- Milyen monitort vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
Grigorisz
aktív tag
válasz
.:InnoMan:. #1 üzenetére
Egy kérdés: van mini HiFi-d otthon? Ha van kössed rá a gépre és kész.
Ha nincs vegyél egyet mert ha nem SONY buzi vagy (bocsi a kifejezésért),
akkor azt is megúszod 35000-45000 magasságában, illetve mivel nem 5.1-es a hangkártyád ez lenne a legjobb alternatíva! Nekem is így van hangom. -
BitRaider
csendes tag
Nem értem ezt a topikot! Itt az alapkérdés (szerintem), hogyan lehet egy gyenge handszóróból kicsit jobbat gyártani. Adott egy pénzkeret arra az esetre, ha sehogy. Ezt a topikot nem egy HI-END rajongó indította, nem tudom miért kell elmenni a drága cuccok világába. (OK, a HI-END túlzás!) Ha komoly zene szerkezet kell senki nem 35kHuF-ból próbál gondolkodni. Ellenben az olyan botfülű szerencsések mint én, 10k-ból építenek két hangfalat, vesznek 10k.ért erősítőt, és besz@rnak a minőségtől. Ha meg térhang kell, akkor egy gyeneg sokhangszórós gyári cuccot, ezesetben ugyanis úgysem a zene a fő szempont. (Tudom, hogy van Mike Oldfield DVD, de hagyjuk (bocs ha rosszul írtam a nevét))
-
bélanéni
őstag
a hangfal elhelyezésével teljesen egyetértek.
nagyon fontos a szoba akusztikája. sokszor ugyanaz a hifi két különböző helyiségben egészen másképp szól. egy-két akusztikát befolyásoló dolog:
- szoba mérete
- szobában lévő bútorok (minél kevesebb, annál jobban visszhangzik---> annál ''kásább'' hangzás)
- hangfal és hallgató között elhelyezkedő tárgyak
- szoba magassága, minél alacsonyabban van a mennyezet, annál rosszabb
- padló anyaga (legjobb a padlószőnyeg, legrosszabb a kő és parketta)
- falakon lévő anyag (pl. lambéria nagyon rossz)
- tetőtéri szobában van e ''ferde'' fal (az rossz)
- a hangfal falaktól való távolsága
stb.....
meg kell azonban jegyezni, hogy ezek a tényezők is csak a jobb hangfalak hangzását befolyásolják. viszont azokét (szerintem) sokkal nagyobb mértékben, mint amekkora különbséget el lehet érni egyéb tuninggal. -
rdi
veterán
Hozzátenném a tuningoláshoz, hogy néha a hangfal elhelyezése csodákat művelhet, ezéert is kapható tömöracél tüske, amit a mélynyomó alá lehet állítani , vagy különböző álványok.
Monanám még az 1000 W-os végfokot, de ezek dinamikus hangfalak, ugyhogy nem teszem. :) -
bélanéni
őstag
az a helyzet, hogy egy ilyen kategóriás hangfalból kábelcserével nem lehet jobbat csinálni, mert ez nem amiatt szól úgy ahogy...
nem akarom leszólni ezeket a hangfalakat, mindazonáltal az említett Genius típust sem ismerem, de az tény hogy ezt tuningolni bárhogyan is felesleges.
az említett tuningolási módszerek (maradjunk pl. a kábelcserénél) csak akkor dobnak valamelyest a minőségen, ha kimondottan az az alkotóelem a legszűkebb keresztmetszet. értem ezalatt a kiváló alkotóelemekből, és nagyon jól megépített hangsugárzót, amelybe kb. hasonló minőségű kábeleket szerelnek, mint a legolcsóbb hangfalakba. (ez tény, legalábbis nem sokkal jobbat). ezek többszázezer ft környékén kezdődnek (érstd: 1 db hangfal)
a WATT számok, amiket feltüntetnek a 10cm-es speaker dobozokon (pl. ''3000WATT!!! ez kell neked, nem marad szomszéd a házban!'') nem a minőségről árulkodnak, ellenkezőleg.
én szívesebben ajánlanék egy pár komolyabb használt hangfalat, mint 5.1-es új rendszert ugyanakkora pénzösszegért, de a ''divatja múlt'' sztereó helyett mindenki szívesebben költ a térhangzásra. (kimondottan játékra lehet hogy érdemesebb is) -
Enemy
aktív tag
válasz
.rewerse. #71 üzenetére
Az agressziv kicsávó 180cm magas és 110 kiló.. info. Ja és félkézzel eszem a nápolyit.
.. de különösen örülnek a szakszervízbe az újonan vásárolt dolgok átforraszgatásásnak. ha valamit megterveznek olyanra amilyen akkor azt talán úgy kellene hagyni nem. mérnökök dolgoznak a dolgon spec müszerekkel.
Valószínü nem csak ugy odadobták a mélynyomoba a hangszorót. Új dolgokat minek kell huzni. mennyit lehet kihozni egy 30-35 e ft hangszóróból?
Hangfal tunning van igen.
DE VAN , DE VAN!!
vagy veszek egy jobbat ha van pénzem..
Vagy elmegek és legyártatom ott talán értenek hozzá.
A gyárban nem értenek ahol csinálják.. -
.rewerse.
tag
hat en hangfalba mindent raknek csak nem vattat.. :) ha mar ugyis szetbontottad inkabb rakj bele normalis hangelnyelo anyagot.. ne olyan muanyag vackot a furdoszobabol.. :)
egyebkent meg annyi ahoz az aggressziv kiscsavohoz, hogy marpedig letezik hangfal tuning.. mint mar tobben irtak elso es legalapabb 3 lepest erdemes elvegezni.. nem irom le megegyszer :P
ha gondod van emilben flamelhetsz.. :U -
Gab
őstag
nem olvastam végig, de egy rövid hozzászólás
- hangelnyelő anyag cseréje
- keresztváltó cseréje
- kábelek cseréje
természetesen fontos még a szoba helyes berendezése is
Ez pénztárcától függ. Ha nem értesz hozzá, inkább hagyd a francba, és vegyél jobb hangfalat. -
behappy
aktív tag
OFF
---én csak azt nem értem a ''mai'' prohardverben, h miért kell hozzászolni vmihez, ami nem tetszik vkinek---
mért nem lehet átsiklani felette és hagyni szo nélkül? ha vkinek van pénze vmire, az megveszi, akinek meg nincs rá, az vesz amit tud és azzal boldog...
ON
A Genius 5.1 hangrendszer, amiről szo volt, sztem a legjobb vétel, nem egy tesztet megnyert és saját fülemmel is hallottam mit tud...persze nem profi, de ami profi az nem is 50ezer, hanem csak az erősitő a 3-4szerese....
kb ennyi, bye all,
happy -
nokamiki
senior tag
Én nem értek a hangtechnikához (csak a vásárlásához)
Csak ajánlani jöttem! -
nokamiki
senior tag
Ajánlok a témaindítónak egy pár Jamo hangfalat
40.000
a Metróban
180W 6 oHM -
BitRaider
csendes tag
Hangfalat lehet tuningolni, de csak mértékkel. A jó minőségű hangfalakat házilag nem lehet jobbá tenni. Ellenben a PC-hez készült mélynyomós szetteket remekül lehet tuningolni:
Mélynyomó:
1: A doboz kitöltése vattával
2: Az igénytelen szerelések feljavítása ragasztással, a fűrészelési hibák, sorják rendberakásával
3: A hangszóró beragasztásával
4: A tápkondi jelentős növelésével
Szatelit:
Vattával egy kicsit javítható -
Enemy
aktív tag
Lehetne a vasúti Sínt tunningolni...
-
Enemy
aktív tag
Adott a kérdés kérem a választ!!!Ja és ajánljatok hangfalat kb 35000Ft-ért ami eléggé jó szóljon!!!!Köszönöm
Nem én vagyok az Isten. De ha te ugy gondolod ezt meggondolva normálisnak tünö ember irta.
Aktív témák
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest