-
PROHARDVER!
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
válasz
senki68 #41156 üzenetére
Ok, akkor nyugtass meg, hogy ez a képen látható szám nem ideális se nyári, se téli, se SEMILYEN időszakban.... (nem állítható az állvány)
Nem elég hogy rossz panelt szereltek fel, de még az állvány is max domboldalba lehet megfelelő!Komolyan nem tudom mit írjak nekik.
Kifizetés még nem történt meg...A 20-35 fok eltérés miatt alapból közel 500 kWh a várható "Mínusz" évente, ha marad az éves szaldó akkor az 10 év alatt 5.000 kWh.
Ha 2024-től benyögik,hogy akkor havi szaldó akkor 60 fokra állítva a jelenlegi 20-ról október-március (fűtési időszak) "nyerek" 900 kWh-t évente, 10 év alatt 9.000 kWh.
Ha te mint cég így telepítesz vajon jogos a reklamálás, (nyilván a 20 fok miatt)?
Tudom én leszek a hibás, mert mint mezei megrendelő nem olvasgattam a napelem táblákra ragasztott matricát, továbbá nem szögmérővel kezdtem a napot!
Teszem azt, ha tetőre kerül a 405-ös panem a 455 helyett a büdös életben nem derül ki, hogy nem jó lett feltéve. Max gyanús lesz 1 év után a termelés mennyisége.
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest