Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
Rendeltem a 2x2GB Corsair kitem mellé még egy olyat, így mostmár 8GB memória van a gépemben.
De nagyon érdekes volt a sztori, ugyanis az IPON-tól rendeltem mindkét kitet, és az első így nézett ki : TW3X4G1333C9
A második kitem amit meg pár hétre rá rendeltem az meg így:
TW3X4G1333C9 AAmeddig az első kit volt bent, addig az IMC-nek adtam 0.075 voltot a memóriának meg ugyanennyit és így stabil volt mindennel.
Miután megérkezett a második kit, kissé letörve láttam, hogy nem ugyanolyan kinézetű mint az első, de a neten utánajárva megnyugodtam, hogy a hűtése ugyan más, de a memória az ugyanaz. Be is pattintottam a második két memóriaslotba az új kitet, ami még a revízióban is egyezett (rev 5.2) az elsővel, majd gép bekapcs és néma csönd......még egy pittyenés sem.Kissé lehervadtam. Kipróbáltam úgy, hogy a két régi memó volt csak bent, azzal szépen ment, kipróbáltam úgy, hogy a két régit áttettem a második két slotba, úgyis indúlt a gép.
Azután ugyanezt végigjátszottam a két új rammal is, és azzal is működött szépen, de együtt a 4 darab memória nem akart még elindúlni sem.
Majd végső próbaként a két újabb memót tettem az első két slotba, az ott levőeket meg a második kettőbe és láss csodát, pöccre beindúlt a gépezet!Látta is az Everest a 8 gigát Corsair XMS3 CM3X2G1333C9 - nek mindegyiket.
Na, gyorsan ramteszt 4.10 a bootolós CD-röl, de kb másfél óra után fagyi.....
Emeltem tovább az IMC és a ram feszkót, 0.1v-ot adtam mindegyiknek, így szépen futott is a ramteszt 4.10 vagy 4 órán át hiba mentesen.Utána Win7 64bit Home Premium és prime95 blend. Azzal is futott bő félórát, nincsen hiba.
Ezt követően játékok.
STALKER Clear Sky. Elkezdtem játszani, majd egy olyan 5-6 perc után fagyi volt.
Tovább emeltem az IMC-t ami már így 0.15-el kapott többet az alapnál, a memóriafeszt meg 1.7 voltra, csak nem stabil a Clear Sky......Hát a memóriának már többet nem mertem adni, így az IMC kapott még emelést, így összesen 0.2 voltnyival a normál érték fölött, és stabil lett a játék! Bő fél órát játszottam és szépen vitte, nem fagyott az első 5-6 perc alatt mint korábban.
De gondolkodni kezdtem, hogy ha már stabilizáltam a gépet akkor megnézem már, hogy mennyi volt az, ami szükséges a memóriáknak okvetlenül, mert az alap 1.5 helyett 1.7 volton jártak és ugye ebben a melegben ki tudja......
Na, első körben visszavettem a memófeszt 1.65-re, majd fél óra játék és stabil. Utána 1.6-ra visszábbvittem, próbajáték, stabil.
A végére elértem az 1.55 voltot, amin játszottam megint egy bő félórát stabilan, majd vettem egy nagy levegőt és levittem az alap 1.5 voltra és vagy két óra Clear Sky után megállapítottam, hogy stabil továbbra is. Persze ez alatt az IMC végig 0.2 voltnyi emeléssel üzemelt.Majd azt is kipróbáltam, hogyha azt csökkentem és csak 0.15-el emelek, akkor mi van.
Hát mi más is, mint egy jó nagy lefagyás a játék első öt percénél kb.Úgyhogy a kísérletem szerint az IMC mindenképpen igényli a 8 gigabyte ram mellett a 0.2 voltnyi emelést, de a ramoknak elég az alap 1.5 volt !
Ez az IMC az ami a processzoron belül van és a memóriát vezérli és persze CPU NB VID control néven szerepel a BIOS-ban.
Úgyhogy hálásan köszönök mindenkinek minden korábbi segítséget és türelmet!
(én voltam az aki a GEIL ramokkal jó nagyot szívtam eredetileg)Végre van egy stabil és nagyon-nagyon gyors AMD-s gépem és ennek nagyon örülök!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hővezető paszták
- Milyen routert?
- Nyomtató topik
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Milyen Blu-ray írót?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.