- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Catalyst™ driverek topikja
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egyetértek teljes mértékben, de az egésszel már ott a baj, hogy 4-5k huffal már 2x olyan ramot kapok, pl CSX OC.
Kingstonnal semmi bajom, élettartam, garancia, tökéletes. Az időzítés sem rossz, de maga a Márka RAM-ban..
Ezért aki teheti, azért szánjon egy picit többet a CSX OC-re, stb.
-
Zlatan
tag
válasz
Rover623 #9627 üzenetére
everest ezt hozta ki...és a címkén is PC3200DDR 512MB van...alaplapba nem is tudtam volna mást rakni
próbáltam már h alacsonyabb frekvenciára állítva (166Mhz 2.5-4-4-7) egyszerre a két modult,de úgy sem indul.
pénteken vettem, de csak ma tudtam kipróbálni. szerintetek visszafizetik az árát, vagy tudok ilyenkor valamit csinálni?a "vizes" boltról van szó...
a régi ramnál kihozza a sorozatszámot, szóval abban azért vmivel jobban megbízok mint ebben az új, "HIVIEWELL" matricásban
-
aijunior
csendes tag
válasz
Rover623 #7823 üzenetére
Akkor én kérek elnézést csak én magamra vettem azt (mivel az én hozzászólásomban benne volt a "nem gondoltam végig" kifejezés) hogy nekem írta hogy gondolkozzak. A fórum működésével tisztában vagyok, hisz én is így válaszolok neked, csak ez így fura volt, hogy leugatnak olyan miatt amit meg akartam kérdezni hozzáértő és tanult emberektől akik jóval de jóval többet tudnak nálam.
Na de mindegy.
Pubszon akkor a hozzád fűzőtt monológ törölve és elnézést kérek tőled is, ha tényleg nem nekem szólt. -
Gyuri27
félisten
válasz
Rover623 #7311 üzenetére
Engedelmeddel mester.
1: nem meg felelő oprendszer [link]
2: hajszálnyival [link]
3: ha elég a 2 giga akkor az 1066-t (persze ha tudjuk annyin használni), ha kell a 4 giga akkor azt
4: a 2x2 jobb a lap is könnyebben kezeli a tuning is egyszerűbb, a levegő is jobban jár 2 modul között
5: 1 hsz!
6: mindegyEzeket kihagytad:
- miért nem megy a kingmax 1066-s ramom? azért mert az bizton az a giga p35-s lapokban szeret 2.0-2.1v-l és a lapnak is kellhet +0,1v (ezen kivül előfordul, hogy megy főleg p35-s lapokban és amd-s lapokban is)
- mi sok értelme van a ramon az sli-cf feliratnak? annyi, hogy rajta van -
Birsinator
tag
válasz
Rover623 #7272 üzenetére
Köszönöm, a megértő választ, és bocsánatért esedezem, ha kérdésem azt sugalmazta, hogy kételkedtem az állítás valódiságában, miszerint csak multimeterrel tudom megnézni a memóriáknak adott felszültséget.
Kérdésem naívitása abból fakad, hogy számomra nehezen felfogható, hogy manapság mikor midenféle szenzorral telepakolják az alaplapokat és minden számtech kütyüt, akkor pont egy ilyen szerintem lényeges dolognál nem létezik mérési lehetőség.
Legközelebb mielőtt bármit kérdezni fogok, körbetanulmányozom az összes szakirodalmat mind elektronikus, mind nyomtatott formában, és csak azután fogok kérdezni, miután már biztos vagyok benne, hogy tudom a megoldást.
És ígérem nem fogok többszöri rákérdezéssel megbizonyosodni arról, hogy amit egy szakmai fórumon ír az egyik nagyrabecsült tag, az valóban a teljes igazságot tükrözi e vagy sem.
Valamint leteszem a nagyesküt, hogy újoncként nem fog hajtani a kényszer, hogy megtaláljam a megoldást problémáimra, és a könnyeb utat választva nagyobb tudású tapasztaltabb emberek tanácsát kérjem, hanem saját utamon járva magam fogom kitapasztalni, hogy mit, hogyan és miért csináljak, illetve ne csináljak.
A fenti esküvel egyidőben fogadom, hogy az így megszerzett tudást arra méltatlan újoncoknak átadni nem fogom. -
-
-
Rover623
félisten
válasz
Rover623 #7038 üzenetére
Egyébként: a legtöbb alaplap esetén nem fog elférni...a Dominatorok 52mm magasak, a cooler alatt meg kb. 40mm hely van. Még ha levesszük azt a pár millimétert ami a memóriafoglalat mélysége, akkor is bőven bele fog verni a hűtőbordába a procihoz közelebbi RAM...alaplaptól függően a távolabbi is...
De ha nem rakod házba, elforgathatod 90-180-270 fokkal a hűtőt és akkor nem fog rálógni a memcsikre...viszont esetleg kiütheti a VGA-t... -
ktomek
aktív tag
válasz
Rover623 #6846 üzenetére
Hát, majd veszek egyet...ha lesz rá zsé.
Most úgy áll a helyzet, hogy mem visszaosztás nélkül jelenleg 230MHz-es fsb-vel, 920MHz-en mennek a ramok. Ha még 10MHz emelést bírnak (azaz 40MHZ-et), akkor lehet, h mégsem viszem vissza amit 2 napja vettem....
mert a 2400MHz már a procim határa...asszem.
-
ktomek
aktív tag
válasz
Rover623 #6826 üzenetére
Kösz, okosabb lettem.
Hát ez márpedig "olcsóbb" az biztos!4600.- Ft-os, Kingmax Mars mindkettő.
Amúgy az időzítéseket kézzel hangolom 5-5-5-18ra, ami a 800-hoz passzol az SPD szerint (Everest). Ezek után "csak" 780MHz-et kap 230as FSB mellett, mivel az arányt 1:1.6 ra állítom. Mondjuk úgy sem megy, ha 210es FSB-vel 700MHz... Hülyeséget csinálok? De mondjuk, ha a 666MHz-es időzítéseket használnám (4-4-4-12) és ezek után emelném az órajelet, akkor mégkisebb az esély a működésre.. vagy nem?
-
ktomek
aktív tag
válasz
Rover623 #6808 üzenetére
Most elkezdtem külön-külön tesztelgetni a modulokat, és így semmi gond nincsen. Most az újabbikat tesztelem 235MHz-es FSB-vel (x10 CPU) és 15 perce fut az Everest stabilitásteszt... Úgy tűnik, hogy csak együtt nem akarnak "húzódni"... Érdekes. Pedig tényleg tök egyforma modulok... áááááááááááááá
Ja, az nTune mindenképpen ezt írja ki, ha csak egy modul van benne, vagy, ha mindkettő. Utánanéztem, lehet találni ilyet másnál is...mármint ezt a hibaüzenetet, de nemjutottam vele semmire.
-
ktomek
aktív tag
válasz
Rover623 #6796 üzenetére
Ó! Érdekes dolog:
Ha minden alapjáraton van (feszültségek, default 200MHz FSB ..stb.) , és az FSB : DDR arányt LEJJEBB veszem, azaz 1:2-ről (200:400MHz) 1:1.6-ra, vagy 1:1-re, akkor is BIOS resetelnem kell, h életet lehelljek a gépbe...
Ezt próbáltam "auto" mem időzítésekkel, és "manual" 5-5-5-18-cal, és (ami az 1:1.6-hoz passzolna) 4-4-4-12-vel is. Teljes gáz!
Segítsetek ti Okos Emberek!
-
R.P.
aktív tag
válasz
Rover623 #6798 üzenetére
De figyelj ezt elő lehet normálisan is adni. Nem igazán értékelem a piszkálódásaidat. Nem dicsekedni akartam, hanem érdekelt a véleményetek. Köszi hogy segíteni akartál, de ha unod a másoknak való segítést, és az ezeregyedszer való leírását egy dolognak, akkor nem hiszem hogy ott kéne fórumoznod, ahol ilyen kérdések elhangzanak.
Amúgy nem vágom ki az a Fiery.
-
R.P.
aktív tag
válasz
Rover623 #6792 üzenetére
Nem is kérem, hogy segíts. Csak nem értem, hogy hogy lehet ilyen különbség. Az meg már nem az én dolgom, hogy megítéljem egy program minőségét. Nem tudom milyen tanácsot kellett volna elfogadnom, mivel piszkálódáson kívül tőled pl. semmi értelmeset nem olvastam.
Amúgy láttam már a fórumon néhány hozzászólásodat, és szerintem csak a hecc miatt írogatsz be, meg hogy elrontsd néhány ember kedvét. De ha neked ez jó akkor egészségedre. Valóban kurva vicces.
-
killipoly
aktív tag
-
gabber01
addikt
-
T.Jones
tag
-
Larry303
addikt
válasz
Rover623 #6427 üzenetére
kössz apu a nevelést...
amúgy annyi volt a hibám amit belátok, hogy innen indultam a keresgélésre... és nem próbáltam módosítani a kulcsszót...
az meg röhejes sztem, hogy erre van energiád, de egy linket dobni nincs...sajnos ez kis hazánkban elég tipikus hozzáállás....
panaszkodsz, hogy komoly időt kell noobok nevelgetésével pazarolnod, de az okoskodásra úgylátom mindig sikerül szakítani...
sztem kicsit most nevelgesd magad...rádfér...
többiektől meg bocs az offért abbahagytam... -
Larry303
addikt
válasz
Rover623 #6416 üzenetére
na vajon mi számít subtimingsnak???
szerintem meg az everest nem működik...nem hogy subtimings szinten, de még az alapidőzítésket, sőt még az aktuális frekvenciát sem képes megjeleníteni....
na mind1 ezen kár vitáznunk előbbre nem jutottam sajna...nem állt szándékomban nyavalyogni, de amit találtam linket a memset3.4re az mind döglött volt...ezért bátorkodtam volna itt megkérdezni... -
Alex123
senior tag
válasz
Rover623 #6015 üzenetére
Persze, hogy nem az MSN...
De, eddig senki nem vette "magára", hogy megnézze a biost és visszaírjon, hogy akkor most jó vagy nem a "0" a 42 helyett...
Amúgy erről nemigen találok infókat, azért is itt kérdeztem meg, de másik topikban már írták, hogy maradhat a 42 helyett a "0", mert az az AUTO....
Biztos, nemtom, így fog maradni... (műxik és az a lényeg).
- Alex -
-
MZsoltee
veterán
válasz
Rover623 #5483 üzenetére
Köszönöm! Olvastam, okosodtam... Ma is érdemes volt felkelni!
Akkor most azt találtam ki hogy jövő nyárig amikor meglesz majdan a 29*0opro/GT esetleg valami 8800as és a Hyper TX2 vagy valami hasonló, akkor majd 400*8, ha megy, ha nem akkor 375-380*8ban járatom a procit, addig meg 400*6on ez is kihajtja az 1950GT-t és így a ramok is örülnek 8300-8400MB/s
Az ugye elmeg yha tattal max 70°Cra izzadnak meg a magok, vagy az is sok?
Nem tudjátok az E4400asoknak hol vanfsb limitjuk szeritnem 400nál mert nekem 401el meg se nyikkan a gép, gondolom nem a P35-DS3nak van itt a vége -
Skynet258
veterán
válasz
Rover623 #5464 üzenetére
"Ki vegyen KHX-et?
Aki szeretne tuningolni, de nincs pénze, kedve, ereje kísérletezni. A KHX modul azt tudja ami rá van írva, nincs zsákbamacska...és nem mellesleg hozza a Kingston legendás megbízhatóságát és a hosszú garanciát..."Idéztem tőled, engedelmeddel. Akkor a mai napra is megvolt a megvilágosodás
Ennek az infónak a hiányában nem értettem a hsz-ed, mostmár tiszta.Azért nyugtass meg, alapvetően akkor nem tévedtem abban, hogy a Kingston jó ram
-
Skynet258
veterán
válasz
Rover623 #5445 üzenetére
Na ja, ez nekem is átpördült az agyamon, hogy ekkora sebességnél hogy lehet 19dBA...
Szal akkor felejtős a dolog, ha a csendet szeretem
Mod: a Hyper Tx2 mellett sztem elfér ugyan, bár belóghat a ventije... ehh, akkor hagyom a francba. Na meg a 2000 pénz is elég kevés lenne egy jófajta cumóért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Formula-1
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- PlayStation 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest