- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retr0
tag
Itt találtam párat, ami jók lehetnek számomra: [link]
Tud valaki segíteni benne, hogy melyik lehet az igazi?
Sajnos az angol nyelvtudásom nem az igazi. -
Retr0
tag
Tisztában vagyok vele. Ezek még a korábbi készletből maradtak meg, amikor jól állt a forint az Euro/font/usd-hez képest.
Bár 14 ruppó (szállítással együtt 15-16) is nagyon meredek ár. Bár tény, hogy számomra ez lenne a tökéletes állvány, hisz párnázott, hűt és még hangszóró is van benne (bár ez fölösleges)Szóval én olyat keresnék ami párnázott, vagy legalábbis ölben kényelmes és hűt vagy szellőzik legalább a gép alja
-
Retr0
tag
Üdv,
Én egy 15,6 os gép alá (dell xps) szeretnék egy párnázott padot, ami hűteni is tud.
Ezt néztem ki: [link]
Ehhez hasonlót tud valaki, jobb áron? -
fecc87
tag
válasz
Androméda7 #1042 üzenetére
Akkor árt a külső hűtő, ha nem alulról szívja a levegőt a noti. Ez elég ritka eset, a legtöbb így működik, és oldalt vagy hátul fúj kifelé.
-
Androméda7
csendes tag
Már többször is leszedtem az alsó kis paneltetőket, és kipucoltam sűrített levegővel, de alig használt valamit és az a kevés javulás sem tartott sokáig. Az egész alsó panelt nem tudtam leszedni, mert nincs erre alkalmas csavarhúzóm. A CoolerMaster hűtőm szinte semmit nem ér. Viszont elvittem a gépet szakemberhez, aki kipucolta. Azt mondta, tele volt porral, porcicával, és el volt öregedve a szigetelő szilikonréteg vagy mi, amire új réteget fújt. Ugyan még mindig hangos és folyamatosan megy a hűtő, de a merevlemez hője eddig 43 foknál nem ment feljebb, és átlagban olyan 38-39 fok körül mozog. Úgy, hogy közben a külső hűtőt be sem kapcsolom. (A szakember azt mondta, ezek a hűtők még akár többet árthatnak, mintha nem lennének, mert ha rossz helyen van a ventillátoruk, akadályozhatják a gép normál szellőzését.) Viszont sajnos úgy néz ki, nem csak a por volt a gond, a merevlemezzel is van valami probléma, ezért előbb vagy utóbb cserélni kell.
Szóval egyelőre úgy néz ki a probléma jelentős része megoldódott. Azért kösz a segítséget! -
fecc87
tag
válasz
Androméda7 #1031 üzenetére
Próbáltad már lecsavarozni a hátsó panelt, megnézni, h mennyi por van a notiban? Nálam a hűtő kifújó részénél kb 3-4 mm vastag porréteg volt, azóta sokkal hűvösebb, és van alatta már hűtőállvány is.
-
Sipi16
őstag
válasz
A te esetedben egy újrapasztázás sokat segíthet.
-
fecc87
tag
Javaslom mindenkinek a noti hátlapjának levételét és a ventilátor és kifújó körüli rész portalanítását. Nekem 12-15 fokot esett a hőmérséklet a terheléses állapothoz képest, nyugalmi helyzetben a különbség 1-3 fokos.
-
shark300
tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani olyan notebook hűtőt, ami 15,4-es notikhoz van, nincs rajta ventillátor, és kicsit megemeli a noti hátulját?
Mert egy HP Pavilion DV5-ös gépem ven, ha két kupakot rakok a két hátső lába alá, min 5 fokot esik a hőmérséklete. Ventillátor meg inkább ne zúgjon akkor, ha nem kell.
Köszönöm.
u.i: nem, nem megoldás, hogy ne dugjam be az USBbe a ventit -
Valentino K.
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy kb 1 éves Dell Studio 1535-ös laptopom, s intenzív játéknál eléggé fel tud melegedni, ami zavaró, de ami ennél is rosszabb, az az, hogy ilyenkor kikapcsol a gép automatikusan.Szeretnék venni valami dönthető, pöpec, jóminőségű de lehetőleg nem hangos laptop coolert. Tudnátok segíteni? Max 10-12 ezret szánnék rá.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
fecc87
tag
válasz
Ennek elkerülésére rendeltem a fent említett hűtőt magamnak, hasonló problémára. A honlap szerint a fan airflow ennél 10.5 CFM, míg egy nagyventisnél ez bőven 50 felett mozog, ráadásul az lefedi a noti teljes alját.
Csinálni nem hiszem, h tudsz vele bármit is, a hűtő hatásfoka amúgy is a noti alsó részének kialakításától függ. Remélem én nem leszek csalódott. -
Androméda7
csendes tag
Sziasztok!
Én most vettem egy Cooler Master NotePal W2-t, mert a notim rendszeresen felforrósodik, és olyankor fogja magát, és kikapcsol (ha a merevlemez hőmérséklete 47-50 fokot eléri), arról nem beszélve, hogy folyamatosan megy a hűtője nagyon hangosan.
Próbálkoztam már a sűrített levegős kifújással, de csak minimális és rövid ideig tartó javulást értem el vele.
Szóval megvettem ezt a nem túl olcsó hűtőt, és nagyot csalódtam, mert igaz, most bírja a gép anélkül, hogy kikpcsolna, de a gép saját hűtője továbbra is változatlanul folyamatosan és hangosan megy, és a merevlemez hője is 40 fok felett van, intenzívebb igénybevétel esetén (ami nálam elég gyakori), most is felmelegszik akár 46 fokra is, pedig megy alatta a Cooler Master hűtő. Amúgy egy Fujitsu-Siemens K7600-as notim van.
Van valakinek valami ötlete, hogy mit lehetne vele csinálni, hogy a fenti probléma megszűnjön?
Normális, hogy ennyire nem ér sokat a hűtőpad vagy vigyem vissza a boltba?
Ha van valakinek javaslata, előre is köszönöm! -
-
linkspack
csendes tag
Hali!
Pici OFF:
Nos, nem nagyon szoktam járni fórumra, ez az acc is rég megvan, de meg szeretnék osztani veletek egy apró történetet, ami az elmúlt két napban történt velem.Vettem 1-1.5 éve egy HP Pavilion dv6599eo-t, amire egyébként sok helyen írták, hogy nem igazán úgy szuperál ahogy kéne, és inkább ne vegye meg az ember. Én persze buta voltam, és mivel nagyon tetszett, és nem érdekelt mit mondanak az okosok, megvettem.
Megfigyelhető volt mindig, hogy ha picit is többet használtam, akkor elkezdett felFORRÓsodni, ami elég zavaró, amikor az ember keze, körülbelül leég, de mondom semmi gond, elnézhető, mert akkor rendesen igénybe volt vége szegényke.
Nos, egészen tegnap előtt reggelig mondhatjuk meg voltam vele elégedve, de mikor reggel kimentem dolgozni, próbálom bekapcsolni, semmi... csak egy hosszú és kettő rövid pittyenés.
Mondom, lehet, hogy hideg volt (nyitva volt az ablak), és az LCD kijelzőnek nem tetszik a dolog, ezért bevittem kicsit melegedni, majd 1-2 óra múlva megyek vissza megnézni, még mindig semmi.
Szuper, felmentem a HP holnapjára, chatelni a supportos fickóval. Ő mondott pár ötletet : Hard Reset, Ram Reseat ( bár érthetetlen, hogy ez miért nem minősül "belepiszkálásnak ).
Semmi nem történt, és akkor mondta az emberem, hogy ez bizony hardware hiba. Szuper, akkor hívtam a HP Pavilion supportot telefonon, hogy akkor most mi lészen.
Majd elmesélte az ottani munkatárs, hogy a notebook-ot NEM SZABAD EMELGETNI, mert a típus hibája, hogy túl korán túlhevül, és mikorrepedések keletlezhetnek az alaplapon, ami ha szerencsétlen vagy, akkor pont az integrált VGA-t vágja tönkre (persze nagyon sok embernél ez így van [Black Screen-nek hívják])...
Kérdem én, akkor mi a r*páért csinálnak notebook-ot? Eddig azt hittem, hogy az "hordozható számítógép"Mint kiderült, ez a csodás alaplap csere most 93E Ft-omba fog fájni vagy fájna, ha mégiscsak szervíz lesz belőle, mert akkor megint attól rettegnék, hogy mikor veszik el az összes fontos dokumentumom...
Ezek után nem veszek HP-t, viszont egy jó Coolerpadra befizetek...
Így gondolja meg az ember, hogy milyen gépet vesz.
Apropó, tudnátok ajánlani olyan gépet 100 és 170 ezer között, ami tényleg megéri? -
fecc87
tag
Ha vki betéved, és van egy szava az újabb hűtőmre, amit kinéztem (az előző elérhetetlen...). Szóval az Enermax Aeolus CP001G-B-ről lenne szó (link) Az érdekes benne, h "nyugaton" a szebb kapható, kényelmesebb csuklópihentetővel, mifelénk az egyszerűbb.
Impozáns 25 cm-es ventije 3 fokozatban állítható, szép, és árban ugyanaz. Sajnálatos módon az amazonról pl nem szállítják USÁ-n kívülre, pedig kb 6-7 ezer Ft lenne, szemben az európai és hazai 12-13 ezer Ft-tal.
Mindegy, vélemény, tapasztalat, sejtés vkitől? -
pacman789
aktív tag
hat mar nem lehetett modositani, pl ilyen felere gondoltam
de ennek se mondjak a nevet:@
http://tv.pcworld.hu/video/notebook-huto-bemutato
-
pacman789
aktív tag
kerdes
regen lattam valahol egy laptop hutot, de olyat amibe 1 nagyon nagy ventillator van ha jol emlekszem 21cmes volt:S szoval nagy
de sehol nem talalom
nemtudom h kigyartotta
bizok benne h valaki tudja es tud dobni egy linket
elore is koszi
-
Lajkó
őstag
válasz
erdomester2 #1018 üzenetére
Nem lehet véletlenül, hogy megérett már egy takarításra?
Ha sokáig használjátok ilyen hőfokon, akkor egy idő után elveszti a hővezető képességét a paszta is (a proci és a hűtőborda között). Úgyhogy ajánlott azt is szétkapni, letisztítani, és újrakenni. -
Sipi16
őstag
válasz
erdomester2 #1018 üzenetére
A tápellátást az ilyen külsö hütök USB-röl kapják. Ha kicsit lejjebb mész akkor a hozzászólásaimnál találsz egy tesztet. Azokból látod, hogy egy ilyen hütö mennyit tud segíteni. Nekem a´mit te linkeltél egy kicsit furcsa, mert eléggé rövidnek tünik ergó nem fedi be a gép alját.
-
erdomester2
tag
Sziasztok,
barátnőm laptopja utóbbi időben eléggé melegszik (forrósodik) és búg ezerrel. HP Compaq 6720s a típusa. Megmértem a hőjét, a proci magok terhelés alatt 70 fokosak, bekapcsoláskor 50. (most 64 és nincs terhelés, msn youtube megy összesen, búg a gép). Winchester 44 fokos jelenleg.
Kinéztem ezt. Két kérdés:
1) ez mennyire csökkenti le a hőmérsékletet, és ez a jó megoldás-e (van-e más, pénz nincs)
2) 12-15 colos gépekre irja, az övé 15,4'-es, nem fér alá? Egyáltalán hogyan van össze kötve a géppel? -
Sipi16
őstag
Erre így nehéz válszolni, hogy mennyivel hütene jobban mint a többiek. Tudom ahoz drága, hogy az ember megvegye próbából. Mivel nagy a lapátok felülete így kissebb fordulaton is tud annyit levegöt szállítani mint két kis ventillátor, de ez csak annyit mond, hogy csendesnek kell lennie...
-
fecc87
tag
Segítséget szeretnék kérni, ahogy látom, szakavatott emberek járnak errefelé. Szeretném leszorítani a notim hőjét, egész nap üzemel, nagy a terhelése, szóval kell.
Kinéztem ezt, ami kb 11-12 ezerért kapható, egy csendes, 23 cm-es ventivel. Nem akarok kis ventiket, 2 db 7cm-est, stb. A kérdésem, milyen eredményt várhatok ettől, mennyire jó, van-e vkinek tapasztalata ezzel vagy hasonló méretűvel? Tudtok-e jobbat mondani, nem (sokkal) drágábban?
Acer Extensa 5630G alá lenne, ennek főleg a bal féltekéje melegszik, a légnyílások is ott vannak, bár a nagy venti nagyjából az egészet fedi.
Köszönöm! -
Lajkó
őstag
Jelzem, még mielőtt beleállsz a dologba, hogy nagyon olcsón adtad oda...
Ilyen minőséget ennyiért nem lehet kapni itthon!-és hogy egy kicsit ON is legyek: Szerettem volna a leendő notebookhűtőm tápellátását usb-ről megoldani, de ha szabályozni is akarom akkor kb. lehetetlen. Mivel itthon nem lehet kapni 5Voltos ventiket. Ahol lehet, onnét meg nem küldik el Magyarhonba...
Gondolkoztam nagyobb, "halk" 250-360mm-esben is. Amiből igaz hogy csak 12Voltosra bukkantam, de akad olyan aminek indulófeszültségnek elég a 4-4.5Volt is. Ezekkel szintén az a baj, ami a többivel, hogy itthon nem kaphatók. Postázásuk pedig a vételár értékével vetekszik
Egy szó mint száz: -Itthon összehozni egy usb-ről működtethető, szabályozható fordulatszámú, minőséginek mondható notebook hűtőpadot egyenlő az anyagi csőddel! Jobban kijön bárki, ha megveszi itthon kb. 15-20ezerért a tuti frankót... -
Lajkó
őstag
válasz
Darth_Revan #1013 üzenetére
Látom marketingben otthon vagy! De azért akad még a piacon 1-2 25cm-es ventivel szerelt példány a notihűtők piacán. Fele, vagy akár harmad ennyiért is.
Bár azok nem ilyen szép, szálcsoszolt cuccok.
-
Darth_Revan
veterán
Hi!
Gondolom páran már hallottatok a notebook hűtők királyáról, az Enermax gyermekéről...nos nekem most van 1 eladó, ha esetleg érdekel valakit. -
Lajkó
őstag
válasz
redstar16 #995 üzenetére
Nekem is újítanom kellene egy hűtőpadot, de ahogy olvasgatom a topikot nem találtam igazán jó megoldást. :S
Jó a meglátásod a ventrik helyzetét illetőleg, de nem is tudom. Lehet hogy inkább belállalok egy ILYEN küldetést! -
caspian24
csendes tag
SZIASZTOK!!!
kERESEK NOTI HÜTŐT VALAMI KOMOLYAT.
AKINEK VAN IRJON PRIVIT!
NEM FORUMOZOM.ÜDV.
-
Sipi16
őstag
válasz
ragingspears #1007 üzenetére
Annyiban jó, hogy nem süpped bele a gép alja az ágyba, de nem sok értelmét látom...
-
dlaccc
aktív tag
válasz
ragingspears #1007 üzenetére
kiváncsi leszek ezzel hány C fokot sikeül lefaragni.. de szvsz a hűtési képessége 0
-
ragingspears
tag
Sziasztok!
Az előző hozzászólás szerkesztésére sajnos nem volt lehetőség.
[link]
Passzív hűtésre a fenti okosságról mi a véleményetek?Köszönöm előre is,
RS
-
ragingspears
tag
Sziasztok!
A laptopom hűtés megoldásán gondolkodom, hogy ne menjen tönkre a cucc...
A típus Acer Aspire 3103 NWLMI, 15.4" a mérete.
A készülék aljáról belinkeltem alább egy fotót.http://img42.imageshack.us/img42/1913/63b7aa5015c972f3a704709.jpg
Ráfér egy tisztítás is a ventikre, szellőzőkre, ezt a mai napon megoldja egy ismerős szervízes. A laptopot (főleg helyszűke miatt) az ágyon használom.
Láttam olyan megoldásokat is a neten, ahol USB-ről eszi a cooler energiát, hogy ventillátorok hűtsék a gépet. Szerintem erre nincs szükség, inkább egy passzív hűtőben, még inkább egy egyszerűbb állványban-talpazatban gondolkodom, utóbbinak annyi szerepe lenne, hogy megemelje a gépet, és az egyébként jól működő hűtésnek helyet adjon alul.
Milyen megoldást, termékeket javasoltok?Tanácsaitokat előre is köszönöm!
Üdv,
RS
-
roti86
őstag
Mielőtt vennétek valamilyen hűtőpadot, próbáljátok ki a CPU alulfeszelést (underclocking), amelyhez részletes leírást találtok itt: Link
Nem átverés, nekem 11 fokot csökkent a proci hőmérséklete max terhelésnél (64 fokról 53 fokra)!
-
dlaccc
aktív tag
Nah eddig ezt találtam:[link]
Valakinek tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- Lenovo X13 Gen 5 garanciális laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe gar
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest