- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- RAM topik
- Akciókamerák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoleszka17
tag
sziasztok vettem egy hd6870 kartyat es az lenne a kerdesem ismerosomnek is ilyen van es neki alap orajelek a kovetkezok gpu:100mhz mem:150 mhz uresjaratban nekem meg 500mhz 800mhz alapon es semmi se megy a hatterbe a gep ujra lett teve. mi lehet a problema? tehat nem kapcsol vissza az ertek
-
amdfavorite
csendes tag
Sziasztok! Egy nagyon nap problémám lenne. Van egy sapphire r9 280x toxic vga kártyám.Frisdítettem rajta a biost az UEFI be volt kapcsolva megtörtént az újra indítás de nincs kép UEFI- és azon kivül se ha ki kapcsolom. Hogyan tudnám visdza hozni a képet? Köszönöm előre a válaszokat.
-
Carryboy
tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy az ATI RADEON 3650 512 MB-os kártyám bios-át frissítem. De előbb érdeklődnék itt, hogy érdemes-e az újat felrakni. Win 7 64 van a gépen és előfordul, hogy ezt produkálja "A képernyőillesztő nem válaszolt utána helyreállt".
Találkoztatok hasonlóval, mi a teendő?
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Letöltöttem atiflash-t, de indítás után bármelyik kapcsolót próbálnám beírni, csak arra van lehetőségem, hogy végig lapozzam a kapcsoló leírásokat, utána kilép. Mit lámáskodtam el?
Köszönöm.szerk.: A kártya egy HD4350 1Gb
-
huni21
csendes tag
sziasztok,ez nem BIOS-os téma,de GT 540M (1gb ) videokártyám van eddig normálisan működött,de nyár óta az experience nem indul el,nem is nagyon tudom frissíteni sem,mert azt sem engedi,próbáltam már vissza állítani a drivert, letörölni majd megint újra,de nem segített neki.
most ez az aktuális hibaüzenete:
Esetleg tudtok valamit róla írni?ui:. a kártya működik,mert még az Assassins Creed Black Flag is megy,de talán egy update jót tenne neki.
előre is köszi a választ! -
Ferrari fan
tag
válasz
Gézengúz #993 üzenetére
Nah, hali
Elég kemény este áll mögöttem, sikerült a flash (nvflash --index=0 -4 -5 -6 bios.rom), viszont miután újraindítottam a gépet nem adot képet egyáltalán a kártya
Most sikerült az integrálttal képet alkotnom, majd pedig vissza flasheltem az eredeti biost és voalá van újra kép.
Valószínű most egy darabig nem piszkálom inkább
Köszi a segítséget mégegyszer! -
Gézengúz
addikt
válasz
Ferrari fan #992 üzenetére
úgy se,
Egér bal alsó sarok klikk, cmd begépel, enter, ne folytassam...
-
Gézengúz
addikt
válasz
Ferrari fan #990 üzenetére
van win-es nvflash is, ehhez nem kell se pendrive, se floopy
-
Ferrari fan
tag
válasz
Gézengúz #989 üzenetére
Először is köszi a segítséget, megtaláltam a cikket, majd ha hazaérek megnézzem mit lehet tenni, vakon pedig a leírás alapján mennie kellene csak floppy helyett pendrive...
Lehet készíteni "vak-flash" floppy-t is, ilyen esetekre, de előtte mindenképpen szükség lesz az eredeti bios-ra.
A "vak-flash" floppy egy sima boot lemez, amihez szerkesztünk egy autoexec.bat-ot
A floppy-n legyen az nvflash, a cwsdpmi fájl, és az eredeti bios.Az autoexec.bat-ban a következő legyen :
nvflash -4 -5 -6 -A -y a:\oldbios.rom
itt látjuk, hogy egy "A" is belekerült a sorba, ez a paraméter kizárja a felhasználót, amennyiben lehetőség van erre. Tehát a flash teljesen automata lesz.
Az autoexec.bat-ot a legegyszerűbb valamilyen notepad alkalmazással megírni, majd autoexec.bat névvel, ill. kiterjesztéssel elmenteni.majd azért írok még mire jutottam estefele, hátha kell majd egy kis help is
-
Gézengúz
addikt
válasz
Ferrari fan #988 üzenetére
Van egy cikk az nvflash mukodeserol itt valahol a ph-n, keress rá megvannak a kapcsolók amivel rá lehet eroltetni. De elofordulhat, hogy nem fog menni, igy erosen ajanlott, hogy vakon vissza tudd flashelni a regit...
Menni fog?
-
Gézengúz
addikt
Esetleg valaki tudja, hogy Egy GTX650 (Gigabyte) esetén meddig mehetek le a fesszel? Egyáltalán nem hangos kártya de most már mégiscsak ez a leghangosabb komponens a gépemben, hűtő fordulatot levittem 1560-ról 1260-ra ugyanazon biost írtam át és flasheltem vissza! 2-3 fokkal magasabb csak az alapórajelen (324Mhz) Így most 24-25 fok. De szeretném lejjebb tolni az alapórajelhez tartozó feszt is, eddig 0.98-ról 0.93V-ig jöttem le és stabil..
Szóval nem a magasabb órajelekhez tartozó hűtő fordulatot és feszt hanem a nyugalmi állapothoz tartozókat szeretném állítani, de nem akarok nagyon keveset sem beállítani...
Valaki??
-
Sanyi19
őstag
válasz
nemeth.jani #980 üzenetére
Szia. Jobb gomb az exe-re, futtatás rendszergazdaként. Ha nem jó a kártyához, azt fogja írni, nincs szükség a frissítésre.
Ha elindul a flash-elés, akkor türelmesen várj, addig ne kínozd a gépet más feladatokkal, majd kövesd az utasításokat amiket kiír.
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok,
Az R7 260X-em biosát akarom átszerkeszteni. 2 óráig dolgoztam rajta, hogy HXD-vel megnyitottam megtaláltam a megfelelő sort, majd átszerkesztettem.
Ezt a sort, erre:
02 20 10 00 30 75 00 98 3A 00 00 10 00 02 18 08
02 20 10 00 30 75 00 30 75 00 00 10 00 02 18 08
Amiből a 30 75 00 jelöli a 150 mhz-et, és a 30 75 00 a 300 mhz-et.
Na igen ám, de ha bármit is módosítok és aztán elmentem a fájlt, rá akarom flashelni a kártyára, rá is rakja viszont a new device id 0 és minden kinullázódik. Elrontja, valamiért nem jól menti el. Mikor ezt láttam nem indítottam újra a gépet, hanem visszaírtam ez eredetit. Mit rontok el?
-
dr.amd
csendes tag
Hello!
Lenne egy kérésem/kérdésem!
Egy 6970 ati vga, nem ad képet, viszont fel áll vele a rendszer, és cf be is megy.
Másik topikba is kérdezősködtem, mi lehet a baj.
Egy srác írta, hogy vga bios neki segített egy ilyesmi problémával küszködő 6850 en.
A kérdésem az lenne, valaki tudna nekem segíteni ezzel kapcsolatosan, vállalja e a javítást, ha igen kb mennyi lenne az ára.
Esetleg ajánlást, hogy hová tudnám vinni.
Választ/válaszokat előre is hálásan köszönöm! -
nemeth.jani
csendes tag
Sziasztok
Asus R9270X-DC2T-2GD5 videókártyán szeretnék biost frissíteni. Mert ezeknek gyári betegsége hogy 3d-ben pislákolnak (Flickerig) A gyártó honlapján van letölthető bios, de valami exe fájl. és nem tudom mit kezdjek vele.
Valaki csinált már ilyet? Jól jönne egy kis segítség.
Köszi -
citrom904
tag
Üdvözlet!
Gigabyte 560ti oc (gv-n560-1gi)
Tudna valaki segíteni abban ,hogyan tudnám a gpu alapfeszét módosítani a vga biosában. Az a fő problémám ,hogy a gyári értékeken játék közben kidob a windowsba pár perc után. Viszont ha adok a gpunak +0.15v-ot ,amit enged max ,akkor semmi probléma sincs,nem lép ki egyik játékból sem. Azért érdekes ,mert a gyári órajelen megy a gpu és akkor miért nem bírja alapfeszen stabilan. Hibás lenne a kari ? Az lenne a lényege az egésznek ,hogy ne kelljen áligatni semmit csak berakni a gépbe és menjen stabilan segédprogramok nélkül.
Ha valaki tud segítsen.Köszi előre is ! -
törölt tag
Üdv.
Elég régi kártya,Geforce GT130 (G94).Voltage conrtol nincs,nem tudom állítani.Nibitorral átírtam a biosát,hogy csökkentett órajellel és feszültséggel menjen.
Beállítottam az alap 1.1V helyett 1V-ra.Eredmény 10C-al magasabb hőmérséklet.Nem igazán értem ez,hogy lehet.Tudok valamit kezdeni vele? Szeretném csökkenteni a feszt de úgy ,hogy a hőmérséklet is csökkenjen! wtf
szerk.
(új hozzászólás - válasz missclick) -
-
Sziasztok.
a Gigabyte dualbiosos karimon biost frissitettem.
véletlen a biztonsági bios modban rányomtam a frissitésre....
törölte is a regit de felulirni nem tudta .error uzenettel elszált.
A törölhetö biost sikeresen felülirtam , ugy hiba nélkül megy
Van valakinek valami ötlete hogy hozom vissza a biztonsági biost?
Dos alatt atiflash -al probáltam.
Ricsi -
törölt tag
válasz
nemeth.jani #974 üzenetére
Nem lehet, hogy a tápod old le inkább? 67 foknál nem kapcsolhat ki a VGA-d, vagy akkor baja van.
Más:
7950-emet szeretném 7970-re flesselni, tuda valaki ebben kezdő iránymutatást adni?
Megköszönném -
nemeth.jani
csendes tag
Sziasztok a problémám a következő lenne: van egy msi gtx 280 eddig játék közben sem ment fel 65-fok főlé de most ebben a kánikulában 67 foknál kikapcsol.(piros led világít) Olvastam, hogy ezeknek a kártyáknak 105 fok a tűrőképessége láttam pár videót is ahol 90-nél sem állt le a kártya. Nem lehet ezt a limitet valahogy kikapcsolni? vga bios frissítés megoldaná a bajom? ( kártya kitakarítva, újrapasztázva, ház oldala levéve, kártya elé és mellé 2db 12cm -es venit tettem, be is van kapcsolva
+ egy álló ventilátor a gépháznak fordítva, MSI Afterburner-ben a venti 100%)
Előre is köszönöm. -
nyaki01
tag
Üdv!
Találtam egy másik működő módszert is, az elrontott flash helyreállítására ATI kártyákhoz, Win7 környezet alatt. Hangsúlyoznám, hogy a módszer csak a helytelenül beírt értékekből adódó csíkozás, kép és driver összeomlás, fagyás esetén működik, miközben boot-oláskor azért még van VGA kép.
Kiveszed a gépből az elrontott ATI kártyát, majd beleteszel egy másikat. Feltelepíted a hozzá való legújabb Catalyst drivert-t. Újraindítod a gépet és miután felállt rendesen a rendszer, a driver-t letörlöd a saját programjával. Célszerű lefuttatni a CCleaner-t is. Ezután minden, a kártyára és gyártójára mutató mappát törölsz a Program files, a Program data, a Documents & Settings/Users/Application data/Roaming alól, majd a Regedit-ben a Software menüpontokat kikeresve, az azalatt találhatóakat is. Kikapcsolod a gépet és kiveszed az újonnan berakott kártyát és berakod az elrontott régit. A felálló rendszer nem telepíti újra automatikusan a driver-t(!), így lehetőség van futtatni az ATI Winflash-t, amivel vissza lehet írni a jó BIOS fájlt.
Újraindítás után lehet telepíteni a kártyádhoz való driver-t.
Remélem, tudtam segíteni! -
WaHUaz
csendes tag
Üdv!
Még régebben vásároltam egy Asus HD7870 DCII vidikártyát, azonban kíváncsi voltam, milyen a 2 VGA.
Vettem is egy második példányt, de mivel a 2 kártya közt eltelt majdnem 1,1.5 év a bios-uk nem ugyan az.
A GPU Tweak-ben ha a ventilátor fordulatszámát átállítom 100%-ra a második VGA ventilátorának a sebessége marad az eredeti fordulatszámon. Ez nem tudom hogy összefügg e azzal, hogy nem azonos a két kártya BIOS-a. Ha összefügg, akkor meg lövésem sincs, hogyan kell frissíteni.segítségeteket előre is köszi!
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy valaki próbálta már a videokártyája biosát, Hex Editorral, vagy HXD-vel módosítani? Elég bonyolultnak tünik, de szükségem lenne egy egyedi bios-ra.
-
pifu76
tag
sziasztok! szeretnék bios-t frissíteni a vid-kártyámon:MSI NX9600GT-E 512MB van is hozzá új BIOs egy ROM- fájl. egyedül az NvFlash nevű progit találtam de fogalmam sincs hogyan bírjam rá hogy frissítse nekem a Biost.
szeretnék valakitől olyan segítséget kérni hogy lépésről-lépésre mit tegyek hogy sikerüljön, nem akarom elrontani. Nagyon szépen köszönöm előre is annak aki segít
illetve még annyi hogy pendrive-ról szeretném az egészet megoldani, tehát arra is kérnék segítséget, mit hogyan csináljak
-
bigegeza
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte r9 290 videó karin biost frissítettem. Azóta performance módban nem indul el. Silent módban pedig igen. Kipróbáltam más verzió számú biossal is de az sem segített. Mit lehet ilyenkor tenni?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Géza
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Szakavatott személyt keresek aki tudna segíteni nekem egy Asus GTX660-DC2-2GD5 bios cseréjében. Szájbarágósan.Az Nvidiánál ahogy olvasgattam egy kicsit bonyolultabb a bios csere,mint az AMD-nél. Ennél a KGB-s dolognál már elakadok....
Ezt a biost szeretném rátenni. A segítséget előre is köszönöm.
-
n0tr3adY81
aktív tag
Sziasztok!
Van egy -még garanciális- Asus 7850 -em. Legacy BIOS-os. Érdemes vergődni az új UEFI-s bios rávarázsolásával? Nincs semmi changelog a gyártónál, hogy az UEFI supporton kívül javítottak-e még valamit.
Köszönöm.
OFF kérdés :
i5 4570 mellé mi volna most az az NVidia, amire érdemes lenne cserélni? -
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
Nekem van egy MSI 680GTX karim ezen hogyan kell boist frissíteni? Le tudná valaki írni részletesen? Még soha nem csináltam ilyet.
-
800.henrik
senior tag
válasz
DarkDog815 #964 üzenetére
-
DarkDog815
csendes tag
Üdv!
Egy Gainward 8800gt biost keresnék ha van még valakinek ilyen kártyája és lementené nekem a biosát azt megköszönném
száma: XNE/8800TXT352-PM8392
és így nézik http://www.consolemate.com.au/images/other/gainvid1.JPG
Előre is köszönöm -
porto1992
tag
Helló elrontottam egy hd 5750 vga-n a bios flasht ha az egyik pci-e sinbe rakok egy működő kártyát a másikba meg a hd 5750-et winflashel újra tudom éleszteni -illetve megoldható így is a flash? előre is kösz a választ
-
jeni
félisten
válasz
BucksYouUp #959 üzenetére
Üdv
Próbáld meg másik gépben kipróbálni a használtan vett 5850-s karit. Sanda gyanú,hogy hibás. Milyen táp van benne pontosan? Megfelelő csatlakozó van bedugva? -
jeni
félisten
válasz
ZrinyiGabó #958 üzenetére
-
BucksYouUp
csendes tag
Sziasztok!
Vettem használtan egy Ati Radeon HD 5850-et azonban amikor bele teszem a gépbe, nem ad képet és mintha állandóan újra indulna a gép.
Ilyen gép:
Alap: Gigabyte 780t-d3l
Memória: 2x2 gb valami
Cpu: Amd Fx4100 asszem
Táp: valami 500 w-os
Másik régebbi vga-val megy a gép. És igen adtam neki 2 is tápot. -
ZrinyiGabó
csendes tag
Hello.
Nagy kérdésem lenne.
Két ati hd6970 van a gépembe, az egyik Sapphire a másik Powercolor.
A windows 7 x64 nem telepíti a Powercolor driver-ét, egyszerűen azt írja ki hogy nem talál driver-t.
Lehet e a biosát átírni egy ugyan olyan verziójú Sapphire bios-ra?
Hogy a gép telepítse.
Minden program felismeri, RBE, ATIFlash, ATI Winflash, GPU-Z -
rzerge
aktív tag
egy technikai kérdés
ha 1x-16x riserrel van kiemelve a kártya, és így szeretnék biost flashelni rajta, akkor ez mennyiben befolyásolhatja a műveletet?
főleg atiwinflash-sel -
nyaki01
tag
Üdv Mindenki!
Egyik fórumtagunk kérésének eleget téve, egy olyan BIOS flash módszert szeretnék most nektek leírni, amivel egy olyan elflashelt kártyát lehet helyreállítani, amin a gép indításakor még van ugyan VGA kép, de a driver betöltődésekor már nincs vagy folyamatosan összeomlik és nincs kéznél PCI-os kártya vagy boot-olható PEN.
Az alábbi módszerem segítségével, egy olyan gépen, amiben az egyik gyártó kártyája volt, egy másik gyártó kártyáját helyre lehet állítani.
Az esetem röviden a következő volt:
BIOS-t szerettem volna cserélni egy GV-R485ZL-512H vidikarin.
A CPU-Z-vel lementett eredeti BIOS file-t szerkesztettem meg az RBE szerkesztővel, majd elindítottam az ATI WINFLASH progit és betallóztam a módosított eredeti fájlt. Elkezdte cserélni a BIOST-t- de már az elején lefagyott a gép. Kb. 10 perc tétlen várakozás után újraindítottam a gépet és a driver betöltődése után a kép hol előjött, hol eltűnt, kockásodott, színeződött és a gép dolgozott ezerrel, mert folyamatosan összeomlott a driver, majd egy idő után ismét lefagyott az egész gép.
A megoldás:
Hosszas gondolkodás után rájöttem, hogy a köcsög WIN7 a driver-eket állandóan automatikusan erőlteti, ami azt eredményezi, hogy a telepítési folyamatba nem nagyon enged beleszólni, míg az XP-s korszakban én döntöttem el a telepítését. Egy WIN7-et futtató környezetben, a már meglévő videó kártya driver-ét teljesen lecserélni egy másik típusúra, csak újraindítással lehetséges. Ez volt az a momentum, ami alapot adott nekem a reményre és bejött. Elővettem egy olyan gépet, amiben előtte alapból nVidia kártya volt betéve a driver-eivel együtt és ebbe a gépe beraktam az ATI kártyámat. A WIN7 tette a dolgát és szépen feltette rá a saját driverét, de ahhoz, hogy ez a kártya működjön rendesen, újra kellene indítani. Mivel alapértelmezettként a sima VGA megjelenítés is elegendő ahhoz, hogy az ATI Winflash-t futtassam a videó driver nélkül, így semmi akadálya nincs annak, hogy teljes képet lássak egy fenti hibával elflashelt kártyán, még újraindítás előtt. Az ATI Winflash tette a dolgát és sikerült visszavarázsolnom az eredeti BIOS-t a kártyára. Ezután újraindítás, és a már a WIN7 által feltett driver gyönyörűen tudta hajtani a kártyát.
Remélem tudtam segíteni valakinek a leírással. -
kona005
senior tag
Jó napot!
Jár még erre valaki?
-
asvald
senior tag
Üdv !
Egy olyan emberre lenne szükségem aki már frissített hd 5970 biost ,és tudja , hogy melyik bios verzió javítja ezt a coold bug hibát, a kártya sapphire
-
jeni
félisten
válasz
nordenrena #947 üzenetére
alapból ha berakod mit történik?
végig fut a folyamat vagy el se indul a géped vagyis az integrált kimenetet használod?
helyedben semelyik hóküszpókúszót nem csinálnék rajta,mert végén rád keni,hogy elbaltáztad a karit. -
nordenrena
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám. Vettem egy féltéglát, Isten áldja az eladó jóságát!
Sapphire HD6870 névre hallgat, ref hűtéses.
Féltégla, mert nem használható.
Atiflash nem látja, vakon se lehet BIOS-t cserélni rajta. Próbáltam, hogy a másik 6870 helyére dugtam, de így csak az is eltűnt. Drivert újratelepítettem.
Van még az EEPROM rövidre zárása, de vegyész vagyok nem műszerész. Azt se tudom hol keressem.
Van erre megoldás, vagy levélnehezéket vettem 21E-ért? -
miresz
veterán
Sziasztok!
Egy gyors kérdés. A sima 650TI-re a 650TI boost biosa vajon jó lehet?
-
Vigneau
félisten
válasz
Stonerice #940 üzenetére
A legfrissebb már a v1.27, de ez is megteszi. A def 250W, a max 300W lehet nyugodtan, bár én eddig nem estem még 225W környékére sem. Ne feledd, a feszültség emelésével nő a boost értéke is. 1187mV környéke bőven elég, az AB-ben 1212mV-nak felel meg. A GPU legalább 40-50W-tal lesz majd éhesebb ekkora feszültségemeléstől.
-
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #938 üzenetére
Itt melyiket kell módosítani, ha a tdp-t is feljebb akarom tolni? Igaz nekem 670-van
Ja, és mi van akkor ha a tdp limithez nem nyúlok, hanem helyette a fesz-t emelem, vagy csak feloldanám ( ha lehet ) a fesz emelési lehetőséget. Ha csak a feszt emelem módosítás után, akkor már a tdp limit is nő valamiylen arányban nem? Vagyis gyorsul a vga?
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Tudnátok valami összefoglalót linkelni KBT-vel kapcsolaban? Ugyanis elég kezdő vagyok, és üres fejjel nem akarok neki álni. -
G.I.JOE
senior tag
Hali!
Van egy Asus 7870-em (HD7870-DC2-2GD5) és 2d alapfeszen hibázik. [link] Ha a 2D feszt, csak 0.010-zel feljebb veszem, már nem csinálja El is mentettem Asus GPU tweak 1-es profilba, de a gép bekapcsolásakor, nem tölti be, csak ha megnyomom a gyors gombját!
1. Nem lehet ezt automatizálni?
2. Valamint az, hogy az alapfesz 2d-ben kevés a kártyának, azt okozhatja-e más alkatrész, pl. táp?
3. Lehet csak ezt módosítani a BIOS-ában? Techpowerupon néztem, de ott feszekről nem írnak, a BIOS-oknál.
4. Ez lehet ok garanciális cserére? -
iceool20
tag
Sziasztok!
Régebben volt egy téma arról, hogy bizonyos ati kártyákat ha jól emlékszem pl HD7850-et fel lehet tuningolni illetve bios flash vagy update-el 7870-re? Vagy ez csak egy nagy kamu hír volt? Annyira nem vagyok otthon benne. Nekem jelenleg ez a típus van a gépbe sapphire hd7850 2gb gddr5 dual-x oc és ha meg lehetne oldani kipróbálnám! Köszi a segítséget előre is!
Üdv!
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Gigabyte VGA-knál erre valóban oda kell figyelni? Nem zavar a fekete képernyő, tudok vakon gépelni, de az igazán érdekelne, hogy mi igaz ebből:
You can only update to a VBIOS version of the same series.
If your VBIOS version is:
F1, it can only be updated with VBIOS versions F2-F9.
F10, it can only be updated with VBIOS versions F11-F19.
F20, it can only be updated with VBIOS versions F21-F29.F90-es a GTX 680-am BIOS-a, de F92 és F93 már csak GTX 680 OC-hoz készült.
Persze tudom, hogy különbséget tesznek Hynix és Samsung RAM-okkal szerelt VGA-k között.
Vigi
-
Vigneau
félisten
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Van egy Asus GTX 650TI kártyám amin szeretném a biost egy kicsit átírni,de nem tudom mivel lehetne. Esetleg tudna nekem segíteni nekem ebben? Nagy dologra nem kell godolni,mert csak a GPU órajelét szeretném feljebb húzni. MSI AB-ben már leteszteltem,alapfeszen stabil az órajel amit szeretnék beállítani.
Leszedtem ezt e programot,magát a bios-t felismeri,de az órajelet nem engedi emelni.
-
jeni
félisten
válasz
isizakhi03 #931 üzenetére
üdv
nekem sikerült frissítenem a 270x karimat
ati winflash 2.6.7 verzióval -
isizakhi03
tag
Hali! Tudnátok olyan programot mondani nekem, amivel lehet az R7 200 széria biosát módosítani? Köszi!
-
jeni
félisten
Szia
Szeretném az MSI R9 270x VGA karit BIOS-t frissíteni. Mi képen kell? DOS alatt a pendrive egységre kiirva az adottSegítséget előre is köszi.
Eddig csak alaplapot frissítettem BIOS alól. VGA-t sosem.Valamint a karin van két állású kapcsoló, az eredeti állásban hagyva kell frissíteni vagy előtte át kell kapcsolni?
-
duggoo
csendes tag
válasz
karaokeone #921 üzenetére
Köszi a segítséget, de sajnos csak 1 hónap garancia volt rá. Ezt az energia gazdálkodási dolgot leírhatnád bővebben, mert csak olyan talltam a spciáli beállításokban, hogy pci-express és ott valami kapcsolati valami s ott a "KI" opció van jelölve alapértelmezetten. Ha mást kell állítani, akkor tedd meg, hogy leírod. A hűtőn most rajta vagyok, mert azt már ajánlották többen is, de kissé drágák.
Előre is köszönöm! -
poster
csendes tag
válasz
karaokeone #927 üzenetére
Mindenhogyan próbáltuk, levittük egy itteni pc-boltba, mert van rá ugyan garancia, de előtte akartuk tudni lehet-e vele mit kezdeni, nos ő sem, illetve több boltban sem vállalták a javítását egyéb okokra hivatkozva, míg ma visszavittem az üzletbe, nos elvileg 2 hét múlva kicserélik a kártyát.
-
-
poster
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, pontosabban a tesómnak
csak teljesen kikészült, hogy elromlott a kártyája én meg annyira nem értek hozzá.
Nos adott egy 7870 Tahiti-s alapú kártya, amit frissíteni próbált, aztán szépen el is rontotta, mert azóta nem ad képet a kártya és amikor próbálná újra frissíteni azt az üzenetet kapja, hogy ERROR 0FL01, Adapter not found.
Ez pontosan mit takar, újra lehet éleszteni valahogy, vagy esetleg csak szervizben tudják már? mindenféle ötletet elolvastunk már, de nem jöttünk rá mi lehet a próbléma
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
karaokeone
csendes tag
válasz
gtx560unlock #924 üzenetére
A rizikó mindenképp benne van, hogy nem fog működni utána, de ha nem vagy hozzá értő akkor inkább ne piszkáld.
-
gtx560unlock
csendes tag
Sziasztok!Egy olyan kérdésem volna hogy egy gtx560-at egy BIOS flash-el lehetne unlockolni egy gtx560ti-re mert a 2 kártya lényegében ugyan az.Vagy hogy lehete valami baja kártyának ha meg próbálnám a BIOS cserét.
gtx 560 ti :http://www.asus.com/Graphics_Cards/ENGTX560_Ti_DCII2DI1GD5/#specifications
gtx 560 : http://www.asus.com/Graphics_Cards/ENGTX560_DCII_OC2DI1GD5/#specifications
-
DonLaca@
senior tag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem. Van egy GIGABYTE GV-N660OC-2GD GTX660 2GB videokártya aminek a TDP limitjét szeretném feljebb vinni. Kepler BIOS Tweaker-rel akárhogy szerkesztem át a biost akkor is leszabályoz a kártya. MSI Afterburner-ben 1200MHz/3350Mhz tud a VGA stabilan +10% TDP limittel. A boost alapon is felmegy 1150MHz-ig. TDP limitet elérve szépen veszi vissza az órajelet.
Már 200W-os limittel is próbálkoztam de így is visszaveszi a frekit 1050MHz-ig. Mit rontok el? -
karaokeone
csendes tag
amit még próbálj meg:
- hogy az energiaellátást, ne a windows kezelje, hanem a Bios, azaz válaszd a "KI" opciót.
Ezt az energiagazdálkodási lehetőségeknél, a speckó beállításnál találod.
- nézd meg a gyári oldalt, hogy nem e találsz hozzá firmware update-et, mert az is megoldhatja a problémát.
- szerezz egy különálló ventit ráutolsó opció: ha ez egy zsír új kártya, akkor szerintem vidd vissza, mert nem szabadna elérnie a 90 fokot. És talán sokat állt a boltba, és elengedett a GPU-nél a hűtőfolyadék, vagy esetleg poros.
-
Wiz Khalifa
veterán
A sávszélessége szerintem nem lehet nagyobb. De ezt még nem néztem meg hogy a VGa mókolások meddig fajulhatnak el.
Itt vannak a BIOS-ok:
Csak azzal próbálkozz aminek megegyezik a Core/Mem rész és a Memória GDDR5-ös legyen. Meg hogy 1Gb-os legyen ne a 2Gb-os változat.
Remélem tudtam segíteni.
de VIGYÁZZ!!! a Sapphire karik hajlamosak megdögleni BIOS mókolás után. Nekem is így vált kukává a Sapphire Radeon HD6770 1Gb GDDR5-ös karim.
A Chip végéből elfüstölt egy milliméteres darab.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
karaokeone #917 üzenetére
Szerintem Nvidia.
De annyival is többet zabál. Meg gyakrabban is cserélni kell mint az AMD-t ( ATI régi nevén.
)
-
takessz
senior tag
Üdv érdeklődni szeretnék hogy a Sapphire HD6670 1 giga Gddr5 kártyámat szeretném bisolni és érdeklődnek milyen BIOS-ra lehetne e kicserélni amitől jobb lesz a kártya illetve hogy BIOS cserénél lehetséges e olyan hogy a Sávszélessége nőni fog a kártyának!!!
-
karaokeone
csendes tag
Szerintetek videóvágáshoz, grafikához nvidia vagy ati radeon?
-
Wiz Khalifa
veterán
Hali.
Adott egy XFX GTX280-as "végéa".
Van rá valami módosított BIOS ami csökkenti a fogyasztását? A tápom 750W-os Thermal. Azzal nincs gond. Csak netezéshez is azért 100W-ot elzabálni. Egy héten belül úgy teleeszi magát hogy nem fog elférni a gépházba.
Természetesen játékok alatt engedheti de azért ne az egekig. És a 105C-os hőmérséklet neki egyébként hosszútávon rendesen nyomatva neki a terhelést nem gáz? Mivel szerintem hosszú távon a nyák nem bírná.
Van valami stabil BIOS modding ezekre a problémákra?
-
klac
aktív tag
válasz
perfegor17 #914 üzenetére
Valahol csak van, lehet ez letölti.
-
klac
aktív tag
válasz
perfegor17 #911 üzenetére
Esetleg innen is próbálkozhatsz.
-
klac
aktív tag
válasz
perfegor17 #911 üzenetére
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok valaki tudna nekem küldeni egy ati radeon hd 6750m bios-t?Samsung laptop-ba kellene.
-
slloyd
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A problémám nem mindennapi.
2 db gtx 580 csücsül a gépemben1 zotac alapórajeles és 1 msi oc.
A gondom az lenne hogy a játékok kidobálnak dxd3d crash üzenettel.
Kivettem az msi oc-t a másik mellől semmi probléma a zotac al.
Egyedül hagyva az msi-t viszont szintén kidobálnak a játékok ezzel az üzenettel.
Msi afterburner-al visszahúztam a gpu/mem frekit gyári alapórajelesre 777/2000 mh -re és a jelenség vagyis a crash-ek száma csökkent.
A tervem az lenne,mivel az oc-ra gyanakszom,hogy valahogy a gtx 580-as zotac alapórajeles bios-át szere tném kimenteni és belesütni az msi 580 oc-ba hogy gyári órajelen ketyegjen az is.
Szerintetek működne úgy hiba nélkül?
Lehetséges a gyyári bios belesütése?
Ha megkérhetném a segítőkész ph társakat privátban válaszoljanak nekem.
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket
Remélem nem sokára újra hasíthat az sli rendszerem -
emiki6
veterán
Atiflash futtatható Windows 8.1 64 bites oprendszeren?
-
4d
aktív tag
Üdv ati winflash-el van egy kis problémám, lehet hogy én rontok el valamit. Elindul a flesselés de nem történik semmi. Lockolva van a bios?
-
P.Dude
őstag
Sziasztok!
Egy Palit Geforce gtx 460 sonic platinumhoz találtam vga bios frissítést!
Van valami kockázat benne?
-
törölt tag
válasz
karaokeone #902 üzenetére
ilyet nem lehet
-
phg
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni nálam többet látott emberektől.
Van egy [MSI GT60] notebookom.
Pár napja ki lett benne cserélve az nvidia GTX 670M videó kari egy ATI 6990M -re. Az új kártyát a rendszer látja , de nem akarja működtetni. Hiába teszek neki akármilyen ati drivert, mindegyikre az az üzenet hogy ez a szoftver nem elérhető vagy hogy a windows az eszközt letiltotta. Hibakód:43
Fórumokon nézegettem ahol többen csináltak már ilyen jellegű cserét ráadásul szintén ati radeon hd 6990M-el.
Többen írták a bios frissítést vagy az új rendszert hogy ennyi kel hozzá, hát ezeket meg is csináltam de mégsem tudok életet lehelni az ati kártyába.Felmerült az is hogy a kártya bios-át nem csípi a gép. Esetleg ha valakinek lenne ötlete vagy tapasztalata számomra és megosztaná velem azt megköszönném. -
karaokeone
csendes tag
-
duggoo
csendes tag
Hello Srácok!
Valaki segítsen nekem legyen olyan kedves. Vettem ma egy Asus Radeon HD 6970 2Gb-os vga-t és az a problémám vele, hogy a gyári bios ami rajta van nem szabályozza a ventillátor sebességét...na már most ez úgy néz ki, hogy 90 fokos hőmérsékletnél ez a szerencsétlen 35%-on járatja a ventillátorát. Mi lehet erre a megoldás? Esetle hogyan tudok BIOS-t frissíteni rajta? Milyen BIOS-t rakjak rá? Esetleg az is megoldhatja a problémámat ha átkapcsolom a BIOS kapcsolót 2-re?
Előre is Köszönöm a segítségeteket.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest