- Gaming notebook topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asztrofotózás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HP notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Arenastag #8868 üzenetére
Igen, de ahogy írtad is, ott másik laptopról volt szó.
Ha a noti gyártója a BIOS CPU mikrokódjai közé nem tette bele a négymagos processzorok mikrokódjait, akkor sajnos nem lehet vele mit csinálni.
Asztali gépeknél ugye a későbbi BIOS frissítések gyakran tartalmaznak további processzor-mikrokódokat, amik pl. az után jelentek meg, miután az alaplapot a gyártó kiadta, így fogadni tudnak későbbi megjelenésű processzorokat is.
Laptopoknál más a helyzet, itt is vannak BIOS frissítések, de ezek inkább kisebb bugokat orvosolnak, ritka, h update cpu microcodes szerepeljen a BIOS txt-jében.
Ezeket a notikat nem arra tervezték, h fejlesztgessék a felhasználók, eleve tiszta szerencse, h egyáltalán lehet őket csereberélgetni a processzorokat.Ha neten Googlezol, akkor ne csak chipseteket, meg processzorkódszámokat hasonlíts össze, mindig konkrét gépet nézz, (Asus K52JB).
Én nem kerestem rá a gépedre konkrétan, csak gondoltam, h nem fogja vinni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest