- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sucuka
senior tag
Keress meg privátban, én tudok rá gyógyírt, bár fizetős a muri, viszont nem bánod meg, ezt garantálom.
Keress rá a hirdetésemre (de az aláírásmonban is benne van), és megtudod miért. Nem linkelhetem, mert szabályellenes.Viszont azt nem tudom, hogy Csíkszeredából hogyan tudjuk ezt megoldani...
-
mmcc02
tag
Üdv!
Elflasheltem a VGA-m (HIS 5670 1GB) BIOS-át, bekapcsolásnál se kép, se hang., PCI VGA be, próbáltam az eredetit Win alól és DOS-ból is visszaírni, win alól nem sikerült (ATIWinflash nem indult el, pedig előtte működött), DOS pedig kiírta, hogy Adapter Not Found. Úgyhogy nem is látja a kártyát. Dobhatom ki (), vagy valahogy meg lehet csinálni?
Előre is köszönöm! -
Gézengúz
addikt
Egyik márka biosát másik márkájú kártyába átsütni lehet? Konkrétan 9600Gt-re gondolok...Feszek és órajelek stimmelnek..Csupán annyi, hogy az újabb úgy néz ki tudja alapból váltogatni a 2 és 3 d feszültségeit illtve órajeleit...Ezt én a régiben hiába állítom nibitorral nem akar menni...
-
merkerik
csendes tag
9500 gt-m van es az a baj hogy a Nibitor FANSPEED IC resze nem mukodik.
lementem es ujra megnyitom es mar ures -
merkerik
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy nvidia videokartyanal milyen programmal lehet fan speedet atirni a biosba ?
Atinal igy valahogy nez ki Radeon Bios Editor-al:
/dl/upc/2010-12/15/174921_vj1shpg0jrsnr21z_rbe_fan_2900.pngmeg az a problemam hogy sajnos 2d ben se veszi vissza a sebesseget, igy nez ki a mostani beallitasom:
/dl/upc/2010-12/15/174921_etzaobit9zlupzlt_nvidia_edit.jpg -
odorgg
addikt
Na az órajelekel most nincs gond, mostmeg a feszekkel szívok, ugyanis a gyárilag a 3D-hez beállított 1v-ot az istenért sem akarja fejebb tólni akármire állítom a biosban a feszt
Erre valami ötlet? -
Alister71
nagyúr
-
odorgg
addikt
Átszeretném írni nibitorrral a GTX 460 biosát, általam beállított órajelekre. Ha valaki túdna ebben segíteni megköszönném
Eszt kéne kisilabizálni, hogy itt mit mere hogyan kellene modosítani:
Már egy ideje, ezen gondolkozom, hogy mit hogy kellene beállítani, de itt az 500 órajel közül, halvány lila gőzöm sincs, hogy mi mit állít
-
Sucuka
senior tag
VGA BIOS-okat innen érdemes:
www.techpowerup.com
A Reduce selection-nal tudsz szűkíteni típus szerintire. -
pelda10
tag
sziasztok
gigabyte GV-R567D5-512I {hd5670 512mb}
erre tudna nekem küldeni linket valaki a legújabb biosról? -
Sucuka
senior tag
-
Alister71
nagyúr
Ezt elég szépen leírtad, annyit tennék még hozzá, hogy az AtiWinflash-t win7-en rendszergazda módban érdemes indítani, és az Aerót le kell addig tiltani, egyszerű megjelenést kell választani, mint ahogy a képen is látszik, mert a program gomb lenyomása után lefagy az egész, és utána jön a para, hogy most mit csináljak. Befejezi a frissítést akkor is, várni kell kb 1 percet, majd reset-el a gép újraindítható, de mindezt jobb elkerülni.
-
Sucuka
senior tag
válasz
Scorpion #470 üzenetére
Nos a VGA BIOS frissítést a következőképpen kéne elkövetni:
Mivel a te kártyád ATI vezérlő, ezért a következő dolgokra lesz szükséged hozzá:
- az általad már egyszer belinkelt BIOS (valószínűleg jó lesz hozzá) innen.
- ATI Winflash legutolsó verziója innnen
- TechPowerUP GPU-Z legfrissebb verziója innen.Ha mindezeket előkészítetted (a szükséges fájlok kitömörítve stb), akkor jöhet a művelet:
GPU-Z elindít, majd a következő képernyő fogad:
Ebben az ablakban érdemes egy kicsit elnézelődni:
Hasonlítsd össze a Relase Date és BIOS Version mezőket az általad letöltött BIOS adataival, ha egyeznek, nem érdemes frissíteni. Ha az új BIOS-é nagyobb, akkor hajrá:A képen a piros körrel jelölt ikonra kattintva az VGA aktuális BIOS-át egy fájlba kell meneteni, hogy később visszaállítható legyen.
Ezután a GPU-Z bezárható, már nincs rá szükség.A soron következő lépés a Winflash progi, ezt lehet indítani:
Itt a LOAD gombra katt, utána betallózni az új BIOS-t, aztán Program gombra jatt:
Ha kész, akkor programok bezár, és géprestart.
Ha minden oké, akkor indul majd a gép rendesen, és ha BIOS-hiba miatt csinálta a csíkozást, akkor ettől el kell múlnia, ha nem BIOS-hiba volt akkor sajnos lehet hogy vissztér.
Ha pedig nem indul a kártya, akkor se keseredj el, nem döglött meg, helyre lehet állítani. -
Scorpion
tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám van, hogy az Asus ATI 5850-em néha behülyül. Értsd úgy, hogy az egér nyila szétesik (glich). S általában csak egy restart segít a problémán. Azon gondolkodok, hogy egy esetleges bios frissítés segíthet a gondomon.
Egyébként így néz ki a gondom:BIOS verzió 012.011.000.006.034528
BIOS dátuma 09/25/09 00:27Egy ilyen biost találtam. Igaz ez nem a ASUS oldalán volt, mert ott nincsenek fent biosok.
Asus.HD5850.1024.100310 (http://www.techpowerup.com/vgabios/74071/Asus.HD5850.1024.100310.html) innen szereztem.Kérdések:
1. Bios frissítés rendbe rakhatja?
2. Én sem frissítettem még Biost soha. Mit kell csinálnom pontosan? Milyen szoftver segítségével tudom frissíteni?
3. Ha vmit elrontok, akkor tehetem a karit a kukába?Segítséget megköszönöm.
-
<Mateus>
tag
Sziasztok!
Egy Ati radeon 4850-es 512mb-os VGA-n szeretnék BIOS-t frissiteni!
Még soha nem csináltam ilyet vagy hasonlót, tudna valaki részletes segítséget adni hogy hogy kell? és hogy a programokat hol találom meg?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Dondom
tag
NVflash-el szeretném flash-elni a GTX 460-amat, valaki betudna linkelni egy tökéletes how to tutorial-t (angolul is jó persze) Windows alól?
-
Belako
tag
Pálinkás Jó esté!
Van egy Gigabyte x1650 kari, természetesem lett volna a bios frissítve ezt viszont nem vette be. Így se régi se új bios nincs kari megy csak nem ad képet, feltételezem nem tud vele mit kezdeni.Olvasgattam a blogot de sajna abban nem találtam erre a problémára megoldást
Ja a régi biost nem mentette le.
Ki az az Oz a nagy varázsló aki meg tudja mondani, hogy tom visszaállítani vagy valahogy megbütykölni?Választ előre is kösz! -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Nemrég gondoltam rá , hogy a VGA-m ( MSI GTX 260 ) bios-át frissíteni kellene.
Alaplapomat és DVD-írómat már frissítettem.
A Nibitor5.8 nem ír semmit - üresek az ablakok.
MSI Live Update nem talál semmit, sem driver-t sem bios-t.
[link]Hogyan tudnám egyszerűen meglesni a bios verzióját és hogyan tudnám frissíteni ?
és egy ilyen : [link]
Kicsit most tanácstalan vagyok.....
Valaki aki csinált már hasonlót kérem segítsen.
Köszi.
Időközben az NV honlapjáról leszedtem egy kiegészítő progit ami megmondta a bios verziót de frissítésre nincs lehetőség.
-
motorhead
aktív tag
Sziasztok!
S.O.S
Ha egy videókarin le akarom cserélni a BIOS-t de a subsystem ID nem azonos akkor abból lehet baj ha mégis frissítem?
-
Tomate
veterán
Kell egy bootolásra képes pendrive
Töltsd le a HP USB Disk Storage Format tool-t.
Töltsd le hozzá a boot fileokat.
Formázd le a pendrive-ot az alábbi kép szerint.BIOS-ban az elsődleges boot eszközt állítsd be USB-re és a HDD boot prioritásnál is az USB-t tedd a HDD elé fontossági sorrendben!
Ha le ellenőrizted, hogy bootolható a pendrive, akkor csináld az alábbiakat!Ha van floppyd agyszerűen arra másolod és kész... Az is jó!
Tedd fel rá a 4830 biosát majd pedig az ATIFLASH-et. Az ATIFLASH-t mappa nélkül, csak a fájlokat másold a gyökérkönyvtárba. A bios is tisztán a gyökérkönyvtárba tedd.
Indítsd újra a gépet, úgyhogy a pendrive-ról vagy floppyról bootoljon a gép, majd pedig írd be a DOS-ba, hogy atiflash -f -p 0 ASUS4770.BIN . A szóközök nagyon fontosak! (az ASUS4770.BIN helyére a te kártyád biosának a neve kerül)
Az atiflash -f -p 0 ASUS4770.BIN sorban a 0-a kapcsoló azt jelenti, hogy az elsődleges slotban lévő kártyát fogja frissíteni. Ha 2 PCI-E sín van és a második slotban lévő kártyát szeretnénk frissíteni akkor egy 1-es kapcsoló kell a 0-ás helyett!Ha megvagy, akkor indítsd újra a gépet és már mennie is kell! Esetleg egy gyors driver telepítést kérhet a gép!
-
Storms
őstag
üdv
Hogyan tudnám átírni egy 8800gts 512(g92) nevét 9800gtx-re? nibitorral átírtam majd nvflash-al beleírtam a kártyába, újrainditom a gépet de semmi nem változott, viszont ha GPU-Z-al lementem ismét a bios-t majd nibitorral megnyitom ott ugy irja mintha 9800gtx lenne már. Akkor miért nem változott meg windows alatt is a név? Valaki tudna segíteni?
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
A kérdésem a következő belemásztam az atiflash minden csínjába bínjába, de nem kristálytiszta, hogy egy 2-gup-s kártya esetén, a módosított biost mindkét biosra alkalmazni kell, úgy gondolom igen, de erősítsetek meg. A master bios a 0-ás a slave az 1 -es ugye?
-
SBandi1
csendes tag
Hali mindenkinek!
A probléma a következő és erre szeretnék választ kapni.Van egy asus P4V800D-X lapom vettem hozzá egy Gigabyte Geforce 8800 GT videókártyát.Beleraktam és nem indult el a lap a kép teljesen fekete.Erre szeretnék valami megoldást.Köszönöm előre is a válaszokat.
-
amd22
csendes tag
megoldodott a problémám.
-
amd22
csendes tag
hát lehet kolega egycipöben járunk mostmár az én kártyám biosának is annyi.
ha semmi kép nem megy win alol akkor dos-alol kell majd ráirni.
probálj egy sima pci-is vga-val inditani és mikor belép a rendszerbe akkor probáld valamejik flesselövel ujra rátenni az eredetit windows-alol. hátha látja ugyan úgy a flasselő progi a karit akkor nyert ügyed van. -
kisza25
félisten
egy kis segítségre lenne szükségem egy HD4830 ventilátor szabályozását akartam módosítani,
lementettem bios-t(GPU-Z-vel), megnyitottam editoral, átállítottam venti szabályozásban az értékeket, de semmi mást,
lementettem, betöltöttem ati win flash-el, rámentettem újraindítottam,
gép el indul windows-ig eljut amikor betöltődne az asztal akkor megáll
csökkentett módban elindul,
leszedtem a VGA drivereket, de így is megáll amikor az asztalkezelő betöltődne,
eredeti bios egy pendrive-on van, hogyan tudom visszatenni? -
amd22
csendes tag
sziasztok. valaki tudna részletes tájékoztatot adni hogy hogyan kell cd-röl ujrairni az ATI 4830-am biosát mert gözöm sincs az egészröl
vagy esetleg szoftveres megoldást valaki?
köszi elöreis üdv -
give3
tag
Sziasztok!
Van egy 9600gt-m, ami nem változtatja az órajeleket, és a feszültséget 2D/3D-ben.
Van valami megoldás arra hogy működjön a dolog?
Már jópár bios-t kipróbáltam, de változtatni egyik sem tudta.Annak idején a 6600Gt-men működött...
Jó lenne, ha netezés közben nem melegedne annyira a kártya.
Köszi,üdv.
-
rambom47
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire 4870X2-m és bios mod-ot szeretnék rajta elkövetni némi teljesítmény érdekében,de nem vagyok jártas benne egyáltalán(életem 2.ati kártyája),bioseditor és winflash letöltve,de nem értek hozzá és nem akarom elbarmolni mert garim már nincs
,viszont ha valaki tudna szolgálni nekem 1 érthető nagyon alaptól induló leírással,hogy mit hogyan csináljak mit honnan szedjek,hogy ne öljem meg a kártyámat és kihozhassam belőle a maximumot biztonságosan annak nagyon hálás lennék és legalább megtanulnám ezt is
Köszi.Üdv. Jani
-
hole
csendes tag
Sziasztok!
Nibitorral megszerkesztettem a 8800gt-m biosát úgy hogy extrára és 3d-re beállítottam 1.1 voltot a többit alapon hagytam. Win alól felflasheltem műküdött, a gép bebootolt, de amikor az afterburnerrel betöltöttem a magasabb órajeleket akkor a monitor elfeketedett majd visszajött a kép fekete háttérrel és csak a futó programok látszottak. Az a baj hogy menet közben változik a feszültség és jobb lenne mindenhol ugyanazt a feszültséget beállítani, vagy ez azt jelenti hogy nem bírja a kártyám a magasabb feszültséget?
-
sinya85
senior tag
Tudom nem szeretitek mikor ez a téma hat oldalon keresztül megy és az ember nem képes visszakeresni "én probáltam" de mivel hogy lehet biost felrakni gtx285re?
-
shteer
titán
msi 3870x2 1gb oc (r3870x2-t2d1g-oc) biost keresek
-
q2w3
senior tag
Fel akarok tenni újabb bios verziót a Sapphire 5850 vga-ra, és az atiwinflash azt mutatja ,hogy az image size és a CRC is különbözik. Ez jelenthet problémát?
-
XenHai
senior tag
Valaki???
-
XenHai
senior tag
Kéne 1 kis segítség!
Van 1 sapphire 4870 x2- őm és frissíteni szeretném 1 Asus top bios-ra!
Melyik programmal érdemes frissíteni ?Lehetőleg egyszerű legyen a használata mert nem vagyok jártas a vga bios frissítésben! -
keke69
őstag
Na végre sikerült csak a CCC-t meg kellett piszkálnom egy kicsit!
-
keke69
őstag
Van itt valami nagyon érdekes dolog!
Nem ment a kártyám 2D-ben 157/300-as órajelen csak 400/1200-on.Meg flasheltem és átírtam a 400/1200-at is 157/300-ra.Tehát a biosban nincs már olyan értékem hogy 400/1200 és mégis ezen az értéken megy 2D-ben!!!
Van erre valakinek valami logikus és érteles magyarázata? -
keke69
őstag
Van biosom olyan amelyik működik csak rá kellene raknom,tehát nekem nem kellene állítgatnom benne semmit!
Az alap problémám csak annyi,hogy nem veszi vissza a kártyám 2D-ben az órajelet 157/300-ra csak 400/1200-re.
Ilyen hülyeség miatt most meg izgulhatok,pedig már mindent kipróbáltam hátha megtudom oldani a problémát flashelés nélkül!
Köszönöm a válaszaidat! -
keke69
őstag
Sziasztok!
Arra szeretnék választ kapni hogy a Radeon Bios Editoral is lehet a kártyát frissíteni vagy csak a winflashel?
Csak azért kérdezem mert a WINFlash valamiért nem akar elindulni(Win 7 van fent)Köszönöm!
-
robert02@12
csendes tag
sziasztok leszedtem a gigabyte 4670-hez az oldaláról egy biosfrissitést és kicsomagoltam kaptam egy ilyet vga_bios_gv-r467d3-512i_f22 file 64KB ezzel mit kell csinálni?
-
bishopx2
tag
Hali!
Kéne egy kis help!
8800GTS G92 512Mb videokártyán kéne bios frissítenem, de nem nagyon tudom hogyan kezdjek hozzá, leszedtem a legújabb drivert, és leszedtem a nvflash nevű progit is, de
mikor elindítom egy dos ablak jelenik meg és onnantól nem értemröviden valaki letudja irni mit kell nyomni ilyenkor ?
-
Darksnake
csendes tag
Hí! Tudna valaki segíteni kaptam egy Asus 8800GT kártyát és valami barom 9600GSO biost rakott rá mikkor fel akartam tenni a saját biosát ezt írja ki
supported eeprom not found) már szinte mindent próbáltam valakinek valami javaslat?
-
VSZM
tag
Hi! Azt szeretném kérdezni, hogy a VGA Bios frissítése mire jó? Egyáltalán miket lehet állítani a VGA bios-ában? Sajnos Win 7 alatt nem tudok drivert felrakni az nvidia 9800 GT kártyámhoz, mert telepítés vége felé elmegy a kép és akármennyit is várok, nem jön vissza. Restart után sem. Csak rendszer visszaállítás segít csökkentett módban, még az eredeti windows driver visszatelepítése sem. Nem tudom, hogy segítene-e ezen egy VGA bios frissítés. +Laptopomban van egy ATI HD 4570 (Nagyon butított szegényke). Hogyan tudnám ezt a butított kártyát megizmosítani egy kicsit?
-
Hunter2
addikt
Melyik BIOS editorral tudom úgy módosítani BIOS-t hogy pipeline-okat kapcsolok be?
Egy GeForce 6800-ról lenne szó. -
aelfwine
tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy apró problémám, talán valaki tud segíteni. A probléma egy asus 3870x2 -es kártyával van, aminek mindkét ventije 100% -ra volt tekerve gyárilag. Fél évre a kiadás után realizálta ezt az apró problémát az asus, és kiadott rá egy bios update -et. Eddig a pontig teljesen jól működött a kártya, mind a 2 mag vígan muzsikált (csak kicsit hangosan). Nos ennél a pontnál vistám volt (volt is vele bajom elég...), és azon nem igazán akart működni a flash tool, ezért gondoltam, feltolok egy xp -t, flashhelem, aztán majd ugyis itt a W7 béta, majd azzal megyünk tovább. Nos a flash hiba nélkül lement xp -n, restart betölt, csodás, felrak w7 beta. Itt vettem észre, hogy az egyik mag nem igazán akar menni. Gondoltam, ejnye béta, utána olvastam, és kiderült, hogy ms nem szereti annyira a crossfire -t egyelőre, így elnapoltam a problémát. Aztán nemrég felraktam egy véglegest, és a probléma továbbra is fennált. Vissza xp, és rájöttem hogy ott is csak 1 mag megy. Utánaolvasás, rábukkantam másik 3 emberre, akinek ugyanez a frissítés tette tönkre az egyik magját, az asus természetesen hallgat a témában.
Amit ez után próbáltam:
winflash20111 + radeon bios editor xp -n, vistán, és w7x64 -en. Az első 2nél csak 1 magot lát a tool (dev managerben a rossz mag vga device -kéne jelenik csak meg, hiába adok alá drivert), w7 -nél látja mind a 2 magot (fel is ismeri), de itt nem tudja írni a tool a biost. Aztán atiflash freedos alól: info lekérésénél, mentésnél vagy írásnál bármelyik magra befagy. W7 alol, és a pci számozásból látszik, hogy a master mag szált el, és a slave maradt meg, aminke a biosát továbbra is lehet írni tetszés szerint. Ha újra ráfuttatom az asus update -et, az valszeg a master core -ral kezdi, amire kiírja, hogy same version és leáll... Van valakinek ötlete mit lehetne még kipróbálni, azon kívül, hogy megvárom amíg kiadnak w7x64 kompatibilis flash toolt? -
syC
addikt
Hali!
GTX260-as flashelése közben nvflash ilyen üzenetet adott:
"NOTE: Unconfigured display adapter found, device not accesible: GT200 (05FFh) stbstb"
Ötlet? Létezik olyan paraméter nvflashnél, amely semmilyen hibát nem vesz figyelembe, csak csinálja amit kell?
-
syC
addikt
sziasztok!
Atit flashelni elvileg ezzel a parancsal lehet? (cmd-ben benne vagy a könyvtárban term.en) 'atiflash -f -p 1 ujbios.bin'
1 - azért mert az alsó pci-e slotban van a kártya
Invalid command-ot ad erre. Mit b***ok el?
-
barnam_
nagyúr
válasz
easy...rider #412 üzenetére
szoftveresen nem lehet emelni a memória feszültségét, de nagyon nem kell belemerülnöd, itt az MSI 4670-hez a vmod: [link]
Bár nálad mások a ramok, úgyhogy nem 100% hogy ugyanaz a nyák.
-
easy...rider
őstag
én annyit szeretnék megtudni hogy a VGA memóriájának a feszültségét lehet e biosszal piszkálni? vagy csak hentesmelóval lehet megoldani?
mert ha igen akkor belemerülök a témába, amúgy meg a másikba
a VGA egy MSI HD4670 512MB,
gyári adatok PAPÍRON: GPU 750MHZ, RAM 800MHZ,
nálam mégis alapból minden mod nélkül: GPU 750MHZ, RAM 830MHZ,
a memória Hynix H5RS5223CFR-N0C, gyárilag 1000MHZ-et kéne vinnie, és gyakorlatban is visz, de 1010-nél már szemetel.előre is köszi a válaszokat!
-
gurami
csendes tag
Sziasztok
Az atiflash progi nálam azt csinálja hogy feljön a dos ablak az aljára kiírja hogy a folytatáshoz nyomjak meg egy gombot,ezt csinálja 3-szor és utána kilép a programból.Hogy lehet ezt használhatóvá tenni?
Köszi -
Kommy
veterán
Látom elég kihalt a topik de azért felteszem a kérdést. Lenne egy Gigabyte gtx 260-am (GV-N26OC-896H) és egy olyan gondom lenne, hogy nem mindig van kép a dvi-n, erre a hibára van egy bios frissítés rá, de a saját frissítő programjával (@bios) nem tudok rárakni másik biost valami oknál fogva. Leveleztem a supportal de nem tudtak semmit mondani, vagyis csak olyanokat mit énis megpróbáltam. (javaslataik voltak, alaplap failsafe default, kipróbálni mindkét slotban, frissíteni a legújabb bétára). A frissítést Windows 7 Home Premium x64 alatt próbálgattam, meg próbáltam egyszer Windows XP alatt is de teljesen ugyan azt csinálja.
-
vd1992
tag
Sziasztok!
Valakinek volt olyan problémája, hogy bios csere után (MSI HD 3850OC és az eredeti BIOS-t tettem vissza), hogy indulna a gép, de kiírja, csatlakoztassa a videókártya tápcsatiját..... ami rávan dugva, de ezt irja ki, pedig rendesen lett flashelve a bios.... megnéztem, tápcsati lehúzásnál el sem indul a VGA, vagyis nem is tudná kiírni..... szóval kap áramot, de ezt irja ki, és nem enged tovább.... bedobtam mellé egy X1550-et, hogy arról megy a gép, és akkor visszatöltöm a HD3850-re mégegyszer a bios-t, de elindul az X1550-ről, de a gép egyáltalán nem látja olyankor a HD3850-et.
VD
-
Petiapó
tag
válasz
Black-core #407 üzenetére
Én ezt ajánlanám [link]
Pikk-pakk leszedi.
De ha rám hallgatsz a flash-elést már lemezről csináld.
Ez is fel tudja írni a BIOS-t a kártyára, de nem mindig... és ezzel el is mondtam mindent...Ha leszedted, csak kibontod vhova, elindítod az ATIwinflash-t. A felugró ablakban a "save" gombra nyomsz és adsz neki egy nevet (valami olyat amiről tudni fogod mindig, hogy ez az eredeti), majd megnyomod a save gombot.
Ezzel kész is vagy.Sok sikert.
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok tudtok mondani olyan progit amivel letudom menteni az eredeti vga biosom GTX 260? ÉS ha lehet ne az nvflas mert azt nem nagyon tudom használni win 7 alatt
Köszi!
-
Petiapó
tag
Sziasztok!
Van egy régi fajta Gainward HD4850-em, a 9566os, ez ugye csak 625MHz-en ketyegteti a GPU-t.
De ez nem is baj, szépen belőttem neki 3Dben a 650et, egylépcsős feszemeléssel, és minden szép és jó...
A kérdésem az alsó határokat célozná. Pontosabban: pl egy 200MHz-es beállításhoz a minimálisan adható 0.892 elég-e?
Iszonyatosan zavar, hogy böngészés, és filmezés közben is visít a kártya (játék alatt észre se venni, hogy duplájára nő a zaj... lehet, hogy az jobban leköt)
Persze, ha elég, akkor a ventivel már kísérleteznék én, csak nincs semmiféle VGA-m PCI-E-n kívül, így nem merem beállítani, mert ki akar "sötétben maradni". (Jó tudom, egy PCI-os VGA nem nagy durranás... mégse tudtam sehonnan szerezni)
Nagyon jó lenne, ha menne.
Ööö, sima videózáshoz elég ez a 200MHz, nem? (ált. DivX, de FullHD is szokott menni)Szerk.: várjunk csak...
Elvileg az UVD szektorokkal tudok kísérletezni, nem? Ez csak akkor aktiválódik, ha videó fut. Így akkor az 1-3 rekeszig nem piszkálok, csak az UVDben, így ha esetleg meg is fagy, még mindig képes képet megjeleníteni a kari(ha az nem videó persze), tehát visszaállítható. Ha nem jól látom jelezze vki plz...
-
Probobby
csendes tag
Sziasztok
Van egy abit nf-m25-ös alaplap, melyre van egy geforce 6100+405 chipset integrálva.
Szereztem magamnak a minap egy geforce 8500-as videó-kártyát, beraktam, driver fel, windows szerint hibátlan.
Átdugom a monitort és sötét, nem kap jelet. A BIOS beállításokban szeretném segítségeteket kérni. Előre is köszönöm! -
wAfu
tag
Nekem is a 4850-el lenne problémám. Sapphire 4850 Dual Slotos hűtővel.
Nem volt semmi gond a kártyával, de elkezdett kerregni a hűtő ezért lecseréltem egy Arctic Cooling Accelero L2 Prora, és az összes alátétet használtam.
Valamint a procihűtőmet is kicseréltem egy Zalman CNPS7000ALCU-ra.
Nem mindig tudom elindítani a gépet, egyszerűen nincs kép és a D1601-es led villog. Egy kábelt kihúzok és újra visszadugok találomra és akkor gond nélkül elindul...
Elképzelhető, hogy rosszul laktam fel a hűtést?üdv
wafu
-
kop8
őstag
Átálítottam a saját videókártyám biosát hogy a limit 790-nél legyen a gpu-nál ne 700-nál,
de nem működik rendesen mert újraindítom és a CCC-nem indul el és kéri hogy a hardverhez megfelelő programot telepítsek.
[link]Mi lehet a gond????
-
szab0729
tag
Köszi, Én is megtaláltam aztán, + 1 jó kis cikket amiben 1 srácnak hasonló problémája volt mint nekem és ő is a kisütést akarta megcsinálni, de aztán inkább visszaküldte a gyártónak és adtak neki újat
.Összekötöttem a Chip Select és a Ground lábait a flash romnak(legalábbis ő azt írja, h ezeket kell) bekapcsolom PCI kártyáról a gépet, bemegyek dos-ba, beírom NVflash -a, erre kiírja:
Nvidia adapter found:
Geforce GTX295, hmm mondom ez aztán a tuningXDDD (a ventilátor meg ment 100%-on)
Mindenesetre a -j parancsot nem engedte lefuttatni, mert nem ismerte fel az EEPROMot.
Gyorasan kikapcs, lekaptam a földelést a chipről, vissza dosba és minden ugyanaz mint korábban.
Úgy döntöttem nem játszom vele tovább, inkább megpróbálom én is az RMA-t + a gyártói élettartamgarit érvényesíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Kuponkunyeráló
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest