- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shing
őstag
Sziasztok
Vettem egy laptopot (Acer Aspire E5-511-C5XU) és első bekapcsolásra ilyen hibaüzenetet ad:
"Warning! Your DIMM1 and DIMM2 Module organization is not same, please check it!"Semmit sem lehet csinálni, bekapcsolás után rögtön ez jön be. Gondolom valami gyári hiba, talán a memóriával van valami. Kidobott pár dolgot a google, ott többnyire azt tanácsolják hogy vigyék vissza a laptopot. Ötletek?
-
MR!!
aktív tag
válasz
ZTE_luky #12654 üzenetére
Hali !
Ha kissé változó hangú, akkor lehet ventilátor (fordulatszám-terhelés függő).
Ha folyamatos, akkor lehet vmi táp magas frekije zavar be (hangszóró sípol ilyenkor halkan).
Próbáld meg csak akksiról. Kicsit rázd is meg óvatosan hátha vmi a billentyűzet közé esett (morzsa, porszem) vagy picit nyomkodd meg a touchpad körül. Esetleg fejhallgató kimenetbe dugjál be egy fülest, akkor némítja a hangszórókat.
De sztem inkább vmi kontakt hiba (csavar nem jól lett meghúzva, ventilátorba beleér vmi...
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok Asus G56Jr laptopom (szeptemberben vettem) nagyon halkan, de rettentő idegesítő módon rezeg vagy sipol nemtudom pontosan megmondani a touchpad alatti részen valahol, nagyon nagyon halk akkor hallani igazán ha odarakom a fülem, de csendben idegesítő, mi lehet az oka?
-
MR!!
aktív tag
válasz
StreetBizTO #12652 üzenetére
Ha már leformázod ismerősnél egy HDD Sentinel vagy Chkdsk sem ártana...
-
-
MR!!
aktív tag
válasz
StreetBizTO #12648 üzenetére
-
törölt tag
-
MR!!
aktív tag
válasz
#81562624 #12645 üzenetére
Abszolút nem ad életjelet ( venti nem pörög fel, DVD olvasó neme villan fel, kijelző háttérfénye se megy) ??
Vagy beindul a gép maga (kivéve HDD) és van háttérfény (csak a képernyő üres) és a DVD tálca is kijön ...?!
Mert ha semmi életjel nincs akkor táp hiba gyanú, ha kis életjel akk alaplap hiba vagy HDD (esetleg vmi más fogja meg)
Illetve ha nem is elemeire szedni, de egy "nem akar beindulni" nál HDD-t kivenni és úgy kipróbálni. Ha akkor elindul nélküle-y HDD hiba... Ha akkor sem valszeg alaplap (déli híd stb)
StreetBizTO
Hali !
Biosban AHCI mód ? Illetve formázd le először (partíció törlés is) és üres HDD-re próbáld meg !
Gondolom 32 bites Win-t akarsz feltenni 2GB RAM-ra. És RAM ! Ellenőrizd le azért MeMTest-el. Nekem már volt gép (igaz asztali) ami nem volt hajlandó 1 bizonyos RAM modullal telepítődni...
*feltételezem minden OK agéppel ( hűtés,HDD GPU stb)
-
StreetBizTO
tag
Sziasztok!
Windows 8.1 telepítéssel van egy problémám. Van egy Asus F5N laptopom (AMD Turion 64 X2 TL-56, nVidia GeForce 7000N, 2GB RAM, 250GB HDD) akárhányszor próbálom telepíteni a Windows 8.1-et a következő hibakódot kapom: 0xc1900101-0x20017. Próbáltam telepíteni ISO fájlból, DVD-ről, pendrive-ról de mindig ugyan ez lett a vége. A telepítés elindul, minden oké újraindul a gép Windows 8 logó fogad egyszer csak elkékül a kép és újra a Windows 7 fogad. Az összes illesztőprogram is frissítve lett. A neten semmi segítséget nem találtam. Mi lehet a probléma és hogyan orvosolhatnám? -
törölt tag
A hiba leírása:
- gép bekapcsolásakor fekete képernyő
- a bios-ig nem jutok el
- a hdd led jelzője nem villog.A ledek villanásából tudom mikor lesz jó, illetve mikor nem. A gép ki-be kapcsolásával szoktam szórakozni mindaddig, míg el nem indul rendesen. Ezt a műveletet tegnap este kb. 10 percen át ismételgettem, míg ma délelőtt úgy a 6-7. bekapcsolásra jó lett.
Amiket eddig próbáltam:
- memória átmozgatása
- winchester kiemelése, majd visszarakása
- bekapcsológomb nyomvatartása 1 percen keresztül
- akksi nélküli indítás.A bios-ban semmi nem lett elállítva. Memtestet még nem futtattam.
Az biztos, hogy a gépet nem fogom elemeire szedni.
-
MR!!
aktív tag
válasz
#81562624 #12643 üzenetére
Hali !
Mi is a hiba, mert nem igazán világos?!
-HDD nem indul és fekete képernyő
vagy
- nem tölti az akksit
esetleg mind a kettő
Nem ártana átnézni
Töltőt : nem e melegszik, kábele nem törött, csatlakozója oké és gyári töltő vagy nem
HDD: Sentinellel lefuttatni egy ellenőrzést
RAM-ok: átmozgatása, illetve felcserélése másik slotba (szemrevételezés chip-ek), MEMTEST lefuttatás
Egyéb: Bios-ba belépni , alapbeállítás , RESET- akksi,tápkábel kihúz, bekapcs gomb nyomva tart 1 percig, kontakt (bekapcsoló gomb, HDD csatlakozás, RAM, táp, kábelek stb ) hiba keresés...
Egyenlőre ezeket javasolnám...
-
Kisfundy
aktív tag
-
MR!!
aktív tag
válasz
Kisfundy #12640 üzenetére
Amikor csak fekete képernyő van, beindul a HDD ? Hallani, hogy pörög ? Tápról használod vagy akksiról üzemel ?
Arra gondolok, hogy esetleg nem bírja elindítani a HDD-t és megakad... Akksi nélkül is ki kellene próbálni. Vagy teljesen feltöltött akksinál + táp , is csinálta ?
Vagy kontakt hiba ... alaplapi déli híd ... táp ...
*még egy akksi kivesz táp kábel is kihúz, bekapcs gombot nyomva tartani 1 percig - próbát megér, illetve ram-ok átmozgatása se ártana.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest