Hirdetés

Aktív témák

  • Cs.Orsolya

    aktív tag

    válasz tildy #17785 üzenetére

    A hallgatólagosan adott szó mindig úgy működik, hogy mindenki magából indul ki. Hogy kinek-kinek mit jelent az elköteleződés, és az adottr szó értéke. Ahol nincs kimondva valami, ott a belső hiedelmek működnek, pro és kontra is! Szóval, lehetnek pozitív, és negatív feltételezéseink is a másik hűségét, és adott szavát illetően.
    Szerintem, alapvetően az a tény, hogy átlagban a férfiak a maguk oldaláról a "csak" szexuális kapcsolatot nem tartják hűtlenkedésnek, már sokat elárul arról, hogy mire lehet számítani, ha nincsenek kimondva dolgok. De az, hogy egy nő is ilyen formán gondolkozzon a "csak" szexről, még elég szokatlannak tűnik. Nincs hagyománya, nincs erkölcsileg beiktatott helye. Holott Távol-Keleten nem egyszer lehet hallani - bár, ma már tanál kiveszőben van ez a hagyomány is -, hogy a férjek maguk ajánlják fel asszonyaikat legkedvesebb vendégeiknek. Vagy az asszonyok ajánlják fel magukat éjszakára, és bizony hatalmas sértésnek számít, ha ilyenkor a vendék visszautasítja a nőt. Sőt, az is, ha az a nő nincs megfelelően kielégítve végül. Szóval, ez megint szokás, szexuális kultúra kérdése.
    Vannak olyan nomád törzsek, ahol az asszonyoknak több férjük van, mert a populációjukba valahogy nagyon kevés nő van mindig. Nem lehet tudni, miért, éppen ezért az simán belefér náluk, hogy egy nő több férfiról gondoskodik, többnek teremt otthont, és így többektől van gyermeke is.

    Az adott szó ereje is édeskevés sokszor. Túl sokszor szegik meg az emberek az ígéreteiket...

    "Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

Aktív témák