- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
Én is csak azt tudom tanácsolni amit az előttem lévő kolléga.
Egy ismerősőddel cserélj ramokat. Te megnézed hogy az övé nem-e fagy a tiedbe, illetve nézzétek meg azt is hogy a te ramjaid hogy viselkednek az ő gépébe.
Én már jártam úgy hogy a nálam nem működő ramok azóta is lazán működnek más gépébe.A másik bibi ami nem tiszta nekem hogy VGA miért kap kevés áramot. Próbáld meg a külön ágra tenni a csatlakozót, illetve minden felesleges perifériáról húzd le a tápot.
Csak az alaplap kapjon áramot 20/24pin + az extra csati,VGA,HDD ami a rendszer van)
Ha így minden OK akkor egyesével dugd rá a többi cuccosra is a tápot, és mindegyik után nézd meg a hogy előjön-e az ablak. -
Ren Hoek
veterán
Na közben elmentem tanulgatni...
A legjobb az lenne, ha valami helyi pc boltban ahol nagyon jó arcok, bevinnéd az egész gépet... és megkérnéd őket hogy rakjanak bele egy ddr2-es kitet... aztán eresszenek rá pár órára egy tesztet... ha jó akkor elviszed a ramot. Persze ehhez zs is kell.
Természetesen ez akkor, ha nincs valaki ismerősöd aki kölcsön tudna adni fél napra egy kit-et. Mert ez már kálvária szintű szopás ami a gépeddel van, szinte mindent lecseréltél csak proci és ramot nem. Legjobb lenne egy másik táppal is kitesztelni.
Ha ezután a teszt után új rammal is lefagy, akkor a procival van a gáz.
-
Calogero
addikt
Proci tesztelése:
Prime 95
Options/Torture Test, ott az In-place large FFT dolgoztatja legjobban a procit.- A, Small FTTs: FPU-t tesztel, számoltatja a procit.
- B, In-place large FTTs: a procit számoltatja, és a memóriákkal is használja, tehát a buszokat is teszteli. Ez melegíti a legjobban a proci, és ekkor zabálja a legtöbb áramot.
- C, Blend: főleg ramot tesztel, a proci gyakorlatilag szinte nem is számol, csak a memóriába írja be és olvassa ki az adatokat.Illetve még erre használható Orthos nevű program is.
-
Ren Hoek
veterán
Egy everestet eressz rá az újabbak közül, abban van ilyen:
Rendszer stabilitásteszt
A memória, a CPU, az FPU és a helyi lemezek egyidejű igénybevétele egy vizuális felhasználói felületen. Folyamatos hőmérséklet, CPU terhelés és CPU throttling figyelés a rendszer hűtésének tesztelésére.Kíváncsi leszek mit ad ki.
-
Ren Hoek
veterán
Szóval akkor összegezve: Régi táppal, új táppal, régi alaplappal, új alaplappal, régi VGA-val, új VGA-val is produkálja a hibát. Tehát proci vagy ram.
Azabaj, én legalábbis azt tapasztaltam, hogy az ilyen jellegű problémákat nemmindig mutatja ki a memtest. Volt már egykét ilyen eset itt.
De mindenképp menjen egész éjjel 2 modullal. Azután lehet csak ítélkezni.
1 modullal nem produkálja a hibát, ebben az egy esetben. Tehát itt lehet a single, dual channel körül lesznek a gondok, a memóriavezérlővel.
Ezt viszont ráhagynám a profikra, mert ebben a témában nem vagyok kompetens. Lehet állítgatni kell manuálisan a BIOS-ban dolgokat - fesz freki... ebben nincs tapasztalatom, és óvatosan kell vele bánni nagyon. Viszont itt a fórumon több ilyen esetet láttam, érdemes a keresőt használni... Ram mekkora fesz-en megy amúgy? Az is okozhat instabilitást, ha elöregedett a ram, és már nem üzemel stabilan ezen a feszültségen. De nem akarok hülyeséget mondani, majd a kollegák megmondják!
-
Ren Hoek
veterán
Mi van ha esetleg az FSP táp halt meg időközben? Szerintem írj a tápos topicba is, ott lehet többet tudnak mondani a jelenségről.
Nekem a Kódegány tápom miatt volt ilyen jelenség, újraindulások, néha nem jelent meg a képernyőn semmi, vinyó sem seekelt. Csak a ventik mentek, és a power világított.
Kivettem az összes kártyát ami benne volt, meg az USB-s eszközöket is leszedtem róla, azóta nem jelentkezett a jelenség.
-
Calogero
addikt
nVidia néha feldobja, hogy kevés a kraft a VGA-nak
A tápnak van 6 pines csatlakozózja? Vagy átalakítót használsz? Ha igen akkor ne 1 ágra rakd a két molex csatit, hanem két különböző ágon lévő molexre csatlakoztasd.
-
Ren Hoek
veterán
Tudom, triviális, de valami havertól nem tudnál kérni 2 ramot esetleg tesztelés gyanánt pár órára? Amúgy Memtestre ereszd rá mindkét saját modulra, menjen minimum addig, amilyen időközönként produkálja a hibát.
Másik meg, hogy mi az hogy a VGA azt írja hogy kell neki a kraft? Ezt nem teljesen vágom. Mi a konkrét hibaüzenet?
-
Ren Hoek
veterán
Pont a legfontosabbat nem írtad le, milyen proci van benne? Szerintem a rammal vagy a proci IMC-jével (memóriakontroller) vannak a bajok, mivel gondolom AM2+ os valami, de nemtudjuk mi. Ebből az "1 modullal megy" dologból ítélve.
Táp elégnek kell lennie, alaplap is jó, vinyó tesztelt.
Csinálj egy memtest boot cd-t és azzal ellenőrizd a ramokat, ha jól olvasom ez még nemvolt meg.
-
Calogero
addikt
memteszt86+-el is megnézted a memóriákat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tidal
- Motoros topic
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest