Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Philips LCD és LED TV-k
- Nyomtató topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
Jó kérdés.
Nem akartam 4 HDD-hez RAID kártyát, és nagyon sok helyen csak istenítik a zfs-t. Sokáig nem is érdekelt ,mert Ubuntu szervert akartam. Számomra minden ismertnek tűnt. Így először Ubuntun próbáltam ki a zfs-t.
Hamar feltűnt milyen egyszerű kezelni vele a HDD-ket, és bizony utólag igazat kell hogy adjak mindenkinek aki csak jót írt róla. A nevem alatt sokkal többet is olvashatsz az Openindiana-ról. Csak néhány érv, tulajdonság a mostani RAIDz-ről.
Software-s RAID ,de nagyon drága hardware-s rendszerekkel képes lépést tartani.
Előnyök
- Nincs "write hole". Igen pozitív tulajdonság.
-Nálam 4 különböző márkájú, korú, firmware HDD fut hiba nélkül. Kizárólag csak a méret azonos.
-kb. 5-10 másodperc alatt kész volt a tömb, és már használhattad.
-Egész hamar beletanultam Ubuntu után.A hátrányokról is:
-Szereti a nagy méretű RAM-ot.
-Írásnál a gyenge CPU hamar kidől. Nálam a Brazos egész jó. Kicsivel gyengébb mint az N40L Turion.
-Ez Solaris. Nem linux, de még nem is windows.Röviden ennyi. Nekem most nagyon tetszik. Egzotikus, ingyenes, és néhány op. név itt a végén.
BSD *** Ingyenes, de nehéznek tűnt.
Openindiana *** Ingyenes, és nekem ez a befutó.
Nexenta ***Félig fizetős, és bizony engem elriasztott a profi magyar leírás. Nehéznek találtam.
Oracle Solaris *** Fizetős.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M PRO i5 9600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB NZXT Source 600W
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310, 100% Akksi
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest