- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arkennys
addikt
Megjött az m770 es proceszor gond nélkül, csak most mégsincs aki belerakja a gépbe. El van átkozva a dolog... Kecskemét környékén nem tud valaki olyan szervizt, ami nem fél belenyúlni régebbi laptopba, és kicserélni a processzort?
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tud e valaki nekem Miskolcon egy szakit javasolni aki tud törött zsanért javítani laptopnál? Asus F5SL jobb zsanér
-
superecneB
őstag
Üdv.
Hűtésmodolnám a Dell D630-am. A heatsinken lévő GAP-padokat cserélném rézlapocskákra. Leszedve a hűtőt a gap padok mérete 1,5-2mm. Mikor betekerem a 4 csavart ezek összenyomódva rászorulnak a chipre. Van egy ~1mm-es meg egy kicsit nagyobb, 1,1-1,2 mm vastag rézlapocskám, de nem szeretném sem a lapot meghajlítani, sem a heatpipeot eltörni. Honnan látom mennyire feszül a rendszer?
-
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6396 üzenetére
Igen, tudom, írtam is, hogy kétmagos. Folyamatosan találok itt a hirdetések közt beszélgetéseket, írják, az i7-640m nagyon megérné, csak találni lehetetlen, még az i5-580m egy fokkal könnyebb lenne, és az is jelentősen gyorsabb az i5-430m-nél. Bár van aki ezt húzta fel közel az 580m szintjére
Köszi a listákat, szemezgetek, a paypal-os fizetéses segítséget is külön köszönöm! -
válasz
Szipoly #6395 üzenetére
Hát a 640M az két magos.
Egyébként itt fel vannak sorolva:
Intel® Core™ i7-600 Mobile Processor SeriesIntel® Core™ i7-700 Mobile Processor Series
Intel® Core™ i7-800 Mobile Processor Series
Ha még nem vásároltál Ebayről, itt a PH-n vannak akik ezzel foglalkoznak:
http://hardverapro.hu/apro/ebay-rol_vasarlas_paypal-lel_fizetes.html -
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6394 üzenetére
Igen, gondoltam is, hogy a pakolható verziók legalább magához a típushoz igazíthatók, de jókat írnak pár egy ventilátorosról is(igen, 12cm volt átlagban), ezeknek jobb a kialakítása, légcsatornákkal, nem csupán egy lyukacsos fémháló, amire oda akasztod a 2-3 ventilátort, ahova akarod
de ezt csak ránézésre gondolom
Ebay jó ötlet, valahogy sosem jut eszembe, talán mert sosem használtam
Találtam pár jó összefoglaló táblázatot, de mint észrevettem a valódi 4 magosak már mind 45w TDP, de vannak i7-ből 2 magos verziók is.
http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core%20i5%20Mobile%20I5-580M%20CN80617005487AD.html
http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7%20Mobile%20I7-640M%20CN80617004152AE.htmlPlusz találtam is olyan Sony Vaio típusokat, aminek alapja ugyanaz, mint az enyém, csak már i7-640m-el szerelt, szóval bírnia kell.
Van pár lejárt hirdetést 14-18k között, remélem rám mosolyog a szerencse -
válasz
Szipoly #6393 üzenetére
Hűtőpadnál a bárhová pakolható ventilátoros értelem szerűen a merevlemez alá, plusz a légbeömlő-nyílások alá rakva fejti ki legjobban hatását, a másik esetben viszont egy darab 12centis az nem túl kevés? Nem 24centit akartál írni?
Procit esetleg Ebayen is nézhetsz, ott jóval olcsóbban lehet hozzájutni sokszor.
-
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6391 üzenetére
Köszi a választ
Igen, örülnék egy 4 magosnak, de még egy újabb fajta i5 is sokat dobna rajta, csak az áruk valóban hajmeresztő. Lehet ráállok erre az 1-2 típusra, 35W TDP-vel, és mint írtad mindennap keresgélek, hátha
SSD-t találtam is h.a.-n, OCZ AGILITY 3 60GB SATA3 SSD, 16ezerért, új, gondolom tökéletes lenne. Vagy van jobb?
Még gondolkoztam laptop alá való hűtőpadon, de fogalmam sincs, hogy az egy db 12centis fix, vagy a 3 db 8centis bárhova pakolható megoldás a jobb? -
válasz
ebeni95 #6390 üzenetére
Nem volt még a kezedben ilyen gép?
Képzelj el egy XP-t, ami egy 400-as FSB-jű, 128MB L2 tárral rendelkező Celeron procival (Northwood) kínlódik. 128, esetleg 256 ram mellett.
Na ilyen lassú lenne.
Azokban az első generációs Eee PC-kben harmatgyenge a processzor.Ezeknek az SSD-knek csak a nevük SSD, a tulajdonságaik messze vannak egy SSD-től. Akkoriban azért szerelték őket ezzel, mert így nem kellett mozgó alkatrész bele, valamint ezek olyan picik, h elfértek egy picike gépbe, és már elérhető árúak voltak a 4, 8 gigás modulok, amikre épphogy felfért egy előtelepített Linux, később Starter XP.
Nem tudom mekkora SSD-t képes kezelni, inkább a netbookos topicban, vagy a gyártóspecifikus topicban kérdezz rá, ott jobban tudják biztosan.
Hmm.. Google dobott ki 60B-os SSD-vel is, úgyhogy kezeli a nagyobbakat is.
Illetve a bele rakott SD kártyát is tudja használni merevlemezként. -
válasz
Szipoly #6387 üzenetére
Hát negyvenezerért ne is vegyél hozzá, azt tartsa csak meg az eladó.
Nem tudom, h vinné-e az i7-et, de ahogy írtad is, annak nagyobb a TDP-je.
Legalábbis a 700-as, meg a 800-as sorozatúaknak.
A 600-sok közt van 35W-os TDP-vel is, de azok meg nem 4 magosak, a te esetedben meg ha jól gondolom ez lenne a fő szempont.Talán bele kéne próbálni, mielőtt kifizeted.
Aztán ha elindul vele, akkor ki lehet próbálni a játékokban mennyi FPS pluszt hoz.
Illetve a hűtés hogy birkózik meg vele.
Alapon, mikor csak 2 mag dolgozna, nem lenne gond, az biztos, azt elvinné a hűtés, de nem tudom mennyire melegítené át a gépet ha mind a 4 mag dolgozik.Bár 35ezerért se vennék hozzá procit, ezeket olcsóbban is meg lehet venni, ha most éppen nem hirdetnek, akkor nézegesd a hirdetéseket minden nap, egyszer csak kifogsz egy olcsóbbat.
120GB-os SSD-k már huszonpárezerért is vannak, az SSD-s topicban segítenek kiválasztani. Vagy 15ezer környékén 64GB-osak, amelyik szimpatikusabb.
-
ebeni95
tag
válasz
Thunderzolee #6389 üzenetére
Mihez képest lassú?
Én egy nagyobb SSD-t gondoltam, hogy belerakok, csak nem tudom, hogy kezelné-e.Üdv!
-
válasz
ebeni95 #6388 üzenetére
Ezekbe nem 2.5"-os SSD megy, hanem ilyen kis 1.8"-os mini SSD, olyan, mint egy memóriamodul.
Gyakorlatilag nem lehet bővíteni, ráadásul olyan lassú az egész gép, h nem véletlenül Linuxxal forgalmazták őket, mert az még úgy ahogy eldöcög rajt.
Nem tudom mennyi PCI-E mini extra port van rajt még pluszba, de szedtem már szét ilyet, olyan szorosan van összepakolva a gép, h nem lehet abba már semmit se bővíteni.A gép nevében a 4G gondolom a 4GB-os SSD-re utal, ugye?
Itt vannak róla videok:
http://www.youtube.com/watch?v=E6ZCwgMozTo
A figura 1 az SSD
A figura 2 a memóriamodul
Itt egy másik, ez már félig szét van szedve:
http://www.youtube.com/watch?v=oFoV0F7nHFY -
ebeni95
tag
Sziasztok!
Gondolkozok egy Asus Eee Pc 4G (701-es) vásárlásán. A kérdésem az lenne, hogy SSD-t meddig kezel (kapacitás). A második az, hogy 2.5"-os HDD-t tudok bele rakni? Az utolsó pedig az, hogy hány PCI Express Mini port van az alaplapján?!
Előre is köszi!
Üdv!
-
Szipoly
tag
Sziasztok.
Hirdetéseim közt szerepel egy Sony Vaio laptop, de ha nem sikerül eladnom, gondoltam bővíteném egy kicsit, és elfelejtem az asztalit és notebook-ot, amit az árán vettem volna.
Ram bővítés egyértelműen mehet 4gb-ról 8gb-ra, és a HDD-t is gondoltam kicserélni egy 4k read-ben kiemelkedő SSD-re (64gb is elég).
Egyetlen problémám a processzor(i5 430m). Szétszereltem, kitisztítottam, újrapasztáztam nem régen, így tudom, hogy rendesen foglalatban van, és cserélhető. Találtam is használtan i5-580M-et 40k-ért, és i7-740QM-et 35k-ért. Az i5-580M TDP-ben passzolna a mostanimhoz, és nem lenne gondom figyelni a melegedésre, csak az árát sokallom, főleg használtan. Míg az i7-740QM-re beruháznék szívesen, de 35W helyett ennek már 45W TPD-je van, és nem találtam infót arról, szerelték-e ezeket a notikat hasonló CPU-val, vagy a Bios támogatná-e egyáltalán.
A videokártyán ugye nincs mit gondolkozni, de alap órajelen is elviszi a legújabb játékokat, kis OC-vel még high-on is szépen, és alig melegszik.
Pár okos hozzászólást, mit érdemes, és mit nem, megköszönnék! -
Zadia
senior tag
válasz
Thunderzolee #6383 üzenetére
A T5300-at hétfőn adják fel nekem.Jó lesz az.
-
Hát nézd.
A Celeron, és a T1250 közt alig van különbség.
Ahogy a nevében is benne van (Core Solo), ez csak egy magos, mint a Celeron.
L2 tár nagyobb egyedül, de ilyen netezéshez, filmnézéshez, zenehallgatáshoz, MSN, stb. ezekhez nem is kell 1-2 MB-nál több, szóval nem lesz nagy előrelépés, arra ne számíts.Egy dolog miatt érdemes lenne belerakni: kipróbálni, h egyáltalán elindul-e vele.
-
Zadia
senior tag
válasz
Thunderzolee #6380 üzenetére
Ismerősömnek lenne ilyene. Ingyen!!!!!
Core Solo T1250 1.73GHz 2MB L2 chace 533MHz FSB 65nm
Ezzel elvileg menni kéne a notinak? -
válasz
N.E.R.O. #6377 üzenetére
Biztos, h a gép MXM-es?
Nem nagyon találtam erre vonatkozóan információt.Itt kéne megkérdezned:
hardverapro.hu/apro/varva_vart_mxm_notebook_vga-k/hsz_601-650.html
Ők jobban ismerik melyik kártya mekkora hőt termel, bár az egyes típusok azonos hőmérsékleti osztályba is tartoznak. -
Órajelben majdnem ugyanaz, L2 tár a duplája, FSB ugyanaz.
Illetve a Celeron egymagos, a T5300 kétmagos.A te esetedben, mivel az FSB max. 533 lehet, az órajel az egyetlen, amivel taktikázni lehetne, minél magasabb órajelű procit szerezz hozzá, h észrevehető gyorsulásod legyen. Az L2 tár az majdnem lényegtelen jelen esetben, 1MB kell ahhoz, h normálisan lehessen használni a gépet (játékokhoz, egyéb erőforrásigényes alkalmazásokhoz kell a 2-3-4MB L2 tár). Mondjuk nem árt magonként 1MB, de hát a T5300 az teljesíti ezt a kritériumot is.
És hát mivel két magos, kétszer annyit tud számolni, mint egymagos társaik, gyakorlatilag már minden program kihasználja a két mag előnyeit.
Majd nem kell várni olyan sokat mikor elindítasz valamit, ill. fürgébb lesz pl. weboldalak betöltésekor is.
-
N.E.R.O.
tag
Üdv
Mivel az MSI notebook fórumban nem válaszoltak, itt tenném fel a kérdésem, ami az lenne, hogy, adott egy MSI GT725 074US típusú laptop, benne egy Mobility Radeon 4850-es videókarival. Az alaplap PM45-ös chipsetű, BIOS már a legfrissebb.
Most találtam olcsóért (elvileg) ugyanolyan kialakítáú 5850-es kártyát. Igaz, hogy az Dell.
Konkrétan EZ lenne.Szerelést meg tudom oldani magam.
Elvileg a kialakítás, ugyanaz, a TDP is hasonló, 60W-70W.
Működne a dolog?Illetve van, és jobb opció amire nem gondoltam és amit még le tud hűteni a gép, és nem lesz (nagyon) CPU limites a dolog?
Válaszokat előre is köszönöm,
Tisztelettel: -
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #6375 üzenetére
Igazad lesz, elvileg szerelték T5500-zal is. Mondjuk az FSB miatt érdekes madár lehet ez a noti.
-
A gép adatlapja mást is mutat:
http://pdfs.icecat.biz/pdf/20826601-6241.pdfViszont nem tudom, a chipset mit csinál a 667-es FSB-vel?
Visszaveszi 533-ra?
Mert akkor viheti akár a nagyobb órajelűeket is:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M -
Tim82
félisten
A Core Duo T2450 a legerősebb CPU, amit beletehetsz.
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Lányom gépében szeretném a procit cserélni.Fujitsu-Siemens Amilo Li1718.
Jelenleg 1 Intel Celeron M520-as Merom prockó van benne.Ati RS400-as chipset,ha jól tudom.Mit tudnék belerakni,hogy egy kicsit jobban pörögjön?
-
superecneB
őstag
válasz
Thunderzolee #6371 üzenetére
Kiderült, hogy proci nélkül kapta a notebookot a srác, lehet nem is működik. Nem indult a T7100-mal. Bekapcs után fekete képernyő (be se kapcsolt a kijelző), majd kis idő után magát leállította, semmi pc speakeres sipákolás.
Erősen kétlem, hogy működne a notebook, mindenesetre a hétvégén letesztelem remélem nem vágta haza a T7100-mat.
TDP-re mind kettő (T6400, T7100) 35W hiába az egyik 45 nanós. -
válasz
superecneB #6370 üzenetére
Hát nézd.
Ilyenkor az van, h az összes Socket P-s procit viszi.De volt már itt nemrég olyan, h egy Core i-s gép a legkisebb Core i3-as procit nem vitte. A listában se volt benne, csak az összes többi i3-as, i5-ös, i7-es (azt gondoltuk, csak véletlenül maradt ki), de aztán kipróbálták, és egyszerűen nem indult el vele.
Nem hiszem, h te így járnál, de ha van rá lehetőséged, kifizetés előtt próbáld beletenni, és kipróbálni, megy-e vele.Egyébként milyen CPU van most benne?
TDP nem lesz nagyobb, mint a benne levőé?
-
superecneB
őstag
válasz
Thunderzolee #6369 üzenetére
Tehát akkor jól értem, hogy a T7100-el sem kéne, hogy gondja legyen?
Csak mert a Lenovos PDF amit linkeltél nem tartalmaz a listában csak az intel által megadott procikat. Így a T7100 nincs benne. De akkor ha a socket fogadja, akkor a lapnak is támogatnia kell?Nem, nem keverem a Socket M-mel
-
válasz
superecneB #6368 üzenetére
Igen, kezeli őket a Lenovo szerint is.
Egyébként ezek a Socket P-s processzorok, itt össze tudod őket egyszerűen hasonlítani:http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
De akármilyet is veszel hozzá, ne keverd össze a Socket M-es procikkal.
-
superecneB
őstag
Üdv, segítséget szeretnék kérni a következővel kapcsolatban!
Lenovo 3000 N500 type 4233-69g kompatibilis egy Intel T7100-zal?
A Socket P foglalat gond nélkül fogadja.
Az Intel oldala szerint ezeket fogadja: [link]
Compatible Processors
Intel® Core™2 Extreme Processor QX9300 (12M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor T9800 (6M Cache, 2.93 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor T9900 (6M Cache, 3.06 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor P9500 (6M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor P9600 (6M Cache, 2.66 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor P9700 (6M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor T9550 (6M Cache, 2.66 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor T9600 (6M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor P8800 (3M Cache, 2.66 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor P8600 (3M Cache, 2.40 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor P8700 (3M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor P7570 (3M Cache, 2.26 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor P8400 (3M Cache, 2.26 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor T6670 (2M Cache, 2.20 GHz, 800 MHz FSB)
Intel® Core™2 Duo Processor T9400 (6M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Extreme Processor X9100 (6M Cache, 3.06 GHz, 1066 MHz FSB)
Intel® Core™2 Quad Processor Q9100 (12M Cache, 2.26 GHz, 1066 MHz FSB)Ettől függetlenül a kérdésem fenn áll mivel gyárilag a notebookot egy T6400-el szerelték ami, nincs benne ebben a listában.
-
kutga
félisten
-
rockyg
csendes tag
gondolom ak ezel már nem tok mit csinálni? szerinted menyit ér ez a laptop?
-
Nem.
Ezekben a laptopokban nem olyanok az alaplapok mint az asztali gépekben, h csak úgy csereberéljük őket az ATX szabvány keretein belül.
Ahány noti, annyi féle alaplap.Ha játékra kellett volna, mielőtt megvetted volna, érdemes lett volna a "milyen notebookot vegyek" topicban érdeklődni, mire lehet használni; és csak azután megvenni, h már tudjuk, h mire elég (ill. nem elég) a VGA teljesítménye.
És hát tuningolni se lehet ezeket, eleve a BIOS-ból is hiányzik az overlocking funkció.
Add el, és vegyél egy játékra is alkalmas videokártyával rendelkező típust. De előtte esetleg próbáld ki azokkal a játékokkal, ami(ke)t futtatni akarsz rajt, így biztosan nem veszel olyat, amit később megbánnál.
-
rockyg
csendes tag
értem ak tuningolni nem tudnám hogy jobban menjen a játékrajta igaz?,,,
-
Ebben a gépben nincs videokártya.
Ami benne van, az az Intel 4-es sorozatú alaplapra integrált chipje, az Intel GMA4500. Ez nem gamer kártya, ez csak ilyen kis képmegjelenítő eszköz.
Játékra nem igazán alkalmas, csak nagyon kis felbontáson, és nagyon alapra állított grafikával indulnak el rajta, és csakis régebbi játékok.A processzor egyébként kifejezetten jól vinné a játékokat, erős darab, nagy számítási kapacitással.
-
rockyg
csendes tag
CPU név Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7700 @ 2.40GHz
Alaplap neve FUJITSU SIEMENS AMILO Li3710
memoria2x1gb)2gb ddr2 800mhz
videokártya:Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family 256mb
hddUJITSU MHZ2160BH G2 (K62KT8A2B4GA) 152gb
wifi van
képernyő méret 16colos
megyar billentyü
dvd iró:HL-DT-ST DVDRAM GT20Lhelo mit tegyek vele hogy játéknál job teljesitménye legyen?
-
csdm
senior tag
Sziasztok!
Van egy lestrapált dell D630 laptopom.
Az lcd megrepedt, az akksi 30 percet bír.
Szerintetek érdemes lenne rákölteni 35 ezret és kijavítani a fentieket,amikor a gép nem ér többet 60nál?
Új laptopot nem akarok venni, viszont programozás miatt kell egy szamítógép. -
moltam
tag
válasz
Thunderzolee #6356 üzenetére
Köszi a gyors és kielégítő választ! Inkább akkor hagyom a vga kérdést
-
válasz
wertigoo #6355 üzenetére
Hát.. ha játékra keresel gépet, akkor miért nem olyat vettél eleve, amiben erős VGA van?
Egyébként tervezem én is, h a processzort átcserélem egy harmadik generációs i3-asra, azokban már HD4000 van, az valamivel erősebb.
A chipset az kezeli az Ivy Bridge architektúrát is, csak azt nem tudom egyelőre, h a BIOS is elfogadja-e majd az újabb CPU-t.
Meg hát még drágák is az új procik, de mindenesetre ez egy járhatónak tűnő út. -
Nem igazán találtam róla információt.
Ráadásul a Samu 300E VGA upgrade címszavakkal való keresés behozta szinte az összes nagy tesztoldalnak ezen notiról szóló ismertetőjét, mivel rendre az összes oldalon hivatkoznak rá, h az előző generációs 520-as VGA-nál erősebb.Alapból ezeket a gépeket úgy szerelik, h a dedikált kártyákat is ráforrasztják az alaplapra. És mivel külön nem találtam említést róla, h MXM-es lenne-e, ezért ezt tekintem standardnak ebben az esetben is.
A VGA sem utólag nem beépíthető, se nem cserélhető.
A B9százas Pentiumokban HD2000 IGP van, ahogy azt írtad is.
Ha a processzort kicseréled egy második generációs Core i3-asra (Core i3 2××0), akkor azokban már HD3000 IGP van. Valamivel erősebb; de hogy megnyugtassalak, az nVidia GT520MX sem gamer kártya, alig tud többet a prociba integrált Inteles IGP-knél, ellenben jóval többet fogyaszt, és fűti a gépet feleslegesen.
A foglalat a harmadik generációs Core i procikat is támogatja, ha a BIOS lekezeli, akkor egy Core i3 3××0 processzorral ismét elérsz némi gyorsulást, mert azokban már Intel HD4000 IGP van.Az ilyen kihagyott VGA amúgy sem csak úgy kiteszem-beteszem/beforrasztom alapon működne ez esetben, mivel a meleget a ventillátor felé szállító hőcső is másmilyen, mint azokban a gépekben, ahol már benne van egy VGA gyárilag.
-
wertigoo
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6354 üzenetére
Köszi.
Akkor így jártam -
válasz
wertigoo #6352 üzenetére
Második generációs Intel Core i van benne, ahhoz HD3000 IGP tartozik. Ez a processzorral egybe van integrálva.
Ha a gépet szétszeded, így néz ki belül, ugye?
http://www.youtube.com/watch?v=era0-kx2F6I#t=05m47sÉrtelem szerűen ezekben nem lehet cserélni a VGA-t.
Van a negyvenes sorozatú ProBookoknak olyan verziója, ami dedikált VGA-s, de ez nem az. Ugyanilyen noti előtt ülök egyébként. -
válasz
axwell90x #6350 üzenetére
Ja és igen, szedd le a gép hátulját, csavarozd le a hűtést, és próbáld azért meg, h kijön-e a proci, nehogy az elméletet felülírja a gyakorlat.
Ebben egyébként egy Celeron 200-as sorozatú processzor van.
Ezekből a cerkákból 200-as, és 400-as sorozat létezik.
A 400-asok (420, 430, 440 órajelekben térnek el egymástól) az elterjedtebbek, azok PGA tokozásúak, a 200-asból viszont gyakorlatilag csak ezt az egy változatot készítette az Intel, ez meg BGA tokozású. -
wertigoo
csendes tag
Sziasztok,
Segítségeteket kérem.
Szeretnék a HP Probook 4330s-embe videókártyát tenni ennek (INTEGRÁLT VGA TÍPUS: Intel HD Graphics) a kiváltására.
Lehet videókártyával bővíteni? van értelme?
Ha igen, melyikkel?Köszi.
-
moltam
tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy Samsung 300E típusú notit, és lenne egy kérdésem róla.
A gépet több konfiggal lehet kapni:
-Intel Core i3 (benne HD 3000 grafika) + Nvidia GT520MX
-Intel Pentium Dual Core B950 (benne HD 2000) + Nvidia GT520MX
-Intel Pentium Dual Core B950 dedikált VGA nélkülNekem az utóbbi van, egy alaplapot használtak és foglalatban van a vga? Ez esetben ha szerzek egy modult belerakhatom? Esetleg forrasztott és felejtős a dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest