- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kris07
csendes tag
Hell! Ugyan az a szituáció szinte,mint Nimfas(korporéssön)-nél. Épp most állok én is ram vásárlás előtt, a konfigunk szinte megegyezik. Hasonlóképp én is a jövőre gondoltam, hogy ha most megveszek egy 1600MHZ 4GB-os KIT-et, akkor bár most még nem futna csak 1333-on, de később, új alap/proci esetén még 4-et hozzátéve nem kellene kidobni, főleg, ha sok év a gari. Tehát. A kérdésem az, hogy egy 1600-as futna-e biztosan a lapomban 1333-on a feszre persze figyelve, (1,5 V van írva) és hogy később sem lenne értelme egy 1600-asnak amit még ugye kicsit lehetne tolni? Ennyire nem érezhető a különbség?
Főleg zeneszerkesztésre, zenélésre használom egy kis videókonvertálás, egy kis képszerkesztés, játék, miegymás.. Van pár kinézettem is, ha megmondanád a frankót, azt nagyon díjaznám. : [Ők] Szeretnék egymást a jelenlegi gépemmel, vagy ez zsákbamacska?
Vagy pedig azt mondod, h hagyjam a fenébe ezeket és vegyek egy sima kingmax 1333-at?
(azok pl jók lesznek még, majd ha fejlesztem a konfigomat?)
Előre is kösz a segítő szándékot! -
nimfas
addikt
GA-P35C-DS3R
DDR3 1333/1066/800 MHz
DDR2 1200 (O.C.)/1066/800/667 MHzbár..
2 x 1,5V DDR3 DIMM foglalat, legfeljebb 4 GB memória
Most akkor nem tudok 8-at beletenni? :-SMilyet ajánlotok ami nem túl elszállt árban, de azért egy későbbi alaplapcsere (i5,i7) esetén sem csalódnék.
Előre is köszönöm!
Üdv.
-
geri306
tag
Most kivettem az egyik modult, így is elvégeztem az írási-olvasási teszteket, ugyanazok az eredmények születtek....
, a megosztott videomemória zavarhat be még akár kikapcsolt állapotban is, vagy ennyire lehetetlen hogy kit nélkül összehozzak egy DC-t, pedig tényleg minden szemét adat megegyezik aidaban IS karakterről karakterre !!!! Csak a S/N és a Bordó chip az eltérés...
-
Tomcy7
tag
Minden auton van, de kiprobáltam úgy is hogy normálba volt úgy is ugyan ez a helyzet, amúgy néztem, hogy 1,5-öt ad nekik.
Everest dimmbe 1,52ír, így hogy minden auton van.Megmondom őszintén mivel úgy hallottam, hogy a giga lapok több feszt adnak mint amennyit kiírnak ezért nem állítottam rá pluszba.
-
hepibáb
tag
Igen ebben a sorrendben jó is lenne
Ár-érték arány, működési fesz alapján. Annyit tudok, minél kisebb az időzítés annál jobb a memória. Amúgy én úgy értettem ami leggyorsabb, legmegbízhatóbb, a legdurvább.... a feszültségekről nem tudok, minél kisebb annál jobb? nem tom. Ami most az etalom memória, VGAban 6990....
-
RobberBaron
tag
Közben rájöttem, hogy az véletlen volt, hogy csak áramtalanítás után nem indult a 2 ram modullal, most már egy hosszabb power off után se indul újra.
Sajnos könnyen mozgatható a ram a 3. slotban. Hiába pucoltam le a ramot és a slotot is, semmi változás. Valaki nagyon kitágította ezt a slotot, és most már használhatatlan.
Azt viszont sehogy se értem, hogy a 2 db kék slot miért nem jó neki. Egyszer elindult úgy is, hogy a 2. ram modul a 2-es kék slotban volt, de kiírta, hogy a 3. slotban dual channelben fog indulni, és itt meg is akadt a boot. Azóta viszont tudomást sem vesz róla, ha a 2. slotba teszem a 2. ramot, pedig az nincs kitágítva, stabilan áll benne a a modul. -
törölt tag
értem én hogy gőzmozdony, de mi hajtja?
Azt gondolom nagyon elbeszélünk egymás mellett.
- A CD/DVD egy ISO file, amit egy író kiír egy blank médiára, de ezt nem tudom, hogyan tehetném meg vinyóra, ha van ötleted szólj.
- AZ USB verzió egy installer, ami egy kisalkalmazás segítségével az USB meghajtóra feltelepíti a progit, de itt sem választhatsz mást, csak removable device-t. Tehát ezt sem tudom, hogyan oldható meg.
Mit értesz az alatt, hogy áthúzom és tűz? Ez vagy egy ISO file lesz, vagy egy install.exe. Nyilvánvalóan sz@rt sem ér a vinyón -
törölt tag
válasz mindkettőtöknek
Külső USB-ről sem bootol, és nekem erre a célra ott a vinyó benne, az lesz rajta amit tanácsoltok, nem kell rá semmi más, csak a memtest, és hogy onnan induljonDe mit kell ehhez tennem, hogy oda rákerüljön? Ez a kérdés! Mert semmi olyan lehetőséget nem találok, hogy akár a CD akár a FlashUSB állományokat átrakjam.
Valami barkácsmódszer csak van erre, nem?Tehát akkor a javaslat, hogy kérdezzem meg egy linuxos fakírtól?
-
törölt tag
A lényeg, amint azt Jorus helyesen meglátta, nincs benne CD/DVD és USB-ről sem bútol. (megjegyzem, most azt vártad, hogy a homlokomra csapok és Jéééééé, basszus, hogy ez eddig nem jutott eszembe!!!!)
Szóval csak vinyó van.
És addig eljutottunk, hogy ez egy linuxos bootrendszerről startol, azt azonban akkor sem értem, hogy ezt miért nem lehet ráoperálni egy vinyóra??? -
törölt tag
Köszönöm, de ezt is próbáltam már.
Ezzel az a gond, hogy installnál mindenképp A: vagy B: meghajtóra telepít, ugyanúgy, mint ahogyan az USB verzió sem hajlandó máshová menni, csakis removable-ra.
... kezdem úgy érezni, hogy ez vinyóról nem futtatható ... bár nem nagyon értem miért ...szerk : Ja, olvasom az alját is, akkor jól gondoltam ...
-
törölt tag
Qru. Benne van egy bootolható HDD, amire raktam win98-at, ezen van 7es DOS, ez OK. De nincs olyan memtest, (vagy én vok a láma) amit fogok, és elindítok DOS alatt. Ehhez kellene nekem egy exe v com, vagy mittomén. De lehet láma vagyok, de nem találtam
Szóval közelítünk
ja nekem ez speciel nem tesztelésre kell, azt akarom megnézni, hogy konkrétan a memtest milyen infot ír ki az adott modulról. Mert egy elég hihetetlen infot kaptam, és utána akarok járni, de ez hosszú itt most.de nekem az is jó, ha valahogyan az USB pendrive image filet át tudom lökni a vinyóra, de ezt nem tom hogyan lehetne, a memtest installere, eleve csak removable-t enged targetnek
tehát bármi, ami felbootol és elindítja a memtestet AZ JÓ!
csak nem tudom mi az ami jó
-
seawolf570
aktív tag
Köszönöm a válaszod, benned bíztam, mert a Hybrid Physx kiépítésénél is sokat segítettek a topicban lévő hozzászólásaid.
Egyébként ép tegnap néztem, hogy a deszka 1.6V-ot ad a RAM-oknak alapból, holott az üzemi feszültségük 1,65V. Így mpierre hozzászólása is helytálló lehet a 0,05V-os emeléssel kapcsolatban. Ezt mindenképpen kipróbálom.
Tudomásom szerint a memóriavezérlő AMD K8-tól kezdve a CPU-ban található, így gondolom a CPU VCore emeléssel oldható meg. Az eddig is világos volt, hogy az XMP-s RAM-ok eredetileg 1333-asok, csak mivel kitűnő minőségűek, így gyári tesztelés után kerül rájuk az 1600, 1866, 2000, 2200 stb. jelzés. A furcsa csak az volt, hogy kettő esetén semmi gond nem volt. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy az alaplap elég "gyengéden" bánik a CPU-val is, rendesen alul fesszeli.
Ép azt néztem, hogy alapbeállítással 1,325V-ot kap. Ezt én megemeltem 1,375V-ra, de így is messze van még a gyári megengedett maximumtól, az 1,425V-tól. Tanácsaitok alapján megpróbálok a feszültségekkel játszani, és majd az eredményt publikálom itt a topicban.
Köszönöm a segítséget. -
chatran
őstag
Sajnos nem segített a +0,5 volt DDR2 fesz emelés. Előtte így nézett ki a PC Health Status:
Fesz emelés után meg így:
A képekből én azt a következtetést vontam le, hogy már alapból megadta a lap a megfelelő feszt a Ramnak, fesz emelés után meg 2 V fölé ment. Vagy rosszul látom?
-
ooloo
őstag
Ezt a választ szerettem volna hallani ...
Amivel nagyon sokáig szemeztem az a Corsair Vengeance . Aztán úgy alakult , hogy más alternatíva után kellett néznem , mert egy kissé elbizonytalanodtam a negatív tapasztalatok miatt , amit itt olvastam .A rendelésem elment ... a papírforma szerint most péntek du. már kézbesítik .
Várom , mint a Messiást !!!
-
joker1220
őstag
Köszönöm!
Igazából szeretném 1600 Mhz n használni, viszont az alaplapom auto beállításon 1333 on futtatja, viszont tudja az 1600 at és az 1800 at is OC be.
Lehet hogy hülye kérdés de hogyan húzzam fel 1333 ról 1600ra?
Végülis ha alapból 1600 as ram akkor semmi baja sem lehet ha felhúzom annyira nem?!
-
Jim-Y
veterán
Az a baj, hogy a 212+-ba éppen nem ütközne bele, de nem lenne szabad az út a hűtőnek, hogy beszívhassa a levegőt, mert ezek a bordák kitakarnák... nem tudom még hogy mi lesz, ha sikerül eladni az AMD akkor a SB procira másképp is feltehetem a hűtőt, illetve jövő héten megyek a lian-li a05nb -mért ott pedig máshogy kell rögzíteni az alaplapot szv sok minden változhat, de legalább már tudom, hogy van ilyen megoldás is
-
Thermaltake
tag
köszi a gyors választ...
Én is voltam már ott (M.I.T) de pl az az időzítés az menniy kell hogy legyen ha 800-on 5-5-5-18? valamint a plussz V-okat honnan tudom ,hogy mennyi ameniy még pont jó neki de nem sok? egyszer beállítottam az ITT leírtak alapján de mint írtam az előző hozzászólásomban, piros ablak jött fel a BIOS-ban belépéskor, valamint ha jól tudom SAVa & EXIT után egyszer max 2-szer kell újraindulnia a gépnek, nekem megcsinálta kb. 4-szer. Ezért nem mertem úgy hagyni a beállításokat. -
jancsiii
tag
Nem azt állítottam,hogy nem befolyásolja. De láttam már olyat,hogy a deszka által beállított ram időzítések, amik a gyári értéknél gyengébbre voltak beállva ,jobb kezelési sebességet produkáltak mint ,hogyha a gyári értékre állítottam őket.
Nem tudom a miértjét.Azért javasoltam,hogy tesztelgesse mielőtt nagyon belemélyed.
-
MrTwister
őstag
Szia!
Mind a 2 RAM külön-külön izzadt 11 órát a memtest86 CD-ről bootolós csodájával, ez 25-ször lefutott egyiken is másikon is és az eredménye 0! errors! Ram-ok Aida64 szerint 1.536V-ot kapnak BIOS szerint 1.5V. Valami rejtett hibája lehet az egyik RAM chipnek amit nem hoz ki a memtest! -
tamast2
csendes tag
Na, betettem a memoriakat, a BIOS-ban megneztem es valoban latja az osszeset, de nem tudom, hogz dualban megy-e?
Ezt hogyan nezhetnem meg? A gepem egyebkent sokkal gyorsabb lett :-)
A ket teljesen egyforma 1GB-os RAM-ot B1 es B2-be tettem. Jo helyen vannak? Vagy A1 es B1-be kellene? Hol kellene irja pontosan, hogy dualban megy-e? Mi az a post? -
-
-
krystman
őstag
Értem köszi! Akkor ez miatt nem érdemes kicserélni a memóriát! Mert így használat közben ez a plusz 1GB érezhetően megdobta a rendszert. Így nem is hajtok a Dual miatt. Egyébként akkor a 667 és a 800-as memóriák közt sem lenne nagy különbség így hétköznapi használat során? Mert nekem ebbe a gépbe mind a kettő 667-es.
-
APONE
tag
Hello Szerinted ez miért nem megy duálba?
[http://prohardver.hu/tema/nagy_ram-os_topic/hsz_31167-31167.html]
-
APONE
tag
Nekem minden egyezik ott vannak feljebb a cpuz-s képeim és még is Singlibe futnak...
De a dual iszonyat keveset ér itt a teszt róla:
Volt olyan a tesztbe hogy a Singli többet ért mint a Dual:
-
vittuka
aktív tag
Nyilván, csak ha valaki kisebb haszonnal nyomja az arcunkba az úton útfélen kapható ramjait, akkor lefele mozdítja az árakat ezzel. Nálunk mindenhol volt olcsó kingmax 800-as annó, az okosabbak ezt vették nem a 2x1gb (60k) tuning kit-eket.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem számított kiemelkedô gyártónak egyáltalán, most mégis feljebb teszik a használt árait, mintha legalább egy mushkin lenne, egyesek más ramot meg sem vesznek. Ez a magyar piac szegénységi bizonyítványa, nem a vásárlóké!
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Egy másik ugyanilyen lapot is kipróbáltam, ezzel és egy másik típusú rammal is.
A végeredmény, hogy a második két slot (a "kézikönyv" azt írja, hogy 1600-as ramot az elsőbe tegyünk) nem tud 1600-on ramot kezelni! (éjjel 1-ig szórakoztam vele) 1333 (ami ugye az AMD szabvány szerinti sebessége) megy. Azért jó lenne, ha találnék olyan lapot ami tudná 1600-on járatni a memóriákat. Igaz, hogy pl. az Everestg szintetikus tesztjei nem teljesen mévadóak a valós használatot illetően, de azért van különbség az 1666/7-8-7-24 és az 1333/7-7-7-20 (most ennyin megy) között. a memória írás kivételével 10-20%-kal lassab az 1333-as beállítás, még a "photoworxx" mérésnél is.
Köszi az ötleteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest