- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1098 üzenetére
A bios-t akarod menteni a gpu-z-vel vagy képernyőmentést akarsz csinálni?Az alaplapi vga-t letiltva is próbálrtad?lehet az kavar be.
-
Simonarancs
csendes tag
A baj az, hogy ez megvolt már és semmit se csinált. Ez egy nVidia kari
De újabb gondok... amikor GPU-Z-vel menteném, akkor konkrétan leválasztja a Win a kártyám a Win-es hardver eltávolítást jelző hang megszólal, de vissza már nem akarja tenni
Ennek köszönhetem hogy kapok egy fekete monitort de a win meg dolgozik rendesen...
Egyik havertól kérek egy PCI-os vga-t, ha az segít akkor már megvan mit kell tegyek
Kicsit szaglásztam az LTT fórumjain is
-
7om
tag
válasz
Simonarancs #1090 üzenetére
GPU-Z-t indítsd el és csinálj egy képernyőmentést róla, és linkelés ide.
-
bebe159
aktív tag
válasz
Simonarancs #1093 üzenetére
Nem akarlak letörni, de már én is beszélgettem itt magammal és nem jutottam semmire.
-
Simonarancs
csendes tag
Gondolom mindenki medve álmával van
Még várok picit, hátha jön a messiás és feléleszti a kártyám
-
Simonarancs
csendes tag
válasz
Simonarancs #1091 üzenetére
A reflow semmit se tett, pont ahogy sejtettem
Szóval hovamerrehányméter?
-
Simonarancs
csendes tag
válasz
Simonarancs #1090 üzenetére
(megvan a reflow, mindjárt tesztelek
)
-
Simonarancs
csendes tag
Jövök én is bajommal
Tegnap vettem egy 43-as hibával rendelkező 660-at, gondoltam DDU megoldhatja a hibát VAGY ha makkom lesz, akkor felteszem és megy
Sajnos nem, bármit csinálok csak nem kar mennni
Két megoldás maradt: Plan A, reflow hőpisztolyal
Plan B, biosz frissítés
A reflow-al nagyobb galibát szerintem nem csinálhatok, dolgozgatok vele rendesen (persze nem GPU-kon meg egyebeken, de SMD-t szuper beültetni vele
), szerintem a biosszal nagyobb galibát lehet okozni meg tapasztalatlan is vagok etéren
Néztem progikat, fórumokat, tutorial-t, ezzel csak egy bajom van, mindenhol kis morzsákat kapok. Nincs kerek egész (opcionálisan magyar
) "tutorial" erre... Valaki megsúgná, hogy hova hány méter?
Még annyit, hogy állítólag Linux alatt megy q kártya, ezt még nem teszteltem, de hétvégén lesz ré időm bőven
Előre is DÁNKE a válaszért, ha valaki már XY-ra feltette a kérdést és nem láttam azért szives mellélátásotokat kérem
-
7om
tag
válasz
zozomester #1086 üzenetére
Hát ha nem számít a lóvé akkor mindegy is😂
-
7om
tag
válasz
zozomester #1083 üzenetére
Az 1068-as hozzászólásban le van írva minden, szerintem mindegy, hogy látja e a kártyát vagy nem, a lényeg, hogy dos felületen megadod neki azt a slot számot amelyikben van a pillanatnyilag döglött kártya és rá fogja írni az új biost akkor is ha nem látja, szerintem nem jól adtad meg parancsot.
-
zozomester
csendes tag
Ja, az Atiwinflash vágta haza a kártyát.
-
7om
tag
válasz
zozomester #1081 üzenetére
érted azt, hogy nem látszik az eszköz(2)?atiflash és atiwinflash is van, mindkettővel próbáltad?sajnos így rohadt nehéz segíteni, tavaly mikor kukáztam a kártyámat atiflash- el hoztam vissza az életbe, de már nem emlékszem hogyan melyik leirás alapján.
esetleg még ez
Nálam sem látta kártyát, kapcsoloval kellett ra force-olni a biost dos-os programmal.ennyi. -
7om
tag
válasz
zozomester #1079 üzenetére
-
7om
tag
válasz
zozomester #1076 üzenetére
Fuu...volt erről egy magyar cikk vagy leírás de nem találom nekem is az segített ati kártyára.valami ilyesmi volt, hogy ha van alaplapi vga-d akkor azzal indítsd el a gépet, az legyen beállítva a biosban elsődlegesnek és utána indítsd el az ati flash tools-t ott már kiválasztható a kártyád a másodlagos na akkor ráereszted a jó bios-t és utána már azzal indítod a gépet újra.
nagyvonalakbanxDnem találom az írást
ezt találtam hirtelen de ez régebbi leírás, bonyolultabb.
-
czpitti
senior tag
Sziasztok.Teljesen véletlenul láttam meg hogy a hd 7990-esemen a két magon két kulonbozo bios van.Kicsit nyafis a kártya igy azt hiszem ártani nem árt ha mindketton egyforma lenne.Honnan-mit és hogyan?ebben kellene segitség.
-
zozomester
csendes tag
Üdv minndenkinek!
Elrontottam a BIOS flasselést egy amd 6870-es kártyán. Sajnos nem látja az Atiwinflash progi.
A frissítés előtt látta. Az eredeti Biost lementettem. Hogyan tudnám visszatenni az eredetit?
Mac pro-ba kellene, ezért akartam a Pc-s verziót flasselni, de sajnos így jártam.
Előre is köszönöm a segítséget! -
bebe159
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném módosítani a hd7770-em biosát. Lefelé és felfelé is, szeretnék egy nagyon energiatakarékos beállítást, és egy kicsit erősebbet is. Találtam hozzá egy editort. Módosítottam valamelyik értéken, működik.DE nem tudom, hogy mi mire való.
Értem ez alatt a "menüpontokat."State 0 - Boot
State 1 - Performance
State 2 - UVD
State 3
valamint vannak a #0, #2, #3, #4, #5 core clock-ok. Melyikkel mit állítok -
válasz
MaxxDamage #1070 üzenetére
-
Sziasztok!
Adott két VGA és nem mennek SLi-be...
Updatelném a BIOS-t is (hogy két azonos BIOS legyen a két azonos kártyán, de nem járok sikerrel... oda-vissza ugyanaz!Van erre valami megoldás, vagy kuka ?
Képeket megosztok párat, amin látszik a lényeg....
Kártyák felcserélve meg minden, de itt BIOS csere / Update kellene...
Kártyákat külön-külön próbáltam (másik kártya BIOS-t felrakni, sikertelenül)Segítséget megköszönöm, ha van!
Amikor sikerül valamit "alkotni" akkor a rendszer indulást követően (win7 logo betöltése után, mikor a rendszer képernyő jönne be... fekete kép "nincs jel" logó forog...forog..)
teljesen alap esetben így látja a 2.-ik VGA-t (mind1 melyik van épp a 2.-ik slotba csatlakoztatva)
amikor 1.-ik VGA telepítve és használatra kész, akkor a másik vga-t berakva (felcserélve) az teljesen újra települ... (kifogytam az ötletekből !)L
-
klac
aktív tag
válasz
RAZERXX #1067 üzenetére
Fontos hogy rendszergazdaként futtasd a parancssorból az ATIwinflash programot.
Ahogy a hozzászólásban kitér rá : az 1 kapcsolóállás a módosítható, a 2 kapcsolóállás az állandó nem módosítható BIOS.
Ha a 2 es kapcsolóállásban indítottad, mivel Nálad most csak az a jól működő BIOS, flesselés előtt az 1 es kapcsolóállásba kell állítani a már működő WIN alatt, másképp nem tud bele írni.
Valamint fontos a megfelelő slot számozás feltüntetése amibe ténylegesen található a videókártya (általában egy kártyánál ez a 0 slot).
Sok sikert ...Ha esetleg nem Windows alatt fleselsz hanem DOS, a Bios kapcsolót akkor is át kell állítani az 1 es kapcsolóállásba a flesselés elkezdése előtt..
-
RAZERXX
aktív tag
Sziasztok !
Videó kártya BIOS frissítésben tud valaki segíteni ?
Amd radeon r9 200 dual bios kártyám van amin az egyik bios elszállt egy kis kapcsolóval lehet váltani a bioszok között !Videokártya Gigabyte Radeon R9 280X
-
Borisz76
nagyúr
AMD VGA-hoz az ATIFlash 2.74 ( Jelenlegi legfrissebb ) -t lehet használni.
A VGA Bios Collection -ben pedig mazsolázhatsz a bios-ok között.
Menetét ne kérdezd....régen csináltam
és az is NVidia kari volt.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van egy Asus R7 260 VGA.
Sajnos 16x PICe csatolásban a VGA hibázik, vagy el sem indul. Próbáltam a saját szoftverével lejjebb venni az óra jeleket, de nem hozott megoldást.
Viszont 8* és 4* sebességű csatolásokban működik.
Segíthet egy Bios Fress? Ha igen akkor azt hogyan kell megcsinálni? Van erről valahol valami jó leírás?
Illetve hol lehet biost szerezni a VGA-hoz? Sajnos a gyártó oldalán nem találtam. Support adhat ilyet ki?
Köszönöm a válaszokat és a segítséget! -
GamerHD
újonc
Sziasztok! Van egy PowerColor HD5970-es videokártyám amin ma frissítem a BIOS-t.
2 GPU-s kártyáról van szó és valamiért csak az egyik GPU BIOS-át frissítette le a másikon a régi BIOS-marad a GPU-Z szerint. Külön kéne lefrissítenem a másik GPU-t valahogy? -
Perdedor
tag
Sziasztok!
Valaki tudna egy HP-s Firepro M4000 1GB vbios-t feltölteni? -
Sziasztok, itt leszedtem a powercolor hd4850nes új biosát leszedtem hozzá ezt a programot még jó hogy mentettem a régi biost mert amint feltettem a legújabbat és a hozzá valót mikor elkészült lefagyott a gép Akármikor megcsináltam lefagyott utána meg pötyözött rendesen, vissza raktam a régit azért gondoltam rá mert nekem úgy tűnt hogy nem emeli automatikusan a venti fordulatát ki írni ugyan ki írja, de hangosabb nem lesz és egy unigine 4.0 test 88fokot is elért.
-
lócitrom
őstag
válasz
colossal89 #1047 üzenetére
világos. az persze tiszta, hogy teljesítményt és fogyasztást is lehet vele szabályozni, de alapvetően nem ez az elsődleges célkitűzés. lényegében aligha van arról információ, hogy a VGA BIOS hivatalosan hogy frissíthető és hogy egyáltalán van-e frissítés az adott eszközökhöz. ez az, ami miatt felmerült bennem egyáltalán ez az egész. elsősorban így a hivatalos frissítések érdekelnének. de a modding sem áll tőlem távol, HA van megbízható beállítás/BIOS. egy Intel HD 3000-ről és egy NVIDIA GeForce 610M-ről van szó egyébként.
-
ZoliZoli
csendes tag
Sziasztok ismét!
Egy NVIDIA GTX 670 BIOS szeretnék frissíteni, de az Istennek se akar sikerülni.
A következő a hiba jelenség.
A chipet látja a flashrom programozó, ki írja az eeprom pontos méretet és nevét, le is tudom menteni a rajta lévő "hibás" biost. Egy 256Kb méretű image fájlt kapok végeredményül (ez a teljes mérte az eeprom memóriájának).
Azonban, amikor az eredeti BIOS képfájlt akarom beégetni (ez GPU-Z-vel és NVFlash-el is le lett mentve korábban...), amelynek a mérete össz-vissz 96Kb, nem hajlandó beírni.
A következő hibaüzemtett írja ki: Error: Image size (97792 B) doesn't match the flash chip's size (262144 B)!
A flashrom programozóval lementett 256Kb-os image fájlt azonban lazán vissza írja bele.??
Ettől egy "csöppet" kiakadtam agyilag. Egyszerűen nem találtam rá megoldást, pedig "feltúrtam" az internetet ez ügyben.
Előre is köszönöm ha valaki tud valamit segíteni.
-
johndeegwed
tag
Szevasztok szakik
Van egy gtx 760 as videó kártya zsír új fólia is rajta van garancia nincsen. Azt csinálja hogy ha driver nincsen telepítve szépen megy, amint driver telepítés és restart megtörtént rendszer fel állás előtt újra indul, BIOS update segítene neki? Vagy reballing? -
johndeegwed
tag
CSAK bergwe
-
fgabor87
tag
Sziasztok!
BIOS moddingban tud valaki segíteni? Van egy nVidia 750Ti kártyám, ami tökéletesen működik, csak egy bajom van vele: a ventilátor alaphelyzetben 1600-at pörög, és nagyon sokat dob a gép hangján. Ráadásul teljesen fölösleges, mert lehúzva a lapról, és úgy járatva terhelés nélkül a hőmérséklete nem megy 30-32 fok fölé.
Lementettem a VGA BIOS-t, majd Maxwell II BIOS Tweaker v1.36-al az RPM11-et levittem 900-ra, a PER11-et 20-r0, és ugyan ezt a PER01 és RPM01-el is megcsináltam, elmentettem, és visszaflasheltem a kártyára. Gép restart. A fordulatszám ezután kemény 100 RPM-et csökkent, és hiába állítom lejjebb szabályzó programmal (20-ig engedi az eddigi ~ 33 helyett), nem változik a fordulatszám. Ha felfelé állítom, akkor emelkedik, tehát a szabályzó progi működik (Gigabyte GURU II).Mit csinálok rosszul? Miért nem tudom 1500 alá vinni? Ez még mindig nagyon sok, és teljesen felesleges.
-
Olajka02
aktív tag
válasz
colossal89 #1041 üzenetére
Szia!
Köszi.
Megmókoltam, sikeresen.
De még is valami vissza állítja a tuning értékekre.
Gyanítom, hogy valamilyen gpu tweak maradék reg, vagy parancsfile működik magától, ami bekavar.Üdv: Olaj
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Van itt valaki aki Bakonycsernye közelében lakik és ért a BIOS beállításokhoz?
Szeretném a GTX 950 OC kártyám ventilátor profilját 33%-ról lecsökkenteni.
Aki bevállalná a BIOS átírást kérem írjon.Gábor
-
NFree
addikt
Sziasztok , annyi lenne a kérdésem nem tudja valaki , hogy kell az nvflash-al win alol biost cserélni vga-n , csináltam már párszor de nem találom most azt a cikket ami ezt pontosan részletezi.
Ne csesszetek le nagyon mert nem lvasom át az egész topikot -
colossal89
tag
válasz
lócitrom #1031 üzenetére
Ezekhez (Mobil Series) általában nem adnak ki újabb biosokat, csak akkor ha stabilitást veszélyeztető hiba állna fenn.
"afelől érdeklődnék, hogy relatíve mai VGA-k BIOS-szát van-e értelme frissíteni? " A válaszom igen is meg nem is. Kellő utána olvasással tudom ajánlani csak.Pro
Növelhetik a teljesítményt kis mértékben Stabilitást javíthatnak black screen memória kezelés ventilátor kezelés stb.. (gyári rom-ra értendő) Custom romok pedig nagy teljesítmény növekedést hoznak általában. Én ilyeneket használok és még ezekbe is bele nyúlok, úgy állítom be őket, hogy a maximumot hozzák ki a hardverből, memória időzítés, power limit, state szintek, és még sokmás.Kontra
Jó pár hozzászólással korábban, tavaly 07hó volt gondom a biosommal, amit gyárilag adtak ki az egyik bios chipemen nem működött mert csíkozott viszont a másik bioson tökéletesen ment (dual bios) De ez valószínűleg nagyon ritka eset. Ha nincsen dual bios és rossz lenne a rom után a kari, akkor macerás lehet a felélesztése. Custom rom esetében pedig ha baja lenne a kártyának és nem tudod visszatenni a gyári biost és ezt még észre is veszik gariztatásnál akkor nem fogják garanciáztatni, mert nem a megfelelő bios működtette a kártyát. -
colossal89
tag
válasz
perecKING #1044 üzenetére
Szia! Ehhez a kártyához nincsen mac bios a nyilvánosan elérhető adatbázisokban. Ez annak tudható be, hogy valószínűleg ezzel a hardverrel nem szereltek egyetlen mac gépet sem. Ami még tetézi, hogy 10.5.7 től 10.11.3 ig driver sem elérhető ehhez a vga hoz.
Legközelebb ne privátban ha lehet. Más is hagy olvassa ezt a problémát. Értem, hogy neked sürgős, az én időbeosztásomon nem változtat, és nem fogok ettől hamarabb válaszolni, rá szoktam nézni a fórumra, és ha időm engedi válaszolok is. Köszönöm.
-
ZoliZoli
csendes tag
válasz
colossal89 #1043 üzenetére
Rendben, köszi, megpróbálom egy másik kártya segítségével.
-
perecKING
senior tag
Sziasztok! Egy egy 8800gt-t szeretnek mac-re flashelni.
Ha win 7 alatt flashelem a biost a mac-es verzióra, akkor azután csak simán berakjak es megy mac-ben?
Ő lenne az aldozat:
XFX GeForce 8800GS 680M 1GB Alpha Dog Edition
Évekig pihent egy antisztatikus zacskóban. Így értéktelenedett el. Viszont Mac-ba még ér valamit... ezert szeretnem flashelni.Bocs az ekezetek miatt. Mobilrol!
Ja es sos lenne!
-
colossal89
tag
válasz
ZoliZoli #1040 üzenetére
Szia! Én kipróbálnám a helyedben egy 210GT vagy 520GT karival aprón olcsón 5k alatt lehet venni. És azokról bootolni. A pci-expressz kiosztásra figyelj oda nagyon, pl 1 slotban van az 520GT és a Második PCI expressz slotban a 670GTX akkor a flash-nél oda kell írni, hogy 2 Slotra akarod a flashet amiben a 670 van, erről a parancsot itt fórumon vagy tutorialban megtalálod. Tudok én is a vezeték kötögetős módszerről NV-nél, én nem ajánlom amíg nem vagy 120% ban biztos a dolgodban, és nem próbáltad ki a segéd kártyákkal való életre keltést. Simpla PCI karival is meg lehet próbálni akár. Képeken nem láttam dual bios kapcsolót rajta, ha lenne, akkor már nyert ügyed lenne. Sok sikert hozzá
-
colossal89
tag
Szia!
Radeon bios editor v1.28 csak a HD6000 szériával kompatibilis e fölött nem, ezért kaptad a hiba üzenetet.
Hawaii Editorral be tudod olvastatni viszont itt 254DPM State-t olvas ki ez adódhat a kompatibilitási gondokból. Ha csak bele akarsz nézni milyen beállítások vannak ezzel megtudod tenni, viszont nem finom hangolnám a kártyát vele. Külön 260X re szabott editor jelen tudomásom szerint nincsen. -
colossal89
tag
válasz
Olajka02 #1038 üzenetére
Szia!
Gpu z megnyit bios lementése (kisikon a Bios ver szám után)
Kepler Bios Tweaker leszed/elindít, betöltöd az előbb leszedett bios filet, editorral vissza állítod alap beállításra.
GPU Clock 1006 MHz
GPU Boost Clock 1072 MHz
Memória 1750SAVE a munka végeztével
NVflash elindít rendszergazdaként (nv flash mappába berakod a bios filet)
TutorialValószínűleg feszültség állítás nélkül próbált meg okoskodni az előző tulaj az amúgy is gyárilag koppra húzott órajelekkel, ez okozza az instabilitást. Csak azt nem értem miért égette bele a kártyába a szar beállítását....
Sok sikert a munkához.
-
ZoliZoli
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS GTX 670 2GB DCU2 videokártyám, a kártya bios frissítést követően használhatatlanná vált, mert a frissítési folyamat közben volt egy kis áramszünet sajnos.
A kártya a gépbe rakva csak annyi életjelet add magáról, hogy a ventik elindulnak, a tápellátás visszajelző ledek szép zölden világítanak, azonban kártya nem látszik a rendszerben. A windows nem érzékeli semmilyen formában.
A következőket próbáltam ezidáig.
Csináltam egy bootolható USB kulcsot (Rufus-al).
Erre felmásoltam az NVFLASH 5.136 DOS-os programot és a Tech PowerUp-ról leszedtem egy ASUS GTX670 2GB verziójú BIOS filet, amit bios mellé feltöltött, kártyáról készült kép alapján választottam ki. Mert ez hasonlított az enyémhez a legjobban.
A bios paramétereket nagyon nem nézegettem, mert nincs mihez viszonytanom, ugyanis az eredeti nincs meg nekem sajnos.A problémám az, hogy nem tudom flashelni a kártyát, azt írja ki az "nvflash --list" parancsra, hogy nvidia adapter not found. A kényszerített flashelési parancsra is ugyanezt az üzenetet kapom.
Az alaplapom, amiről próbálom végre hajtani a javítást, egy Gigabyte Z68AP-D3 EFI "fél" UEFI bios-os lap egy i5-ös CPU-val így a flashléshez szükséges látvány biztosításáért az IGP felel. Sok fórumot, fölég külföldit olvasgattam át és ott olyasmit vettem ki a leírtakból, hogy az integrált vga okozhat ilyesfajta problémát tégla állapotú vga biosok frissítésénél.
Aztán van még egy opció, azt azonban még nem mertem kipróbálni ugyan is nem egyértelmű számomra.
A bios chipek két bizonyos lábát kell összezárni, ahhoz hogy a flashelő program számára láthatóvá váljon a téglásított chip az újraíráshoz. Na most az én kártyámon egy 8 lábú PM25LD020-as bios chip található.Külföldi fórumokon eddig 2 változatot találtam a lábak összekötésére, csak egy másik chip a PM25LD010-es amelyen bemutatják. Igaz lényegében ez majdnem ugyan az mint 020-as végződésű.
Az első az 1-es és 8-as lábat zárja össze. A második verzióban pedig a 3-as és 8-as lábat zárják direktbe. Kérdem én, melyik az amelyikkel nekem működni fog, vagy netalántán az egyik verzió kinyírja végleg a bios chipet.
Aztán vannak olyan tippek is, hogy régi PCI-os kártyáról kell indítani a rendszert, meg ott van BLIND FLASH, utóbbit már próbáltam de az se hozott eredményt.
Szóval elég komplex ez a téma és most már úgy érzem muszáj segítséget kérnem, mert úgy érzem egyedül nem jutok előrébb. Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni nekem.
-
berik
csendes tag
Sziasztok!
Van egy r7 260x 1 gb videókártyám. Annak biosát kiolvastam gpu-z -vel ami csinált egy bonaire.rom nevű fájlt. Azt megszerettem volna nyitni radeon bios editor v1.28 nevű programmal, de megnyitáskor hibaüzenet fogad.
Invalid file specified. Not an ati bios? - Debug information: 'CheckValid' reported error.
Ez miért lehet? A kártya gyártója sapphire ha esetleg érdekes. -
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Vettem egy garis ASUS gtx 780 Ti ROG matrix platinum-ot.
Minden rendben van a kártyával, de egy dolog van amit nem értek.
Megnyitom a GPUZ-t és a csatolt képen látható értékeket látom, alap beállításon, semmi féle tuningprogrammal nem nyúltam a kártyához alapértelmezettként ez a beállítás fogad.
Ezzel a beállítással is megy, de néha instabil.
Ha mondjuk GPU tveak-kel visszaállítom az órajeleket a gyárira, akkor minden rendben.
A biosz számozás szerint az eredeti rajta.
Gondolom abba turkáltak bele.
Hogyan tudom a gyári órajeleket alapértelmezettre visszaállítani segédprogramok nélkül nem a windows-ban hanem a bioszban?Csatoltam egy képet.
A válaszaitokat, tanácsaitokat előre is köszönöm! -
válasz
colossal89 #1036 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes választ.
Konkrétan a kártya.
Sikerült menet közben megoldanom, és látszólag működik is. Annyit változtattam, hogy egységesen 50 fokig 40%-ra volt állítva gyárilag a ventik fordulata. Ezt átállítottam 20%-ra, így már sokkal jobban elviselhető. -
colossal89
tag
válasz
kleinguru #1035 üzenetére
Szia! Terheletlen állapothoz nem lehet beállítani, hőmérséklethez lehet kötni a fordulatot. Ez azért van mert a terheltség relatív a különböző órajel state-ek miatt. Illetve a ventilátor szabályzás ha feszültséggel szabályoz akkor kevésbé lehet alacsonyabb fordulatot elérni mintha pwm szabályzós mert akkor a max 12V ot kapja csak a fordulat szabályzó chip állítja a fordulatot, nem pedig a fesszel operál, ekkor alacsonyabb fordulat érhető el. 10% nem fog működni sohasem egészségesen, és pláne nem stabilan. Nekem a 10.000ft full pwm Noctua ventilátoraim minimum 17% ig lehet levenni biztonságosan úgy, hogy diagnosztizálva lett addig amíg le nem álltak a lapátok.
Igen a gpuz-vel ki tudod olvastatni a bios-t majd szerkeszteni Bios editorral majd vissza írod Atiflash el vagy Atiwinflash el. Ott be tudod állítani, hogy mekkora hőmérsékletnél kapcsoljon be a venti, viszont csak 3 lépcsőt lehet beállítani, így nem túl szabad a mozgástér.
Milyen VGA típus, hogy zavaró a ventik hangja 20%-on? Szvsz nem ajánlom, hogy kikapcsold a ventiket vannak problémák a Strix es kártyákkal, hogy hagyja túlságosan felmelegedni a vga-t aztán meg okádja magából a forró levegőt, mikor bekapcsolnak a ventilátorok hűteni.
-
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Van egy Gigabyte 7870 vga-m, amin 3 db venti van. Szeretném, ha a terheletlenül lekapcsolna a ventilátor, illetve ha le nem is, akkor 10%-on pörögne (default 20%)
Szoftveresen sikerült beállítani az egyes terheltségi szintekhez megfelelő értéket (10%), de megbolondult helyenként ez az, hol működött minden újraindítás után hol nem.
Amennyiben lehetséges szeretném a VGA biosban tárolni ezeket az értékeket, hogy ne kelljen vele törődni pl windows újratelepítés után.
Van erre valami megoldás, hogy a kártyám biosát letöltve szerkesztem, majd visszaírom a szerkesztett verziót?
-
juve600
nagyúr
-
törölt tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy van 2db Asus ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5 videókártya SLI-ben a gépben.
Az egyik kártya, az alsó nem ad képet ha kiveszem mindkettőt és csak azt teszem a gépbe.
SLI-ben látja a gép, semmi gond vele.
Csak ha külön van.
Pedig semmi baja nem volt.
Lehet ez bios probléma? -
lócitrom
őstag
afelől érdeklődnék, hogy relatíve mai VGA-k BIOS-szát van-e értelme frissíteni? nem vagyok túlzottan járatos a témakörben, nem tudom mennyire van azonos szinten a mezei BIOS frissítésekkel és hogy van-e gyakorlati haszna. nem túlhúzni szeretném, eleve azt sem tudom, hogy maga a gyártó ad-e ki frissítéseket. csak pusztán ki szeretném hozni a vasból a legtöbbet, amit megenged. egy Optimus-szos jószágról van szó, GeForce 610M.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
zsoleszka17 #1029 üzenetére
Sehogy. Semmi köze a GTX760-hoz:
Tanulópénz. E-bay-ról, Kínából nem veszünk videókártyát, bármilyen olcsó is legyen.
-
zsoleszka17
tag
sziasztok vettem egy gtx760 at ebayról a lényreg hogy gpu z ben az értékek nem az övé... 500mhz re van butitva minden láttam bios csere történt rajta gondolom elb@szták és ezért adták olcsón.... viszont gpu z irja --->UEFI bios
a lényeg hogy ezt hogy lehetne vissza állítani az eredetire?
-
colossal89
tag
Sziasztok!
Most jött vissza garbol vga-m Asus 290 dc2oc csíkozott egyszer csak össze vissza tudom melyik bios volt rajta a legújabb kb 6 hónapja semmi baja nem volt egyszer csak elkezdett csíkozni, ma megkaptam és működik látom cseréltek rajta bioszt vissza tették a régi 2013.12. havi biost nah mondom mit sem sejtve az asus oldaláról leszedtem ami rajta volt eddig is 2014.06 havit és elkezdett megint csíkozni nah mondom ........ emiatt lehetett akkor le is szedtem csíkozás közepette amit a szervizben tettek rá régit mondom felrakom gyorsan, erre már újrainduláskor képet sem ad. A világ megváltó kérdés az lenne hogyan lehet úgy vga-n biost cserélni hogy nem ad képet??? A gépben van integrált IGP most is úgy írok. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Gerixbela #1024 üzenetére
Csökkentett módban töröld ( uninstall ) a VGA drivert.
Boot után a Win az alap VGA drivert fogja használni ami katasztrofálisde így elviekben be kell , hogy jöjjön normál módban is a win.
Ezután a gyártó honlapjáról töltsd le a legutolsó elérhető meghajtó programot hozzá.
-
Gerixbela
csendes tag
Üdv ! A minap hozzájutottam egy hd 5870 hez , a probléma a következő . Elinditom a gépet és csak a feketeképernyőig tőlt . Átrakom igp re a monitort nem indul , safe modban viszont elindul és az eszközkezelőben megjelenik a kártya. Mi a teenedő ? Bios frissités ? Porbáltam nem nyitja meg csökkentetben az ati flasht . Segitsetek fontos lenne ! Tápegység 620 as az nem probléma .
-
laychi
veterán
Üdv srácok.
Az lenne a kérdésem,hogy giga kártyáknál az @Bios-hoz való frissítőfájlt át lehet valahogy konvertálni .rom fájlra,hogy maxwell tweakerrel bele tudjak nézni? -
Martin97
aktív tag
Sziasztok!
Van egy lenovo g500 (i5, 8570m) típusú laptopom, amit suli miatt vettem.
Egy radeon 8570m típusú vga van benne. Ahogy néztem órajelen kívül minden tulajdonsága megegezik az r5 m240-m255-el. Asztali gépek esetében ezt meg lehet tenni (7790-->r7 260x).Az lenne a kérdésem, hogy fel lehet-e rakni a 8570m-re az r5 m255 (később esetleg m350) biosát, hogy nyerjek vele némi teljesítményt?
Ha igen akkor milyen programmal?
Nem zavarna be a bios cserében az, hogy a vga csak játékok alatt kapcsol be, vagy ez már önmagában lehetetlenné teszi a dolgot?
Az igp-t le tudom tiltani erre az időre?
Ha nem lehetséges a bios csere akkor van valamilyen program, amivel tudok neki plusz feszt adni, hogy megemeljem némileg az órajelet?Előre is köszönöm a segítséget.
Martin97 -
JuniorKill
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám van hogy az Asus R7 260X-OC-2GD5 random fagyásokkal megáll a teljes gép.
Új proci új alaplap új memória új vinyó van a gépben.
Válaszokat előre is köszönöm.
Gondolom gyári BIOS van rajta. 1honapos a kártya -
Plityu
újonc
válasz
LamerGyuri #1019 üzenetére
Kösz! Siker most már jo lett
-
LamerGyuri
senior tag
MINDIG mentéssel kezdünk, bárminek állunk neki.
Itt nézz körül, és válaszd ki a megfelelőt.
-
Plityu
újonc
Hali!
Kérésem lenne sajnos a gyári VX7970 3GBD5-2DHX VGA BIOS nincs lementve,hogy tudom visszaállitani.Van hozzá gyári BIOS? Köszi a segitséget!
http://www.vtx3d.com/products_features.asp?id=110 -
Leone966
csendes tag
sziasztok elkezdtem frisiteni a videokártya biosát csak elakadtam ott amikor be kel ltöltenia lementett biost a Rbe programba azt irja invalid file specified not an ati bios? ....
-
JuniorKill
csendes tag
válasz
LamerGyuri #1015 üzenetére
A régebbi rá sem megy az újabbal meg elindul vele, de olyan mintha meg lenne butítva a kártya.
Alaplapom támogatja a. crossfire x
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
JuniorKill #1014 üzenetére
Crossfire ezzel a kártyával? De hogyan? Nincs is rajta a CF-hídcsatlakozónak kivezetés.
Melyik bios-t tetted rá? 2 van a Techpowerup oldalán, én először a régebbivel, aztán ha nem jó, akkor az újabbal próbálkoznék. -
JuniorKill
csendes tag
válasz
LamerGyuri #1013 üzenetére
Szia Gyuri.
Pontosan az a problémám hogy volt crossfire után se kép se hang, de miután ráraktam a techpoweres biost ami nem teljes szerintem, megy csak nem úgy ahogy régen. Nem tudok monitor frekvenciát állítani, állandóan 2 monitor van a képernyő beállításoknál. 3d alkalmazás megy. A biosával volt valami, mert ha lementettem a kártyáról olvashatatlan lett.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
JuniorKill #1012 üzenetére
Egész pontosan mire van szükséged?
Vagy mit nem értesz? A kártya bios-a nem támogat semmilyen jellegű tuningot.
Vagy megrendelted az új videókártyádat? Mert van módszer, meghúzni ezt is, de akkor egy nap alatt meg is sütöd szegényt -
himi-humi
csendes tag
Sziasztok ugyanaz a problémám mint az előttem szólónak
MSI Hawk 6870esem ugyanezt produkálja maxon megy a venti...szoftveresen szabályozhatatlan ..a kártya hideg a szenzorok működnek:hőfok,fordulatszám stb.
MSI live updattel próbáltam BIOS-t frissíteni de aszerint a legújabb van rajta. Vkinek vmilyen ötlet esetleg? a kártya és ventillátor közé forrasztott ellenálláson kívül xD
-
donistvan
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy Club 3D 9800gtx+ kártyám van (sajnos előjött egy hibája és hátha a bios upgrade segít rajta, a venti 100% megy állandóan), viszont a gyártó nem csinált már több biost hozzá, esetleg más gyártó (pl. XFX) biosát felrakhatom rá?
A választ előre is köszönöm!Üdv,
István -
csabcsika
újonc
Sziasztok!Lenne egy hatalmas gondom!Van egy Mac Pro 1.1 2.66-os gépem,amiben a videókártyát ki szeretném cserélni,van most egy Asus Geforce gt620 kártya amit lehetne egy kicsit mókolni,mivel ezt tudná is kezelni a gépem!Szeretnék egy emberkét aki segítene a kártyát upgradelni elmondások szerint működne ezután a géppel,és tudnám frissíteni az op rendszert!
Köszike előre is! -
Gézengúz
addikt
válasz
Csabesz666 #1003 üzenetére
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok, a képen szereplő videókarihoz valaki tudna linkelni egy Biost? Előre is köszönöm!
a kártya egy Sapphire hd5770 1GB. -
sellerbuyer
őstag
Miért nem lehet egy dx11-es VGA-t egyszerűen bios frissítéssel dx12 képessé tenni? De kérdezhettem volna bármilyen, régebbi dx-et is...
Milyen hardveres tényező gátolja ezt meg?
-
amdfavorite
csendes tag
válasz
amdfavorite #999 üzenetére
Megoldódott a gondom be raktam mellé egy másik kártyát és vissza raktam gyári biost.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Honda topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest