Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
Jó kérdés.
Nem akartam 4 HDD-hez RAID kártyát, és nagyon sok helyen csak istenítik a zfs-t. Sokáig nem is érdekelt ,mert Ubuntu szervert akartam. Számomra minden ismertnek tűnt. Így először Ubuntun próbáltam ki a zfs-t.
Hamar feltűnt milyen egyszerű kezelni vele a HDD-ket, és bizony utólag igazat kell hogy adjak mindenkinek aki csak jót írt róla. A nevem alatt sokkal többet is olvashatsz az Openindiana-ról. Csak néhány érv, tulajdonság a mostani RAIDz-ről.
Software-s RAID ,de nagyon drága hardware-s rendszerekkel képes lépést tartani.
Előnyök
- Nincs "write hole". Igen pozitív tulajdonság.
-Nálam 4 különböző márkájú, korú, firmware HDD fut hiba nélkül. Kizárólag csak a méret azonos.
-kb. 5-10 másodperc alatt kész volt a tömb, és már használhattad.
-Egész hamar beletanultam Ubuntu után.A hátrányokról is:
-Szereti a nagy méretű RAM-ot.
-Írásnál a gyenge CPU hamar kidől. Nálam a Brazos egész jó. Kicsivel gyengébb mint az N40L Turion.
-Ez Solaris. Nem linux, de még nem is windows.Röviden ennyi. Nekem most nagyon tetszik. Egzotikus, ingyenes, és néhány op. név itt a végén.
BSD *** Ingyenes, de nehéznek tűnt.
Openindiana *** Ingyenes, és nekem ez a befutó.
Nexenta ***Félig fizetős, és bizony engem elriasztott a profi magyar leírás. Nehéznek találtam.
Oracle Solaris *** Fizetős.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Bontatlan E olvasó..
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest