- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gheldin #12135 üzenetére
SSD esetleg, ahogy már írták?
Ha nem akarsz SSD-t, akkor persze jó a 7200RPM-es merevlemez is.
A kollégát picit kiegészíteném.
A mostani 7200RPM-es merevlemezek már nem vibrálnak, nem melegednek, nem hangosabbak, mint a többi laptopmerevlemez.A Probookomban pl. egy egy tányéros 7200RPM-es 320-as volt gyárilag; és az már pár generációval korábbi modell. (4330s)
Észrevehetően gyorsabb volt a gép, mint a többi hasonló felszereltségű, de 5400RPM-es merevlemezzel szerelt noti. (Sandys i3 CPU mellett)
Persze messze nem SSD gyorsaságú, de én azt mondom, ha olcsón kifog az ember egy 320-as, 500-as merevlemezt ekkora sebességgel, érdemes rááldozni, mert észrevehetően jobban megy a gép vele, mint egy 5400RPM-es laptop.Az tény, h nem szabad dobálni a notit, de mondjuk a HP-nek van erre szoftvere, mondjuk kell hozzá a notiban lennie gyorsulásmérőnek (enyémben volt), az érzékeli, amikor mozgatva van a gép, és kiparkolja a fejet a merevlemezben (hallani is, amikor sivít ahogy leáll); ez egyébként annyira érzékeny volt, h ha asztalról hirtelen felkaptam, és ölbevettem, vagy arrébb tettem, már egyből állította is le a merevlemezt.
500-as, egy tányérost is építettem már be párat, azok is halkak, nem melegednek, és nem zajosabbak az 5400-eseknél.
Az tény, h a kezdeti, évekkel ezelőtti első 7200RPM-es 120-as, 160-as merevlemezek még jóval hangosabbak voltak notikban, és csúnyán melegedtek is.
320-ast, 500-ast is csak 1 tányérost szabad venni, régebbiek, amik még 2 tányérral vannak szerelve, azok értelem szerűen olyanok, mint a fele akkor tárkapacitású társaik, gyorsnak gyors, de nem csendes, melegszik, és esetleg még rezonál is.Az általad linkelt 1terást nem ismerem, HD Sentinel adatlapja még nincs, nem tudom hány tányéros. (A HD Sentinel adatlapokon a legegyszerűbb leellenőrizni egy adott merevlemez hány tányérból áll). Tudtommal 1 nem lehet, mert ekkora kapacitással még nincs egy tányéros merevlemez 2.5" méretben.
Azt meg nem tudom, h ha két 500-as tányér van benne, az az egy tányéros verziónál mennyivel jelent nagyobb zajt, mennyivel melegszik jobban, ill. rezegteti-e a gépet érezhetően?Az adatlapon levő súlyából kalkulálva két 500-as tányérból van összerakva.
A vastagsága 9mm (8.5), az egy tányérosaké manapság 7mm, ebből is következik, h azért vastagabb, mert 2 lemezes.
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Projektor topic
- Xbox Series X|S
- Csúcshálózat: ROG STRIX GS-BE18000 router tesztje
- Gyúrósok ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Apple iPhone 17 - alap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest