ezt hiába is irom neked,mert gondolom majd ezt is átugrod mint az elözö hozzászolásom...
Az ár-érték arányrol most ne tartsunk vitát,mert high end termékeknél erröl nem nagyon lehet beszélni...
Én a mai napig azt mondom ha valakia GTX260 és HD4870 között hezitál az 2 dolgon gondolkozzon el... ha 1-1,5éven belül ugy is le fogja cserélni akkor a GTX260...ha 4-5 évre tervez akkor a 4870...(bár ez elég sok lemondással jár) a másik dolog amin el kell gondolkodni az az,hogy a jatékok kb 90%-ban bele log az NV keze...és még egy darabig várhato igy is lesz,azt nem mondom hogy ez jó de ezzel számolni kell...Mire kijön hogy a HD4870 valóban mennyivel jobb,addigra 2 szériával odébb leszünk... lásd HD3870Vs8800GT...és aki eddig a 8800GT-vel jatszott masfél évig az járt jól... ezekkel sajnos számolni kell...(#8018) tzsolesz
Fáradj át a topicjába,és kérdezd meg a tulajdonosokat,biztos vagyok benne mondanak jónéhány jatékot.... -
TTomax
félisten
Megtaláltam az eddigi 2db kékhalálom okozóját...ami nem más,mint a rivatuner automata ventiszabályozása.... ezért volt az ,hogy csak pár ora jaték után dobott kékhalált...eddig XP-n nagyon szépen ment a ventiszabályozás 64 bites vistán viszont nem...és hát rángatva elég kevés a 25%-ös ventifordulatszám,ugy hogy akinek 64bites pistája van az figyeljen oda....
(#8013) Speed(R)
Hagyjuk ezt,hogy ki tuningol és ki nem aki itt kérdez és ilyen kaliberü kartyákat vesz meg itt nyomul az igen...
A gtx-ek eladási statisztikáját pedig nem a HD4870 hanem a HD4850 "rontja"
Továbbá,hogy mit teljeseit egy 4870...hát... ajánlom figyelmedbe pl Ezt az eredményt,ahol egy rommá huzott QX-el sem tudták utolérni az én alaporajeles eredményem...,ugye kitünik a kb 10%-os GPU score difi... ezzel szemben... egy GTX260 bizony bizony QX nélkül behozza az én alaporajeles 280-am alig 5%-ra huzok el... tudom ez csak egy teszt,nem lehet vele játszani,gondolom ez lenne a következö érved -
TTomax
félisten
A 4870nek nem feladata a GTX280al mérkőzni, arra ott van a 260, amit le is gyűr
Egészen addig amig a kis GTX-et meg nem huzza a szerencsétlen user az alap 280 szintjére,ahova a HD4870 a jeges tenger összes vizével sem tud menni....
inkább a 4870X2t nézegesd, 100ért tudsz szerezni, cserébe összevissza veri a GTX280at ahol csak akarod..
Persze ahol megy... ha nem ott gond van,de ahol megy ott sem olyan "össze-vissza"...
Jól látom, "ideát" is megy a szívás a driverekkel és a hőmérsékletekkel? Ejj
Igen jól látod a béta driverekkel van gond...
-
TTomax
félisten
A 180.42 nekem is dobott egyszer egy restartot...pislogtam is... a 180.43 eddig jó viszont ugy veszem észre csak a far cry2-ben hozott változást,semmi másban.Nekem eddig stabil,de nem merem elkiabálni,mert a 180.42 is 2nap után restartolt.És még valami,a gamerconfigot át kell irni,mert nekem pl az összes 180-as driverral villant egyet...tehát egy pillanatra fekete kép,de akadás az akkor sem volt csak egy villanás , csak nem stabil driver ez még.Vista alol meg lekapcsoltam az AA-t mert nem kell,alig látszik valahol hogy nincs,cserébe viszont 60+ fps-em van mindenhol stabilan...ugye vsync on és gyönyörü a kép...
-
TTomax
félisten
Hoppá,hoppá hoppá...180.43-as driverral már nem ablakban indul a warhead
.... mindjárt megnézzük,hátha jobban is fut...bár eddig sem volt panasz...
-
TTomax
félisten
Hát elég sokmindent át kell irni a FC2 gamerconfig.xml fájlban,hogy nem villogjon,ne dobjon kék halált,meg jol fusson,és nekem az a furcsa,hopgy ezeket a jatékbol nem is lehet állitani...most pl olyan képet látok a jatékrol hogy még magam is csodálkozok.Najó a krájziszt azt nem veri,de nem is ugy fut...a GTX280-nak azért oda kell huzni hogy 1680X1050-ben DX10 64bites vista alol 8XAA ultra high,tehát kimaxolva ne röccenjen...és még igy is van egy két hely ahol érzem,éppen éppen ...
Lövök pár képet...ja és még valami... valaki kérdezte a topicban látszik-e valami a 180.43-as driverral...igen látszik..a FC2 szinei sokkal élénkebbek,teltebbek,most igazán élvezem a játékot... és örülök,hogy GTX-et vettem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest