Aktív témák
-
sky77
aktív tag
Köszi a segítséget. Mondjuk azt tudom, hogy így kell csinálni, a kérdés igazából az lenne, ha elérek ahhoz a ponthoz, hogy hibázni kezd, van-e esély arra, hogy egy másik értéket szűkebbre véve (a soron következő helyett) viszont még nem hibázik, és a teljesítménye is javul. Persze próbálkozzással és teszteléssel mindez kikísérletezhető, csak gondoltam valakinek már megvan ehhez a tudása/tapasztalata, így tud tippet adni, s nem muszály magamnak hosszasan megtapasztalni. Ha nincs más, persze elszöszmötölök vele, méghozzá úgy, ahogy írtad, szóval thx again.
-
sz.j
nagyúr
Sorry, ez talán már jó lesz:
Bővebben: link -
Gabeszku
senior tag
Jaja!
Sajna az igazán brutál memóknak nem igen esik olyan mértékben az áruk mint a 400as társaiké
Pedig inkább az kéne, és nem elárasztani a piacot mindenféle ''kommersz'' 3-3-3-8 as 400Mhz-s memóval, amik lehet, hogy még a gyári paramétereket sem tudják teljesíteni, cserébe viszont olcsók....
Itt is igaz a mondás, olcsó húsnak híg a leve (tisztelet a kivételnek) -
Gabeszku
senior tag
Értem, de a ramok nem bírják a kiképzést, mert az alaplap akár 250mhz (1000mh)z-re is föl tenné az fsb-t de a ramok nem mennek 500mhz-n esetleg a 466 ot lehetne elérni, ha az időzítéséketet visszafognám 3-3-3-8 ra. ki tudja, minden esetre majd próbálkozom, de egyenlőre a délutánt a bicajom javítására fordítom.!
NE vegyetek tárcsafékes cangát!!!!
-
Rover623
félisten
Bízzuk rá az értelmezést a kérdezőre, oksa...?
Bár azért érdekes, hogy Gabeszku is ''elértette'' a dolgot...
''Mivel a gyártó sem adja meg (vagyis nem publikus adat), itt kezd szerepe lenni a felhasznált chippnek, ezáltal a szerencsének...''
De megadta!!!!! Benne van az SPD-ben...a Kingston-nál meg különösen precízen van kitöltve...még az is benne van, hogy melyik ''házi szabvány'' melyik változata...
Pl. most az aktuális KVR400X64C3A/512 modul a 9930283-002.A00 változatnál tart...ez rá van nyomva a matricára és benne van az SPD-ben is...és csak ez számít! Akármilyen memókkal van is szerelve, ha ez van rajta akkor annak 3-3-3-8 időzítésekkel kell mennie 400MHz-en...és semmi szerencse! -
tkesy
őstag
Hmm...
Nme rossz 
Egyenlőre viszont marad a TCCC... Ja és közben kiderült, hogy a TCC4-es modulra allergiás a gép... Vagy csak szimplán rossz a ram, mert ha egyedül van, kisípolja, ha párban, akkor meg nme látja...
A TCCC-t meg most nyúzom 2,5-3-2-5-1T -vel, memtest alatt... Igaz, most csak 1edül van...
(Végiggondolva szimplán rossza a ram)
[Szerkesztve] -
keratom
tag
Hmmm..
Fincsi kis eredmények.
Elfelejtettem beleírni a hsz-ba, hogy ez az eredmény Load BIOS setup defaults-nál volt ennyi. Tehát minden alapon. A memóriaidőzítések azt sem tudom mennyire voltak állítva. Azt viszont világosan lehet belőle látni, hogy mit is tud a dual channel. -
kem
addikt
Eddig úgy néz ki, hogy nem áll módomban kipróbálni, mert mind2 ram BP-ről lesz, de egyenként. Az OCZ-t elvileg már szerdán megkapom, a Geil-t, meg fogalmam sincs, hogy mikor
Valami törvény, vagy kompatibilitás biztos van, hogy mik mennek dualban. Mondjuk nekem eddig minden ment dualban
pl: (2*512/400+512/333)<--erre is azt írta, hogy dual channel. 333MHz-n jártak, vagy fölötte. Van itt valaki akinek eltérő ramjai mennek Dualban?
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Én azóta nem bízok ebben az ilyen chippel szerelt memót vegyél, mert az nagyon jó...mióta sokan befürödtek pl a d43as chippel szerelt 400as überbrutal módon húzható ramjaival...volt ami 10%os tuningot sem bírt aztán másik lapban meg 40%-ot is simán vitt!
Szal inkább kipróbálom mielőtt megveszem...ha vakon vásárolok akkor meg csak magam szídom, hogy miért nem megy úgy ahogy én azt szeretném és I.J. van!
-
Cifis
csendes tag
Aha értem.Tehát jobban járok ha duálba rakom őket.És ha bőbővíteni akarok akkor el kell adnom a ''régit'' és venni 2x512-őt.hát ennek nem örülök...Sőt haza is megyek és idegességemben felvágom az anyosom ereit

Érdekel valakit 2db Kingston DDR400as CL2,5-es élettartam garanciás memó(persze garanciapapírokkal dobozzal 1-ütt kb.:fél éves amúgy)''családi okokból sürgősen eladó''![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cifis
csendes tag
Tehát ha fele annyi idő alatt végziel a műveletet duálban akkor az fizikailag nem csak úgy lehetséges hogy egyszerre használja őket????=fele annyi memód lessz(bocs hogy így erőlködök)
Azt meg nem tudom hogy a Pat kikapcsol-e vagy nem mert nekem csak 2x256MB-m van,és azért kérdeztem vissza mert ha még akarok memot venni,akkor ezekszerint el kell adnom a régieket
OK. majd megnézem a topikot
[Szerkesztve] -
Cane
őstag
erre vsz jobb a
rightmark memory analyzer (3.45 vagy újabb)
nevű proggi
Bővebben: link -
matuu
tag
-
psn
tag
Hali!
Bonyolódott picit a problémám:
Visszakaptam a szervízből a Kingstonom, náluk jó volt. (Attól eltekintve, hogy nálam nem megy 400-on, egész jó kis ram - 166-on 2,2,2,5-ön megy)
De akkor a lényeg: 2600+ Barton magos AthlonXP, NF7S és ez a Kingston van a gépemben. 166/166-on (cpu/mem) hibátlan - éjszakán át ment a prime. 200/200-on hibázik a prime - pár másodpercig megy. 166/200-on (cpu/mem) ugyanúgy hibázik a prime.
Kérdem én, akkor ez nem arra utal, hogy a mem rossz?
Mi lehet a rossz, ha a boltosok szerint a Kingston faja? Lap, proci esetleg vmi más? -
psn
tag
Nos ez két okból sem megoldható:
1. Nem vagyok pesti.
2. A Kingston, amit vettem, szar volt; kb 170-180 MHz-ig ment jól.
Felküldték a Mo-i forgalmazóhoz; ha ők is szarnak találják - és miért ne - akkor vagy kapok egy újat (ugyanolyat), vagy azért az árért mást választok.
Ezért kérdeztem, hogy a listából mit ajánlotok; ugyanazért az árért az árlista szerint ilyenek vannak:
512 kit 400 Kingston élettartam
512 400 Corsair Value Select élettartam
512 400 TwinMOS 3 év gar
512 400 Kingston élettartam
512 400 GeIL (bordás) 5 év gar
512 kit 466 Corsair TwinX (bordás) élettartam -
Lajtorja
aktív tag
Köszi mind2töknek! Persze olvastam, de az a +8k pénz lehet hogy sok lesz nekem a GeIL -ért. Ha lemondok a vízhűtésről, vagy szerzek olcsóbban valakitől valamit, akor geil. Corsair meg elmehet az áraival a... Kingstonnál most látom, hogyami occsó az cl3, ami meg cl 2.5 vagy 2 azért veszek GeIL-t...
-
Fade_Away
őstag
Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Óvodások homokozója
- Suzuki topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX X670E-E GAMING WIFI - Garancia 2026.05.15.
- Asus ROG Maximus Z690 Hero EVA Edition
- -- KISHIBÁS!!! -- PRÉMIUM S1700 Verhetetlen áron? -- IGEN -- OEM Asus Prime Z690 Ingyen Fox -- IGEN
- --- KISHIBÁS --- AM4 alaplap Asrock B550m HDV Egyik ram slot nem megy! Ingyen FOX
- ASUS ROG STRIX RTX X670E-F WIFI ALZA Garancia
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489, 100% Akksi
- Nuki Smart KeyPad 1 okos zár kiegészítő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878, 100% Akksi
- Beszámítás! Samsung Odyssey G5 32 QHD 144Hz VA 1ms monitor monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pedig inkább az kéne, és nem elárasztani a piacot mindenféle ''kommersz'' 3-3-3-8 as 400Mhz-s memóval, amik lehet, hogy még a gyári paramétereket sem tudják teljesíteni, cserébe viszont olcsók....

Az is D5-ös volt!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)