- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gáspár lászl #5624 üzenetére
Azt a listát én írtam a Wikipedián, ha lennének nagyobb órajelű processzorok, beleírtam volna őket.
De a lap alján ott a linkje a forrásnak, leellenőrizheted, hátha azóta adott ki az Intel magasabb órajelűt, bár nem hiszem.
Tessék, itt az ark.intel oldala, ezen keresgélhetsz a procik közt, részletesebb adatok is kint vannak, mint amit wiki nyújt:
http://ark.intel.com/products/family/26548
A Core 2-es mobil procik gyártását szépen lassan leállította/leállítja az Intel, ahogy azt itt a PH-n meg is szokták írni a cikkekben. Bár ezek asztali procik, de most hirtelen nem kerestem többet. Ezért nem hiszem, h lennének újabb, magasabb órajelű verziók.Am nem minden az órajel.
Látom, neked még sokat kellene tájékozódnod ahhoz, h eligazodj a processzorok között.
Emlékszel a Pentium 4-esekre? A csúcsmodellek alapórajele 3.6GHz volt. Az Extreme Edition szériás kétmagos Pentium D-k maximális órajele pedig 3.73GHz.
Eközben fogyasztottak 130W-ot is akár.
Aztán jött a Core 2 Duo, és az alig 2GHz órajelű E6400 pontosan akkora teljesítményű volt, mint a ~3.8GHz-es Pentium D 965 EE. Ja és a 965-ös 130W-os fogyasztásával szemben az E6400 60-70W-ot kért csak.
Ráadásul a 965-öst már nem nagyon lehetett hová tuningolni, a fogyasztása pillanatok alatt átlépte a 150W-ot.
A Core 2 procik viszont rendre elmentek vígan 3GHz fölé húzva is, elképzelheted, mennyire alázták az előző generációs Pentiumokat.
Architekturálisan jóval fejlettebbek, annyi új feature került beléjük, h alacsonyabb órajelen is hatalmas számítási kapacitással rendelkeznek.Szóval a 2-2.4Ghz körüli Core 2 alapú mobil procik egyáltalán nem számítanak lassúnak azért, mert messze vannak a 3GHz-es órajeltől.
Ezen nem kell fennakadni.Jobban átnézve a wikis listát viszont találtam közte 3GHz-es procikat.
Úgyhogy kérdésedre a válasz az, h van, ott van a listában.Négymagos processzort viszont nem tennék abba a gépbe.
Ezeket a notikat úgy tervezték meg, és rakták össze, h a 35W-os TDP-vel rendelkező procikat képesek legyenek lehűteni.
A négymagos processzorok ezzel szemben 45W-os TDP-vel rendelkeznek, ami egyrészt jelentheti, h a hűtés állandóan surrogna, másrészt még akkor is folyamatosan a túlmelegedés határán lenne a gép.Egyébként a T-vel, és a P-vel rendelkező procik közt az alapvető különbség pont ez:
T széria = 35Watt
P széria = 25Watt
négymagos társaik viszont 45Wattot fogyasztanak, ill. "fűtenek" el.A másik ami még nem került szóba, az árak.
Hol akarsz venni?
Jóformán csak itt az aprók közt lehet ezeket beszerezni, amint azt már linkeltem lejjebb; illetve e-bayen.
E-bay olcsó, de érteni kell hozzá.
Hardveraprón meg folyamatosan figyelni kell a hirdetéseket, és akkor is elég borsos áron futnak ezek a CPU-k. Ki lehet fogni olcsón is egy-egy procit, de az ritka.Még valami:
Nem tudom, szóba került-e már, de memória mennyi van a gépben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- BASEUS állítható Laptop állvány 11-17" (ezüst)
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- 2db 15.4"-os inverteres kijelző
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest