- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple notebookok
- OLED TV topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz csacsa1988 #29198 üzenetére
Nem te döntesz a Dual meg a Single mód között. Ha a ramok alkalmasak rá, akkor a lap magától Dual-ban hajtja őket, ha nem alkalmasak rá akkor nem tudod ráerőltetni a DC-s működést.
#nincsbennetarcsi
-
csacsa1988
csendes tag
Sziasztok
Ha van két RAM és dual channelben nem szeretik egmást, akkor single channelben sem szeretik? -
pepejoe
tag
Hello!
Az lehetséges hogy kb. 4éve vásárolt memóriáim (2*1GB PC800 DDR II - A-Data) "elöregedtek"? Régebben jóval gyorsabban indult és futottak a programok. Friss Windows, töredezettségmentesítés után is lassabb. Kösz
-
fanti
addikt
Az én esetemet is közzé teszem, hátha valaki profitálni tud belőle :
Előtte egy 1333 CL7-es 2x2gigás Geil value kitem volt, az az őrületbe kergetett majdnem......
-
HaZsolt
őstag
Sziasztok.
Hülye kérdésem lesz. Ha leveszem pl. CL6-ra a RAM-om akkor miben lesz jobb? Írásban? Ha pedig MHz-et adok neki attól, hogy tud gyorsulni? Nem értem ezeket a dolgokat, valaki aki profi ebben felvilágosíthatna.Előre is köszi.
-
szki
őstag
válasz szabi325 #29190 üzenetére
Gigabyte AM3 lapok topicjában leírtam a saját beállításaimat, és tippeket 1600 MHz stabilizálásához. Remélem tudok segíteni!: [link]
Bios frissítéssel kezdjél!
Ha kérdés lesz még a ramról, akkor inkább a lap topicjában kérdezz!De4d:
Nem tudom milyen konfig, ezért AMD AM3 esetére válaszolok:
1.-2.) Nálam 3x2 GB működött Giga AM3 lapban dualban: [link]
De nincs garancia semmire se Jobb párosával tenni ramokat. Amúgy 4GB-nál ram elég mostanában. 6 GB-os KIT i7 mellé lett kitalálva.
Ha a 3. ram más időzítést tud, akkor a lazább időzítést kell biosban beállítani.
3.-4) A #29165 hozzászólástól olvass egyet
Pontos ram típusok kellenének az összehasonlításhoz, és akkor kiderül miért 1000 Ft a difi.Kétségtelen, hogy érdekes árcédulákat találni külföldi WebShopokban mostanában. Előfordul, hogy a jobb ram olcsóbb, mint a gyengébb Persze hiánycikk épp emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
Üdv.
Néhány átfogó infóra lenne szükségem ramok terén, itt vannak a kérdéseim.
1, Ha van Dual 2x2 GB ramom és vennék hozzá még 2 GB ugyanolyat akkor mind a 3 menne dual kitként? ( a 3. ram más kitből való lenne ugye )
2, Vennék új gépet lassan Elég e a 4GB ram vagy inkább a 6GB-t kéne venni 3x2GB? Ez az előző kérdésemmel összefügg. ( Ha utólag vennék teljesen ugyanolyan ramot gondolom menne kitben a 3 de nem egyforma a 3. ram a másik kettővel? Illetve ha márkára mHz-ra azonos de más az időzítése?
3, A ramok időzítése mennyire számít, illetve melyik jobb? Pl mi a különbség egy cl9-cl8 között?
4, Páran mondták nem érdemes 1333 Mhz-es ram helyett megvenni az 1600ast, nincs észrevehető különbség, de közel azonos az áruk, bizonyos ramoknál pl 1000 ft.Minden jó, ha a vége jó!
-
szabi325
tag
Sziasztok!
Nekem van 2*1GB OCZ XTC Platinum OCZ3P16001G ramom , a régi kiadás ami 1.95 Volton is mehet, nálam most 1.9 V van beállítva és 1333 MHZ en megy 1600 helyett, 1600 on teljesen instabil épp hogy eljut a windowsig és lefagy, 1333 on most stabil, játékokat bírja, videó renderelést is de a prime95 nél lefagy. Kérdésem az lenne ha valakinek van hasonló ramja akkor tudna-e segíteni a jó beállításban. A gépem: Gigabyte MA-790XT-UD4P F4 es gyári BIOS , AMD Phenom II 550BE, (gainward gtx 260, wd 500GB , win xp sp3 32bit)
Mellékelek még 1 képet a BIOSban a ram beállításról: [link]Előre is köszi a segítséget, tippeket!
-
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Van egy régebbi Dell notim 2,2 GHz-es P4 M procival. Jelenleg egy 512 Gb 266 MHz modul van benne, Szeretném felbővíteni 1 Gigára. Tudnék szerezni egy másik 512-es modult, de az 333 MHz-en megy. Ebben az esetben ugye a 333-as is 266-on fog menni. Érsemes-e a régi 266-ois modult lecserélni, és két 333-ast venni, vagy a 266-333 között lényegtelen a sebességkülönbség?
-
mar1boroman
tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5QL-E alaplapom, és ma gépet szereltem, mert fölkerült egy Thermalright TRUE a lapomra, és mindent összeszereltem, és kapcsolom be a gépet, és nem ad képet, de még a billentyűzet ledjei se villannak fel.
Mi lehet a gond?
Help! -
törölt tag
válasz vmatyko #29183 üzenetére
Előnynek nem nevezném, de ha stabilan működnek együtt, akkor nem sokat számít.
MiB: Ezek a "csúcsRAM-ok" nem annyira a felhasználóknak szólnak, hanem a többi gyártónak. Ha kétszer annyi pénzem lenne RAM-ra mint amennyi, akkor kétszer annyit vennék, nem gyorsabbat. A nagyobb mennyiségnek ugyanis van értelme, a nagyobb sebességnek meg szinte semmi. Töredéke annak, mint amennyivel többe kerül.
-
vmatyko
tag
az nagy baj ha a 4x1gb ddr2 1066-os memóriák közül 2db ugyanolyan a másik kettő pedig két különböző márka?
(pl: 2x1gb Kingmax, 1gb Corsair, 1gb Kingston - de mindegyik DDR2 PC8500)
[ Szerkesztve ]
-
MiB
tag
Mennyire tuning barát memória ez core 2 e6500 mellé?
-
szki
őstag
Igen, az rendkívül fontos, hogy a naponta 1x bekapcsolt gép 46 v. 48 mp alatt bootol-e be...
Tessék egy kis tesztecske tomshardware-ről LGA1156-os lapban. Van itt DDR3 1333/CL10 és 1600/CL8 is.
3D játékok: [link]
Alkalmazások: [link]
Audio/Video: [link]Egyedül a Winrarnál van olyan eltérés, ami érzékelhető. De van jelentősége?
Végiglapozható a teszt, de én csak 3 oldalt linkeltem belőle. Konklúziót érdemes még megnézni: [link]
""
AMD-s géphez hasonló tesztjük: [link][ Szerkesztve ]
-
MiB
tag
ahhhh nem a sávszélesség a lényeg itt!!! hanem az alacsony időzítés!!!!!
szki: megveheti aki huje igen es nem erdekli a gepe sebessege foleg 1333-ban cl9el gratulalok
daa-raa: aze 1600-tol kerlek szepen mert 1333-ban nincs eleg alacsony idozites, es ha jol tudom a memoria elerese fugg mind a hz es a idozitesektol.
-
jericho69
tag
Hello!
Pár napja tönkre ment az adatlapomban szereplő memória párból az egyik modul. Gondoltam rá, hogy eladom a megmaradt ramom és veszek helyette egy ilyent. Mi a véleményetek róla? Megvehetem nyugodtan?
-
szki
őstag
Miért kellene 1600 Mhz? Hova nem elég 1333/CL9 DDR3?
Bárki megveheti otthoni felhasználásra a lassabbat is! Persze Evererest tesztekben szuperjó eredményeket látunk 2000MHz/CL8 egy tuningolt i5 v. i7 proci mellett. De a gyakorlati életben milyen alkalmazás használja ki azt az óriási sávszélességet?A nagyobb sebbességű ram szerintem nem éri meg a pluszpénzt. Akkor már inkább egy ssd-be vagy egy jó monitorba érdemes befektetni...
sebipayne: a konkrét alaplap topicjában szerintem több segítséget kapsz. Vagy az i5 topicban: Intel Core i5 7xx / Core i7 8xx "Lynnfield" (LGA1156)
[ Szerkesztve ]
-
sebipayne
tag
Sziasztok!
Kicsit noob vagyok memória témában, ezért kérem a tanácsotokat. Szóval ma rendeltem 8GM Kingston DDR3 1333Mhz memóriát (2x4GB kit), Core i5-750-nel, a többi lényegtelen...
Ha később tuningolni szeretném a gépet, mondjuk max 20%-al akkor honnan tudom, hogy milyen feszültségértékek kellenek a stabil működéshez (tegyük fel ha nem melegszik túl a gép)? Mindenki azt irogatja, hogy neki X vagy Y volton még stabilan futnak a memóriák, Z volt elég a procinak stb...
Valaki okos fel tudna világosítani a témában?
-
törölt tag
válasz pottyantós #29161 üzenetére
Talán fogni kellene egy Memtest-et, és letesztelni a RAM-okat. (Természetesen nem Windows alatt.)
MiB: "jah csak ddr3at 1600 -tól érdemes venni" Miért is?
-
MiB
tag
válasz norbitális #29167 üzenetére
De pont az a lényeg hogy nekem csak 2gb kell, 4gbos-ból könnyű választani!
-
MiB
tag
Ezt érdemes megvenni Intel procihoz?
[ Szerkesztve ]
-
MiB
tag
válasz norbitális #29164 üzenetére
jah csak ddr3at 1600 -tól érdemes venni
-
pottyantós
aktív tag
Sziasztok!
Van egy problémám ami nagyon érdekes!
Alaplapom x58-UD5 benne OCZ Intel Tri Kit DDR3-1333MHz. Pár hónapot X.M.P.-ben ment gond nélkül! Aztán folyamatosan újra indult, kivettem, jónak bizonyult, de utána megint csinálta... Kézzel be volt lőve a ram idáig (tegnapig), a win7 frissítette magát, és hirtelen újraindult. Bioszt visszaraktam teljesen alapra, de folyamatosan restartolt! Kivettem a cpu eist meg c1 funkcióit és most nem csinálja... Lehet a ram haldoklik??!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
UG4EVER
tag
hi
Kérdésem a következő van egy MSI PM9M-V mATX 775 alaplap
tök mind1 mien ramot rakok bele ne mlátja annak amennyi :
pl 1 gb ddr est 890 ne k látja a bios is..everest mutatja h kingston 1gb pc 3200 de minden más helyen 890 mb a rendszermemoria
mért lehet ez ?
bios frisités kellene tán ? avgy tipp?
.Köszi mindenkinek (sry h késő van de sietős mert havernak szerelem ezt a szart és ez kicsit agaszt)
Regisztráltam 2008-10-30 :)
-
Bluegene
addikt
válasz #65675776 #29154 üzenetére
hol tudom megnézni milyen progival, hogy dualba megy a 2x512 kingtonom és 2x512 kingmaxom?
sejtésem szerint igen megrt az everest szerint dual channel, de ez biztos? a biosba benne van?
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Chaser
legenda
Nem ma kezdtem én se, tudom hogy elég szoros a cl4. Volt már kingmaxom amelyik 2 v 2.1V-on tudott cl4 900-at, de a mostani kingmax crucial elvileg. Cl6 meg hát izé, erre cimkézték, van itthon 667-es corsair, az is 1.8V-on 900-1000mhz körül tud. Voltak tracereim, azok valami 950cl4-ig mentek talán 2V-on és átmenettel lett vége mindnél a tuningnak, nem átmenet nélkül mint most. Cl5-ös tuningra kicsit visszagondoltam, mintha ott is emeltem volna a feszkót 960 felett és talán ott se tudtam többet kihozni 1.8V-hoz képest, szóval én továbbra is a kicsi sempron 667-es ram vezérlőjére gyanakodom, de majd elválik ha lesz x2-m vagy valami am3. Az eredményt majd beírom
szerk: vagy az NB-t kellene megkínálni egy kis fesszel, de nem találtam biosban ilyen opciót...
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Qru
MODERÁTOR
válasz norbitális #29148 üzenetére
8x450-re tedd a procit, adjál neki kb 1,35V-ot. MCH-nak tolj +0,1V-ot, ramot rakd szinkronba, mert nem tuningos darabok de 900-on biztos elketyegnek 5-5-5-15-ben.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Chaser #29144 üzenetére
CL4 nagyon szűk időzítést, azt még a tuningos jobb ramok se nagyon bírják (kevés kivétel van azért, pl Super Talent T800, ez 1000-1100-at megy CL4-ben). De ezek a gyárilag CL6-osak csoda, hogy mennek 800-on CL4-ben. Egyszerűen ott a vége.
mod:
MiB: Van, pl G.Skill 2x1GB 1600MHz DDR3 CL7, de ez AMD-hez való ram.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
MiB
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani vmi jó fajta ddr3 memóriát ami 1600 mhz-en megy alacsony időzítéssel és 2gb. Egyáltalán lehet ilyet kapni 2gb-os szettben itthon???
-
norbitális
tag
Illetve lenne egy másik kérdésem, ha a haveromnak szeretnénk tuningolni a porciját akkor ugye nő az fsb ezáltal a ramok órajele is nő igen ám de sajna 810-20 körül már nem bootol a proci egy e6750 lenne a hűtés miatt nem is érdemes aggódni mert egy tr true fogja hűteni a búráját.
Ramok, hát még egy kérdés asszem van benne 1x2gb kingston 800mhz meg 2x1gb kingmax ami szintén 800mhz-es az a kérdésem, és akkor a kérdésem , hogy összeillenek-e rendesen, ha nem akkor melyiket kéne kivenni, ja és valami fasza beállitást is irhatnátok.
Előre köszönöm a topik lakók válaszát(már ha lesz olyan). -
Thrawn
félisten
válasz pistataller #29146 üzenetére
Igen.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
pistataller
csendes tag
Sziasztok!
Van a gépembe egy 2GB-s 800mhz-es ram, érdeklődnék, hogy ez mellé be tudok e rakni még 2 darab 1GB 800mhz-es ramot? alaplapom: GIGABYTE-EP43-DS3L
Válaszokat előre is köszi.
Üdv! -
norbitális
tag
Figyúzzatok a corsair dominator gt (CMG4GX3M2A2000C8) haverságba van az i5-750-el meg egy msi p55-gd65-el?
-
Chaser
legenda
Az okot is elárulod? Nem a nagy tuningról van szó. 1.8V-on 1T-ben kb 790-795-ig stabilak, onnantól 1mhz se +0.3V-tal 2T-ben se Ez a furcsa. Kicsit gondolkodtam, a cpu ugye csak egy am2+ sempron, aminek a ram vezérlője hivatalosan ddr2 667mhz...lehet a vezérlő hasal el cl4-en 800 fölött, nem a ram. Cl5-ben 2T-n 940-960 körül stabilak 1.8V-on. Más cpu-m nincs jelenleg, de lehet ma már lesz. Kíváncsi vagyok jól gondolkoztam-e, de egy próbát mindenképp megér.
-
Chaser
legenda
Ennyire fogós téma a kingmax-crucial? Mondjuk engem megfogott
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Fancy-boy #29136 üzenetére
Mivel DDR, azaz Double Data Rate, azért a valós órajel duplázódik mindig, az az effektív órajel. 400-asnak 800MHz az effektív órajele, szóval most is 800-as ramod van valószínűleg. Noha létezik a 400-as DDR2-es is de az elég ritka. Azt kéne megtudnod, hogy amit kiír neked a progi az a valós vagy az effektív órajel-é.
#nincsbennetarcsi
-
Fancy-boy
addikt
Üdv
Az lenne a kérdésem, hogy ha vennék DDR2 ramokat, de csak 400MHz-esek, az mennyire lenne rossz, leginkább játék szempontjából?
Mindenféleképpen inkább vegyek minimum 800 asokat?
Köszönöm
-
-
ZozzHUN
addikt
Sziasztok
Van 2x2GB Geil Value DDR2 800 Mhz ramom, van rajtuk hűtőborda, a ház is jól szellőzik. Lehet őket 2.1v-n hajtani 850Mhz-n 24/7? Vagy ragaszkodjak inkább a 2.0v-hez? A konfigom 3400mhz-n intelburntest maximum stabil volt, de mégis az idle módban 15 percet nem nyúltam hozzá és előszobából hallottam hogy felbőg a gép (újraindult). Nem tudom h vcore volt túl alacsony végülis, vagy a ram fesz. Tanácsokat előre is köszi
-
sakto
őstag
Sziasztok van egy kis gondom vettem egy JW lapot hozzá egy 5000+ procit és 2X1 gb OCZ Reaper 1066 memot
Minden alapon megy de a memoriák csak 371Mhz-n
Hiába állitom a biosba 400-ra ez mitöl lehet?
A gépben még nincs VGA csak az alaplapi -
Lcp
csendes tag
Sziasztok!
kellene egy kis segítség! van egy i7es gépem egy gigabyte X58A-UD3R alaplappal amibe triple-channeles memó slotok vannak. Van benne egy 3as kit 1866-os memó és most akartam belerakni még egy ugyan olyan 3as kitet, de kiderült hogy az már nincs. Lehet probléma ha 1600-as kerül be a másik 3ba, vagy teljesen mindegy? -
Chaser
legenda
Napokban vettem 2+1GB kingmax 800-as ramot, SPD szerint a 2-es crucial volt, 800cl6-os időzítésekkel, tuningban is szépen mentek 1ütt, ezért az 1 gigásat is -ami meg nanya volt- lecseréltem 2-esre. Szépen mennek tuningban, de fennakadtam. Annak ellenére, hogy cl6-osok lennének 1.8V-on 960 körül mennek stabilan cl5-ön. Gondoltam megnézem a cl4-et, az is megy nekik 1.8V 770 körül. LE 1300-as cpu-m van, ennyira osztja a ramot, ha változtatom az órajelét akkor másképp számol, 2Ghz-en pl kerek 800 a ram, de ott már kékhalál winben, próbaképp megnéztem 2.1V-on, ugyanúgy. Bios szinten simán megy a történet, de bootolni 770-790 körül tud és stabil utána is 1.8V-on, fölötte meg feszemeléssel is elhasal. Mitől lehet ez? Azt tudom, hogy OC-nak 1x csak vége szakad, de annak szokott átmenete lenni, nem pedig 0.3V-os különbséggel 1mhz+ se jön össze Tipp? Valaki esetleg találkozott már ilyen kingmaxokkal? Róluk van szó:
[ Szerkesztve ]
-
Nyiz
csendes tag
Gigabyte M52L-S3P alaplapom van 32-es Win7-tel meghajtva. A kombinációkat végigpróbáltam, egyik sem volt hajlandó dualban megenni, a másik 3 viszont (nyilván) bármilyen kombóval adta dualt, dehát ez nem meglepő, azoknak a timingja teljesen egyező, ezért gondoltam arra, hogy, ha esetleg átállítható az új ram is erre az értékre, hajlandó lenne elvinni dualban az alaplap. Persze lehet, hogy naív vagyok, hogy ilyeneket gondolok, mert tuningolni egyáltalán nem szoktam, ez most lehet meg is látszik
-
szki
őstag
Itt keress rá: MSI 770, 760G & 785G alaplapok (AM3/AM2+)
Meg az alaplap ram support listet nézd meg..Nyiz: Adatlapod nincs kitöltve.. Milyen alaplap?
Nincs garancia különböző típusú ramok dualban futására. Próbálkozhatsz a ramok rakosgatásával, és lazább időzítésekkel, de szerintem az se segít..
Bár nálam volt rá példa, hogy Giga AM2+ lapban szépen ment együtt Samu 512MB/533 és Kingmax 512MB/800 MHz64 bites az operációs rendszer ugye?
szerk: képet tudsz feltölteni ide a PH-ra is (Üzenetíráskor Új kép feltöltése a szöveghez, és aztán beilleszt...). kepfeltoltes.hu sokaknak nem jon be...
[ Szerkesztve ]
-
Nyiz
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok: Eddig 3 db 1 GB-s Kingmax rammal rendelkeztem, ezért, mivel így csak single channelben tudtak üzemelni, gondoltam veszek még egyet. Ma ez megtörtént, a gépbe szerelve azonban meglepődve tapasztaltam, hogy továbbra is single-ben folytatja az ipart a vas. Egy gyors CPU-Z futtatás után kibukott a probléma: az új ramnak más a timingja, linkelek egy képet róla: [http://kepfeltoltes.hu/100709/ramok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]
A kérdésem az lenne, hogy van arra lehetőség egy biosos állítgatással, hogy egy timingra hozzam a ramokat? Úgy értem, tudom, hogy ez lehetséges, csak bírni fogja ezt az új RAM? Vagy elégedjek meg annyival, hogy 4 giga single channel?Köszi a választ előre is!
[ Szerkesztve ]
-
RK
csendes tag
Sziasztok!
Egy MSI 785GM-E65-ös alaplaphoz milyen memóriát tudtok ajánlani, mert már kinéztem egyet: G.Skill F3 - 10666CL7D 1333 Mhz 1.35V ECO series--->Szerintetek. ez megfelel?
-
nagyúr
Jól gondoltam. Az alaplapod (vagy az alaplapoddal azonos chipsettel rendelkező lap) topicjában biztosan találsz részletes leírást, beállítási listát a BIOS-hoz, amivel emelni tudod a RAM-ok órajelét. Azt persze hozzá kell tenni, hogy valós alkalmazásokban nem sok különbséget (vagyis inkább semmit sem) fogsz érezni ebből a 266MHz-es effektív RAM-freki emelésből.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Igen, az az érték az. Ez egyébként a "valós" frekvencia - leegyszerűsítve - ami azt jelenti, hogy a moduljaid "effektív" 1066MHz-en járnak. Ha feldobsz ide néhány CPU-Z ablakot, könnyen kiderül, hogy melyik alkatrész mennyin ketyeg most épp a gépedben, és mit lehet tenni annak érdekében, hogy a RAM-jaid a gyári beállításon menjenek. (Valószínű, hogy csak szimplán a RAM-szorzón kell emelni majd BIOS-ban.)
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Szencso
csendes tag
Sziasztok! tud vki segíteni, vagy vki találkozott már ilyen hibával? jelenleg tökéletesen fut a win 7 a gépemen. egy másik vinyóra akartam telepíteni ezen a gépen egy win7-et de kékhalál jött be. le lett futtatva egy memtest, és egyből errorral indult, és rengeteget talált. Ha bármelyik memóriát használom fel, bármelyik slotba, vagyis csak egyet használva hiba nélkül végigfut a memtest, csak akkor van hiba ha kettő van benne, de akkor folyamatosan. Memória nem lett bántva, így lehetett kapni a képet 3gb-tal, egy 1GB-os és egy 2GB-os memória van benne, azonos típusúak. Válaszotokat előre köszönöm!
-
-
IzI
senior tag
Hi
Hogy tom megnézni hogy hány mhz megy a memória ?
-
nagyúr
válasz vmatyko #29111 üzenetére
Valószínűleg így bukod a DC-t, bár a különbség - élő alkalmazásokban - nem jelentős. Emellett az 1 és 2GB-os modulok tuning-potenciálja eltérő. Ugyanakkor, ha kevesebb slot-ot használsz, valamivel hűvösebbek lesznek a modulok. Én egyébként a helyedben inkább 2*1GB-ot vennék a hasonló kiszerelésű kit mellé.
-
PunkZoli
aktív tag
hi
Nem nagyon értek a ram időzítésekhez, viszont szeretném manuálisan beállítani a bioszban a KINGMAX 1333 tinybga (2giga) ramomat.
Túl sok macera értéket lehet átállítani, amit neten nem találok, ezért kérem a segítsgeteket, milyen értékeket kell megadni?!
(lényegében azért érdekel, mert elkezdett fagyogatni a gépem, mint anno... majd feltettem egy új biost, viszont anno manuálisan beállították nekem, akkor hagyta abba a fagyást, csak ugye most minden alap értéken van.... és sokkal sűrűbben fagy a rendszer így--talán ezzel nem fog annyit fagyni)
//msi 770-c45 , phenom II 945
-
vmatyko
tag
A következő konfigom van:
E6550 proci
GA-P35-DS3 alaplap
2x1GB Kingmax DDR2 1066A kérdésem, hogy érezhető javulás lenne ha vennék bele még 1GB RAM-ot vagy mindenképp 2-t kell vegyek, illetve hogy a dual channel-hez hasonlóan létezik triple-channel 3x1GB RAM esetére?
xp32bit-ről váltanék w7 64-re.
előre is nagyon köszi a segítséget!
-
SLYM
veterán
hali. ehez a procihoz ( Intel® Core™2 Quad Processor Q8200
(4M Cache, 2.33 GHz, 1333 MHz FSB) ) elég az én 2 gigás 800-as memóriám? ugye ennek 1333 MHz FSB-je van, azért kérdemmég valami. a memória sebessége, hogy az enyém 800-as de látom vannak már 1600-asak is, szóval ez miben nyilvánul meg? mi lesz ettől gyorsabb? a gyakorlatban lehet "érezni" a különbséget? köszi a választ
[ Szerkesztve ]
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. a következőről lenne szó:
van egy p35 ds4-es deszkám, és benn 2x2giga 1066-os corsair dominator. de csak 1 modul van a gépben mert ha a másikat is berakom a sárga slotba, hogy dual channel-ben menjenek, akkor nem tudok semmi játékot felteleípeti, és kicsomagolnai pölö egy DVD filmet, ami rarokban van, mert állandóan a rarok crc hibásak lesznek a játék telepítésnél pedig kiírja, hogy egy féjl korrupt. ha kiveszem a memóriát, semmi gond nincs vele. sztetek ez miért lehet? ha vki tudna segaíteni, azt megköszönném
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- CPU léghűtés kibeszélő
- Warhammer 40.000
- Apple notebookok
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külpolitika
- Autós topik
- OLED TV topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Ddr3 ram
- Kingston FURY SO-DIMM 32GB KIT (2x16) DDR4 3200MHz CL20 - sok garanciával
- Corsair SO-DIMM 16GB KIT (2x8) DDR4 2400MHz CL16 Vengeance - sok garanciával
- Corsair SO-DIMM 16GB KIT (2x8) DDR4 2400MHz CL16 Vengeance - sok garanciával - több darab
- Corsair VENGEANCE LPX 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz CMK8GX4M2A2400C14
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest