- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz deathtania #31210 üzenetére
Aztán majd csodálkozol, ha valamelyik program nem indul el, vagy lefagy, mert nincs bekapcsolva a lapozófájl.
Egyébként sem érdemes kikapcsolni, ha nem kell, mert van elég ram, akkor úgysem használja a windows, ha meg valami igényli (a "sok" memória ellenére), akkor ott van, használja.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
artiny
őstag
120€ ert tudnak venni uj lapot(olcsobbert is csak ez sli mehetne,mar latni 50ert is gts250-t) + 4gb ddr3-t...120€(32400Ft) ellehet adni a mostani lapot es ramot egyutt? 70 a lap es 70 a memoria....de annak idejen 100ert vettem a ramot.
[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
válasz deathtania #31213 üzenetére
igen SZK-n elek.
-
törölt tag
"max annyit, hogy lassabb lesz a másolás, írás" - És akkor mi van? Alkalmazások teljesítményét gyakorlatilag egyáltalán nem befolyásolja.
"több modul miatt 2 x dual-channel-t fog kezelni a memvezérlő" - Ez meg szimplán hülyeség. Akár mennyi modult telepítesz (persze több mint kettőt) akkor is ugyan úgy két memóriacsatornád lesz egy kétcsatornás memóriavezérlő esetén. Azokban az Opteronos lapokban is, ahol nyolc memóriafoglalat van processzoronként. A vezérlő terhelése valóban nagyobb lesz, de nem azért mert több csatornát kell kezelnie, hanem mert több, és nagyobb távolságban levő modult. Ez a jelenség nem a DC-vel jött, sőt, az enyhített rajta!
A W7 rendszerigénye nincs 2GiB. 512MiB-t RAM-mal is simán használható, elhanyagolhatóan lassabb, mint ugyan azon a gépen az XP.
-
CHIPman
nagyúr
válasz deathtania #31219 üzenetére
Egyrészt hülye leszek +5k-ért megvenni itt, másrészt csak 1066 cl7-est nézek, harmadrészt meg ott a 8 napos visszavásárlási garancia tök ingyen(garifutár), ennyit megér az a kockázat.
Továbbá pont 10 perce voltam a boltban, és mondta a srác, hogy nem tud szerezni(pedig tudom, hogy ramirisen van, ő pedig onnan rendel), de ha egyből rávágja, hogy nem, akkor én sem fogok erőszakoskodni.
No offense, köszi a tanácsot.hardverapro.hu/tag/chipman
-
APC ADAM
tag
válasz deathtania #31223 üzenetére
Szia!
4full ugyan olyan ramot (2kittet vettem és 4 slotos a lapom)vettem. -
APC ADAM
tag
válasz deathtania #31226 üzenetére
everestben hol kell lennie nem találom a cpuz ennyit ír[CPUZ]Szürke az egész rész
Biosban minden auton van csak csak a feszt vettem 1.575re mert a szandi ennyit bír elvileg így 1333ba mennek 1600 helyett...[ Szerkesztve ]
-
APC ADAM
tag
válasz deathtania #31229 üzenetére
Köszi a segitséget
Az aida kiírta ott dual-t ír
Thx -
Воланд
titán
válasz deathtania #31237 üzenetére
Felépítés (két oldalasak legyenek), időzítés, feszültség, sebesség is ugyan az legyen.
Ezek kellenek a dc-hez, az időzítés kevés."Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
CHIPman
nagyúr
válasz deathtania #31237 üzenetére
Köszi, én is így gondoltam. Mivel elég új a cucc, illetve 8GB a maximum és két memóriafoglalat van, gondolom vinni fogja, bár nem találok memory QVL-t az ASUS honlapján.
woland_y2k: Eddig is 1066 CL7-es modult néztem, az időzítések CL7-en belül gondolom nem nagyon térnek el, fesz meg gondolom még annyira se. AIDA-ban írja, hogy kétoldalas-e? Legszívesebben akkor bontanám szét először, amikor itt a másik memó a kezemben.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
-
Topee2
csendes tag
válasz deathtania #31229 üzenetére
de mér 800 ha 400-at ír???
Pontosítom kérdésem...szóval az lenne a kérdésem ha el akarom adni itt a PH-n miféle néven hirdessem???Utánanétem gugliban dehát nem jártam nagy sikerrel. a ram havernál van még a gépébe úgyhogy nem tom mi van ráírva[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
válasz deathtania #31245 üzenetére
DDR (Double Data Rate) neve kétszeres adatátvitelt jelent.
"...Double Data Rate, ami annyit jelent, hogy dupla adatmennyiség, legalábbis az SDR-DRAM-hoz képest. A DDR memóriák ezt úgy érik el, hogy az órajel mindkét (fel-le) ága hordoz információt, így az SDR-hez képest azonnal duplaakkora a sávszélesség. Ezért is duplázódik az effektív órajel, azaz 200 MHz-es DDR memória esetén DDR400-as modulokról beszélünk. A memóriák (nagyon leegyszerűsítve) két főbb komponensből állnak, a memóriacellákból, és az IO-pufferekből. A memóriacella órajele az első DDR esetében 100 és 200 MHz között váltakozott (DDR200 esetén 100, DDR400 esetén 200 MHz), tehát ahhoz, hogy a memóriamodul órajelenként (400 MHz) 1 bit átmozgatására legyen képes, a belső adatbuszon 2 bitnek kellett átutazni a memóriacellákból (200 MHz) az IO-pufferbe. Ezt anno elnevezték 2n-prefetch-nek, és itt el is érkeztünk az újabb memóriaszabványok kifejlesztésének alapkövéhez...."
Bővebben: DDR2 versus DDR3
[ Szerkesztve ]
-
Topee2
csendes tag
-
mi55i
csendes tag
válasz deathtania #31256 üzenetére
nincs dram multiplier(vagy csak én vagyok béna).
dram frequency-nél felkínál több lehetőséget 667,800,1066,1200 stb-->ezek az értékek változnak ha állítok a cpu multiplieren. de 9 es szorzóval ezek az értékek vannak. -
mi55i
csendes tag
válasz deathtania #31258 üzenetére
Most tértünk vissza az első hozzászólásomra mert amikor benyomom az 1066-ot,akkor nem indul a gép, időzítések, feszültség beállítva...
-
win7777
aktív tag
válasz deathtania #31290 üzenetére
sziasztok!most raktam össze egy barátomnak össze egy konfigot.
viszont olyan problémám lenne hogy kingstone ddr3 memória mellé tettem egy buffalo ddr3 memóriát.1333mhz-megy mind a kettő!viszont mindig újból indul,lefagy stb..
késleltetés (7-7-7-20) ha kiveszem a buffalo-t minden ok!úgy látóm ezek nem férnek meg egy más mellet valami ötlet?köszi a segítséget üdvPhenom x4 B55 3.7GHZ 1.325v CORSAIR h50/4GB KINGSOTNE HYPER-X/HD5830/RAPTOR/ASUS 22VHD/42"NEC/COOLER MASTER ELITE 430/FSP BLUE-STORN/ÉS MÉG SOK MÁS:)I7 870 ..STB
-
törölt tag
válasz deathtania #31290 üzenetére
Miért ne működne?
-
törölt tag
válasz deathtania #31339 üzenetére
Nem csinálok ilyen teszteket, mert az égvilágon semmi értelmük. Ismerem az Everest/AIDA családot, szóval nem kell felvilágosítani róla.
"ha cpu szorzót felállítottad 1600asra, akkor azon mennek." Majdnem. A CPU szorzó a CPU-ra vonatkozik, nem a DRAM Clock-ra. Utóbbit a DRAM ratio, magyarul memóriaosztó határozza meg.
FSB nincs sem AMD vonalon (K8 óta), se intel vonalon (Nehalem óta). Az energiagazdálkodás pedig nem nyúl az External Clock / BCLK értékéhez. Ahogy a DRAM clock is csak akkor változik, ha az valamilyen szinten kötődik a CPU szorzóhoz (K8 esetén van ilyen függőség).
A CPU élettartama semmivel sem növekszik meg emiatt.
-
04ahgy
nagyúr
válasz deathtania #35507 üzenetére
A szintetikus programok direkt arra vannak tervezve, hogy kimutassák a különbségeket. De a valós életbeli programok meg nem. Ez a magyarázat. Van különbség, csak egy program sem gyorsul tőle, mert a rendszerben máshol van a szűk keresztmetszet.
Valóban jobban jársz ez esetben a 8GB-ra váltással...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
törölt tag
válasz deathtania #35507 üzenetére
"minek van egyáltalán 2000Mhz-s ram"
1. Hogy a gyártó elmondhassa magáról.
2. Hogy a marketingesek elmondhassák a gyártóról.
3. Hogy a felhasználó azt higgye, hogy akkor most de gyors lesz a gépe."ha ki sem tudom használni"
1. Tuningnál jól jöhet ha nem akarsz visszaosztani, ami néha instabilitást okozhat.
2. Llano-s rendszerekben az IGP nagyon meg tudja hálálni.Más esetekben semmi értelme.
-
PROTRON
addikt
válasz deathtania #59336 üzenetére
Az én meglátásom:
Sajnos sokszor okoz problémát az hogy a dual channeles alaplapokat alapvetően 2 modulos használatra tervezik, így a másik két modul leterheli a központi ramvezérlőt és ez okozhatja a fenti problélmát.
Lehet hogy ha manuálisan kikísérletezed, betudsz állítani valami köztes, erős órajeles megoldást, de sok türelem és némi szakértelem is kell hozzá.Egyszerűbb ha elbizniszeled 2x16-ig...mármint megveszed a használt 2x16-ot hogy tudd mennyit kell beszedned a 2x8-asokért a nullszaldóhoz..onnantól téged nem fog szorítani az idő, akár külön egyesével is eladhatod őket.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz deathtania #59338 üzenetére
Ohh, ez is elképzelhető, az még a "szerencsésebb" a problémák közül.
Ez még csak bosszantó.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest