Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pinkcc #12199 üzenetére
Videokártya nem cserélhető.
Mobil-processzor boltokban nincs.
Aprón, vagy Ebayen találsz.
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/mobil_notebook_processzorÉs ez notebook, nem netbook.
Szerintem egy i5-ös is előrelépés, azt még talán emberibb árban is találsz.
Az i7 nem hiszem, h megéri.SSD ami még nagyon feldobná a gépet.
-
pinkcc
tag
válasz
Thunderzolee #12196 üzenetére
Ahogy néztem a listát egész jó processzorok is belemennek.
pl egy Core i7-640M is, ez 2.8 GHz. Ezt nézni kell, mármint hogy milyen GHZ-s legyen? Ami jelenleg benne van, az 1.86 GHz.
Mivel a téma leírásánál a (processzor, RAM, HDD) van, így lehet ezt nem itt kellene megérdeklődnöm, de videókártya csere is lehetséges benne?
A processzora rá kerestem, de boltot eddig nem találok. Az ilyen netbook processzorok kaphatók a boltokban?
-
-
válasz
jancsikaa #12191 üzenetére
A HM77 chipset az az Ivy Bridge processzorok foglalta.
3-assal kezdődnek az Ivy processzorok.Lehet a 2ezressel kezdődő Sandy processzorokat nem fogja vinni.
Bele kéne próbálni, mielőtt megveszed (ha lehet).
A B960 az valóban a Sandyhez tartozik, de nem Core i, hanem Pentium.
Biztos, h a chipset HM77?
Nem csak HM70?Kicsit Googleztam, elvileg vinni fogja, mehet a csere.
-
válasz
pinkcc #12195 üzenetére
HM55-ös chipset, Socket G1-es foglalat.
Elvileg ezek azok:
http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Pentium_Dual-Core_Mobile/P6000.htmlVan itt egy másik lista:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_/hsz_12160-12160.html -
pinkcc
tag
Sziasztok.
A netbookombat szeretném bővíteni.Egy ASUS K52JB-SX120D lenne, melybe 8gb ramot lehet maximum tenni.
A netbookba egy Processzor: Intel Pentium Dual-Core P6000 (1,86 GHz, 2 x 256 KB + 3 MB) van, lehetséges az erősebb processzor berakása ebbe a készülékbe?Linkelem magát a netbookot adatlapját is: [link]
-
válasz
petrelli86 #12182 üzenetére
Megnéztétek, hogy nincs-e lesarkazva véletlen a proci? 7-es sorozatú lapkakészletnél próbáljátok meg kikapcsolni az Intel Antitheft-et biosban. Annyit még megnéznél hogy biztosan nem HM70-es a chipkészlet? Mert azok csak pentiumig mennek. Amire gondolni tudok még, hogy kevesebb a tápellátó a noti alaplapján és ezért nem megy. Bár ha másik notiban is próbáltátok lehet hogy egy döglött cpu-t sikerült kifogni...
-
Szabix01
tag
Sziasztok van nekem egy Acer Aspire A5-571G laptopom és szeretnék benne memóriát bővíteni azt tudom hogy ddr3 kell bele de van más kritérium is vagy bármely ddr3 jó hozzá egységes mint a PC-knél?
Köszi a választ előre is!
-
jancsikaa
újonc
Sziasztok! Adott egy Acer E1-531G notebook. Gyárilag Intel B960-al szerelt! Alaplapi chipset HM77 Nézegettem az i5 2520m-et és a 2540m-et, kérdésem a következő.. BIOS frissítés után befogadná-e a laptop? Nem melegedne-e túlságosan?
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Vettem használtan a HP nx6325 notimhoz egy AMD Turion x2 TL-64-es procit a TL-52 helyére. Betettem, 4 napig ment is, majd böngészés közben egyszercsak elment a kép. Ki, be kapcsolás után villog csak a led a billentyűzet felett a gépen. Egyszer a HP logo is megjelent torzulva. Kiszedtem, visszatettem, ugyan ez. Visszatettem a régi procit, azzal megy rendesen! BIOS nem támogatná? .. De akkor azonnal jelezte volna, nem 4 nap működés után. (Egyébként valamilyen Custom bios van rajta, mert a 300-as wifi miatt kellett no Whitelist-es [vagy minek mondják
] bios) Hibás lenne a proci? (4 napig jó volt aztán hirtelen eszébe jutott valami?
)
Mire tippeltek? Hol induljak el a hiba keresésben? -
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12188 üzenetére
Az,i7 sokat dobna,csak az egy kicsit drága,az i5- ből min 2540- et vadásznék.
-
válasz
akoska23 #12187 üzenetére
Socket G2 foglalat. Második generációs Core i család. (Sandy Bridge)
Ezek azok: wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform35W-os TDP-nél nagyobbat ne tegyél bele, a hűtést ehhez tervezték.
Aprón szoktam látni i5-öst is, de olyan nagy összeget ne költs rá, sokkal gyorsabb nem lesz a gép. Egy SSD esetleg megdobná még, de a 7200RPM-es merevlemez is teljesen rendben van (egy tányéros).
Az integrált VGA ezekben mindegyikben egyforma (HD3000).
A köv. generációban lett erősebb, de azokhoz HM75 chipset kellene.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Egy Tosiba R700 ban szeretném kicserélni a jelenlegi i3 2310 processzort.
A mostani felépítés: i3 2310,2x2GB DDR3 1333Mhz,Hitachi HTS723232A7A364 (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Chipset: Sandy Bridge HM65
Mi hozna érdembeli változást ugy hogy a hűtése még normálisan megoldható a gyári rendszerrel?
Lehet buta kérdés de cserélhető ugy a proci hogy az integrált VGA is változzon mondjuk Intel HD 4500 ra?
Csak azért merült fel bennem mert ugye a prociba van integrálva..........
Esetleg pár tipust is tudtok írni ami ár érték függvényében még megéri?Köszönöm : Ákos
-
petrelli86
aktív tag
válasz
turbokappa #12185 üzenetére
kipróbáltam az imént másik notiban, de ugyanez a jelenség..
-
turbokappa
senior tag
válasz
petrelli86 #12184 üzenetére
le kell tesztelni,ha az ok,akkor a noti nem komálja.
Ha nem ezzel a cpu-val gyártották,akkor ez nem is lehet jó bele.Ez ivy bridge,nem inkább sandy megy bele? -
petrelli86
aktív tag
válasz
turbokappa #12183 üzenetére
voltak g500-ak i7-es procival gyárilag, de nem biztos hogy pont ezzel a modellel..
a cpu itt lett vásárolva egyik fórumtársunktól, lehetséges hogy a cpu hibája? -
turbokappa
senior tag
válasz
petrelli86 #12182 üzenetére
Gondolom helyesen raktad be..lábak nincsenek elgörbűlve. Biosba se tudsz belépni?
Elvileg menni kellene,ha benne van a támogatási listában,esetleg meg kellene tudni,volt -e ilyen noti ezzel a cpu-val.
Nálam mikor cseréltem,ment egyből,de viszont kell egy új win telepítés utána,mert a turbó funkció csak akkor fog működni. -
petrelli86
aktív tag
válasz
turbokappa #12181 üzenetére
ledek felvillannak, cpu hűtő beindul, de kép nincs csak ha visszateszem a pentium procit
-
turbokappa
senior tag
válasz
petrelli86 #12180 üzenetére
biztos ,hogy támogatja a noti?
Amúgy mi a jelenség,mikor bekapcsolod? -
petrelli86
aktív tag
sziasztok!
van egy lenovo g500-as noti hm76-os chipsettel amiben egy pentium proci van és vett bele a tulaj egy i7 3520-et (sr0mt) ami elvileg passzol is a chipsethez, viszont meg se makkan vele a noti, mi lehet a baj? tudtok valami okosat mondani esetleg? -
-
dugo_
veterán
válasz
marec1122 #12175 üzenetére
Utángyártott töltőt ebből a két boltból vettem eddig, mindegyik jól működött:
notebook-alkatrész
laptopalkatrész
(Utóbbinál most nincs sok minden ehhez).Akkuk ott 10k körül vannak, esetleg kérj árajánlatot a felújítására itt: Li-ion Kft. (személyesen nincs tapasztalat, de jónak mondják őket).
Ha bátor vagy, akkor ebayen megpróbálhatsz valami megbízhatónak tűnő eladót keresni akku-ügyben, de általában elég lutri. Ez pl. gyorsan itt lehet Németországból, de alig spórolnál vele.
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
a húgom által lezúzott samsung np300e5z lapos felújításán dolgozom éppen. mivel a lapos patika állapotú értéke alig haladja meg az 50 000 Ft-ot így a gazdaságosság a fő szempont. A műanyag alkatrészeket csak-csak megszerzem valahogy de az aksi meg a töltő elég drága mulatság. Tudtok valami tippet hol s hogyan érdemes beszerezni ezeket. Nem ragaszkodom gyári alkatrészhez csak működjön jól és olcsó legyen.
Egy kis helpet megköszönnék -
Blackhill
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12170 üzenetére
Igazad van én is hasonló képen látom! Azóta tovább olvasgattam és az i7 mellett a magasabb órajelen kívül még a Turbo-Boost technológia is szól mivel ez az i3 ban nincs! De sajnos 15 és 20 ezer körül mennek itthon is meg az ebayen is de azért nyitott szemmel járok
-
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12172 üzenetére
Tehát,az i5 procit beraktam,àm a cpu-z ,meg a laptop 1 magot látott,de turbo boost se volt,csak a 2.5 ghz...
Aztán az energiagazdálkodást max- ra húztam,de semmi eredmény,majd amikor a spec. rendszerindításnál 1 maggal akartam indítsni,hazavágta az op. rendszert,próbáltam win7 újratelepítéssel,minden formában,uefiben stb... Semmi! Csak az esc billentyűt nyomva tartva,a windows without loading- al volt csak hajlandó elindúlni,innen tudtam hogy ,a kibaszott jogtisztaság miatt baszakszik... Elvittem szervízbe,kínlódjanak vele... Aztán uau. hazahoztam. Itthon kapott tört win10- et..és minden flottúl megy. -
válasz
turbokappa #12171 üzenetére
Akkor neked most végülis megjavult, és viszi az i5-öt?
Nem nagyon tudtam hozzászólni ahhoz amit írtál. Mármint, h "elromlott" a gép, meg szerviz, meg vissza szervizből, és végül te hoztad helyre? Nem nagyon értettem ezt a hibát. :/
-
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12170 üzenetére
Nekem egyértelműen megérte,a b960- al nem lehetett játszani a metro l.l-al,most meg frankón.... 2.2 ghz vs 3.2 ghz+ win 10
-
válasz
Blackhill #12169 üzenetére
Órajelnövelés elvileg szokott segíteni, de inkább egy SSD-t tegyél abba a gépbe, esetleg egy egy tányéros 7200RPM-es merevlemezt.
Azt azért vedd figyelembe, h majdnem 1/3-addal nagyobb az órajele az i7-esnek, ez általában észrevehető különbség.
De csak akkor ruházz be rá, ha párezeről megvan az i7, ilyen tizenplusz ezreket szerintem nem ér meg.
-
Blackhill
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy egy i3 330m procit érdemes e kicserélni i7 640m re???? Toshiba satellite l500! Az órajelen kívül túl sok különbség nincs a két proci között nem?
-
turbokappa
senior tag
Kész a notebookom..
Hazahoztam a szervízből,és itthon megcsináltam
volt olyan hiba is,hogy nem bootolt be,csak az esc: windows without loadingal indúlt... -
dvtkfan
senior tag
Sziasztok!
Van egy régebbi Asus laptopom, melybe szeretnék ssd-t tenni! A dvd olvasót, írót nem használom és nem is használtam szinte még! Mi a legjobb módja így akkor az ssd beszerelésének?
Előre is köszönöm a segítséget! -
szucstom
őstag
válasz
turbokappa #12164 üzenetére
Hát, szinte sejtettem. Gondoltam azért egy próbát megér, hátha cserélhető bennea dedikált kártya.... Akkor marad ennek az elpasszolása és új vas beszerzése.
-
szucstom
őstag
Sziasztok! Új vagyok még ebben a témakörben - legalábbis hardverileg. Van egy 2 éves Lenovo B590-es vasam, i3-as procival, bővített, 8 gb ram, dedikált nvidia gf gt 720m 1 gb grafikus kártyával karöltve. Az lenne a kérdésem, hogy van arra valami lehetőség, hogy a vga memóriáját bővítsem, vagy magát a vga kártyát valamilyen úton módon erősebbre cserélhessem?
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #12159 üzenetére
A P8700 benne van már, nem érzem annyira a különbséget!
-
válasz
karandip #12154 üzenetére
Ahogy kolléga is írta, ez csak az első generációsokat kezeli (három számjegyűek).
Ezek azok:Core i3:
intel.com/products/family/59140/Previous-Generation-Intel-Core-i3-ProcessorCore i5:
intel.com/products/family/59141/Previous-Generation-Intel-Core-i5-ProcessorCore i7:
intel.com/products/family/59143/Previous-Generation-Intel-Core-i7-Processor -
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #12153 üzenetére
Szia!
Kettő laptop van, az egyiken a wot fut, csak arra használom a 5738ZG-ét,
ebbe le cseréltem p8700 procira.
A másikon az Ubuntu, torrent és böngészés megy 5635Z-én.
Köszönöm a segítséget. -
Tim82
félisten
-
karandip
tag
üdv
egy dell latitude e6410 ben szeretném kicserélni az i3-380m cpu-t nagyobbra
mi a legerősebb, amire ezt megtehetem?
néztem az 1. generációs i7-620m egynek, de néztem 2. és 3. gen i7-eket is. pl az i7 2620m-nek is azt írja hogy pga998 socket, de sehol nem találtam bővebben hogy belemenne e -
válasz
#63761920 #12152 üzenetére
Nem 5738ZG laptopról volt szó?
Abban PM45 van, de a Tiéd nem olyan laptop.Ha csak sima 5635Z, akkor GL40-es a chipsete, ami nem viszi az 1066FSB-s processzorokat.
Ráadásul még dedikált videokártya sincs benne (csak a chipsethez tartozó Intel GMA4500, ami csak egy alap képmegjelenítő). <-- ez megmagyarázza, h miért olyan gyenge a gép a World of Tank alatt.
Tegyél fel egy CPU-Z-t, és nézd meg milyen a gép chipsete (harmadik fül), illetve a jelenlegi T4400-at milyen FSB-vel hajtja (első fül - rated FSB).
Úgy tűnik 800-as FSB-s processzorokat bele lehet tenni, azokat viszi.
Hát ahogy érzed.
Lehet válogatni 800-as FSB-vel is processzort:https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Azok is ~3ezrek postával.
A P8600-ot meg tedd ki apróra, elviszik remélhetőleg hamar, nem marad a nyakadon. -
törölt tag
Sziasztok!
Vettem egy P8600 procit, be raktam az acer 5635z laptopba,
és bekapcsoláskor: villannak a lámpák felpörög majd le áll
ismét villannak felpörög majd le áll, ezt addig ismétli míg ki
nem húzom a hálózati csatit.
Miért lehet?
Vissza raktam a T4400-át -
válasz
Denescsorba #12146 üzenetére
Gondolom i3 4010U van benne.
Az U betűre végződő processzorok nem cserélhetők, BGA tokozásúak, rá vannak az alaplapra forrasztva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Apple Watch
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- LEGO klub
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Dock 1661 Gyári 90W Töltővel + ajandek mini DP - HDMI kabel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo 45W usb C töltők eladóak tápkábellal
- DELL, HP, Lenovo dokkolók
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Ryzen 7 CPU-k
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest