Aktív témák
-
Gabeszku
senior tag
válasz
keratom
üzenetére
Valóban így van, most néztem meg 64 bit a szélesség, és a dual miatt kettőződik 128 ra.
Akkor ezek hogy csináltak vajon dual nélkül 128 as buszszélességet?
Gyanítom igaz lehet a feltételezésed ami a lap 2 fajta ramkezelési eljrására vonatkozik, de ilyet még nem pipáltam. Hasonló, mint annó a VIA P4X266A chippset ami képes volt kezelni DDR és SD ramokat is.(pl ECS P4VXASD2 Az ilyen hibrid megoldásokat nem szeretem, mert álltalában gyengébbek szoktaak lenni.
Ha esetleg valaki nézetni akarja a lapot
Bővebben: link
nekem is volt ilyen, annó ezzel kezdődött a 478as korszakom
-
Gabeszku
senior tag
válasz
keratom
üzenetére
Eddig AMD platform dual kezeléséről volt szó, de lehet, hogy én értettem férre valami. Ha jól látom a linken egy inteles lap pompázik memória vezérlő helyett pedig sis chippsettel üzemel

Nem vagyok AMD rendszerben jártas, de azt meg tudom számolni, hogy nforce2 chipes lapokon 3 slot van! Abban tudomásom szerint dualt 3 modullal nem ért el még senki, bár ha tudsz rá bizonyítékot, belátom, rosszul tudtam..
Intelnél a dual chanel single és linear módról hallottál már? Gyanítom ez a magyarázat, és azt nem tudják az n-force2 vel szerelt amd-s lapok. (ebben nem vagyok biztos)
Eddig mindenkinek aki ilyen panasszal fordult a fórumozókhoz jellemzően nforce 2 alapú amd-je volt.
Mindamelett el kell ismeri szorgalmasan utánajártál a témának ezért köszönettel tartoz ok/unk, feltehetőleg okosabbak lettünk.
de aki a SIS chippset ellenére aki ilyen lapot vesz az
maradjunk annyiban, minél olcsób b annál jobb ''politikát'' követi.
Ha rajtam múlna betiltanám a sis chipes pc alaplapok gyártását
azért csak a PC-s részleget, mert laptopokban eddig szerencsére nem találkoztam instabil sis es rendszerrel pc nél annál inkább. -
bci
tag
válasz
keratom
üzenetére
Igen, mind a 768 megát látja és használja is.
Ez azért tuti mert pl 512 rammal ha ment a LockOn és utána kilépsz vidózba eltelik pár másodper míg az asztal megjelenik + még betölti az ikonokat. Na most h. betettük mellé a 256-os modult így a 768 megával 1 pillanat alatt bejön a desktop.
Egyébként h. végleg elkeserítselek, a 3 modullal is megy a dual, mert amikor még megvolt a 2x256 samsung és betettük mellé a frissen vett 512-es kétoldalas Infineont a középső slotba akkor is tökéletesen müködött dualban...
Most már egyébként rájöttem h. ez a sok mizéria a dual memóriakezelés körül csak 1 nagy mókusvakítás és egyszerűen csak q...va mák kell hozzá hogy működjön!
-szerintem-
-
t-rac
senior tag
válasz
keratom
üzenetére
Akkor veszem majd az 512-t.A rendszer nem tom h mennyit használ,de nekem a játékokra,és a rendszerteljesítmény növelésére kell.Pl az XP-m miután elindult,kb 2 percet kell várni mire föláll,elindulnak a progik,és startupon most az automatikus internet bejelentkezés,kerio tűzfal,nod32,Cashfiesta pénzgyűjtő progi van.Ezt a 2 percet akarom lecsökkenteni.A másik,hogy a játékokat is akarom gyorsítani.Pl egy jó játéknak kell az 1 giga ram,pl a Battlefield 2 ha megjelenik,vagy a S.T.A.L.K.E.R. Úgyhogy ha nem lesz dualchannel,akk is gyorsabb kell hogy legyen a gépem.De a celeron procik elvileg csak 266 mhz-n hajtják a ramokat ha jól tudom,és akk ha meglesz a dual,akk 532-n megy alapon a ram? Viszont most a cerka FSB-nek emelése miatt a ram is emelkedett,és így 356 mhz-n megy most per pill a ramom.Akk ez ugye 712 mhz lesz?
-
sz.j
nagyúr
válasz
keratom
üzenetére
A P4P800-as lapokon i865PE-s chip van!

Nekem is ilyen chippes lapom van (AI7), az eredmények mégjobbak mint amit írtál.
Tehát lényegesen több van a P4P800-as lapban is!!!
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
t-rac
senior tag
válasz
keratom
üzenetére
De remélem a PQI nem gyárt 1000 féle ramot...Nem baj akk lesz 1 giga nem dual ramom. Nekem mindenképp 1 giga kell. Akk ha megvennék 2x256 kingston ramot és betennék mellé egy PQI 512 mb ramot akkor nem megy a kingston duálba? Hát akkor inkább veszek 512 PQI-t és próba cseresznye

-
t-rac
senior tag
válasz
keratom
üzenetére
Épp ettől féleg mer 200 mhz-n a PQI 512-es ramom időzítése 3-4-4-8 és ilyen xart nem biztos h ki tudok fogni
Viszont most akk veszek 2x256 Kingston ramot duálban és beteszem melléje 3.nak a PQI-mat ami van,a noname ramot 256-ot ami most van (VM) odaadom a tesómnak.Szted így menni fog?
Aktív témák
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iPhone topik
- Mobil flották
- Steam Deck
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Új 32GB G.Skill F3 2400Mhz CL10 eladó!
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2X16GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Beast White EXPO - 10 év bolti gari!
- Dobozos Z790 AOURUS ELITE AX PCIe gen5, újszerű gyári antennával garival
- Szép, dobozos MSI PRO Z790-S WIFI PCIe gen5 garival
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4-3600 CL17
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone Xs 64GB 100% (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

maradjunk annyiban, minél olcsób b annál jobb ''politikát'' követi.