Hirdetés
- ASUS notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Asztrofotózás
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #17763 üzenetére
"Egy nő 35 felett kezdi elveszíteni a piacképességét pasas terén, mint hogy a termékenységi és utódlási indexe exponenciálisan csökken az evolúcióspszichológia megközelítése szerint (jelenleg no comment)."
Én speciel ugyanúgy tudnám szeretni feleségem egy másik házaságából származó gyerekét vagy egy örökbe fogadottat. Igaz én úgy nőtem fel ugyan, hogy egy testvérem volt, de anyukám hasonló intézetnél dolgozott és sok gyereket hétvégére, ünnepekre stb elhozott hozzánk és tökéletesen elvoltunk egymással nem is beszélve arról nekik mekkora öröm volt egy családdal lenni ha nem is véglegesen...
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Cs.Orsolya #17797 üzenetére
Vannak olyan nomád törzsek, ahol az asszonyoknak több férjük van, mert a populációjukba valahogy nagyon kevés nő van mindig Nem azért. Nehéz éltkörülmények között több férjfira van szükség egy család eltartásához.
-
Cs.Orsolya
senior tag
A hallgatólagosan adott szó mindig úgy működik, hogy mindenki magából indul ki. Hogy kinek-kinek mit jelent az elköteleződés, és az adottr szó értéke. Ahol nincs kimondva valami, ott a belső hiedelmek működnek, pro és kontra is! Szóval, lehetnek pozitív, és negatív feltételezéseink is a másik hűségét, és adott szavát illetően.
Szerintem, alapvetően az a tény, hogy átlagban a férfiak a maguk oldaláról a "csak" szexuális kapcsolatot nem tartják hűtlenkedésnek, már sokat elárul arról, hogy mire lehet számítani, ha nincsenek kimondva dolgok. De az, hogy egy nő is ilyen formán gondolkozzon a "csak" szexről, még elég szokatlannak tűnik. Nincs hagyománya, nincs erkölcsileg beiktatott helye. Holott Távol-Keleten nem egyszer lehet hallani - bár, ma már tanál kiveszőben van ez a hagyomány is -, hogy a férjek maguk ajánlják fel asszonyaikat legkedvesebb vendégeiknek. Vagy az asszonyok ajánlják fel magukat éjszakára, és bizony hatalmas sértésnek számít, ha ilyenkor a vendék visszautasítja a nőt. Sőt, az is, ha az a nő nincs megfelelően kielégítve végül. Szóval, ez megint szokás, szexuális kultúra kérdése.
Vannak olyan nomád törzsek, ahol az asszonyoknak több férjük van, mert a populációjukba valahogy nagyon kevés nő van mindig. Nem lehet tudni, miért, éppen ezért az simán belefér náluk, hogy egy nő több férfiról gondoskodik, többnek teremt otthont, és így többektől van gyermeke is.Az adott szó ereje is édeskevés sokszor. Túl sokszor szegik meg az emberek az ígéreteiket...
-
tildy
nagyúr
válasz
Wolverine #17790 üzenetére
Olvastam
Vidéken is meg van ennek a pepita változata: Aztán jó családba ment-e férjhez? Jó családba nősült-e? Blalbabla... Persze a fokmérője a dolognak, hogy a kedves nejnek, vagy vőlegénynek van-e háza... És milyen. És iylenkro általában az történik, fogja a nő magát , szül egy -két gyereket (hogy mégjobban bebiztosítsa a pozícióját) , és él mint Marci Hevesen. Az , hogy esetleg közben nem boldog, vagy félrekúr...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Sosem lennék kitartott. Annál nekem nagyon a büszkeségem. -
7
addikt
válasz
Csakénvagyok #17791 üzenetére
Ne lovagoljunk a szavakon. Úgy értettem a hibát, hogy az, ami eltér a mostanában dömpingszerűen a fejünkbe tuszkolt "tökéletestől". Szerintem tudod te, hogy mire gondoltam.
-
brownus
veterán
fontos, de nem arról van szó, legalábbis nálam, hogy mutogassam. nálam egy ember legyen összhangban magával úgy, hogy a belső és külső értékei szinkronban legyenek, vagy hogy mondjam...
egy ember igenis figyeljen a testére, mint ahogy a biblia is okosan mondja: ép lélek ép testben. ilyen egyszerű, nem kell túl bonyolítani... (nem vagyok keresztény, de sok okosság van a bibliában is, nem akarok elmenni vallásos témák felé csak ez az idézet passzol ide) -
Csakénvagyok
őstag
hibák!? Mondj egy példát. Szerintem meg nem kellenek hibák, pont hogy tudd tetszeni valakiben az hogy picit furán ejti az "s"-t, mert az olyan "édi", vagy egy anyajegy, s el nem tudnám képzelni hogy mi minden, de ezek nem hibák, ezek épp hogy tetszenek. Olyat nem tudnék elképzelni hogy hibának lássam, s mégis tetszen. Most persze le lehet fogandi összeségében egyvalakit, hibáival épúgy mint előnyeivel s szépségivel, s nem is biztos hogy közlöd vele ha valami nem tesztik rajta, főleg ha az külsőből s nem viselkedésből adódik
-
frame>24
addikt
válasz
"Szóval, mi a megoldás?..."-sal kezdődő bekezdésre:
>>> Én speciel egy 25 évnél idősebb nővel sem tudom elhitetni, hogy van értelme egyáltalán élni...(!) <<< (má' az értelmesek közül)
Ha bátyámat és a sógornőmet nézem, ők mindketten Pesten élnek, és mindketten még doktoriztak is, hosszú évekig (4+), most 31 és 36 évesek, és 1,5 éve házasok. Odáig eljutottak, hogy átépítettek egy nagyobb lakást, ahova már lehet gyereket szülni...
Nem tudom, hogyan csinálták, részben úgy, hogy ebben keményen szerepet játszott az anyagi háttér is, szülői részről...Áh...
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #17786 üzenetére
Esm első látásra nem tetszett
Sőt nem is az ideálom kinézetben .
Hm, nem is tudom miért vagyok vele, mikor azt mondtam, aki nem tetszik elsőre azzal én nemDe tudod az elveket néha felül kell bírálni.
Lehet nem az ideálom kinézetben, de emberileg nagyon, ráadásul a szeme... Ijj
Szóval bár kifejtettem x-alkalommal, nekem mennyire fontos az, hogy úgy nézzen ki a másik, ami nekem nagyon tetszik , az élet kicsit megviccelt
Alapesetben - ha tartom magam az elveimhez - nem lennék vele , de szerencsére volt amivel meggyőzött.
-
7
addikt
Embere válogatja.
Nekem például az arc, illetve egy-két apró részlet nagyon fontos, a többi viszont majdhogynem elhanyagolhatóan sokadlagos. És nem azért számít az a kevés külsőség, ami számít, hogy büszke lehessek rá, milyen jó nő virít az oldalamon, hanem azért, hogy tudjak benne gyönyörködni.
Evvel együtt egyébként szeretem, ha valami úgy szép, hogy megvannak a maga kis hibái. Nekem az a túlidealizált nőkép, amivel mostanában traktálják a fogyasztói társadalmat, nem tetszik. Számomra személytelenséget sugároz, és túl nagy a hangsúly a külsőn. Az én szememben kellenek aprócska "hibák" is ahhoz, hogy valakit emberinek érezzek, és odáig legyek azért, amit látok.
-
tildy
nagyúr
válasz
brownus #17784 üzenetére
No ja, nemhiába lettem dobva
Egyet kértem tőled, azt, hogy fogyjál le ,azt sem tetted meg! Mondta ezt 100+ kilósan.Miért is fontos ennyire a vizualitás? Miért fontos ennyire, hogy az oldalatokon lévő nő olyan iszonyat jól nézzen ki, hogy minden férfinak csorogjon rá a nyála?
Vagy nem tudom, egyesek erre verik, és mutogatják a nőt mint valami díszpintyet?
És akkor mi lesz a szegény nővel, ha már nem lesz olyan hamvas, nem lesz olyan szép, megöregszik, a gyereknevelés és az éelt nehézségei nyomot hagynak rajta ... Oké van aki 40 évesen jobban néz ki mint némely 20 éves , de vannak akik nem...Szóval tényleg ennyire ez a lényeg? A külsőségek?
(Persze kell, hogy az embert megfogja külsőleg a másik, nekem pl. az arc a mindenem, azalatt az sme érdekel, ha pl. nem tud járni, vagy bármilyen egyéb dolog ).
Nem azt mondom, hogy a túlzott elhízást , lefogyást kötelező lenne tolerálni, nade azért
izébizé.Az elhízott férjes történetre: Asszonyka álljon a sarkára, és döntse el mit akar. Persze biztos jó érzés otthona meleg otthon, a bankszámla stb, más ágyában meg a jó szex, de van kép a bőrén? Képes a saját, vagy később a gyerekei szemébe nézni?
(ÁÁÁÁ nőknél is vannak hasoló esetek, csak ott nem a kinézet, hanem a pénztárca a hívó jel, ugye pont erről volt tegnap itt duma)
Orsi : a hallgatólagos megállapodás megállapodás-e? Tehát oylan ígéret, amiről nem volt szó, mégis az ember tartja magát azért hozzá ?! (Tehát nem esküvői, stb. ígéret, hanem maga a párkapcsolat ténye, mint "ígéret")
-
Wolverine
félisten
Hmm.
-
-
tildy
nagyúr
válasz
brownus #17748 üzenetére
Ez hülyeség. Aki igazán szeret, az akkor is szereti a párját, ha épp nagyon le van fogyva, vagy elhízott picit.
Sokszor emlegetem az exem, de tény és való vele voltam akkor is, mikor 64 kiló volt, és akkor is mikor 115 (betegségek is közrejátszottak ezekben a szélsőséges értékekben). És szerettem. Rajongtam érte. MEg is égettem a kezem, és persze tőle megkaptam az én 65-85 közötti súlyomra (mindkét érték esetén) , hogy el vagyok hízva.
Csak akkor mia pöcsért volt velem 10 évet? Mi a nyavalyáért, ha mindig csak leszólt? Éd én miért ragaszkodtam hozzá, mikor így bánt velem?Na mindegy, (felhúztam kicsit magam) hála égnek msot már olyan ember áll mellettem, aki elfogad, néha hisztisen, néha kislányosan, néha vadmacskaként, néha anyatigrisként , és ha néha nem is ért meg, de szeret.
A pénzrehajtásról:Sosem értettem azokat a nőket, akik önmegvalósításukat, és életük értelmét abban élték ki, hogy gyereket szültek. Nem tagadom, csodálatos dolog a gyermek, meg minden, de könyörgöm, ne ez legyen már az egyetlen dolog, amit az életben fel tudnak mutatni. Boldog család, kiegyensúlyozott párkapcsolat, egészség és jó munkahely. Ha valahol bibi van viszi a másikat is.
Másrészről azokat sem rétem, akik beleülnek a kész jóba, és szülnek egymás után 2-3 gyereket. Ezzel akarják a palit megfogni? Hogy van pofájuk, bőr a képükön? Eltartatják kitartatják magukat? Hát izé.
-
proof88
addikt
válasz
Integra #17767 üzenetére
De amúgy én múltkor azt írtam, hogy te ezek szerint nagyobb étvágyú vagy, mint én. Mert te szex után tudsz arra gondolni, hogy ehh hogy szerezzél meg más nőt, én viszont szex után vagy kifulladok, vagy egyszerűen nem kívánok magára a szexre gondolni, olyan szinten nem tartok már rá igényt.
-
Integra
titán
válasz
nem véletlenül írtam le vagy 20x, hogy én már elfogadom, hogy ki mit csinál.
egyedül az álszent kurvákat rühellem, akik mutogatnak azokra akik felvállalják, hogy esetleg másképp csinálnak dolgokat, és hogy ez milyen undorító, miközben sutyiban ugyanazt csinálják. na az ilyet rühellem. -
Wolverine
félisten
válasz
Munkajogi problémaként megközelítve: százmilliós büntetés a hirdetést feladó cégnak, ha az interjún ilyen kérdést tesznek fel. Ha beledöglik ebbe a cég... pech, ráadásul akkor elég kicsi ahhoz, hogy ne legyen sok dolgozója.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Integra #17747 üzenetére
Ha undorodik a párjától, amögött más is lehet... Ha szeretsz valakit, és időközben meghízik valamennyit, attól még nem kezdek el undorodni tőle...
A csapdahelyzet meg nem csak a nőn múlik, hanem a társadalmi lehetőségeken is. Ott, ahol egy munkafelvételi beszélgetésen szemrebbenés nélkül feltesznek egy olyan kérdést egy nőnek, akar-e gyereket, és mostanában tervezi-e, ott ne várj túl sok lehetőséget egy nő számára. Ez amúgy személyiségi jogokat sértő kérdés, mégis, ha nem felelsz rá, akkor nem vesznek fel automatikusan. Vagy egy konkrét példa a hétvégi tréninről: kutató és tanár csaj az egyetemen, amint férjhez ment, közölték vele, hogy innentől akkor nem lehet rá számítani, mint hogy családja lesz majd, és nem fogják tudni minden hétvégén arra kötelezni, hogy lenyomja a több száz fős évfolyamokon a kötelező gyakorlatokat, ill. a tudományos munkában nem lehet ide-oda ráncigálni, hogy elvégezze a kutatáshoz szükséges kötelező meneteket (értsd a témavezetők helyett is dolgozzon)...
S ide kapcsolódóan:
Nem régen linkeltetek be egy cikket a Szendi nyilatkozatával, hogy egy nő 35 felett kezdi elveszíteni a piacképességét pasas terén, mint hogy a termékenységi és utódlási indexe exponenciálisan csökken az evolúcióspszichológia megközelítése szerint (jelenleg no comment).
Namármost, ha egy nő egzisztenciát akar teremteni, akkor kénytelen legalább 35 éves koráig azon dolgozni, hogy tanuljon, kellő szakmai elimsertséget szerezzen, majd kivívja magának az elismerést, amit még a nagy emancipáció közepette is iszonyúan nehéz elérnie. Eléri a 35 évet. Közben küszködik a társkereséssel a jól ismert okok miatt. Majd közlik vele, hogy figyelj kisanyám, nem kellesz, mert már kezdesz kiöregedni a hosszútávon (ágyba)befektetetendők csoportjából... Ahan. Oké.Vagy. Nő elkezdi a munka terén a karrierjét. Bele megy abba, hogy még 30 éves kora előtt szül. Mondjuk legalább 2 kölykök kipotyogtat magából, az kb 4-5 évre visszaveti őt a szakmai útján. Esetleg, ha van bőven pénzük, és apjukom nagylelkű, anyjukomnak olykor-olykor akad ideje, hogy szakmai képzésekre, nyelvtanulásra, esetlegesen tudományos munkára is szakítson időt, ha már otthon van, és "van ideje". (Két kicsi gyerek mellett nincs.) Oké, jön 5 év múlva, hogy akkor vissza kellene menni dolgozni. A helyére vagy beültek már, vagy kezdheti elölről az egészet. A pici gyerekek miatt valószínűleg sokszor adódik, hogy haza kell mennie, mert hol ilyen, hol olyan baja vana kölyköknek. Azt nem teheti meg, hogy 4-nél tovább dolgozzon, mert menni kell a bölcsibe, oviba, apu meg ugye napi 12 órákat gürcöl a családra. Ha anyu nem tud bennmaradni túlórázni, vagy befejezni a munkát, akkro előbb-utóbb a főnökség elégedetlen lesz vele, mert hogy ő nem tud éjjel 10-ig bennmaradni és versenyben vért izzadni a többi kolleginával, hogy jobb elismerést, vagy több bónuszt szerezzen. Ha túl is éli azt az időszakot a munkahelyén, ami addig tart, mire a gyerekek iskolásak, és önállóak lesznek, addigra eltelt 10 év. A húszonéves anyukából harmincas éve vége felé járó leharcolt asszony lesz. Ekkor elvárják még mellé, hogy maradjon, csinos, szép, kedves, mindig üde, fiatalos, feszesbőrű, és a többi NŐ, hogy apjukomnak ne egy fiatalabb, ilyen paraméterekkel megáldott, szingli kolléganőre kezdjen el fájni a fogacskája.... Ahan. Hát, persze. Oké.
Uraim, ez egy átlagos női oldal ma. És tisztában vagyok vele, hogy apjukom ugyanilyen nehézségekkel küszködik a másik oldalon.
Szóval, mi a megoldás? Hopgyan hiteted el a 25-nél fiatalabb csajokkal, hogy a fentiek közül nem sétálnak bele egyiknek a csapdájába sem? Milyen lehetőségeket ajánlotok fel, mint áthidaló megoldást, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon? Mit javasoltok? Mit tegyen egy nő, hogy megbecsüljétek, és elégedettek legyetek vele?
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Kokkantas #17744 üzenetére
Nézd, az, ha őt nem érdekli, hogy megbántja-e vele a másikat, az az ő dolga, az ő döntése, az ő felelőssége. Ha te erre felhívod a figyelmét, az a te döntésed és felelősséged. Ha mindezek tudatában ő továbbra is szexet akar, te pedig megdugod, akkor mindketten döntöttetek valahogy. Onnantól ezen dologért közös a felelősségetek. Hogy ki milyen következményekben lesz érintett, az meg már sok dologtól függ.
Ha nem figyelmezteted, az is egy döntés, és egyfajta felelősség.
Mindenki a maga szintjén ítéli meg ezeket a helyzeteket, és így a maga szintjén szenvedi majd el a következményeket. Ha szükséged van a trófeákra, akkor valahol az erkölcsiség alatt vagy, mert a szükségleteid, az ösztöneid, az önigazolásaid fontosabbak, mint hogy erkölcsösen járj el egy ilyen ügyben. Ha ezzel tisztában vagy, és így mész a farkad után, ám legyen. Nekem nincs jogom senkit megítélni ezen a téren... Nem is az én dolgom... -
Integra
titán
-
-
fokukac
nagyúr
hát b+,
visítok, ilyen nincs ....
nem tudom, hova tart ez a világ.
-
brownus
veterán
válasz
Integra #17747 üzenetére
az 5 év együttélést azzal kellett volna kezdenie a nőnek, hogy: drága, el vagy hízva, takarodjál le gyúrni egy picit. mondjuk finomabban fogalmazva. vagyis őszinte kommunikáció az már az elejétől hiányzott...
...mert nem küzdött saját magáért eléggé. ez olyan viccesen hangzik az előzményeket nézve, szegény lányok kik nem küzdöttek eléggé
bocs.
melyik filmben is volt?? eszembe fog jutni... mikor a nő mondja, hogy pénz kell, kérdezi a férje, hogy mégis mennyi. a nő mutatja, hogy ennyi, de nem két ujjal hanem két kézzel, és miután megkapja leszopja a fickót jól
/vmi vígjáték/
-
Integra
titán
válasz
Cs.Orsolya #17742 üzenetére
pont egy ilyenem volt két hete kb.
megmondtam, hogy tegye, de nem velem fogja megtenni.
közben fogalma sem volt róla, hogy mit kockáztat. 5 év együttélés, biztos anyagi háttér, szép lakás, rendesen dolgozó férj..
ok, elhízott a csávó, nem csodálom, hogy nem akar hozzáérni, de nekem meg nincsen kedvem egy idegbeteg palihoz ha kiderülne az egész, aztán nekem jönne véletlen..
szóval ez nekem már nem ér meg ennyit. soha többet. de tényleg nagyon sok elkeseredett nő van, aki most jön rá, hogy csapdába került, mert anyagilag függővé vált a pasijától, mert nem küzdött saját magáért eléggé. -
Kokkantas
senior tag
válasz
Cs.Orsolya #17742 üzenetére
Utolsó bekezdésre: Mi van akkor, ha a csajt nem érdekli az, hogy a barátjának fájdalmat okoz azzal, h mással megdugatja magát? Ám nehéz az embernek visszafognia magát, ha egy jó csaj ott és úgy riszálja magát előtte, hogy dugj meg, dugj meg. Valahol mégis egy "trófea", hogy ő is megvolt...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Viszlát #17738 üzenetére
Cáfolnám az általános pszichológus hozzáállásra vonatkozókat.
Vannak okok és következmények. Az egyén döntése pedig a pillanatnyi állapotától függ, amiben szó sem volt arról, hogy mindezért ne tartozna felelősséggel! Az egyén felelőssége és a csoport felelőssége egyaránt fontos tényező. De ha valakinek nincs annyi esze, hogy felfogja a tettei következményét, mert társadalmilag nincs ezen következmények felvállalására kötelezve, ill. azok megfontolására megtanítva, akkor onnantól az egyén felelőtlensége a társadalom felelőtlensége is. Az alap szocializációs közeg a család, és ennyi. Nem több, és nem kevesebb.Azt azért be kell látnod, hogy egy szakember sem állhat oda minden hülyén viselkedő személy elé, hogy figyelj, baromságot csinálsz, és következményei lesznek. A csoportnyomás úgyis erősebb. És ebből a csoportból kiváló "hősök" tudnak csak kimozdítani, mint követendő példák. De ha megnézed, kik, és mik a követendő példák a mai világban, akkor szánalmasabb a helyzet, mint ahogyan ennek egy szeglete megjelenik abban, hogy sok lány próbálkozik a párja mellett más srácokkal is.
A "megcsalás" erkölcsi kategória. Megcsalni valakit annyi, mint megszegni egy ígéretet. Az ígéretek betartása pedig normák és erkölcsiség kérdése. Ha a felek nem tettek ilyen ígéretet egymásnak, akkor onnantól nem megcsalás. Ha házasságban történik, akkor "házasságtörés". Az, hogy betartok-e egy ígéretet, v. egy esküt, megszegek-e egy szövetséget, az erkölcsi kérdés, nem pedig szexuális. A szexualitás egy szinttel lejjebb van, mint az erkölcsiség. És az önkeresési folyamat egy szinttel meghaladja az erkölcsi szinteket. Ha az egyik szennyezi a másikat, abból van galiba. Ez nem torzult felfogás, hanem pontosítása bizonyos fogalmaknak, és kategóriáknak. A pontosság pedig szerintem fontos mások megítéltetésében. Mert nem mindegy, mi motiválja mások tetteit, akár tudatában vannak a dolognak, akár nem. A kulcskérdés ennek eldöntésében pedig pont az általad jogosan felemlegetett felelősségvállalás, ill. az, hogy az adott illető mihez akar kezdeni a szexuális tapasztalataival. Azaz tudatában van-e annak, vagy utólag rájön-e, miért volt erre a tapasztalatra szüksége...
Más oldalról, a pasikban is lehetne annyi tartás, hogy nem dugnak meg egy olyan csajt, akinek van pasija. Hanem odaállnak elé, és megmondják neki, hogy szerintük az, amit tesz, nem helyes, és jobb lenne, ha inkább leülnének, és megbeszélnék, mit akarnak egymástól, és lerendeznék a dolgokat, még mielőtt olyasmibe keverednének, amivel csak több fájdalmat okoznak egymásnak. Erre nyugodtan felhívhatja a csábító fél figyelmét a pasi is. Vagy rosszul látom?
-
brownus
veterán
válasz
Viszlát #17738 üzenetére
az a baj, hogy sok ember nem szerelmes a párjába, csak úgy vannak. együtt, mert jobb mint egyedül. meg sokan összekeverik ezt: hú de jó teste van = szerelem.
és mivel a kapcsolatuk csupán testiségen, és anyagi dolgokon alapul, ők továbbra is kereső üzemmódban vannak. ennyi.... vagy rosszul látom? -
Integra
titán
válasz
Viszlát #17738 üzenetére
tudom, hogy gusztustalan, gáz vagy nevezzük bárhogy is.
de a nő már régesrég nézi a hátteret is mikor mérlegel, hogy belemenjen veled bármibe is, még ha szimpatikus is vagy nagyon. főleg az idősebb szingli nők.
hogy kinél mennyire tudatos ez vagy tudat alatt, megint csak múlt és tapasztalatfüggő szerintem, de ott van. és abból kell kiindulni, hogy ez mindenkinél ott van, legalább nincsen meglepetés. max kellemes csalódás.
mert biztos sok a kivétel, de ha általánosságban beszélek és a fő csapásirányt kellene megmondanom, akkor az egyértelműen ez már most is.
bazeg, életemben nem mertem volna gondolni, hogy megkérdezi tőlem nő, hogy lízinges e az autóm vagy teljesen kivan fizetve.. és megtörtént.. ha nem saját füllel hallom, nem hiszem el soha..
ez van, ez a realitás. -
Viszlát
addikt
válasz
Integra #17733 üzenetére
Csak nézd meg mire válaszoltál, amire én ezt írtam...
Értem én amit mondasz, de nekem ezzel mindig az a bajom, hogy mindenért a külső tényezőket említik felelősként, egyedüli okozóként. Nagyon leegyszerűsítve az általános pszichológusi hozzáállás, miszerint ha valaki elcseszett (vagy elcseszett valamit), tuti a gyerekkorában érte valami trauma, vagy az anyja vagy az apja tehet mindenről (ebben a topikban is találsz erre bőven példát, ha visszaolvasol).
Elismerem és nem is akarom tagadni, hogy mind a családnak, mint a társadalomnak szerepe van, de kérdem én, hol van az egyén döntése? Amikor ott áll és felméri, hogy otthon vár a Józsi, széttegyem a lábam Ferinek? Ott abban az adott pillanatban csakis és kizárólag az ő felelőssége, miként dönt és azt már nem lehet anyura, apura, pénzre, akármire fogni. Legalábbis én nem fogadom el és nem is fogom, mert egyszerűen hányok ettől az egyre inkább elterjedő felelősség nem-vállalástól (nehogy magadra vedd, általában értem).
-
Boxer001
veterán
válasz
Kokkantas #17734 üzenetére
Látod, jó felé megy a világ. Nehéz kifogni egyet a szebbik oldalról...nekem sikerült, pedig én aztán ritka nagy béna voltam az elmúlt években, nem találom a helyem a világban...semmi nem jött össze, de legalább kaptam egy igazán jó társat magam mellé, ez a lényeg, szóval neked is sikerülhet, csak akarjad má végre.
-
Integra
titán
válasz
Viszlát #17700 üzenetére
nem hinném, ráadásul senki sem hiteti el velük ezt.
egyszerűen ebben a világban ez lesz a törvényszerű, mert egyre inkább az anyagiakról szól és még jobban ez lesz.
változik az egész társadalom felépülése, a normák prioritása is ezzel együtt változik, új érdekek, szükségletek lesznek elsődlegesek.
alapvetően befolyásolja az egész hozzá állást a családi háttér, egészséges családmodell és az anyagi biztonság megléte, vagy ellentettje azt, hogy a lány értékrendje hogy alakul ki..
illetve, hogy mikor bútorozik először össze és köti le magát. -
proof88
addikt
válasz
srph25 #17726 üzenetére
Nos, nem igazán olvastam el teljesen a kommenteket, mret gyűlölöm, hogy alszok, aztán mindig végig kell néznem a 20 topikot csak itt PH!-n és trilliónyi komment van már benne mindegyikben, ehh.
Egyetem nagyszerű hely ismerkedésre. Egyetemen a csajok 99%-a ready to a new relationship, még akkor is ha barátja van. Tetszik egy csajszi, megkérdezed tőle, hogy van-e kedve holnap kicsit maradni még óra után, dumcsizni, ilyesmi aztán kész. Innentől kezdve kiderül, hogy bejöttök-e egymásnak vagy nem. Ha marad, akkor biztos nem akar lekoptatni, és nem kell paráznod.
Egyébként ha beleszeretsz egy csajba, akkor szerintem könnyebb a dolog. Mert nagyon jó érzéssel vagy iránta és ha látod, hogy szívesen van veled, akkor az mennyei érzés és a dolgok jönnek maguktól. Senkit nem érdekel, hogy volt-e már kapcsolatod vagy sem.
Sőt sok csajizgatónak tartja, ha neki már volt kapcsolata, neked meg nem.
Hajrá! -
Csakénvagyok
őstag
Mar bocsanat, de nem egyhangu a velemenyunk. Mindenki maskepp gondolkodik.
Szvsz ez mar felejtos, pedig en inkabb az adj meg egy eselyt magadnak elven vagyok, de figyelve amit irsz ez mar elfelejtheted egy joideig. De, megis miben remenykedsz egy "veletlen" talalkozasnal. Akkor majdmegtorik, ha levelben nem teszi. te tudod, de biztos hogy ez nem csupan remeny, s nem tobb? -
Mawyx
őstag
válasz
Csakénvagyok #17727 üzenetére
Nyilván, de valamit mégis tenni kéne.
Egyszer azt írjátok küzdj a végsőkig, máskor meg azt, hogy felejtsd el, úgyse lesz semmi. Nem tudok olyan egyszerűen mást keresni. Levelezek vele tovább, aztán valamikor hátha összefutunk véletlenül. Töröm a fejem hogy kéne ezt a "véletlent" megszervezni. -
zoltanz
nagyúr
válasz
srph25 #17705 üzenetére
Szerintem kicsit ritka ez ilyen korban, de mégsem veszélyes.
Ha nem jársz el ismerkedni is, nem keresed a alkalmakat a csajozásra, úgy nehéz lesz. Felesleges aggódni az adott szituációban tudni fogod mit kell tenned, miből lesz komoly kapcsolat stb. kivel érdemes foglalkozni behatóan. -
srph25
tag
nem akarok tapasztalat nélkül butaságot mondani, de ott már lehet, hogy menteni kéne, ami még menthető...(ha egyáltalán együtt voltatok, sajnos mennem kell, úgyhogy nemtom végigolvasni még1x. sorry). én sztem megpróbálnám előadni ezt a kommentedet neki, hogy lássa, hogy téged mennyire zavar a dolog. ha az sem érdekli, akkor hagyd a fenébe..
de majd a profibbak többet tudnak segíteni -
srph25
tag
válasz
Csakénvagyok #17723 üzenetére
am sztem pontosan erre volt szükségem, egy kis baszogatásra, h cselekedjek! szóval kösszebből is látszik, hogy nem nagyon akadnak még haverok, de már ezen is dolgozom
-
Mawyx
őstag
Jött levelem, válaszolt tegnap, vagyis nem válaszolt, csak írt levelet. Leírtam az érzésimet, kész kisregény lett, erre azt se írta, hogy sajnálja, hogy nem tudja viszonozni vagy valami, csak annyit írt, hogy vásárolt, takarított, tanul stb. Pár sorral elintézte én meg még mindig megőrülök, hogy nem tudjuk ezt megbeszélni. Se tali, se telefon, semmi. Válaszoltam neki, hogy én is takarítok meg nincs semmi, erre most szintén csak pár sorban ilyet írt. Agyam eldobom. Miért nem lehet ezt megbeszélni?
Eleve nem korrekt sztem, hogy legalább telefonon szóban nem beszélhetünk, de hogy levélben sem írja le mit gondol, ezt nem értem mire jó
-
srph25
tag
válasz
Csakénvagyok #17720 üzenetére
Ezek am. nem elhívások, hanem msn beszélgetések voltak, és egyszer nem hívtam még el. De el akarom. És tudom, h lehetetlen eset vagyok
Mindenesetre köszönöm a válaszokat mindenkinek, majd beszámolok az alakulásról.. -
Viszlát
addikt
válasz
Cs.Orsolya #17712 üzenetére
Nem tudom milyen eltorzult felfogás szerint nem lélektani avagy szexuális, de azt hiszem nem is szeretném megtudni...
-
srph25
tag
válasz
Csakénvagyok #17718 üzenetére
Sajnos attól félek, hogy túl értékes ő nekem ahhoz, hogy csak úgy lejárassam magamat nála... Mivel évek óta ismerjük egymást, kétlem, hogy hamar megszakadna a kapcsolat közöttünk, így nem is érdemes elkapkodni a dolgot...
És igen, számon tartom, hogy ki a soros. Azalatt a 4-5 hónap alatt kb belehaltam, h nem beszélhettem vele... Ettől függetlenül sok igazság lehet abban, amit mondasz, bár szinte tuti h ő pont nem az a kivárós csaj (nem tudnám megmondani, hogy miért, de nem hiszem, hogy annyit gondolna rám, mint én rá
).
Az a 3 hét pedig vizsgázással telt. Sok dolgot odaadnék ezért a lányért, de a karrieremet senkiért sem adom oda (bár messze nem ez a legfontosabb az életben, nekem inkább ő az, de karrierrel sokkal könnyebb lesz később)..... Ráadásul ő is ugyanúgy vizsgázott. Még öntöttem is bele kis önbizalmat, az egyik tárggyal kapcsolatban nem volt optimista. Mondtam neki, h kapja össze magát, mert meg tudja csinálni, "tudom, h képes vagy rá"....
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
srph25 #17717 üzenetére
Istenem!!!
ha túl sokat beszélnék vele ok nélkül msn-en, az lenne a lúzer kategóriaMitol felsz??? Dehogy tulzas. A tulzas az ha naponta zaklatod, de heti egy-ket beszelgetes nem az. Es ha te is gyakran irsz, o is gyakrabban fog. Ha meg nem akkor meg ugyis felejtos a dolog.
ugyebár írt is. utána megint kb 3 hét szünet volt, mert mondtam is neki, h
nem érek ráHa en ezt hallom lanytol tudom hogy lerazni akrana. Hogy hogy nincs egyszer egy heten 10-15 perced beszelgetni?? Es kuloben is. Te szamon tartod hogy egyszer te kerested, most o jon? Nah jo, nem azt mondom hogy fojton csak egyvalaki kezdemenyezen, de csak nem irod fel hogy most te, majd o jon! Radasul meg ott vannak azok a tipusu lanyok akik csak kivarnak, hogy fojton a srac hivogassa, de ha elhivjak oket elmennek. Mi az hogy?? Arra varnak.
-
srph25
tag
válasz
Csakénvagyok #17715 üzenetére
a 4-5 kapcsolatot lehet h túloztam... de van több olyan ismim is akinek volt annyi.
sztem ő nem tudja, hogy tetszik nekem.... szóval biztos, hogy nem tart lúzernek.....
ha túl sokat beszélnék vele ok nélkül msn-en, az lenne a lúzer kategória. sztem simán megkérdezem majd. most úgyis lesz ürügyem ráírni [vizsgák, mikor megy haza stb].lehet ám h az a 2 havonta beszélünk is túlzás volt, ez esetben bocs. az elmúlt 1 hónapban 2x is beszéltünk, de előtte meg hosszú ideig (4-5 hónapig) nem. ez volt az a pauza amikor szándékosan vártam arra, hogy jelentkezzen, és ugyebár írt is. utána megint kb 3 hét szünet volt, mert mondtam is neki, h nem érek rá. ezt követően én kerestem meg, kb 1 hete.
-
Integra
titán
-
Csakénvagyok
őstag
Az hogy egy huszevesnek 4-5 kapcsolata volt mar az tulzas. Huszonhet evesen negy kapcsolatom volt, s egyse birta egy evig. Pedig rengeteg lanyal probalkoztam en is. Fiatal korban sok a nagyzolas, tehat nem is biztos hogy sokra mentek ok se. Miert mondom? Mert szeritem tulsagosan nem vagy lemaradva, max egy-ket evvel, az viszont meg behozhato.
Es hogy miert lepsz vissza ha egy lany meg akar puszilni, foleg ha tetszik az illeto. Felenkseg. Hat nem fog fejbeloni, vazze. Es ha "beprobalkozol" egy lanynal, dehogy fogja aztt gondolni hogy hulye vagy. Ellenkezoleg. Van egy jopar lany haverem, tobszor is mujanak neveztek azokat a sracokat akik felnek kezdemenyezni. Az a vegso csod ha a lany kezdemenyez es te sorozatosan visszautasitod.
el kellene hívni valahova, de nem úgy, h "szeretnél-e blabla...". Csak egyenesen: "gyere el..".
Dehogynem. Csak elote elokeszited a terep, nem felevente, hanem parszor megkeresed msm, mittomen, s ha latja hogy te is gyakrabban erdeklodsz utana, o is keresni fog. Ha eddig megvagy mar sinen vagy.S akor mar elhivhatod akarhova, megha siman csak beszelgetesre, setalni, akarmi. Itt mar tutira boritekolhato hogy el fog menni, max ha komoly baratja van es meg bele is van zugva akkor nem.
-
srph25
tag
válasz
(Kolombusz) #17713 üzenetére
Régen naponta találkoztunk, mert osztálytársam volt... szóval annyira nem távoli, csak most. mert a tanulmányaink (és sok más egyéb, pl. hogy nem lakik a városban) gátolja a közelséget....
És meglesz az önbizalmam !Igazából már most meg is van
-
-
srph25
tag
válasz
(Kolombusz) #17710 üzenetére
Azt hiszem tudom mire gondolsz. De sajnos mikor 1 héten keresztül egyhuzamban itthon vagyok és gamelésen/tanuláson kívül mást sem csinálok, elég nehéz ezt elhinni
Viszont amint kimozdulok, általában jobb a helyzet.
H a csajról is essen szó: sajnos elég nehéz bebizonyítani, h jobb vagyok a pasijánál, ha 1 évben 1x-2x futunk össze (és akkor is dumálás), és 2 havonta egyszer beszélünk msn-en. Azon gondolkozom, hogy szimplán el kellene hívni valahova, de nem úgy, h "szeretnél-e blabla...". Csak egyenesen: "gyere el..". Ha belemenne, akkor nyert ügyem lenne, ha nem, akkor meg ez van. Ez vajon jó ötlet? -
-
srph25
tag
válasz
Apollyon #17706 üzenetére
A töritanáros sztoriról meg nekem ált. iskolás történet jut eszembe (igen, perverzek voltunk
). Volt egy ugyanilyen környezetismeret tanár, aztán persze gyerekekkel nem kezdett
. Utólag összejött az erőteljesen Russel Crowe-ra hajazó macsó de dagi történelemtanárral. Nagy csalódás volt az osztálynak
A másik meg gimiben volt, egy nemrég végzett fizikatanár. Semmi extra nem volt, aztán megfordult, hogy felírjon vmit a táblára... Hát persze, h minden fiú megnézte a hátsójátFarmer volt rajta, és a fenekénél egy kéznyom minta, alá írva szép nagy betűkkel.. TOUCH ME
-
srph25
tag
válasz
Apollyon #17706 üzenetére
"Mi az hogy elérhetetlen csaj?"
Hát.... Lehet, hogy butaság volt ezt írni.
Korábban 1 példa volt arra, még érettségi előkészítőről, hogy közös volt a vonzalom.... Csak ott nem léptem, vagyis akartam, de későn [nem jött többet, pont akkortól kezdve, h cselekedni akartam
].
Az tuti, h a mostani csajjal is van valamiféle vonzalom, de tartok attól, hogy csak barátként tart számon... Elég ritkán beszélünk, még ritkábban találkozunk, de én direkt nem keresem őt, nehogy levágós legyen a dolog és elkönyveljen idiótának.... Csak fél évben 1x kbA múltkor kitaláltam, hogy egyáltalán nem teszek semmit, amíg ő nem keres. Hát mit adott isten, persze, h egy idő után írt....... De ebből még felesleges lenne messzemenő következtetést levonni..... A másik ok, amiért akár tetszhetnék is neki az az, h amikor évek után először találkoztunk, búcsúzáskor puszit akart adni [akart, mert én hátraléptem... nem akartam zavarba jönni, mert kapásból belezúgtam......
]. + sikerült is zavarba hoznom néha... Ettől függetlenül sejtheti a dolgot, de nem tartom valószínűnek. És nem akarom beleélni magam, alaposan végiggondolva én csak egy barát vagyok neki.
És ő nagyon nem az a fajta, aki mondjuk megcsalná a másikat, bár ki tudja....Úgyhogy tényleg jobban teszem, ha keresek mást..
"Szóval szedd össze magad ember"
az lesz -
Apollyon
Korrektor
válasz
srph25 #17705 üzenetére
Na ezt a hülyeséget most hagyd abba!
Mi az hogy elérhetetlen csaj? Max akkor elérhetetlen valaki hogy ha a pénzre bukik neked meg nincs, de akkor úgy is mindegy, mert ilyen nő kinek kéne?Elég sok jó nő van akik gusztustalan csávókkal járnak. Ha nem a pénzért, akkor valszeg a szövegükért.
Egy volt osztálytársam középsuliból nemrég költözött össze a nálunk 10 évvel idősebb töri tanárnővel akibe a fél suli bele volt esve annak idején. A nő bárkit megkaphatott.
Én is nyomultam nála, egyszer majdnem össze is jött, de még előtte leoltott hogy menjek el kondizni. Azóta gyúrok.Nos a gyerek akivel meg összeköltözött és együtt él (!!!) meg olyan vékony gebe sovány, hogy egy doboz gyufából ki lehetne rakni.
Szóval szedd össze magad ember, menj el bulizni és ismerkedj és menni fog!
-
srph25
tag
1 óra filózás távlatából már látom h mi az én igazi gondom... [bocs a spamért....]
1) nem járok el ismerkedni
2) kevés lány tetszik
3) de még így is találok olyat aki tetszik.... igaz nagyon ritkán, és akkor jó ideig nem tudom kiverni a fejemből...
4) viszont lehetek 8/10-es pasi, ha az adott csaj mindig 10/10és az adott csaj full elérhetetlen emiatt. és persze amiatt is, hogy mindig van barátja az aktuális lánynak, aki történetesen jobb nálam, 10/10.
5) következésképp az elérhetetlen csajokra bukom.
6) jobb ha feladom -
srph25
tag
jah, és persze ami az igazi gond, hogy ha továbbra sem lesz kapcsim, később még nehezebben lesz.... ezért szeretnék minél előbb változtatni....
nem utolsó szempont az sem, h nálam rosszabb korombelieknek is minimum 4-5 kapcsolata volt már, ami néha zavaró tud lenni.... [igen, irigy vagyok, hogy ő nekik miért adatik meg a boldogság?. rendben, azért, mert ők eljárnak ismerkedni.... de ez még nem jelent önmagában semmit....]
-
srph25
tag
Sziasztok!
Eddig inkább csak olvasgattam a logoutos topicokat, hozzászólásra nem volt példa, de most eljött az idő :-D.
Az a helyzet, hogy 1 hónap múlva betöltöm a 20-at, és eddig nem volt semmiféle kapcsolatom sem, ami persze nem tragédia (még csak nem is smároltam soha)... Randi akadt már, de mindegyik csak "gyakorlás" néven ment nálam, sajnos nem tetszett különösebben egyik illető sem - viszont arra, hogy tapasztalatot szerezzek, megfeleltek [lehet, h bunkóság volt.....ne kövezzetek meg
]. Sikerült is experience-t gyűjtenem, de nem túl bíztatót: végig úgy éreztem, h bár a randik jól mentek, komoly kapcsolatra nem lennék képes senkivel sem (éppen a tapasztalathiány miatt).
A probléma pedig ott kezdődik, h elég romantikus, maradi & otthonülős alak vagyok. Korábban mindenképpen hosszútávú kapcsolatot szerettem volna, de már belátom, h képtelen lennék rá.. Már csak azért sem, mert amúgy nincs valami sok lány ismerősöm, akik közül lehetne válogatni [van aki tetszik, de van barátja, s bár talán én nem vagyok rossz, ő mégiscsak jobbnak tűnik nálam] (haverok sem nagyon vannak).
Eddig másról sem szólt az életem csak a tanulásról meg a gamelésről, hatalmas nagy hiba volt.....már látom, hogy ezen kellene mindenképpen változtatni. Régen csomószor hívtak volna ismik koncikra, partykra, de mindig csak azt mondtam, hogy "bocs, most nem érek rá, tanulnom kell...". 20 éves létemre koncerten pl. soha nem voltam, szórakozóhelyen igen, de ott nem éreztem felhőtlenül magam a sok rib*** között az eddig konzervatív felfogásom miatt...... Be kellene pótolnom valahogy, el sem tudom képzelni, mi mindenből maradtam ki....
Csak kérdés, hogy miképpen.... Mert nem nagyon van társaság hozzá.Most kialakulóban van egy komoly barátságom, esetleg az ő haverjaival lehet esélyem szórakozni.
Mit gondoltok, mennyire késő 20 évesen kezdeni az ipart?Mennyire érdemes feladni a hosszútávú kapcsolatba vetett hitet?
(am sokan mondják, és vannak is jelei annak, hogyha egyszer az életben végre kimozdulnék a szobámból, akkor tapadnának rám a nők..... az utcán is csomószor látom, hogy megbámulnak [én is szoktam ám visszabámulni
]... + az igazat megvallva tényleg elég sok csajt behülyítettem már, csak az utolsó lépéskor nem léptem semmit, és hagytam a lányt a fenébe, mert valójában nem jött be egyáltalán... [főleg az egyetemi meg a chates csajokra gondolok itt]. nagyon kevés lány tetszik nekem, és aki igen, az is hosszabb beszélgetésekkel vesz le a lábamról.. már csak ezért sem vonzanak a rövidtávú kapcsik...van tippetek mihez kezdhetnék?
)
Az esetleges nyelvtani hibákért előzetesen is elnézést kérek, a magyar nem tartozik az erősségeim közé.
Beszéd közben, randikon nem feltűnő, cseresznyére
..És előre is köszönöm a válaszokat!
-
fokukac
nagyúr
válasz
elmoraan (r) #17701 üzenetére
csak majd, ha elaludtál.
de akkor aztán küldök egy igazi vérnyulat!
Aktív témák
Hirdetés
- Marathon (2025)
- ASUS notebook topic
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yettel topik
- PR-Telecom
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eladó steam kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- ThinkPad L14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar bill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vivo 40 256/8GB Silver 20hó gyári garancia.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest