Aktív témák
-
WN31RD
addikt
-
WN31RD
addikt
Br. 375e-ért már WLAN-nal adják az X31-et (és 512 MB RAM-mal).
''ha tényleg olyan hiperszuber überbrutál gép''
Szerintem egyszerűen csak egy jól összerakott gép, ami elég kicsi és könnyű (de nem nagyon kicsi). ''Überbrutálnak'' legfeljebb azért tűnik, mert hozzászoktunk az igénytelen kacatokhoz.
Szerk.: Ha ''überbrutál'', akkor már inkább ez: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
kapcs-ford #375 üzenetére
Én is csak annyit írtam, hogy nem tetszik.
Nem azzal van a gond, hogy nem teljesen szögletes: Ha csupán lekerekített lenne, nem találnám rondának, de a billentyűzet vonala görbe. Szerintem idétlen. (Nem a kép alapján gondolom így, hanem élőben láttam.)
Ami a sok gépelést illeti: Nem tudom, a görbe billentyűzet hosszú távon mennyivel kényelmesebb, mint egy normális, de nagyon kétlem, hogy ellensúlyozná azt, hogy egyébként kevésbé kényelmesek a billentyűi, mint mondjuk egy IBM-é.
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Csak ahhoz szólok hozzá, amivel kapcsolatban van tapasztalatom:
Nemrég volt a kezemben egy ''hajlított billentyűs'' Acer, bár nem az a típus, amit te kinéztél. Szerintem is ronda. A minősége középszintűnek tűnt.
Amilokat is kénytelen voltam (rövid ideig) használni az utóbbi időben (nem azt a típust, amit kinéztél, olcsóbbakat), a minőségével egyiknek sem voltam igazán megelégedve: Nagy, nehéz, forró és hangos (a teljesítményükhez képest), és recsegős volt mind, de gond nem volt velük, bár talán csak azért nem, mert szinte vadi újak voltak. Szerintem alulról súrolják az éppen még elfogadható minőséget.
Azt, hogy a Toshiba már névnek számít, felejtsd el. Ugyanis Toshiba név alatt adnak el igen szar termékeket is. Az összes Satellite, ami megfordult a kezemben (főleg régebbiek), szerintem pont ebbe a kategóriába tartozott sajnos.
Nekem X31-em van, minőségileg nem egy kategória az előbbiekkel, gondolom, ez egyértelmű. USB-ről a BIOS szerint tud bootolni, de még nem próbáltam. Én egyszerűen hálózatról bootolva telepítettem rá Linuxot.
De igazából nincs szükség külső meghajtóra ahhoz, hogy vészhelyzetben újratelepítsd a Windowst, mert a merevlemez egy rejtett területén rajta van a telepítőkészlet (CD-ket nem is adnak hozzá), és onnan bármikor helyreállíthatod az oprendszert. (Ezt a lemezterületet hardveresen is lehet védeni, tehát ha a BIOS-ban beállítod, akkor tuti nem fogja felülírni valami elszabadult program.)
Nincs S-Video, nincs beépített optikai meghajtó, csak Banias a proci, ha ezekkel megelégszel, szerintem jó választás az X31. (Ráadásul alapból 3 év gari jár hozzá.)
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Én azt mondom, hogy ennyi pénzért ilyen tudású gépből jó minőségűt egyszerűen nem kapsz, tehát vagy vegyél drágábban, vagy elégedj meg szerényebb képességű géppel. De ha neked mindenképpen ennyiből kell kihozni valami hasonló tudású gépet, akkor nem tudok segíteni, nem tudom ugyanis, hogy az olcsó szarok között ez a Satellite hol helyezkedik el. Ezeket a kérdéseket inkább passzolom valaki hozzáértőbbnek, akinek több tapasztalata van különféle laptopokkal.
Ha nagy teljesítmény kell jó áron, akkor érdemes megnézni a notebook.hu-nál árult HP Renew gépeket, emvynek is ilyen van, jó tapasztalata van vele. Ha inkább olcsón kell jó minőségű, használható gép, akkor a figyelmedbe ajánlom az usanotebook.hu-nál éppen akciós IBM R50e-t, vagy a notebook.hu-nál az R40e-t. -
WN31RD
addikt
Konkréten ezt a típust nem ismerem, de megfordult a kezem között néhány régebbi Satellite az utóbbi időben. Azok egyértelműen szar minőségűek voltak, csúnyán elkoptak, szétestek, elromlottak. Magamnak soha nem vennék ilyet.
Persze lehet, hogy ez már jobb fajta. Vagy esetleg nem hosszú távra veszed...
Aktív témák
Hirdetés
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest