-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
XP NINJA
őstag
a tortenet:
letoltottem egy fajlt amivel meg lehet valtoztatni a windows7 inditokepet(amikor kivalasztom a felhasznalot) es volt egy txt amiben vannak az utasitasok. az volt hogy telepitsem a mellekelt programot.eddig oke volt.aztan hogy ahova telepitette(merevlemez/windows/system/valami au-val kezdodo.dll) azt at kelett irni .old-re. utana telepitettem megint mert azt irta es utana kijelentkeztem hogy megnezzem aztan semmi. fekete kep es csak az eger volt meg.bartmi nyomtam billen vagy egeren nem csinalt semmit. ki akartam kapcsolni, de akkornsem csinalt semmit(lenyomtam egyszer a fokapcsolot.csak akkor kapcsolt ki ha hosszan nyomtam.ujra bekapcsoltam es akkor sem jo. csokkentett modban sem jo.hogy csinAlhatnam meg?
koszonom ( bocsi csak ipodon irtam)
windows 7 ultimate van
-
MJ12
csendes tag
Egy ismerősöm hozzám fordult egy ilyen gonddal,de nem tudtam vele mit kezdeni:
Egy kis idő után lefagy a gépe, és csak a reset gombra reagál, viszont ha nem tesz semmit, egy idő után magátol ujraindul
amiket tudok: Processzor: Sempron 2800+
Vga: Geforce 6600
túlmelegedés nem lehet, mert az everest szerint 26 fokos az alaplap, 29 fokos a cpu, és 46 fokos a vga...
újratelepítést végzett már, nem segített, portalanított is hátha...de nem
mi lehet a gond? Alaplap? Táp? Cpu? -
Márk
senior tag
Korai volt az öröm....., de mostmár bebizonyosodott, hogy szerencsére nem a lappal (Asus P4T533-C) van a gond.
Egy-két újraindítás után egyszercsak fekete képernyő fogadott a Windows töltőképernyője helyett....
De másik félkonfig (Asus P4B533, P4 2000 MHz Northwood, 512 MB DDRSDRAM) sem tudott róla elindulni, a Windows töltőképernyője helyett itt is fekete képernyő, majd kékhalál lett a jutalmam, majd automata újraindulás.....
Természetesen újboli XP telepítéskor megáll a szokásos szöveg után ("Számítógép hardverkiépítésének vizsgálata"), de a Linux megint csont nélkül felment.
Belenéztem a Linux lemezkezelőjébe, és ott azt írja a merevlemez Smart állapotnál, hogy "A lemez hibás szektorokat tartalmaz", ez részletezve: Áthelyezett szektorok száma 1 (Típus: A hiba a rövidesen várható lemezmeghibásodás jele {Pre-Fail}), Függőben lévő szektorok száma: 1 (Típus: A hiba a lemez hajlott korának jele {Old-Age}).
Mindenesetre igaza lehet, mivel ezt a vinyót kb. 1 éve egyszercsak hip-hop minden előzmény nélkül nem látta egy Intel BX chipsetes Slot1-es ECS lap, és már a vinyó is hat éves elmúlt.
Úgyhogy majd vennem kell egy másik vinyót, hogyha normálisan akarom használni majd a lapot.
Üdv.: Márk
-
manoarc
senior tag
válasz
tonnoka #8591 üzenetére
Ez akár driver hiba is lehet,teljesen reinstall és gyári win driverekkel hajtsd a gépet jó ideig.
(A netről se szedjen le magának)
Ha így is csinálja, akkor 1 hiba lehetőséget kizártál.Kölcsön ramokkal is megpróbálhatod hajtani a cuccot, illetve ha van integrált vga a lapodon, akkor vedd ki a radeont és menjen az alaplapival.
Hőmérsékleteket ellenőrizd!
-
Márk
senior tag
válasz
tonnoka #8591 üzenetére
Hali!
Így elsőre memóriagondnak tűnik.
Nekem akkor csinált ilyet az Asus M2N-E alaplap (AM2, nForce 570 Ultra chipset), amikor nem szerette a Kingmax ramokat. Nem voltak azok hibásak, mert más gépben jól mentek, csak az Asus nem szerette, hogyha mind a négy foglalatában Kingmax volt. 2-3-mal simán ment. És az volt a vicc, hogy a memtest sem jelzett hibát, illetve csak Windows betöltődésnél buzizott (kékhalál). Hogyha jól betöltődött a Win, akkor utána már nem hibázott sem játéknál, sem semminél.
Lecseréltem őket sima Kingston ValueRam-ra, és minden gondom megoldódott, hiába volt telepakolva mind a négy foglalat.
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
WinXP telepítés megoldva (most is arról netezek), de hogy hogyan sikerült, az egy kicsit ködös.... (Asus P4T533-C)
No szóval ott hagytam abba, hogy szombaton csont nélkül felment az Ubuntu Linux 10.04 LTS verziója. (Azt kihagytam a történetből, hogy előtte kedden frissítettem BIOS-t 1008-ról 1009-re, de változás nem történt az XP telepítésére vonatkozóan.)
Igen ám, de ezzel a 1009-es BIOS-szal az volt a "gond", hogy (olyan csütörtök magasságában kezdte el csinálni, nem is rögtön az update után) még mielőtt a vinyó elkezdi tölteni az oprendszert, kiírja a BIOS egy nagy keretes ablakban, hogy milyen proci, ram, vinyó optikai, floppy meghajtó van a gépben, ez alá kiírta ezt a nem túl bizalomgerjesztő üzenetet (a BIOS update-et az EZ Flash-sel csináltam):
<BIOS:>Bios update data incorrect. CPUID=00000F29
Ez alá kiírta hogy milyen eszközök vannak a gépben és milyen megszakítást használnak.
Majd szépen elkezdte tölteni az oprendszert minden gond nélkül.
Megpróbáltam újra flashelni a 1009-es BIOS-t, de a hibaüzenet megmaradt.
Szombaton a Linux telepítés után felraktam a legutolsó 1011 Beta 007-es BIOS-t, és láss csodát, a hibaüzenet megszűnt, és még mintha a Linux betöltődése is gyorsabb lett volna, nem tökölt annyit a vinyó az elején. Ennek igazán örültem.
Kedden reggel (ma) jutott az eszembe, hogy adok még egy utolsó esélyt az XP-nek a településre. Akármilyen hihetetlen, az XP telepítő gond nélkül elindult, csont nélkül felment a gépre az XP, majd simán telepítettem rá a SP3-at is.
Kíváncsiságból visszatettem rá a 1009-es BIOS-t (érdekes módon a BIOS update data incorrect-es hibaüzenet is visszajött azonnal), és megint simán elindult az XP telepítő, pedig előzőleg az sem akart. Visszacseréltem a videokártyát a telepítéskor legelőször használt Matrox G450 DualHead-re (mert a mostani telepítésnél egy Abit Siluro Ti4200-8X videokártya volt benne), telepítő megint gond nélkül elindul.
Ezután megint visszaraktam a 1011 Beta 007-es BIOS-t, a hibaüzenet természetesen megszűnt.
Én személy szerint arra gondolok, hogy ez a 2-3 napos Linux kaland a vinyón valamit a fájlrendszerben "meggyógyíthatott" (ugyanis a Linux leformázta az egészet a saját fájlrendszerére), ezért települ most zokszó nélkül az XP, sőt most nem is sikerült olyan állapotot előidéznem, mint amilyen volt legelőször, hogy megáll a "Számítógép hardverkiépítésének vizsgálata" felirat után.
Száz szónak is egy a vége, nagyon boldog vagyok hogy sikerült a végére járni, így mostmár bátran rakom tele a lapot Rambus rammal (legalább 1GB-tal).
Tanulság? Nos, szerintem az nincs, próbálkozni kell. Lehet hogy nálam a Linux oldotta meg a gondot, de az is lehet hogy a 1011 007 Beta BIOS volt a megoldás kulcsa.
-
tonnoka
tag
Sziasztok!
Látom van egy ilyen topik, gondoltam kérek segítséget hátha ...
A következő lenne a gondom.
Van egy konfigom, és folyamatosan, kb. 10-15 percenként újraindul, de csak elmegy a kép és ennyi, ill. néha bedob egy kék képernyőt amin van valami szöveg, de az olyan gyorsan eltűnik h. nem tudom elolvasniTavaly ilyenkor vettem a cuccot, alul leírom mik vannak benne. Ha valaki járt már ebben a cipőben, vagy tud ajánlani szoftvert amivel diagnosztizálni lehetne a hibát akkor PÜ vagy akár itt is jelezhet
Előre is köszi...
Ja, és Win reinstall nem segített eddigA gép:
-Gigabyte GA-MA 790xt UD4P
-AMD Phenom II x4 955 BE
-Gigabyte Radeon HD 5770, 1Gb
-Geil value ddr3 4 Gb dual channel @1600 MHz
-HDD: Western Digital caviar black 640 Gb.,32 Mb cache,7200rpm, 60 Gb. OCZ Agility 2 SSD
-Gigabyte superb 720 W -
Murloc
tag
válasz
vizimento #8589 üzenetére
Hát lesz olyan program, ami hiányolni fogja magát a registry-ből akkor is, viszont van olyan is, amit nem kell olyankor sem újratelepíteni. Ezeket az adatokat mind a felhasználói fiókod rejtett mappáiban, XP alatt alapesetben C:\Documents and Settings\%UserName%\Application Data tárolja a Windows, vagy ha nem itt, akkor a konkrét program saját mappájában a Program Files-ban. Ezek hasonlóak a 7 esetén is, a futtatásba beírva hogy %appdata% szerintem meg is találod egyszerűen az előbbit.
Szóval a lényeg: Az adataid döntő részét meg lehet menteni, aztán miután felállítottál egy ilyen rendszert, onnantól gyorsan megy. Egyébként ha nem túrod és/vagy telepítesz olyan dolgokat akkor azért évekig tisztességesen kell mennie egy Windowsnak, ha rendesen karbantartod. -
vizimento
senior tag
Lehet az lesz!
Csak a sok program és a beállítások fognak hiányozni, illetve rengeteg idő pótolni (és nem is lehet mindet).
Ha már újratelepitem: van valami olyan megoldás, hogy a win egy particiora, és amiket feltelepitek progik az egy másikra? Ha igy csinálom és a wint ujra kell megint rakni, a progik és a beállításaik megmaradnak? Vagy hogy tudom az uj rendszerbe "integrálni" őket ujratelepités nélkül? Pl Firefox a könyvjelzőkkel, utorrent a torrentfájlokkal, beállított totalcommander, stb.
Csak hogy ne járjak igy legközelebb...Azért még várom az ötleteket, hátha sikerül megoldanom win reinstall nélkül a helyzetet!
-
Murloc
tag
válasz
vizimento #8587 üzenetére
Elég kusza helyzet, lehet, hogy egy klasszikus újratelepítésen kívül már nemigen tudsz mást tenni, főleg nem olyat, ami ilyen gyors és végleges eredményt hozna. Ez már viszonylag hamar megy a 7 esetében. Ha emellett döntesz, javaslom, hogy hozz létre egy kisebb partíciót (30-40GB) csak a Windows számára, így ha probléma van, gyorsan megúszod a jövőben a reinstall-t.
-
vizimento
senior tag
válasz
vizimento #8586 üzenetére
Ja és még két info ami fontos lehet:
- nem fut az explorer.exe alapbót amikor a task managert nézem
- ha a "futtatás"ból elinditom, akkor bejön szürkén a startmenü. meg az alsó sáv, meg az asztalon az ikonok(csak a nevei, mindegyik felett ugyanaz a felismerhetetlen kép van) és kiirja a gép hogy valami ideiglenes profilba vagyok, ami majd törlődni fog és a változtatások el fognak veszni...Remélem nem tovább bonyolítottam, hanem segítettem közelebb kerülni a megoldáshoz
-
vizimento
senior tag
Egy Chieftech táp 500w-os.
Egy P31 Gigabyte alaplap
És egy 3850es videokari.
Meg 2 winchester.De azóta az a probléma ugytünik megoldódott... Valami érintkezési gond lehetett mert atomjaira szedtem a gépet, minden egységet külön-külön, aztán összeraktam és azóta működik... Legalábbis ez a része!
Aztán volt ntldr is missing, meg valami hal.dll is missing, meg minden, ami miatt nem indult.
Ezek megoldása után most ott akadtam el, hogy:
- elkezd betölteni a Win7, kiadja a bejelentkezőképernyőt. (1 felhsználó van) Eddig OK!
- beirom a jelszót ,elkezd betölteni
DE kiir egy olyat hogy "az asztal előkészítése" kb 3-5percre, majd mintha belépett volna kiad egy egyszinü kék hátteret, a közepén a kurzorral. Se ikonok, se startmenü, se háttérkép, szó szerint semmi!Innen egyetlen dolgot tudok csinálni: ctrl+alt+del után a feladatkezelő megnyitása, ott meg van a menüben "futtatás". Pár alap win dolgot nem indit el, viszont pl a msconfig működik, de hiába állítok valamit benne, rámegyek az alkalmazásra és visszaugrik az eredeti állásra...
Valakinek valami ötlet, javaslat, egyéb???
Mert én már kezdem feladni!
-
sss
őstag
Valszeg vmi beállítás nem ok, ezért restart után beállít vmi default értéket. Ami így hirtelen eszembe jut: clear cmos-t vagy biosban load defaults-ot mindenképp próbálj meg. Nekem is volt, h mikor "hidegen" nem indult a gép, akkor ez megoldotta: link De ha ez sem segít akkor ramoknak/chipsetnek adj némi plusz feszt, esetleg lazíts a memóriaidőzítéseken, nem ártana memtestet sem futtatni. Hirtelen ennyi.
-
sss
őstag
válasz
pitterr #8571 üzenetére
A tápra gyanakodnék első körben, esetleg próbáld meg másikkal. vmi noname táp legalább?(Ha nincs csipogás az táphibára utal, meg a végtelen csipogás is.) Esetleg a ramokat is nézd meg memtesttel másik gépben, ha korábban a ramcsere volt a megoldás.
vizimento: csak a ledek alszanak ki, vagy a ventik is leállnak? Nálad is esélyes, h a táp a hibás.
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Volna egy kérdésem.A haverom gépe nem akar bebootolni csak ha az USB hubot lekapcsolja rola.Mi lehet a gond? A hub nélkül simán megy.Ja és az Usb hub müködik.Köszi szépen!
-
Dänielsson
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni egyik haverom nevében akinek történt egy kis gond a gépével.
Gép:
lap: Gigabyte G31M
proci: Core 2 Duo E8400
ram: 2x1GB Kingston KVR800D2N6
videókari: Sapphire 5770 1GBA probléma az lenne, hogy minden ok volt a géppel csak haverom ki akarta próbálni megy -e a ramja CL4-es időzítésekkel 4-4-4-12-re vette és azóta ha bekapcsolja a gépét 2db hosszú sípolás és semmi... Próbáltuk már én ramjaimmal amivel nálam CL4-ben bebootolt igaz windows-ban már kék halállal elszállt aztán. BIOS reset is megvolt, elemet is kivettük már fél napig és vissza mindent lehúzva minden kombinációval próbáltunk de ugyanezt csinálja az én ramjaimmal, ram nélkül is 2db hosszú sípolás és semmi.
Pls akinek van ötlete az segítsen fontos lenne!
Előre is köszi mindenkinek! -
Tbor
tag
Sziasztok !
32 bites XP alatt kb 3 hete jelentkezett az a probléma, hogy bootolás során egyszer csak mintha megtorpanna a folyamat, aztán nem adja ki a gép a képet a monitorra. Próbáltam visszaállítani a rendszert korábbi időpontokra, többször is, de ugyanazt a jelenséget produkálta.
Utána újrainstalláltam a rendszert, ugyanaz a probléma megmaradt. Két érdekesség van:
- ha először csökkentett módban indítom és utána újraindítom, minden OK, rendesen megy a rendszer
- ha rendesen indult az XP és utána újraindítom, akkor is minden rendben.Videokártya tesztek lefutnak, rendszer stabilitási teszt is OK, nem találok vírust, mit gondoltok mit próbáljak még ?
Köszönöm !
Tbor -
pitterr
tag
Sziasztok! A gép bekapcsolása után nincs kép, minden felpörög, ok, de nem pittyen egyet mint régen és nem jön fel a bios, nincs egyáltalán kép. Ha megnyomom a reset gombot, utána pedig végtelen sípolásba kezd.
Korábban már volt h sípolt akkor kicseréltem a ramot, utána ok volt. Most volt itt 2 másik ram, amik mentek más gépben korábban, mind2őt belepróbáltam hátha az a baj, együtt és külön-külön is, de ugyanúgy a fent említett módon reagál, se kép, se hang, winyó, cd minden felpörög, reset után meg sípol.
-
vizimento
senior tag
Üdv!
A gépem a következőt csinálja:
megnyomom a bekapcsológombot, világitanak a ledek is
pár mp-en belül elalszik minden, mintha ki lenne kapcsolva
újabb pár mp mulva ismét világít minden aminek kell
ugycsinál mintha töltene, de a monitoron semmi jel (se bios se semmi)
néhány perc töltögetés után megint elsötétedik minden
pár mp mulva ujra világít minden és töltöget, de a monitoron semmi.
Cserélve csak egy hdd lett benne, de nem az a gondja mert ha azt lehuzom, akkoris ezt csinálja.Találkozott már valaki valami hasonlóval? Mer nekem már lövésem sincs mi lehet vele...
Köszi!
-
Gyick
őstag
Próbléma megoldva.Az egyik kingmax ddr3-as ram modul okozta a problémát,de azért arra kurva kiváncsi lennék hogy a videokártya ledének (ami megnéztem akkor kellene felvillania ha eléri a kritikus hőmérsékletet) miköze van a ramokhoz.Ez megmagyarázza hogy miért fagyott mostanában a photoshop cs4,meg a wow errorokat.Mind1 elég lesz 2gb is amig ki nem cserélik ezt garba.
-
Gyick
őstag
Sziasztok!Lécci segitsetek
Egy napig nem voltam itthon,mikor elment em nem volt semmi baja most meg beakarom kapcsolni nem kap jelet a monitor,a gép áram alatt volt.Gondoltam arra hogy a monitor az analogon keresi a gépet mert jártam már úgy de nem az,probáltam a vga-ba nem dvi kábellel hanem d-subbal(azzal a régivel asszem igy hivják),igy se kap jelet.Mikor nem voltam ithhon fütés nem volt a szobában lehet a hidegtől lett vmi baja?Bár olyan hideg nem lehetett max 10C fok.Próbáltam a videokártyát kiszerelni portalanitani ez sem járt sikerrrel.Egy 4870 vaporx kártyáról lenne szó,ami van rajta piros led annak villognia kell??(lehet hogy eddig is villogot eddig nem figyeltem).a konfig olvasható a profilomnál,én már lassan kifogyok az ötletekből.lécci segitsetek nem szeretnék karácsonyra gép nélkül maradni pont mikor ráérnék játszani. -
Márk
senior tag
válasz
Sickboy25 #8564 üzenetére
Hali!
Nem is újonnan akarok Rambus ramot, jó lesz nekem a használt is....
Egyébként meg van másik "normális" gépem (nagy vonalakban: Phenom II X4 965 BE, MSI 790FX-GD70 lap, 2GB 1333MHz DDR3 Kingston, Palit GeForce 9600GSO 384MB--->ez a leggyengébb láncszem), ez a P4T533-C alapú gép csak egy "retró" konfig lenne a régebbi játékoknak, ahova nem kell a Phenom II ereje (GTA3, Far Cry, Need for Speed: Hot Pursuit, Hard Truck 2, Battlefield: 1942, Battlefield 1942: The Secret Weapons of World War II, stb, stb).
De mostmár akkor is végére járok, hogy miért nem akar az XP települni.....
Egyébként én a vinyóra tippelek, mert ezt a vinyót egyszer már nem látta bootoláskor egy Intel BX chipsetes P3-as Slot1-es ECS lap, szóval már nem 100%-os, de egyelőre nincs másik vinyóm hogy ki tudnám próbálni vele a P4T533-C-t.
Bár az is érdekes, hogy Asus A7V266-E lap+Athlon XP 2400+ proci, illetve 512MB DDR1 266MHz-es Kingston Value ram társaságában (a videokártya nem lényeges), zokszó nélkül települt az XP, illetve jó volt ez a vinyó egy Asus P4B533+P4 2,8 GHz Northwood+512MB DDR1 400MHz Samsung DDR1-es ramnak is (XP telepítés szintén hibátlan, videokártya lényegtelen).
Egyébként meg játsszunk el a gondolattal, hogy a lap nem 100%-os. Akkor meg miért települt a Win98 minden gond nélkül, illetve az Ubuntu Linux is úgy, hogy bármilyen driver feltelepítése nélkül a lap hibátlanul üzemelt (volt hang, illetve az USB is hibátlanul ment a linux esetében)?
Hogyha a lappal lenne a gond, akkor szerintem nem települt volna sem a Win98, illetve a Linux sem.
Jó lenne még kipróbálni esetleg Win2000-rel, WinME-vel is, hogy azok mit szólnak hozzá, de sajnos nincsen telepítőlemezem.
No mindegy, jövőre kicserélem a mostani 2×128MB Samsung 800MHz-es Rambus ramokat 4×256MB 1066 MHz-es Kingston vagy Samsung ramokra, akkor már elvileg a Vista is települni fog, mert meg lesz neki a minimálisan szükséges 512MB, sőt....
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Gigabyte MA770-UD3-as lapom nem indul bios frissítés után. A frissítés simán végigment, hibát nem jelzett. Újraindítás után viszont a ventik felpörögnek és semmi. Ha kihúzom és várok vele, akkor utána sípol, indul, de a post screennél megáll és a billentyűzetre nem reagál se usb-n se ps2-ön. Nem is villog a led a billentyűzeten.
Van valakinek valami ötlete?
Dual bios-os a lap, bár nem tudom mit kezdhetek vele.
-
Márk
senior tag
Hali!
Folytatódik a kálváriám, ugyanis csont nélkül felment az Ubuntu Linux 8.04 LTS verziója (most is arról netezek), bezzeg az XP még mindig baszaxik. Holnap csinálok egy frissitést a 10.04 verzióra.
Úgyhogy mostmár egészen biztos vagyok benne, hogy valami Földöntúli erő nem akarja, hogy Rambus-os P4-es retró konfigom legyen Windows XP-vel.
Terveim között szerepel majd a memória bővitése/lecserélése 1 GB 1066MHz-es Rambus ramra és akkor majd remélhetőleg a Vista is hajlandó lesz települni, illetve egy 3,06 GHz-es HyperThreading-es P4 proci beszerzése (de majd már csak 2011-ben).
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
következő a probléma. Bootol a gép. elindul, majd mikor felvillan a win logója, abban a pillanatban újraindul...
Mi okozhatja a problémát? Ram hiba lehet, mert én arra tippelnék... Vagy simán csak a ringyóz krepált be?
-
betunyo
csendes tag
Üdv!
Problémám a következő lenne:
Egy ismerősöm megkért hogy nézzek rá a gépére, mert nem indul el. Bekapcsoltam és kiderült hogy nem érzékeli a winchestert. Vinyó ki nálam be működik frankón (saját kábeljével) így azzal nem lehet gond. A kérdésem a következő lenne:
Mi lehet a gondja? Táp, esetleg alaplapi csatlakozó, alaplap? (azért enm élrtem a dolgotm ert hallani ahogy felpörög a vinyó, tehát áramot kap, többb sata csatlakozón is próbáltam nem megy sehol, de a dvd lejátszót érzékeli, igaz az még régi csatlakozón megy rá.)
Tegnapig működött de eddig is volt többzsör amikor kikapcsolt, vagy nem akart bekapcsolni. Szerintem táp a gond (régi noname fos) de nem akarom kciseréltetni velük addig amíg nem vagyok biztos hogy az a gond, mert megveszik az újat és akkor sem megy akkor pislogok(igaz az új minőségi táp sosem árthatna...)
Előre is köszi a válaszokat és ötleteket. -
tiborcnak
csendes tag
Sziasztok,
Nem rég raktam össze egy teljesen új gépet. Bekapcsoláskor egy pillanatra elindul a gép, egy pillanatra felpörögnek a ventik, aztán leáll.
A konfig a következő:
Alaplap: Asus M4A87TD/USB3
Proci: AMD AM3 Phenom II X4 955
Hűtő: Zalman CNPS 9500 AM2
Vga: Asus ENGTX460 DIRECTCU/2DI/1GB
Memória: CORSAIR DDR3 1600MHz 4GB Kit, CMP4GX3M2A1600C9
HDD: Western Digital SATA2GP 1TB WD10EARS 64MB
Táp: Chieftec 550W, GPS-550AB AMi lehet a baj, talán kevés a táp, vagy hibás az alaplap?
Köszi a segítséget!
-
bunkomen
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy nagytakarítást végeztem a gépben. Proci hűtő le, vga le... mind2őt kifújkodtam sűrített levegővel és porszivóval a nagy cicákat. A tápból is sűrített levegővel fújtam ki a port. A végén összeraktam az egészet, procit újrapasztáztam. A gép beindult, de a monitor bekapcs gombja csak villog mint amikor nem megy a pc. Mi lehet a gond? Szerintem már minden lehetőséget próbáltam. Minden jól van összedugva. Mit ronthattam el? Előre is köszi, üdv
-
kenwood3
addikt
válasz
Kornel213 #8553 üzenetére
Thanks !
Erre én is gondoltam már de sajna nincs lehetőségem más ramokkal kipróbálni ! Próbáltam már a ramokat kiszedni 1-et berakni aztán a másikat 1ül aztán megint mind2őt de akkor is csinálja! Arra gondoltam mivel 1 fél éve kellett lapot cserélnem mert a régi megadta magát ami szintén giga volt de az p35-ös , hogy esetleg ennek a lapnak nem tetszenének a ramok
? Mert a régi lappal sosem csinált ilyet
!
-
Kornel213
tag
válasz
kenwood3 #8551 üzenetére
Hello
Lehet hogy memória hiba lesz, nekem most romlott el a videokártyám szintén nem volt kép, nekem egy hosszút sípolt és két rövidet! Itt van egy link amin megtudod nézni: [link] A második lesz a tied végtelen, és ismétlődik a sípolás! Ha tudod szerintem próbáld meg másik memóriával, vagy ha 2 db van akkor az egyikkel meg a másikkal külön-külön. -
kenwood3
addikt
Üdv all !
1 kis help kéne ! Adott a gépem amivel néha problémák vannak , adatai az adatlapomon megtekinthetőek ! A probléma az lenne , hogy ha vmi okból szét kell kapnom pl : (megtakarítani a cpu-hűtőt vagy a vga-hűtőt esetleg újrapasztázni a procit meg ilyenek) , akkor mikor újra összerakom akkor mindig folyamatos sípolás fogad és képet sem ad a gép ! Ekkor kb 1 fél órát szenvedek vele mire újra működésre bírom (kiszedek ramot cpu-t vga-t ) de sehogy se akar beindulni , aztán gondol 1-et és beindul utána semmi baja ! 3dmark-ok , játékok , Everest stabilitás tesztek simán lefutnak és semmi baja nem lesz a gépnek , nem indul újra , nem kapcsol ki stb ! Semmi baja nincs utána hónapokig , míg újra bele nem nyúlok ez azóta tart mióta összeraktam a gépet az első indulás óta ! Vajon mi lehet a gond oka ???
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futás, futópályák
- Mini PC
- iPad topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó félkonfig / GPU nélküli PC i7 9700K / 32GB RAM / 512GB SSD / 1000W Gold táp
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari 27 Áfás
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- i7 14700/32GB/1TB/RTX 4060 8GB/WIN11 PRO
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest