- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- IFA 2024: két új Predator monitorral erősít az Acer
- Micro Four Thirds
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Viktor77
titán
válasz pixelblondie #6093 üzenetére
"(hülye kérdés tudom, de az segít, ha vissza van véve a grafika lowra?)"
Crimsonban (VGA driver) beállíthatod a kívánt fps számot játékban. Ha mondjuk megelégszel csak 30-cal, akkor a kártya nem fog küzdeni a 60-ért, így nem is melegszik annyira.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
skatebab
tag
válasz Jodanovich #6091 üzenetére
hali
ölben akarod főképp használni lényeg a kialakítás erre s a kényelem,
ahogy láttam egy kis oldalsó szellőződ van szóval nem egyszerű.
ez sajna műanyag+gumi de kényelmes és van benne két fix venti,légáramlást nem találtam leírásokban...ez pedig egy elég nagy áramlással nagy fordulaton keringet,viszont a gép széleit/sarkait annyira nem hűti
alja mondható kényelmesnek,sok pad kialakítása nem alkalmas az ölben való használathoz..#Tomp neked is hasonló a dolog így a fentieket kell még eldönteni a használatnál.
[ Szerkesztve ]
Igyunk barátaim yo-ho!
-
skatebab
tag
válasz rawa2010 #6092 üzenetére
hali
ahogy látom neked több kis nyílásod van de azok is nagyjából középütt,így egy nagyobb 1db ventillátoros is jó lehet,Egy nagy venti is tud ugyanannyi levegőt szállítani.
egyéb kérdés hogy te hol használod,ill. a sok kis venti azért hangosabb eléggé.Igyunk barátaim yo-ho!
-
skatebab
tag
válasz pixelblondie #6093 üzenetére
hali
elvileg ha kihajtja a wot a kártyát akkor segíthet valamennyi fokot de ugye a cpu-d is termeli majd rendesen a hőt és az kering majd bent,neked egy olyan kellene alá ami egy nagy ventit tartalmaz középen nagy légáramlással mivel te sem tudod levenni a szervizfedlapodat,
Cooler mastereknél van sok notepal pl ami azért kordában tartja a dolgokat.
speccy progival nézd mennyi a fokod a gépedben!Igyunk barátaim yo-ho!
-
rawa2010
újonc
Hello! Milyen hutot vegyek!
Egy asus x550jk laptopom van
Valasztekok:
1.Cooler laptop A+ CIC5B 5db ventilator 1800rpm
2.Cooler laptop A+ CIC6B 6db ventilator 2500rpm-et irnak gondolom ez ossz teljesitmeny
3.CoolerMaster Notepal L1 kozepen van 1 ventilator 1400rpm mukodikmelyiket erdemes megvegyem ? melyik jobb tobb venti vagy egy 1 nagyobb ?
-
Jodanovich
senior tag
Sziasztok egy samsung ativbook 4 et akarok hűteni, mert az ölemben a tököm is lángra lobban...
Pénz mondjuk azt nem számít, de egy tényleg erős légkeverő kellene (több opció is jöhet)... Köszönöm az értékes hozzászólásokat.Life is Short... Ride Hard!!!
-
tomp
félisten
Sziasztok!
Egy Asus K53SC modellhez tervezek venni padot de totál tanácstalan vagyok. Ma elmentem megnézni a piros "hülye azért nem vagyok" boltba milyenek vannak és hát... 30féle modell.
A gép alja így néz ki. Jobb oldalon az oldalsón megy ki a meleg/forró levegő. A hozzá közel eső kicsi nyíláson szívja be a ventilátor a levegőt. A többi nyílás a proci, kiegészítő gpu és részben a PCH-hoz van. A levehető fedélen a ram+az alaplap alsó részéhez megy a levegő.
Nyáron a PCH alapon 70fok szokott lenni. (Most 65) Használat közben 75körül.(Most 70-71) Hiába viszem el évente teljes portalanításra és pasztázásra nem nagyon segít. Max 3-4fokot visz le. A szoba is extrém meleg nyáron. Kb 30-31fokos. 78foknál már túlmelegszik a gép és a "Rendszermegszakítások" windows folyamat elkezdi folyamatosan terhelni a 2magos proci egyik magját maxon így felpörög hangosan a hűtés -gondolom azért hátha így le bír hűlni- de nem bírja így tovább melegszik.
7-8ezerig melyik a legjobb darab neki? -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék hűtőpadot vásárolni ehhez a HP 15,6"-os laposhoz.
Régebben csinálgattam laptopokat, ott alul volt bemenő levegőnek szellőző, ezen konkrétan nincs semmilyen nyílás, így fogalmam sincs honnan szívja be a friss levegőt. Alsó burkolat egyben van csak a hangszórónál vannak lyukak.
Nem vészes a hőmérséklete, de nem használtam sokat, így hosszabb használat közben és melegebb időben biztos jót tenne egy.
CPU 50°C-ig kúszott fel telepítés közben, a HDD 39°C-ig.
Ami mondjuk jobban zavar, hogy lapos létére hangosabb mint a PC-m ( watercooling phowaaa )
Szellőzésről valaki felvilágosítana megköszönném, illetve hogy milyen hűtőpadot érdemes alá venni.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
Üdv fórumtársak,érdekelne a véleményetek!kinéztem magamnak egy deepcool n8-as hűtőt használtan 5000 pénzért.Van valakinek ezzel a konkrét tipussal tapasztalata?egy lenovo m5400 asom van,jön a nyár,és szeretném megóvni az öngyulladástól (eddig nem kellett,de most 80 fok a cpu,gondolom ha jön a kánikula,nem árt egy kis segitség a hűtésnek)
Többet nem áldoznék rá,ha esetleg van más ötlet ebben az árban,ne kiméljetek -
persil
nagyúr
válasz Whysperer #6086 üzenetére
Vesszőkkel terveztem elválasztgatni, tehát, lustáknak, vagy ölben, vagy ágyban, stb...
Én is így használom, de én lustaságból
A lényeg, hogy neked is olyasmit tudok ajánlani, mint amiről fentebb írtam. Így van egy kis "alapja" amit az öledbe tehetsz, nem vág, nem kényelmetlen(mint pl a notepal L1) és a gépet tartó rész, illetve az alap között van hely a levegőnek járkálni, így ölben(vagy egy olyan alacsonyan fekvő gépnél, mint az enyém) jobb, mint a többi hűtő.Amit linkeltél, a nyulas, azért nem lenne szerencsés ölben, mert a két kis lába konkrétan hegtetoválást készít a combodba, valamint alatta a ruhád, takaró, technikailag bármi, pont a ventit és az alatta levő részt fogja eltakarni =/
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Whysperer
addikt
-
persil
nagyúr
válasz skatebab #6084 üzenetére
Én éppen ezek miatt a problémák miatt vettem olyan "kialakítású" hűtőt, mint amit fentebb is linkeltem.
Lustáknak ölben, ágyban laptopozáshoz tökéletes, ráadásul, mivel az én gépem hasa borzasztó alacsonyan van, így ölben haszálva ezzel a hűtővel konkrétan hűvösebb, mintha asztalon lenneEladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
skatebab
tag
válasz Whysperer #6082 üzenetére
hm igen ez új kiadású lehet,képen oldalt látni hogy van benne,de ez hajlik és majd törik az alsó részen a vékony műanyag eltört (s te egy 17eset akarsz rátenni+ez nehezebb is a ventik miatt..)kényelmesnek az lenne,nézek de nem sok lehet ami aktív és ágyba való,a ventik ált beleérnének a szövetbe amire teszed vagy a lábadba is
[ Szerkesztve ]
Igyunk barátaim yo-ho!
-
Whysperer
addikt
ilyesmi? persze ne nyulas: [link]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz skatebab #6081 üzenetére
Az komoly.
még jó,hogy így van hírdetve:
Kérjen értesítést ha a termék ára változik
Bejelentkezés után lehetősége nyílik árértesítés kérésére. Ilyenkor ha a termék ára változik e-mailben értesítjük Önt.
- hűtőventillátorral felszerelt elegáns notebook tartó
- USB aljzatról működtethető
- alacsony forgási sebességű, nagyméretű ventilátor lapát
- anyag: Csúszásgátlós műanyag
- Ventilátor szám: 2 db
- Notebook max. 17" méretig
- Usb portról kapja a működéshez szükséges energiátbestbyte-on is ezt írják:
- dual fan
- USB csatlakozás
Ventilátor szám 2 dbViszont tudnál olyat mondani akkor ami jó és ágyban használható 17,3-as laptophoz jó ?
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
Ez szerintetek? pont az ALLE-ba tartok. [link]
-
Whysperer
addikt
Sziasztok van olyan hütőpad aminek az alja párnázott? mondjuk a 2 hoszabba szélén hosszában? és egyben venti is van rajta?
Sokat használom a kanapéban és az ágyban a gépet. nincs asztalom sajnos az albérletben.
Ehhez keresek 17.3-as ASUS X751L
[ Szerkesztve ]
-
skatebab
tag
mivel a gép közepén van szellőző így egy nagy ventis lenne jó neki:
nem egy halk típus,kommenteket is olvashattok itt,de levegő áramlása elég jó
vagy
egy két ventis ami középpen van,de légszállítása kevesebb s talán 2 venti miatt hangosabb is...:
Tracer TornadoIgyunk barátaim yo-ho!
-
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Ismerösöm vett egy HP laptopot (i5+ HDD + Gef 920M), melysnek az alábbi paraméterei vannak.
Kérdés az hogy egy jó laptom hűtőre lenne szüksége. 15.6-os a laptop kijelzője.
A laptopon keveset játszik mapj, inkább youtube + filmezés, netezés lenne.
A hűtő max értéke 6k legyen.Tudnátok egy jót ajánlani, vagy egy olyat ami ár/érték arányban elfogadható?
Segítséget előre is köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
persil
nagyúr
Sziasztok!
Az ilyen kialakitasu padokrol mi az altalanos velemeny? Ne a konkret tipust nezzetek, az lehet, hogy pont egy szar, nem ismerem, de maga a kialakitasa egesz ertelmesnek tunik. Nem a laptop aljat takarja el, hanem a pad es a gep kozott van hely a levegonek jarkalni, a ventik pedig ott kevergetik a friss levegot.
Vagy hulyeseg es nem gond, hogy a hagyomanyos pad eseteben magara a padra fekszik fel a gep alja, tehat "lezarom" vele a beomloket?Y570-em van, aminek nagyon alacsonyan van a gep hasa, konkretan majdnem felfekszik az asztalra, ezert lenne fontos kerdes, hogy jo otlet e ilyen modon megemelni. (Konyv, doboz meg egyeb hulyesegek nem jatszanak, padot szeretnek )
Elore is koszi!
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
skatebab
tag
válasz balazs1022 #6071 üzenetére
hali amit linkeltél érdekesnek tűnik (jó értelemben) még nem láttam ilyet de igen neked vagy ilyen kellene,vagy cooler masternek van pár áthelyezhető kis ventis hűtőpadja ill. 1 nagy ventis verziók is ,igaz ezek már kb 7-8 ezer ft-tól kezdődnek!
másik dolog hogy ha ölbe veszed lehet hogy a ruhába/egyéb szövetbe beleérhet a venti lapátja alul
s ha tudod vedd le a géped alján lévő szervizburkolatot ha a gumitalp továbbra is rajta marad a géped alján!szerk.:
hasonlót találtam itt:
[link][ Szerkesztve ]
Igyunk barátaim yo-ho!
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Nem nagyon követem ezt a topicot. Összefoglalót sem találtam. Következő lenne a kérdésem felétek:
Lenne egy Hp 8540W laptopom. Most, hogy közeledik a nyár szeretnék alá cooler pad-ot venni (lehőteg minél olcsóbban).
A csatolt képen a PCH dióda 70 és 80°C között szokott lenni. A gép sokat van ölben és nem túl kellemes érzés (főleg ott..) Csak akkor szokott asztalon lenni ha játszom, vagy filmezek rajta.Szóval vmi olyan hűtő kellene, ami ezt a részt hűti. Kínai webshop nem gond. Itt ezt néztem ki. Esetleg még a tesco-ban láttam 2000-ért is. Annak 1 nagy ventilátora volt középen.
Olyan pad kellene amit ölbe is tudok tenni.Tudtok ebben segíteni?
-
drzozo
senior tag
Sziasztok!
Macbook 12 alá keresnék hűtőpadit, mivel néha napján wowoznék.
Keret: kb. 20k.
Eddig a thermaltake és cooler master felső kategóriás hűtőit néztem. Olyan hűtőpadot szeretnék, amit ágyban fekve, az ölemben tartva tudnék használni (ergo a venti ne nagyon érjen hozzá a combomhoz vagy a ruhámhoz).
-
JegesEmber20
aktív tag
Üdv!
HP Elitebook 8440P-hez szeretnék hűtőt(hűtőket?)
Mennyit lehet belerakni? Max 3k/darab. Vagy inkább pad kéne alá?
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Phoeniҳ
tag
Sziasztok!
Asus G551Jm alá keresek hűtőpadot. Lehetőleg olyat ami tényleg hűt és nem megemeli és csak jól néz ki
Ár valahol 10k körül legyen max.Köszi
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Dell Inspiron 3537 alá egy külső hűtőt viszonylag "jó" áron (max 5k).. Miket javasoltok ?
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
skatebab
tag
válasz buresz8 #6062 üzenetére
nos a cmr9 velemenyeket olvasrtam.s ok is irtak hogy ha surun hasznalnad olben akkor egyszerubb egy zart also burkolatut venni.itt mar csak ez a lenyeges (+ezaltal a venti is serulekenyebb)
Sz4bolcs:
mivel ha levenned az also burkolatod nem lenne gumitalp amin megtapadna a geped szoval neked csak az a kozepen huzodo szellozo racs marad :/Igyunk barátaim yo-ho!
-
Sz4bolcs
senior tag
Lenovo Y500-as notit lehet hatékonyabban hűteni az alsó burkolat levételével, vagy ez felejtős?
-
buresz8
tag
válasz skatebab #6059 üzenetére
A CM R9 jó választásnak tűnik, középre be tudnám tenni az egyik ventit, ami pont a nyílásra fújná a levegőt.
Ami viszont ellene szól, hogy ölbe nem nagyon lehet venni (vagy tévedek?), illetve pont mondta egyik haverom hogy érdemes vízszintesbe tenni, hogy ne legyen csapágyas.
-
buresz8
tag
válasz skatebab #6056 üzenetére
Köszi!
A hűtőpadoknál a fordulatszám vagy a levegőkeringtetés a fontosabb? (Nekem a fordulatszám tűnik a nyilvánvalónak, de sok helyen a legmagasabb értékelésű hűtőpadoknál inkább a CFM magasabb a többihez képest, és a fordulatszám csupán 600-700 RPM.
Melyik jobb pl egy 700RPM 70CFM vagy 1800RPM 25CFM?
-
skatebab
tag
válasz tibcsiworld #6053 üzenetére
hm nos igen vannak különbségek,még 2 hasonló cooler master közt is,de a géped szellőzésének kialakítása jócskán befolyásolja!
ide egy nagy ventis kell ami nagy fordulaton alapból jó légszállítást ad!#buresz8
haliigen,ehhez a nyíláshoz egy kisebb ventis kellene ,mert a középső rögzítés pont körül nem érvényesül úgy a légáramlás,de kisebb lapát esetén jó lenne.
összeg függő ,hogy melyik lenne a jó neked:drágább: (légáramlás elég jó)
Cooler Master Notepal U2olcsóbbak kis ventisek,de hogy mennyi levegőt tudna keverni neked oda az kérdéses:
[ Szerkesztve ]
Igyunk barátaim yo-ho!
-
buresz8
tag
Sziasztok!
Ennek a laptopnak szeretnék majd egy hűtőpadot beszerezni. Gondolom ide egy egyszerű 1 ventilátoros hűtőpad kellene, melyik a leghatékonyabb erre a célra?
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz skatebab #6052 üzenetére
Huh, a gépet max hétvégén szedem szét. Meló után már nincs erre lelki erőm!
Közben rájöttem, hogy a gépen van a jó magyar Aida 64. Régen mintha már lett volna a neve!
Mekkorák a különbségek tapasztalatod szerint a hűtők közt? A tesztek igazat írnak, hogy akár 10 fok hűtési különbségek vannak? Mert akkor valami brutkó kell!Nem akarom kisütni a laptopot nyáron!
-
skatebab
tag
válasz tibcsiworld #6051 üzenetére
hali!
nos a speccy-t írnám neked,kiír mindent a gépedről hőfok/típus/mhz stb.ott tudod követni.
igen találkoztam már a gépeddel,sajnos nálad is az a helyzet hogy nem tudod levenni a fedlapot mert pont
rajta van az egyik gumitalpad...hűtőpadoknál a venti elrendezés és a légszállítás lényeges,neked talán az egy nagy ventis is megoldás lehet avagy a 3 áthelyezhető hűtőpad is.
Esetleg próbáld meg a ssd/hdd-t felcserélni talán érné jobban ott egy kis fuvallat[ Szerkesztve ]
Igyunk barátaim yo-ho!
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz skatebab #6050 üzenetére
Sziasztok! Új vagyok!
Hol kell nézni hőfokot? Egy ilyenem van: 3630QM -es procival!
Hogy ne melegedjen a hdd, vettem bele egy ssd-t is. Alapjárton nem is nagy a baj, de egy új játék felnyomja az ssd-t 60 fokra, holott a játék a hdd-n van! Passz! A procit nem tudom, hol kell figyelni. Tudtok ajánlani valamit?
Illetve hogy tudnám hatékonyan hűteni? Most van alatta valami 3 propelleres valami, de a nyáron ez nagyon nem lesz elég!
Előre is köszi mindenkinek!
ui.: holnap visszaolvasok kicsit, de 650-et nem fogok tudni sajna!
-
-
margithid
veterán
Mennyire van értelme egy hűtőpadnak?
Lenovo G570-es notimba szeretnék egy 2660m i7-es procit rakni?
Mivel konzumer gép asztaliként lesz használva, gondoltam jó lenne egy hűtő, kérdés mennyire lenne jó ilyen notihoz, ilyen procival. -
szabi1710
újonc
Sziasztok Acer Aspire V3 772G laptophoz milyen hűtőpadot ajánlotok? A korábbi tönkrement és egy jó teljesítményűt szeretnék. Terhelés esetén hűtőpad nélkül már a 100 fokot is érte el. A napokban lesz kitakarítva de egy jól üzemelő hűtés nem árt mellé. Főleg mert asztalon használnám leginkább és a laptop mérete miatt én a Notepal U3-al szemezek de kicsit elbizonytalanít a ventilátorok mérete.
http://mobilarena.hu/dl/upc/2016-02/18/597355_vx5asvrinqkqzpbr_628761b13b3125c1_2.jpg
[ Szerkesztve ]
-
sith7
félisten
Sziasztok
Ehhez milyen hűtőt ajánlanátok ?
-
csevede
tag
Sziasztok! Asus G751 alá tudnátok javasolni egy hűtőpadot? Gyárilag hatékony hűtése van, így nem kell túl nagy huzat neki, fő szempont, hogy ne legyen túl nagy, de azért legyen valami alatta, ami picit mozgatja a levegőt. Köszi előre is.
csevede felhasználónak 19 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
DVlad
őstag
válasz pietrrr #6027 üzenetére
Ez az x6 egy ajánlott, jó termék? Mennyire "süvít"?
Nekem egy brutál erős hűtőre lenne szükségem, és már kettőt visszavittem, mert nem hozták a kívánt hatást (nem voltak drágák, az igaz). A bajom az, hogy egy 18.4-es notebook alá kell, és ilyen nem nagyon van a piacon. Eddig úgy oldottam meg, hogy egy kínai, kis dupla vacakot pont a szervizfedél (helye) alá helyeztem, az egész notebookot felállványozva. Ez működött, ha nem mozdult és pont jó pozícióban fújt, de tönkrement a 2 dolláros csoda. Gondoltam szintet lépek egy rendes hűtővel, de 4-5k környékén ezzel a két darabbal nem találtam olyat, ami rendes mennyiségű levegőt pumpálna a kazánba.
Szóval, ezt az x6-ot megvenném, ha azt mondjátok, hogy emberes. (Persze így is állványoznom kell.)
Előre is köszönöm a válaszokat! -
andatti
senior tag
Van egy céges acer aspire 5734z laptop, ami kerül fordul lefagy, mivel magáncélra is használhatom, van, hogy 12-24h-t is megy. Volt, hogy nem tudtam rajta írni olyan forró volt a billentyűzete... Arra rájöttem, hogy hűtés kéne neki. Általában valamit teszek alá, hogy járja a levegő, de jobb lenne egy normális hűtő hozzá... Ti mit ajánlotok? Illetve van még egy panasonic cf-t5 nevű másik (céges) laptop, az is baromira forrósodik, és tölteni sem hajlandó, ha forró. (not charging-ot ír)... Mivel ez kisebb méretű sanszos, hogy ami jó a másikhoz, az ehhez nem, de mégis jó lenne, ha nem kéne 2-t vennem, igaz néha párhuzamosan használom őket...
Árukeresőn már nézegettem párat, de a bőség zavara, és a tudás hiánya miatt inkább itt érdeklődnék, hogy mit érdemes. Túl sokat azért nem költenék rá, de pár ezrest megérne...
Mivel mindkettő céges semmi progit nem tudok rátenni, amivel mérhetném, hogy mi a baj, vagy mennyire a hűtés a gond, max valami portable jöhet szóba... -
-
skatebab
tag
válasz TeebyKay #6037 üzenetére
Hali!
(#6037) TeebyKay
gamer gép alá azért ajánlott,főleg hogy ezeknél már szinte minden integrált lassan.
Nem mondáném hogy hangosak a padok,ill. ha nagyon zavaró lenne akkor csak játék alatt kapcsold be a ventit,addig meg passzív hűtőpadként is jól funkcionál!
ill.mi lenne az az "olvadós" hőm.?(#6038) Belus87
Nos neked igencsak kis a nyílás,az mellette a ram takaró burkolat?
esetleg azt levéve több levegő mehetne be.
De igen neked egy variálható pad kellene mint a Cooler Master Notepal U2 pl.Igyunk barátaim yo-ho!
-
Belus87
csendes tag
Csak azt lenne jó tudni, hogy a Notepal széria befújja a friss levegőt, vagy elszívja a meleg levegőt?
Mert az én gépem oldalt fújja ki a meleget, alulról meg szívja be a frisset. Tehát ha a Notepal elszívja a meleget, akkor nem megyek vele semmire. Kivéve, ha nem fordítom meg a ventiket, de akkor meg már gányolni kellene.
Nekem Asus X555LB gépem van, aminek ilyen az alja, nem vitték túlzásba a bejáratok számát.
Erre kéne valami hűtő, ami befújja koncentráltan a levegőt, mert attól félek, hogy egy nagy ventis hűtővel csak a műanyagot fújom.
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Egy Asus G550jk laptop alá érdemes-e és ha igen milyen hűtőt venni? Tudtommal sokat nem segítenek, de szegény i7-es proci folyton el akar olvadni benne ami miatt meg visszaesik a teljesítménye. Ezekből a padokból létezik viszonylag halk?
-
skatebab
tag
válasz Hakuryuu #6035 üzenetére
Hali
árban van 1-2 cooler master hasonló légszállítással pl.,de mivel elég kis szellőzők vannak a gépeden lehet érdemesebb lenne egy "variálható ventis" hűtőpad (1-1 ventilátor) az adott 2 helyre.
pl.: Cooler Master Notepal U2 PLUS
CM Notepal U3 amit előbb említettek
érdemes itt is szétnézni hardveraprón és találni lehet olykor jó kis darabokat![ Szerkesztve ]
Igyunk barátaim yo-ho!
-
NTonee
veterán
válasz concware #6033 üzenetére
,,Eléggé brutális módon terhelem a gépet és 60-70 fokra is felmegy sajnos"
Van egy jó, de egyben rossz hírem is. A jó, hogy a 60-70 fok teljesen normális, semmi baj nincs ezzel. A rossz viszont, hogy így valószínűleg máshol kell keresned a kikapcsolás okát.
De azért tedd fel pl a hwinfo nevű programot, indítsd el a gép bekapcsolásakor a progi sensor ablakát, tedd le kicsibe és végezd a dolgod. Néha pillants rá az értékekre (CPU, GPU max hőfokok) és ha tényleg 70 körül megáll, akkor más lesz a gond.
Egyébként egy CM Notepal U3 lenne a legjobb, viszont ritka és még drága is sajnos. -
concware
tag
Sziasztok!
A következő dell laptophoz milyen laptop hűtőt vegyek szerintetek:
[link]Ha nem romlik a laptop hűtése, jó lenne ha dönthető lenne.
Eléggé brutális módon terhelem a gépet és 60-70 fokra is felmegy sajnos. Múlt héten meg is ijedtem, mert ki is kapcsolt, azt hittem elfüstölt. A brutális terhelés azt jelenti, hogy webfejlesztőként dolgozok vele és két virtuális gépet is futtatok rajta.
Előre is köszönöm!
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Hyper84
csendes tag
A problémám a következő:
Alapjáraton ha semmilyen komolyabb megterhelés nem éri a processzort is 3,2 - 3,3 GHz üzemel, ami már bőven a meghatározott alap 2.8 GHz túl van. Ezt a csatolt kép is jól mutatja, hogy túlhajtásba van 18-21%-al. Úgy gondolom ez annyira nem oké így, attól független, hogy így is van hirdetve a processzor, hogy 2.8-3.4-ig üzemel, oké, de folyamatosan???
Viszont a másik és komolyabb probléma, hogy nagyobb terhelésnél (Maffia 2, Battlefield 4), random idő után leáll a gép teljesen, gondolom eléri a kritikus hőfokot a proci, mert olyankor már mért az Aida 93 fokot is. De folyamatosan 85-9x között mozog a hőmérséklet, gondolom 95-100 fok körül lehet a kritikus pont mikor már kikapcsol.
Az összes drivert és kiegészítő szoftver feltelepítettem. A hűtő megy alapjártaton 40 fokos a proci és 2500 RPM a venti. Terhelésnél 3500 RPM de akárhogy küszködik, nem bírja hűteni a rendszert eléggé. (Vettem egy hűtőpadot, de ez még a folyamatos 3.2-3,2 GHz üzemelést nem fogja megoldani.)Írtam az Asus ügyfélszolgálatra, ahol rögtön azt javasolták, hogy küldjem vissza garanciába a gépet, viszont nem szeretném feleslegesen megjáratni, ha esetleg nektek lenne bármi ötletetek tapasztalatotok ami segíthet azt nagyon megköszönném.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Csabi
-
NTonee
veterán
válasz PeeterssoN #6029 üzenetére
ha odaülsz a gép mellé és fújkálod, szerintem még annak is több értelme lenne.
-
PeeterssoN
őstag
-
Jozsusz
csendes tag
Sziasztok!
Acer NV7 592 i7 variánshoz milyen hűtőpadot ajánlotok? Egy nagy teljesítményűre lenne szükségem, hogy nyáron is problémamentesen dolgozhassak, illetve alkalmanként játszhassak vele.
A válaszotokat és segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
-
pietrrr
aktív tag
Most az X6 itt elég jó árban van.
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Dell inspiron 7720 se laposhoz szeretnék új hűtőpadot. Most egy Cooler Master L1-et használok, de a kritikus helyet pont nem fedi eléggé. Legfontosabb a középső, és a pirossal jelölt nyílás a zöld helyen az is elég, ha éppen nincs takarva.
Árban egyenlőre minél kevesebből szeretném megúszni, de 9-10 fölé már nem szeretnék menni.
Most a CM Notepal U2 Plus-t néztem ki, de kicsit aggódom a mérete miatt, viszont az U3 már árban sok lenne. -
Logan1212
tag
válasz skatebab #6024 üzenetére
85 fok az nem full terhelés hanem ott visszafogja magát(throtllingol), nem kicsit, gyakorlatilag 40%-al visszaveszi a teljesítményét a proci, a vga is visszavesz.
A baj hogy a gép alja műanyag, csak a kijelzőfedlap fém , és a billentyűk között.
Tisztítás, meg paszta talán annyira nem esedékes még, mivel 5 napos a gép. -
skatebab
tag
válasz Logan1212 #6023 üzenetére
85 fok fullnál az még nem vészes egy i7nél,mivel nagyon zárt be sem jut a levegő,viszont egy passzív hűtőpad is már érhet valamit /a fémrácshoz érve/,de a gumitalp kitartja szóval...
lehet Jobban jársz szakszerű helyen kitisztíttatással, újrapasztáztatással ezt megtéve minden évben[ Szerkesztve ]
Igyunk barátaim yo-ho!
-
Logan1212
tag
-
petyus_
senior tag
válasz skatebab #6019 üzenetére
Én már ezzel a CPUval vettem a gépet, úgyhogy nem tudom előtte milyen volt/milyen hőmérsékleten működött.
Terhelés nélkül amúgy nem éri el az 50 fokot sem, ha megvan nyitva több böngészőfül, meg fut 1-2 program, akkor ilyen 50-55 fok körül mozog, teljes terhelésen 90-100 fok, de mostanában 1-2 programot inkább kikapcsolok amikor használom, így csak 90 körülre megy fel.
-
petyus_
senior tag
válasz skatebab #6016 üzenetére
90 fok körül van terhelés alatt, de mostanában kikapcsolok minden felesleges programot, amire nincs közben szükségem. Előtte ment közben a youtube, azzal 90-100 között ingadozott, gondolom amikor kicsit jobban átlépte a 100at, akkor kapcsolt le a gép.
De megnézem most, hogy a fedél nélkül mennyi lesz a hőfok.
-
skatebab
tag
válasz petyus_ #6014 üzenetére
Hali!
Kérdés hogy mennyi a terhelés (játék alatti) cpu fok?
Én is szervízfedél nélkül használom és eléggé érezhető a különbség.
ill. ennek 35w a tápfelvétele.
s végül ugye van benne turbo boost mode is,be van-e kapcsolva ,ez is eléggé megnyomhatja a fokokat.Igyunk barátaim yo-ho!
-
anonimus25
tag
sziasztok egy kérdésem lenne a hűtéssel kapcsolatban.hogy ezekből lenne olyan ami külső adapterről működtethető?így nem foglalna usb helyet el a gépen mivel nem sok van rajta sajnos.a gép típusát meó után ha kéritek leírom szívesen,esetleg tudtok hozzá ajánlani valami jó hűtést.de meló az meló
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Egy Dell Latitude E5520 gépem van, utólag lett belerakva egy i7 2640M. Az elmúlt pár hónapban sajnos nem bírja a terhelést, ha több programot és használok, és mondjuk 1-2 böngésző fül is meg van nyitva, akkor gyakran lekapcsol a gép. 2 hete újrapasztáztam, kicsit javult a helyzet, de azért még mindig lekapcsol néha.
Van alatta egy CM Notepal Ergostand. Van valami ötletetek, hogy mit tehetnék még? Esetleg ha leszedném a gép aljának bukolatát, akkor javulna kicsit a helyzet (nem cipelem túl sokat). Vagy ezt inkább hagyjam, mert sok por kerülhet a gépbe?
Előre is köszi
-
pw12345
aktív tag
Üdv!
Vettem egy ilyen 3 venyás, nyugdíjas vásári, kék LEDes plexi hulladék hűtőpadot, mivel erősen fűtött a laptopom.
Van valami tapasztalat ezzel, hány percig tart egy ilyen, mielőtt leégeti az USB vezérlőt -
.:ZS:.
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg mik az ajánlott, jó hűtőpad típusok? Nekem egy Dell Inspiron 3521 alá kéne: [link]
Jelenleg egy Cooler Master Notepal U2 van alatta, de ez egy rakás szar! Az elejétől fogva nagyon hangos volt, mert időközönként ilyen ciripelő hangot adott ki magából, hiába igazgattam meg a rögzítést, és már egy venti tönkre ment benne, szét is kellett vágnom, hogy a maradék egyet használni tudjam . Szóval nekem ez óriási csalódás volt, ez helyett kéne valami normális. Előre is köszi!
-
hunterrop8
tag
-
andronymus
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy egy Lenovo y50-70 gép alá milyen hűtőpadot tudtok ajánlani elérhető áron?
Asztalon szoktam használni és ágyban.
Ezeket néztem:
Enermax Aeolus Pure
ThermalTake CLN0015
Zalman ZM-NC3000SThermalTake elég szimpatikus a fogószél miatt de Enermax és a Zalmant jobb márkának ismerem.
Válaszotokat előre is köszönöm
-
szilchi
őstag
Szèp estèt.Szert tettem egy règi Albacomp gèpre,C2D 1,6 Ghz+7300 go,ami igem csak melegszik.Kitakarítottam,újrapasztáztam.De most is terhelèsnèl maxon megy a ventilátor ès így is 80 körüli a CPU és 85 a GPU ha videót nèzek vagy règebbi játèkkal játszom.Egy hd videót elindítok,akkor le is fagy a gép.Egy 17"-os gèpről vam szó.Milyen hűtőpad lenne jó neki?
Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz eFeMeR74 #6006 üzenetére
Mostanra jelentősen javult a helyzet, már csak akkor csinálja néha, ha elmozdítom valamerre, de pár perc alatt meg is szűnik. Ill. részben lehet nem veszem észre mikor előjön, mivel rendszerint szól a zene, miközben a noti előtt ülök. Ha majd megint több oldalas Word doksikat fogok szerkeszteni csendben, lehet újból tapasztalom (de remélem nem). Lehet részben bejáratódott, vagy megszokta a notim nyomáspontját, vagy a fene tudja, de most elfogadható a helyzet, remélem így is marad...
Minden esetre tartom amit a konstrukcióról írtam, vagy legalább azt, hogy ez a kelepelés amit produkál(t) nem normál...
[ Szerkesztve ]
-
eFeMeR74
senior tag
válasz SunMount3r #6005 üzenetére
Sajnálattal hallom Én a munkagépemen használom ami azt jelenti, hogy állandóan be van kapcsolva (0-24) a 8 éves A300 Toshibam alatta a N1 amit észre sem veszem, hogy müködik 44C° tartva a procit.
Esetleg lehet tudni, hogy hol vetted? Mivel sajnos minden kinai és a másolatnak is van másolata
Elég sok ember használ a környezetembe és senki nem panaszkodott mivel észre sem lehet venni, hogy mükxik. Úgyan kicsi de van rá esély, hogy rossz darabot fogj ki, de 2 x azt már nem. Lehet kiszurásból kaptál rosszabbat mint a régi voltCsak kiváncsiságból levettem a venti fordulatát min. és 56C° lett a proci
Sok sikert az új hűtőhőz.
MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #6004 üzenetére
A félre értések elkerülése végett: nem okolok érte senkit (kivéve ezt a bizonyos gyártót).
Most ezeket nézem majd helyette: CM NOTEPAL A200, NOTEPAL X-SLIM II. Mindegyiknél megvan a 70CFM (több is). És nem ez a gagyi, vékony, apró likacsos fém rácsos (vagy inkább hálós ) megoldás, hanem rendes masszív alu felületük van. Különösen a NOTEPAL A200 tűnik jónak, persze kérdés, hogy ezek a nagy, de ritka lukak mennyire jól/csöndesen engedik áramlani a levegőt...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz eFeMeR74 #5805 üzenetére
Hát ez a Deep Cool N1 egy nagy darab
irgumburgum, vacak ... Konstrukcióhibás, vagy legalábbis nekem sikerült két ugyan olyan rossz darabot kifognom egymás után.Írtam itt korábban, hogy nemrég be kellett adnom gariba, mert bizonyos időközönként elkezdett berregni, kelepelni. Ma kaptam meg a cseredarabot ami még rosszabb. Ez már konstans, állandóan berreg. Ha nagyon ügyesen pozicionálom rajta a notebook-ot, akkor kevésbé hallhatóan, de bőven meghaladja a leírásban szereplő zajszintet. Hibás a konstrukció: ha leveszem a notebook-ot és csak a tenyeremmel takarok ki a hűtő felületéből egy darabot, akkor már hallani, hogy berregésbe kezd a venti. Harmatgyenge, mondhatom. Le se kell nyomnom a felszíni rácsot (ami amúgy is lehelet könnyen horpad), elég ha akadályozom a légáram útját.
Elvileg ilyen (és tk. bármely) hűtőnél, max. a légáramot és a ventilátor pengék susogását lenne szabad hallani, de ezek ehhez a berregéshez képest elenyészőek.
Viszem vissza a második példányt is, remélem rugalmasak lesznek és felajánlanak valami másra való cserét -bár nem tudom ilyen esetekben hogy megy ez-. Papíron nagyon csábítóak az adatok a légszállítás és a zajszint is, ez utóbbival viszont a gyakorlatban komoly problémák vannak. Lehet mondani, hogy csak én vagyok a szerencsétlen és pont kifogtam egymás után két rosszat, de még egyszer nem szívok végig több, mint 3 hetet a gariztatással -ráadásul a kánikula kellős közepén-, hogy utána adjanak még egy ilyen elfuserált N1-et. Úgy tűnik kénytelen leszek még ráfizetni is, ha egy hasonló tulajdonságú hűtőt akarok -most már biztosan- a Cooler Master kínálatából...
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
ujrapasztazom, meg kifujatom, aztan megnezem mi lesz..
amugy i7 van benne, es nagyon pici a haz, sose volt valami huvos.. mondjuk csak most lett igazan hasznalva a hw a DLNA miatt..
illetve a dokkolo is pont oldalrol, a kifujo venti feloli oldalon csatlakozik..
itt latszik oldalt a racs, a kioldo gomb alatt: [link] -
NTonee
veterán
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
2540p-hez,(12") dokkolóval milyen hűtőpadot ajánlanátok?
a melegben DLNA szerverként sajnos megfagy a nagyobb melegekben.. amúgy semmi gond vele
a dokkoló ilyen kialakítású: [link] szóval nem zavarna be a hűtőpadnak, viszont el kell férnie a hűtőpadon a dokkolónak is a kis géppel együtt)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Próba
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A középkategória ásza lehet a Dimensity 8400
- Assetto Corsa
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- DIGI internet
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest