- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
domba
csendes tag
válasz
elfelejtette #8799 üzenetére
Már ebben is laptopvinyó van
-
elfelejtette
veterán
Most komolyan, a Giga honnan találta ki azt az alu lemezből kókányolt hűtést? Ennél bármelyik olcsó utángyártott hűtő jobb teljesítményt ad még ~15% venti fordulattal is, egy hőcsöves meg passzívan is elviszi jól szellőző(!) házban.
Ui. Egy tipp: Az én gépem akkor némult el, mikor laptopvinyót raktam bele. Akkor derült ki az, hogy nem a többi alkatrész volt hangos, csak a vinyótól berezonált a ház... -
domba
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gyenge kis VGA-m, pontosabban Nvidia GT730 rev 2.0 (GV-N730D5-2GI)
Nekem elég ez a teljesítmény, de mivel már csak ez meg a HDD ad ki hangot a gépben, így szeretném passzív hűtésűvé alakítani. Ebben kérnék segítséget, amit előre is köszönök. -
SoulReaver
veterán
Hali!
Giga 970 G1 gaming-en szeretnék pasztát cserélni. Ez járhat garancia vesztéssel?
Előre is köszi a választ!
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Artic Cooler L2 Plus hűtőt a kártyámra, viszont nem ér el a venti kábele a kártyán lévő csatlakozóhoz, ezért a hozzáadott átalakítót kell használnom, a képen alul látszik:
Ezt csak rádugom a tápra és utána melyiket dugom össze a kártyával? A 12v-s vagy a 7v-s csatlakozót?
MEGVÁLASZOLOM A SAJÁT KÉRDÉSEIMET:
https://www.arctic.ac/eu_en/accelero-l2-plus.html -
erik365
senior tag
válasz
elfelejtette #8794 üzenetére
Ez a kártya, egy Zalman T4 házban. -
erik365
senior tag
Sziasztok!
HD7770-re van valami hűtő ami mATX házban elférne?
A gyárinak már idegesít a hangja, olyan mint egy porszívó. -
flash-
veterán
r9 290oc vga-m terhelésnél 90-95 fok(the division)
napi 2-3 óra játékkal gondolom így hamar kinyírom..milyen hűtési lehetőséget ajánlanátok? pl a házban hova érdemes szerelni ventit ami a legtobbet érne?
ház: cm 590
-
_seth_
veterán
válasz
elfelejtette #8787 üzenetére
Szuper, akkor marad halk a gép
-
_seth_
veterán
Üdv!
Adott egy Sapphire HD5670 Ultimate 1GB DDR5 kártya amin passzív hűtés van. 3D programok nélkül kb 35-40 fokos a kártya. Játék közben most, hogy hűvösebb van 65 fokra melegszik, amikor meleg volt a szobában akkor 72 fok volt a plafon.
Elfogadhatóak ezek az értékek? A gép oldalán pont a kártyáknál van kivágva gyárilag a burkolat így a kártya bordáin keresztül áramlik folyamatosan a levegő.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
A napi napon megadta magát a tesóm Scythe Setsugen 2 hűtője a GTS 250-es kariján. Itt meg is ragadnám az alkalmat. Az mitől lehet, hogy elindul a gép. Felpörög a GPU hűtő, majd fokozatosan lassul és leáll kb 5 mp alatt. Majd ugyanaz végtelen ciklusban...
Milyen hűtőt ajánlotok hozzá? Nem vagyok nagy gamer.
-
Beeerka
aktív tag
Esetleg Alpenföhn Heidi lehet még nyerő, viszont hirtelen nem nagyon találtam eladót.
Pár alternatíva: Thermalright Shaman, Zalmannak voltak kerek hűtései, vagy esetleh valami vizes megoldás lehet még jó.
A TDP teljes kártyára van megadva, ez az az érték, amit maximálisan fogyaszthat, gazdálkodhat a kártya. -
Beeerka
aktív tag
válasz
perecKING #8773 üzenetére
Elég lapos kivitel az EVGA hűtése, így nem biztos hogy a pcb-n minden jó helyen lenne, plusz nem is a halkságról híresek.
Viszont a Gainwardnak jó nagy bordája van, így akár 2-3 120mm-es ventivel is megtámogathatod, ha leszeded a gyári műanyagot. Esetleg ebayről beszerezhetőek gyári ventik, próbát az is megérhet. -
Beeerka
aktív tag
Artic Accelero Mono plus lesz a megfelelő szerintem.
CPU hűtő vga-ra azért necces, mert nem lesz felfogatási pontod. Valószínüleg gyártatni kellene valamilyen lefogatót, amivel a vga és a cpu hűtő összeszerelhető.
Házi barkács, gányolás topicban tedd fel a kérdést, szerintem tudnak Neked segíteni! -
Pöttön
őstag
Most lehet kicsit elvetemült a kérdés, de egy cpu hűtőt fel lehetne tenni egy vga-ra szerintetek?
A lefogatást megtudnám hozzá szerkeszteni, meg szerintem ki is tudnám vitelezni, a kérdés inkább az, hogy egy cpu hűtés elég lehet e, egy vga lehűtésére?
Mert jelen esetben van nekem el fekvőbe egy Id Cooling IS60 HTPC low profil cpu hűtésem, ami, ahogy nézem pont jó lenne a vga-mra, vagyis pont úgy helyezkedne el, és addig lógna ki minden irányba, amíg nekem jó lenne.A vga TDP az hogy van megadva amúgy? Amit megad a gyártó az csak a gpu-ra értendő, vagy kompletten az egész kártyára?
Csak mert furcsállom, hogy a fent említett cpu hűtésnek 130w tdp van megadva, ennek a gpu hűtésnek meg 200w, miközben gyakorlatilag mindkét hűtő azonos szinten van, legalábbis kinézet alapján, csak az id cooling 6 hőcsöves, ez meg 5, viszont mindkettőn egy 12cm-es slim venti van.... A gyárilag megadott tdp alapján a proci hűtő ezzel lenne partiban, miközben ez csak 9,2-es ventivel szerelt, hőcső nélküli...
Szóval van itt egy kis huncutság szerintem...Ezért is szeretnék megerősítést kérni tőletek, szóval szerintetek ez a hűtés letudná hűteni ezt a kártyát?
Szerintem a kártya gyári hűtésével fel kell hogy érjen ez a hűtő, a cél egyébként az lenne, hogy terhelve is halkabb legyen a kártya, mint a gyári hűtővel.
Gyári hűtés:Tervezett, felszerelendő cpu hűtés:
Ezzel a hűtéssel a vga 3 bővítő helyet foglalna el szélességileg, de ez nekem nem gond, illetve a vga-t is megmagasítaná, de ez se gond, a lényeg az hogy nem lenne tőle hosszabb, miközben egy 12cm-es venti lenne rajta a gyári 10 centis helyett....
A választ, tippeket, segítséget előre is köszi! -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tud valaki esetleg olyan vga hűtőt, ami kialakításilag erre hasonlít?
De 200w körüli tdp-s?
Lehet nagyobb, vastagabb, magasabb, de egy lenne a nagyon fontos, hogy a vga-t ne hosszabbítsa meg!
Ez pl tök jó lenne, ha a borda nem a vga vége felé nyúlna el...A kártyát meg magasíthatja akár 13cm-ig, és 6cm-ig meg vastagíthatja, de ne hosszabbítsa meg!
Egy ITX rendszerbe kellene, ahol fontos, hogy 17cm-nél ne legyen hosszabb a vga...
A segítséget előre is köszi! -
_seth_
veterán
EVGA nVidia GT 220 kártyára ez a hűtő jó lehet? A gyári ventinek csak 2 eres vezetéke van.
-
oravecz56
aktív tag
Tisztelt forumtársak.
A Gigabyte AMD HD 7950 Windforce 3X és a Gigabyte AMD HD 7970 Ghz editon TO Windforce 3X -on hűtők csereszavastosak?
Vagyis rá lehet tenni a Ghz editon hűtőt kopletten a 7950-re?
Ha referencia hűtős a 7950 akor cserélhető -e a hűtő Windforce 3X-re?
Köszönöm ha valaki segitene. -
elfelejtette
veterán
válasz
Astorian12 #8771 üzenetére
Talán érdemesebb lenne a Kompakt vízhűtés topicban kérdezned, ők jobban benne vannak a témában, ez a topic inkább a léghűtésről szól.
-
Astorian12
tag
válasz
Astorian12 #8768 üzenetére
Esetleg valaki valami
?
-
Tzoltan21
tag
válasz
dewil666 #8769 üzenetére
Dobozosan veszem, amihez mellékelnek VRM és ramhűtést, de ez már új konstrukció, tehát nincsenek sünik csak egy hátoldali borda, amiben én annyira nem bízom, bár biztos jobban tudja az AC, hogy ezzel majd jobb lesz, bár nekem egyszerűbb lenne csak felfogatni a hűtést a GTX 470 bordájára....
-
dewil666
őstag
válasz
Tzoltan21 #8767 üzenetére
Én úgy gondolom elférne. De az lenne a legjobb ha szétszednéd a vga-t és megmérnéd hogy pontosan hová esne az accelero III (persze a pontos méreteit tudnod kell az új hűtőnek). Vagy elsőnek rá kellene próbálni és csak azután megvenni (ha postai úton veszed ugye ez kilőve).
-
Astorian12
tag
Sziasztok!
Valakinek valami tapasztalat a compact vizekkel ?
ID-COOLING FROSTFLOW 240G vele szemezgetek.
Sajnos meghalt a vga-m és ideiglenesen egy 560Ti-ra vissza kell váltanom, de azon a ventik nem akarják az igazságot... vissza akarok majd váltani 280x-re esetleg 290 az majd kiderül és arra is jó lenne a kis vizecske.
Csak kérdés, hogy használható-e/megéri-e.Előre is köszi!
-
Tzoltan21
tag
Sziasztok.
Van egy GTX470-es vgam. Most veszek hozzá egy Arctic Accelero twinturbo III-at. Nekem annyira nem tetszik az új hűtő konstrukciója...Nincs ramsüni, se VRM süni. A hátoldalára kell rakni egy vaskos bordát ami elvileg jobban lehűti, mint ha teleragasztgatnánk a kártyát bordákkal. Én arra gondoltam, hogy a GTX 470 gyári VRM, RAM hűtőjét meghagynám és csak a gpu-ról a hűtést venném le. Lényegében csak a twinturbó hűtést csavaroznám fel a kártyára. Mi a véleményetek? Szerintetek megoldható lenne így, vagy mindenképp el kell távolítanom azt a bordát a VRMről és a memóriákról...
-
OldAkita
aktív tag
Megörököltem egy nvidia 560gtx-t Ventilátorainak csapágyai elkoptak. Mikor egy használt, de jobb állapotban lévő hűtőt tettem fel rá, akkor derült ki hogy a hűtőborda sima felülete nem ér hozzá a GPU magjához. egy-két tizedmilliméteres légrés van közte. Újrapasztázva elműködget, de terhelés alatt úgy pörögnek a ventilátorok mint egy felszálló repülőnek. Ennek ellenére 75 fokig ez is felmelegszik. Újrapasztázás előtt 85-87 fokos volt. Lusta vagyok, de előbb utóbb újra szét kell szedni és finomreszelővel csökkenteni a négy tartóelem hosszát.
Nem állítom hogy nálad is ez a baj, de a 90 fok sok. Ha normális a hőátadás, akkor nem hiszem hogy 65 fok fölé szabadna mennie. -
Ladder
csendes tag
Sziasztok!
Az mennyire számít normálisnak, hogy egy Gigabyte GV-R929WF3-4GD kiterhelve 90+ fokon üzemel 90%+ venti fordulatszám mellett nyitott házban? Alap beállításokkal megy, minden automata, nincs húzva.
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #8758 üzenetére
Ui. Már azon is agyaltam, hogy torony kivitelű chipset hűtőt tennék rá, pl. Noctua NC-U6-ot.
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy low profile-os vga-ra létezik alternatív hűtő? A kártyám pontos típusa: Gigabyte GV-N640D5-1GL, a hűtő furatainak a távolsága pedig 41x23mm, vagyis átlósan 47mm, tehát a Zalman VF700 kilőve, mivel azt elméletileg min. 55mm furattávolságra lehet felszerelni. -
Cranium
tag
Sziasztok!
Van egy Point of View GTX 560 TI kártyám, mostanában a ventije olyan hangokat gerjeszt, mintha Lucifer egy átjárót nyitott volna benne, és a pokol démonai akarnak keresztül jutni rajta. (Bocsi sok volt a Diablo 3). Minden esetre keresnék egy hűtőt, persze 10 ezer alatt, csak nem igazán értek a hűtésekhez, meg úgy a gépekhez se igazán ,ezért kérném a segítségeteket. Új, vagy használt az nem gond.
-
dewil666
őstag
válasz
AxBattler #8750 üzenetére
Nem tudom. Esetleg a mA-er elárulhatja, viszont ha 5-7V-on megy akkor szerintem nem lesz hangos. De akkor is a nagyobbat vedd ami még rátehető szerintem, mert ha 5-7 volton használod akkor kevesebb a légszállítása (de ezt biztosan tudod).
A gyári 45*45*10mm az első meg 50*50*10mm nem sokkal nagyobb és a fordulata alacsony lesz. Nem lesz olyan hűtőteljesítménye. -
válasz
dewil666 #8749 üzenetére
SWIF2-eseket én is bírom, de most slim ventire lenne szükségem, max. 15mm-es vastagsággal. A 80mm-esek meg nagyon lelógnának, a borda szélessége kb. 50mm.
Gyárilag egy 45*45*10mm-es kávédaráló van rajta, annál csak nem hangosabbak 5-7V-on
Az a linkelt Noiseblocker is hangos lenne?
-
dewil666
őstag
válasz
AxBattler #8748 üzenetére
Szia!
Esetleg ha leveszed a gyári műanyag burkolatot akkor nézd meg hogy nem férne el rajta egy 80mm venti. Halkabb és több levegőt szállít. Illetve ha ilyen kicsi ventit teszel fel akkor nem árt egy fordulat szabályozó hozzá, hiszen ha 12 voltról megy akkor biztos hangos lesz. 9-10 volt is elég egy 80mm ventinek és akkor még nem hangos annyira
Coolink 80mm én ilyen fajtát vennék. -
Üdv!
Az itt látható megoldáshoz nagyon hasonlóan szeretném megvalósítani egy LP GTX 750 Ti hűtését. A különbség annyi, hogy maradna a gyári borda, gyorskötözővel rákerülne egy 60-70mm-es venti, a kilógó memóriachipek kapnának 1-1 sünit.
Ilyen ventikre gondoltam; természetesen ha a VGA nem tudja szabályozni (átalakítóval), akkor simán csak a tápra kötném.
NB BlackSilentFan 50mm XS1
Scythe Mini Kaze 60mm
Sharkoon System Fan 70mm 2000rpmSzerintetek ez így működne?
-
dewil666
őstag
válasz
bebe159 #8744 üzenetére
Szia!
Grar a hűtőhöz
A memóriákra ajánlott rátenni a hűtőket de ha gyárilag sem volt hűtve akkor nem lehet baj (én rátenném ha már van).
Jól gondolod hogy nehezebb lesz és kellene valami "alátámasztás-felfogatás" hogy ne lógjon a kártya. Ezt viszont csak házilag tudod megoldani (fantázia-kreativitás).
Illetve kaptál a kártyához olyan műanyag összekötőt ami a hűtőt és a vga-t köti össze? Lehet a Accelero s1 plus-hoz már nem volt.erre gondolok.
Én a hűtő végét felkötném a gépház tetejéhez rögzítve úgy hogy a vga pont vízszintesen álljon (most is így van a gtx 970 G1-es vga-m). Igaz hogy látszik amivel felkötöttem de legalább nem lóg és amúgy sem a gépházamat nézegetem hanem a monitort -
bebe159
aktív tag
Nos, megvettem a hűtőt (Accelero s1 plus) a karira (giga hd7770).
Meg szeretném kérdezni, hogy érdemes felrakni a kis hűtőbordákat? Van olyan borda is, amit sehova nem tudok rakni, gondolom azzal nem nagyon kell foglalkozni. A másik kérdésem az lenne, hogy ennek nem kell valami tartó? Majd dobok rá 2 db 12-es ventit, hogy szép legyen, akkor gondolom már kellene valamit tartót rögtönöznöm a súly miatt, nem? Most egy csavar tartja, legfölül. Szerintetek az elég egyelőre? [link] -
dewil666
őstag
válasz
bebe159 #8740 üzenetére
Szia!
A rev1 és rev2 között szerintem nincs semmi különbség teljesítmény terén. Ha megméred a hűtő felfogatási lyukak távolságát a kártyádon illetve az interneten megtalálod a hűtő felfogatásának lyuktávolságát. De szerintem simán rá lehet tenni
.
Használt hűtő vásárláskor a sérülésmentesség nagyon fontos, illetve ne legyen elhajtva/eldeformálódva a hűtő. Fontos hogy a felfogatáshoz szükséges alkatrészek meglegyenek és a hűtő talpán a 4db csavar menet jól rögzítsen (ne legyen tönkretéve a menet). Ha esetleg néhány ramsüni hiányzik az nem nagy katasztrófa főleg ha annyi esetleg meg van amennyi Neked kell. Ehhez érdemes kétoldali hővezető ragasztót venni (itt Hardveraprón is árulnak japán minőségűt nem drága és jó is).
Az mx4 paszta tökéletes lesz és ne keverd semmivel. Arra kell figyelni hogy nagyon-nagyon vékonyan (írólap vastagságban legyen a gpu-n elkenve.
A ház kérdésedre nem tudom a választ. -
bebe159
aktív tag
Sziasztok! Gigabyte HD7770-emre (rev2) tennék másik hűtőt (cserélném a gyárit). Az Accelero s1 plus-ra gondoltam. Jó ez rá? Vannak eget verő különbségek a rev1 és rev2 között? Ha használtan veszem, mire érdemes figyelni? Láttam videót, ott fehér és ezüst pasztát kevernek össze, jó, ha csak a sima mx4-et használom? Rákerestem itt a topikban, de nekem nem volt tiszta, hogy merrefelé nem fér el a házban. Zalman z9 plus házam van. Megnéztem a méreteket, ez a hűtő, csak pár centivel hosszabb lenne mint a videokártya, ha nem tévedek.
-
maán
csendes tag
Üdv
A rajintek morpheus-nak kb. mekkora lehet a passzív tdp-je? -
Mákdaráló
tag
Heló!
Van egy Radeon 4850-es kártyám Coolink GFX Chilla, 2x8cm-es hűtéssel. Pár napja egy áramszünet miatt elszállt a kártya, valszeg újra kéne golyózni, csak nincs hozzá eszközöm. Javíttatni nem éri meg, így inkább cserélném, megtartván a hűtőt. 2011-es a gyártó által kiadott utolsó kompatibilitási lista. Honnan tudom meg, hogy melyik új kártyára megy rá? Nem kell high-end darab. Lehet használt, erős középkategóriás kártya is, mint a 4850 volt 3-4 évvel ezelőtt.
köszi
-
OldAkita
aktív tag
válasz
StSanya #8734 üzenetére
Őszinte leszek. Nekem meg sem fordult a fejemben hogy használt lenne. Egyébként a fiam rendelte meg, de gondolom ő sem nézegette hogy használt e, mert ez nem egy használt cikk kereskedelmi weblap. De már túl vagyok rajta. Így jártam. Egyelőre megy hangtalan, ha meg zörögni kezd, veszek két külön ventilátort és rábarkácsolom.
-
StSanya
senior tag
válasz
OldAkita #8733 üzenetére
A sok papír csak Magyarországon fontos, máshol nem annyira...
Ali, ebay, stb. helyen a visszajelzések segítenek. Ali-n van amúgy Buyer Protection / Vásárló Védelem, teljes vagy részleges pénzvisszafizetéssel, ha a termék nem a leírásnak megfelelő. S a leírásban az volt, hogy új, nemde?
-
OldAkita
aktív tag
Itt a video a hűtőről:
https://youtu.be/t4qXLsDVldU -
StSanya
senior tag
válasz
OldAkita #8724 üzenetére
A videót nem tudod pl. a youtube-ra feltenni? Megnézném, mert nekem nem volt olyan érzésem, hogy használt lenne amit én kaptam burkolat + ventik, bár az is 2013-as gyártású (vagy 2012-es, nem emlékszem már, de nálam is újabb volt az eredetinél, az biztos)...
Valószínű inkább, hogy - nyilván - korábban le lettek gyártva, aztán valahol pihennek ezek, gyaníthatóan nem steril körülmények között, szerintem. Pl. autóalkatrészeknél is sokszor előfordul az ilyesmi. Persze nem vitatom, hogy pont a tiéd esetleg hajtva volt, de csodálkoznék nagyon.
Mint írtam, ugyanezt rendeltem, ott a feedbackom is, dec. 25-én és január 15-én itt is volt, ez 3 hét kb. Szerintem a 3 hónapba a második küldés is belefér, ha az első nem érkezne meg, vagy esetleg a kínai holdújév is bele volt ebbe tervezve, pont rossz időszakban rendeltél.
Amúgy köszi a remek fotóriportot a műveletről, én ennek nem álltam neki, a bordát nem bántottam, csak a burkolatot szereltem fel. Viszont úgy látom, az újnál jóval hosszabb a venti vezetéke, lehet az lenne jó az én HD7770-esemre, mert én elég nyúlfarknyi kábelest kaptam, olyasmit, mint a te eredetid...
-
Henk
veterán
válasz
OldAkita #8727 üzenetére
Jobban betekerni biztos nem lehet. A távtartó hosszának a módosítása lehet megoldás, de nyilván odafigyelve, hogy mind egyforma méretű legyen különben a borda nem fog egyenletesen felfeküdni a gpu-ra. Illetve ha túl rövidre sikerül akkor a meghúzásnál is figyelni kell mert nem lehet ütközésig betekerni a csavarjait.
-
OldAkita
aktív tag
Igazad van, én is úgy éreztem hogy ha a távtartókat lejjebb lehetne csavarni, akkor jobb lenne. De ezek fixen állnak. Ha valaha újra szét kell szedni, meg fogom próbálni finom reszelővel lerövidíteni őket, bár nagy félelem van bennem az efféle kísérletezgető tevékenységektől
-
Exelsior
őstag
Sziasztok.
Laptopomat elcseréltem egy Asztali gépre és most ebben egy EVGA Geforce GTX 580 van.
Link:http://www.evga.com/Products/Specs/GPU.aspx?pn=19AD7AF9-728E-42E2-BEF1-500B2C1098F3
Most még egész hűvös lent tudom tartani 80 fok alatt lakásban olyan stabilan 72-73 fokon de ez nyáron már elég forró lehet. Ha maxon pörög akkor elég hangos. Nem vészes de gondolkodtam hogy tennék rá egy komolyabb hűtést.
Tudtok ajánlani olyat ami erre kompatibilis és jó árban van? Esetleg Arctic?
Köszönöm.
-
Henk
veterán
válasz
OldAkita #8724 üzenetére
Azért nem szokták javasolni a túl vastag pasztázást mert állítólag egy bizonyos vastagság felett már inkább szigetel mint hőt vezet el. Gondolom a távtartók miatt van hézag a gpu és a borda között, nem lehetett volna óvatosan leszedni a hosszából mindnek? Persze ha neked így is jók a hőfokok akkor felesleges.
-
OldAkita
aktív tag
Tapasztalatot osztanék meg.
Nvidia GTX 560 igen hangossá vált, egyik ventilátora kézi megpörgetésre is berezonált. Rendeltem egy ventilátorblokkot az Aliexpresstől
http://www.aliexpress.com/item/Computador-Cooling-Fan-Replacement-For-MSI-Twin-Frozr-II-R7770-HD-7770-N460-N560-GTX-Graphics/32381440477.html
Furcsálltam ugyan hogy egyetlen másik csomagküldőnél sincs ilyen csak itt, de azért megrendeltem. Jelezték ugyan hogy akár 3 hónap is lehet mire megérkezik, de gondoltam ez csak biztonsági tartalék idő, biztos megjön előbb. kb 5 hét múlva, most hétvégére ért ide.
Pár másodperces nézegetés után kiderült hogy használt. Fogalmam sincs miből gondoltam hogy egy 5 éves kártyára való ventilátorblokkot újra kezdene gyártani az MSI? Készítettem egy kisvideót amit ide nem tudok feltölteni, képen meg nem jön le olyan jól, mert precíz munkát végeztek a takarítással, de azért néhány sarokban nem törölgették ki rendesen. A kis kör alakú matricán 2012 májusi dátum volt, ez kb 6 hónappal fiatalabb mint az én 2011 októberi dátumom, ami csak akkor derült ki mikor az enyémet szétszedtem. Első nekifutásra azt gondoltam visszaküldöm és kérem vissza a pénzt, de egyrészt nekem kéne fizetnem a visszaküldés díját, másrészt garantált hogy nem fognak tudni újat küldeni mert az egész egyszerűen nem létezhet. Szóval úgy döntöttem beszerelem és kiderül milyen.
Alig bírtam szétválasztani az enyémet úgy összeragadt a szürke pasztától, amit az alábbi képen látni is fogtok hogy mennyire egyenetlenül érintkezett a GPU mag a hűtőborda sima felületével. Nem csoda hogy tesztprogrammal meghajtva 85C fokos volt nyitott házban. A későbbi tisztítás és szárazon való próbaösszerakáskor derült ki hogy átlátok a mag és a borda között, olyan 0.2-04mm hézagon. Nem tudom ez gyárilag ilyen vagy én kaptam hibásat annak idején.Tisztító folyadék nem volt kéznél, de nem is kellett, csak egy kis kendődarab amit erősen rányomva simán le tudtam tolni a rákeményedett pasztaréteget.
Viszont volt itthon fémgyapot, azzal utána még áttsuvickoltam, a magot is és a bordát is aminek végül is semmi értelme nem volt mert a hőátadást kizárólag a paszta végzi, lévén egyáltalán nem ér össze a mag és a borda sima felülete.
Itt egy kép a leszedett és a rendelt hűtőkről:
Ezután csak sima mezei módon bekenegettem az ujjammal a mag felületét és kentem a bordára is egy kicsit.
Azért kentem rá ennyit mert azt akartam hogy tuti kitöltse a hézagot. Sok lett, de nem egyenletesen sok. A sarkokon átláttam középtájon meg kipréselődött a felesleg. Újra szétszedtem.
Letörölgettem a széleken a felesleget és igyekeztem a sarkokra is kenni de nem túl sokat.
Összeszerelés után most is kinyomódott egy kevés, de a sarkok is jók lettek. Azt gondolom a kinyomdódás semmi bajt nem tud okozni mert ha le is folyna, akkor sem a kártyára hanem csupán a borda sima felületére jutna, ott meg nem tud kárt okozni, viszont így tényleg jobban át tudja adni a hőt.Összerakás és gépbe szerelés után izgatottan vártam milyen hangja lesz. Majdnem hangtalan volt! Nem tudom hogy ez a használt darab amit küldtek kevesebbet ment e mint az enyém, vagy megolajozták, esetleg újracsapágyazták? Lényeg hogy most csendes. Ha csak olajozták az úgyis hamar kiderül mert az olajzással csak ideig óráig lehet elcsendesíteni egy kopott tengelyt. Reménykedem hogy újracsapágyazták, bár nem tudom hogy kell az ilyesmit csinálni, de olvastam hogy létezik efféle.
Ráengedtem az Unigine Heaven Benchmark 4.0-át Basic módban amivel előtte is teszteltem már és nyitott oldalú háznál 73c foknál nem ment feljebb. Ilyenkor 62%-os terheléssel 2800-at forognak a ventilátorok.
Rátettem a ház oldalát és újabb 2 kört mértem terhelés alatt és ekkor már 84C fokra felment a hőmérséklet és a ventilátorok 86%-on pörögve 4000-en forogtak. Szóval levettem a ház oldalát újra és ez így is fog maradni, mert kímélni akarom a ventilátorokat. Most 21c fok van a számítógépes kuckómban, nyáron, amikor 26-27 is van, gondolom ez hozzá fog adódni a GPU hőmérsékletéhez.Mindezt azért írtam le mert aki az Aliexpresstől akar ilyet rendelni erre készüljön. Ha ez is elkezd hangoskodni új ventilátor párt fogok venni és barkács módszerrel levágom a régieket az egybeöntött blokkról és kis csavarokkal erősítem majd rá az új, garanciális ventiket! Hacsak meg nem tollasodok és veszek egy GTX960-at
-
Üdv!
Tudnátok ajánlani olyan utángyártott VGA-hűtőt, ami kb akkora, mint az Accelero L2 Plus, csak rézscsövekkel, jobb minőségben?
-
cyber86
őstag
Valaki? (#8710) cyber86
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Asus GTX 780 DC2OC-re milyen hűtőt érdemes venni?
-
SP4C3
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Eladó Be Quiet! PURE BASE 500 WHITE ház
- Be quiet! DARK ROCK PRO 4
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest